Zobacz pełną wersję : Nie da sie wejsc do rozpoczetej przygody
Po wprowadzeniu eventu nie moge wejsc do juz rozpoczetej przygody. Gra zawisa przy probie wejscia.
jakoś mnie to nie dziwi. Mam to samo.
Mam to samo >.> więc na cholerę mi ten event jak go nawet nie zacznę...
zderzak79
31.05.2012, 07:44
to samo u mnie. narazie 1.5k rekrutów w piach poszło, nie wspominając o kasie za przygodę. pewnie doradzą anulować. gdzieś mam event skoro już takie straty na dzieńdobry mam.
robson241
31.05.2012, 07:56
Tez mam ten problem. Aczkolwiek nie każdemu sie to przytrafia.
Problem ten sam, nie można wejść do rozpoczętej przygody.
Ja właśnie uruchomiłem kilka przygód (na różnych polskich serwerach) i bez problemu udało mi się przejść na mapy przygód. Czy problem nadal występuje?
Niestety nie miałem aktywnej przygody przed rozpoczęciem eventu, jednak postaram się to również zweryfikować tak szybko jak to możliwe.
Peter8619
31.05.2012, 08:11
Rozpoczęcie przygody nie jest problemem, tylko dokończenie rozpoczetej wczoraj lub wcześniej. Wyczyściłem pamięc podreczną i ciasteczka ale niestety nic to nie dało
Ok, dziękuję za zgłoszenie tego problemu, postaram się dowiedzieć czegoś więcej o tym "utrudnieniu".
mam otwarte 2 przygody od wczoraj i w żadną nie mogę wejść ... cała gra zwisa i trzeba przelogować się
przygodę mam uruchomioną dzisiaj bo po północy, ale przed przerwą konserwacyjną. Problem nadal istnieje nie moę na nią wejść. Akurat ja nie straciłem jeszcze dużo wojska więc może mógłbym anulować, ale wikingowie nie są tani, a odkrycy też ich nie przynoszą codziennie i trochę mi szkoda.
Z pewnością nie będziecie stratni - zaraz po otrzymaniu odpowiedzi z działu technicznego, pomyślimy co dalej. Myślę, że to tylko chwilowe problemy, które za kilka chwil uda się usunąć. Proszę o jeszcze trochę cierpliwości. :)
jacek399a
31.05.2012, 08:25
U mnie problem ten sam, konczylem wlasnie przygode wiktora, dzis by byla zakonczona a tu nagle niespodzianka :D no i tez mi szkoda strat tych prawie 2k rekrutow koni i ochotnikow
Peter8619
Damy radę:) bylebym nie musiał Wiktora od nowa zaczynac i będzie ok :P
mojakrew
Mam ten sam problem . Nie mogę dokończyć zaczętej przed eventem przygody.
Czyżbym był jedynym ?
Serwer: Kolonia
Nie mam problemu z wejściem do wczoraj rozpoczętej przygody
Peter8619
31.05.2012, 08:29
Czyżbym był jedynym ?
Serwer: Kolonia
Nie mam problemu z wejściem do wczoraj rozpoczętej przygody
Niektórzy moi znajomi też nie mają tego problemu i dlatego to takie śmieszne :D
Tak czy inaczej, życzę żeby problem rozwiązał się jak najszybciej i z dobrym skutkiem dla fanów piłki nożnej
widze ze nie jestem jedynym....
mojakrew
31.05.2012, 09:03
Czy można liczyć ze ktoś nam pomoże ? Wojsko jest na przygodzie, na którą nie można wejść . Mam czas robił bym event.
whiter13
31.05.2012, 09:06
Problem jest wtedy gdy przygoda została odpalona wcześniej niż został wprowadzony event. Mam nadzieję że da się to rozwiązać bez anulowania otwartych przygód, bo szkoda raz że wojska, dwa że czasu, trzy że przygody.
nie dosc ze stracilem 200 kusznikow bo mnie wywalilo z gry i nie moglem sie przez 10 minut zalogowac i wejsc do przygody, to jeszcze teraz wejsc nie moge zeby przygode skonczyc
i badzcie tu mądrzy
chyba czas zakonczyc gre bo to juz jest jedna wielka przesada
Problem jest wtedy gdy przygoda została odpalona wcześniej niż został wprowadzony event. Mam nadzieję że da się to rozwiązać bez anulowania otwartych przygód, bo szkoda raz że wojska, dwa że czasu, trzy że przygody.
