PDA

Zobacz pełną wersję : Czy "ja pierniczę" jest przekleństwem ????

Ravenna
31.05.2012, 12:50
Dzisiaj mod z Globalnego 1 wlepił mi bana za słowo - JA PIERNICZĘ. Jako powód bana była wiadomość - "język".
Proszę Was o opinie..

Dodam - mam ponad 30 lat, dyskusja była ogólnie o połowę zbanowanych graczy z globalnego 1 (przez update nie zauważyliśmy zmiany 7 na 1 i ludzie słali ofki na 1). I moim komentarzem do kilku bzdurnych tłumaczeń moda było "ja pierniczę".

Czy ban był słuszny ?

Nie jest to skarga - proszę o luźne rozważania na temat emocji moda i zasadności uznania słów w.w jako przekleństwo :)

Kfiatek6
31.05.2012, 13:02
Moim zdaniem za to to jedynie moglo byc upomnienie a nie ban. Ale jesli trafiles/las na Solirena, to sie nie dziwie. Ten mod wlepia bany na prawo i lewo w ogole bez ostrzezen. Wiec jesli piszesz, ze polowa ludzi byla zbanowana znow przez bledy w grze i swoje niedopatrzenie, to na pewno ten mod tam siedzial. I mial wielka radoche, ze moze sobie tyle osob banowac (bo niestety moze).

Ravenna
31.05.2012, 13:13
Szczerze mówiąc nie zauważyłam kto siedzi. Ot weszłam - posłałam ofkę nie zauważyszy, że zamiast na 7 (domyślny u mnie) jestem na 1... I okazało się, że ludzie są pobanowani za te oferty na 1. Dyskusja wrzała - toteż odpierając dziwne uwagi i śmieszny tok rozumowania dodałam na końcu zdania słowa o tóre się rozchodzi w temacie :)
Cóż....władza niektórym szkodzi ;)

Kfiatek6
31.05.2012, 13:19
Mialam dokaldnie taka sama sytuacje przy wczesniejszych konserwacjach. Oczywiscie skarga poszla do supportu. Odpowiedz dostalam (niezbyt satysfakcjonujaca) min., ze beda sie starac, aby bardziej ostrzegali niz banowali. Jak widac, nie wiele to pomoglo.

spyderek
31.05.2012, 13:26
mnie też przerzuciło z 7 na 1, co z resztą zauważyłem od razu (ale ok nie każdy jest tak genialny jak ja by umieć czytać) i postanowiłem chwilę zostać, zobaczyć jak taki spam kanał wygląda. I oczywiście co chwila ktoś wpadał z ofertą handlową (moda zdaje się nie było) więc gracze informowali takich osobników o ich pomyłce. Ale zgadnijcie co? Niektórzy nie pomni na przestrogi bez przerwy spamowali swoimi nędznymi ofertami - czy to jest pomyłka? Więc nie dziwcie się że jak wy wbijecie i raz niechcący wystawicie oferty to dostajecie bana, najprawdopodobniej mod i reszta graczy właśnie użerała się z takim geniuszem i po prostu nie mieli już siły po raz n-ty tłumaczyć i upominać. Z resztą nie są to permbany tylko kilkuminutowe upomnienia więc nie wiem o co tyle krzyku.

ps tak wiem że temat jest o czym innym ale akurat tutaj się wypowiedziałem, proszę nie brać tego do siebie. I również nie uważam żeby za te słowa ban się należał, ale proszę umieść swoją sytuację w szerszym kontekście, przecież nie jesteś jedynym graczem który dyskutował z modem a nie jeden pewnie zdążył zwyzywać.

Bluznierca
31.05.2012, 13:53
Moim zdaniem za to to jedynie moglo byc upomnienie a nie ban.
Tak??? Wy sie dobrze czujecie? Ogrania coraz wiecej ludzi jakas kretynska paranoja?
Niedlugo zaczna karac za hej bo podobne do h*j (z bledem).
Bezsens, nadgorliwosc, brak wyobrazni, glupota, niekompetencja, ignorancja... mozna by dlugo wymieniac...
Ehhhh, nic tylko zbudowac wehikul czasu i wyslac takie jednostki kilkaset lat wstecz. Swietnie by sie odnalezli w sadach inkwizycyjnych.

Reasumujac: NIE, NIE NALEZAL SIE BAN ZA TAKIE STWIERDZENIE.
Za to jak najbardziej mod ktory taka decyzje powzial powinien, jesli ma jaja lub jajniki, sam sie zbanowac. Dozywotnio.

Kfiatek6
31.05.2012, 14:16
Mialam na mysli jedynie, czyli maksymalnie. W zadnym razie nie jestem za banowaniem za takie okreslenie. Co ciekawe, niby dziala cenzura na czacie, ale jakos tak nie do konca. Np. slowa: "ch*j", czy "ch*nia" nie gwiazdkuje, a jest to slowo bardzo wulgarne. Za to liczbe osiemdziesiat osiem (8 8) gwiazdkuje. Czemu, dowiedzialam sie na Settlersach.

Bluznierca
31.05.2012, 14:20
Za to liczbe osiemdziesiat osiem (8 8) gwiazdkuje. Czemu, dowiedzialam sie na Settlersach.
A dlaczego? Bo nie wiem :)
Ps. Przy okazji - pozdrawiam Krakow za ktorym tesknie zawsze.

EDYCJA:
Dzieki @Kfiatek6 za odp w PW :)

MG1988PL
31.05.2012, 16:24
A dlaczego? Bo nie wiem :)
Ps. Przy okazji - pozdrawiam Krakow za ktorym tesknie zawsze.

Nazistowskie pozdrowionko.

Bluznierca
31.05.2012, 16:28
No juz wiem. Niektore mody powinny zaczac sie podpisywac 88 czy tam 18...

thordis
31.05.2012, 16:28
Nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać. Jak widac gra ma też walory edukacyjne, pewnie sporo osob nie kojarzyło z niczym 88 i 18, teraz już kojarzy. Ciekawe czy 14 też jest zakazane;)
Bany za totalne bzdury, za to jak mod uzyje np stwierdzenia "żabojad" to sie tłumaczy ze nie wiedział iz to sie też do francuzów odnosi;)

pleb1
31.05.2012, 16:53
Bezsens, nadgorliwosc, brak wyobrazni, glupota, niekompetencja, ignorancja...
Jakbyś wsadził rękę w to całe bagno i wyrwał całą esencję. Gra bardzo fajna ale jeżeli chodzi o moderację/administrację/durne zasady to po prostu mistrzostwo świata, jakby ktoś celowo chciał karykaturę poważnej gry stworzyć. Z resztą nie wiemy, może ktoś tam "na górze" siedzi i się tarza ze śmiechu :]

BB_xaar
31.05.2012, 17:09
W związku z tym, że temat idzie w kierunku niezgodnym z obowiązującymi zasadami (komentowanie pracy moderatorów), oczywiście go zamykam.

Jeśli ktoś nie zgadza się z otrzymaną blokadą, proszę pisać bezpośrednio do Supportu, zarówno forum jak i czat to nie miejsce na taką aktywność.

A co do pytania - oczywiście za określenie 'ja pierniczę' nie są przyznawane blokady. Za oferty handlowe w nieodpowiednich miejscach już tak.