Dokładnie-miałem te same problemy.Ja na szczęście w tym czasie ukończyłem przygodę i armia wróćiła.
whiter13
31.05.2012, 09:18
Zamiast wprowadzać ten durny event teraz to powinni się zająć naprawą stabilności serwerów i problemów z ogromnymi lagami. Tak to tylko działają wszystkim na nerwy, BB zastanówcie się co robicie!
Ja też mam ten problem. Misja była zaczęta dwa dni temu dzisiaj miałem skończyć, a nie mogę wejść wszystkie garnizony i wojsko stoi... Ruszcie ADMINI swoje cztery litery i zróbcie coś!!!!!!!!!!!!
Befemost
31.05.2012, 09:34
Najgorsze jest to ze niektórzy maja wszystkich generałów w przygodzie i jak maja ich odzyskać ? anulować drogie przygody i straci setki/tysiące rekrutów ? Przez ten problem nie mogę wykonywać misji eventowych ....
Pawel_84
31.05.2012, 09:44
To samo u mnie. Oby to szybko poprawili.
Ja też nie mogę wejść do rozpoczętej przygody (Wikingowie) - a został mi ostatni obóz :/
Najgorsze jest to ze niektórzy maja wszystkich generałów w przygodzie i jak maja ich odzyskać ? anulować drogie przygody i straci setki/tysiące rekrutów ? Przez ten problem nie mogę wykonywać misji eventowych ....
Dokładnie taką propozycje dostałem ostatnio gdy napisałem do supportu w sprawie zablokowanego miejsca w przygodzie wszystko by było ok bo poinformowano mnie że jak anuluje przygodę to dostane rekompensatę za to no dobrze niech będzie tyle że odpowiedz przyszła po 3 dniach więc co miałem czekać z przygodą te 3 dni? bez przesady, rozumiem że support jest zasypywany wiadomościami jak sie coś dzieje ale niech patrzą na daty kiedy wiadomość została napisana a odpowiedzi będą jakieś sensowniejsze a nie szablonowe, zaczyna robić sie to samo co na allegro czyli kilkanaście gotowych treści i kopiuj/wklej
Osoby, które rozpoczęły przygodę przed konserwacją i nie mogą jej odwiedzić, prosiłbym o przesłanie mi za pomocą prywatnej wiadomości na forum swojego nicka, serwera oraz nazwy przygody - potrzebuję kilka przykładów dla działu technicznego. Z góry dziękuję za pomoc.
Podlaczony Wiktor w ktorego nie da się wejsc, i rozpoczeta przygoda Okradać Bogatych w ktora wchodze bez problemu. Wiktor jest niedostepny mimo wszelkich prob.
Pozdro.
Ok, dziękuję za przykłady (na razie nie potrzeba już więcej) - gdy tylko dowiem się czegoś nowego, od razu Was o tym poinformuję. Proszę o jeszcze trochę cierpliwości.
DearDeath2012
31.05.2012, 10:37
Cóż, widzę, że nie jestem wyjątkiem niestety :)
yakuzacoma
31.05.2012, 10:40
mam dokładnie ten sam problem, został mi ostatni obóz do wyczyszczenia i nie mogę wejść na mapę
Wicherro
31.05.2012, 10:43
Tak czy inaczej, życzę żeby problem rozwiązał się jak najszybciej i z dobrym skutkiem dla fanów piłki nożnej
Tu chodzi o problemy na "fantastycznym" serwerze Nowa Ziemia.
Ja mam rrozpoczętą przygodę od wczoraj i moge wchodzic bez problemu.
bogdan192012
31.05.2012, 10:51
Ja mam rrozpoczętą przygodę od wczoraj i moge wchodzic bez problemu.
A kogo to obchodzi tu się pisze jak się ma problemy, a nie teksty du...właza
Ja zacząłem kilka minut temu a teraz w ogóle nie mogę wejść do gry :( ma ktoś też problem czy tylko mnie się to przytrafiło?
Cholera właśnie robiłem wiktora podstępnego i byłem w połowie, czyli co ponad 1k żołnierzy na marne? A czas?
Skończcie miauczeć i przeczytajcie co było już napisane.
Mają przykłady przygód gdzie jest problem i kombinują co zrobić żeby to rozwiązać. Wylewanie żółci nikomu w tym nie pomoże.
VIPERcom
31.05.2012, 11:21
dokladnie tak jest jesli przygoda jest rozpoczeta przed eventem nie mozna na nia wejsc ani zaczac eventu
a co jeśli mogę wejść w przygodę, generał wysłany i już się rozlokował, a wojska w ogóle nie ma, mimo że jak wysłałam to było?
Nogownik
31.05.2012, 11:36
ja mam pomysł na rozwiązanie tego problemu niechaj wyślą nagrody za przygodę i będzie ja można anulowac.
Tak sobie myślę, 1k klejnotów na głowę i zapominamy o sprawie :D
Nogownik
31.05.2012, 11:39
albo i tak
DearDeath2012
31.05.2012, 11:39
Przy wiktorze 1k to za mało :)
wszyscy generałowie na przygodzie i nawet nie da się jej odpalić i zabrać choć jednego by zacząć ewent, troszkę mało dopracowany ten ewent jest skoro na dzień dobry zaczęte wcześniej przygody przestały działać, licząc straty jak przepadną to mało ciekawe są te piłeczki :(
xGUSTAWx
31.05.2012, 11:50
powiem szczerze nie ma śmichu 2 przygody w 90% ukonczone wiktor i wikingi 7 garnizonow 3 kolegów uwiezionych zemna LIPA
djabelek
31.05.2012, 11:56
z tego co czytam wnioskuje ze chodzi tylko o przygody wiktor i wikingowie..
ja tez nie mogę wejśc do dwóch wiktorów..
hmm..ktoś nie może wejść do przygody innej niż te dwie?
Peter8619
31.05.2012, 12:06
z tego co czytam wnioskuje ze chodzi tylko o przygody wiktor i wikingowie..
ja tez nie mogę wejśc do dwóch wiktorów..
hmm..ktoś nie może wejść do przygody innej niż te dwie?
Koleżanka może spokojnie do Banitów wejśc więc może rzeczywiscie tylko wiktorek i wikingi nawalają
u mnie wciąż nic ale próbuję i czekam:)
Rudziiellec
31.05.2012, 12:11
Czarnych rycerzy kolega skonczył dziś rano, Banitów inny też, Wyspe piratów też, problem jest z wiktorem i wikingami tylko...
zreszta jak zwykle jest problem gdy biorą się do czegoś w tej grze...
Wicherro
31.05.2012, 12:14
U mnie wiktor, potwierdzam. Przygoda rozpoczęta przed eventem. Zamraża mape główna po kliknięciu na wejscie do przygody.
@xaar - To chyba wystarczająca podpowiedź skoro problemy są tylko z Wiktorem i Wikingami. Kiedy możemy liczyć na naprawę błędu?
Wojsko zablokowane, surowce wydane, większość osób była w trakcie lub pod koniec przygody... straszna lipa.
DearDeath2012
31.05.2012, 12:31
Chyba nie ma co liczyć na szybką reakcję.
bogdan192012
31.05.2012, 12:45
Chyba nie ma co liczyć na szybką reakcję.
Reakcja już była Admin się zajął tylko brak rezultatów.
Rudziiellec
31.05.2012, 12:46
Nie chce nikogo usprawiedliwiać, ale zrozumcie też Xaara, on jest między nami którzy chcą odpowiedzi już, natychmiast.
I między technikami którzy na dobra sprawę nie wiedzą co znów spierdzielili, i Xaar może w tym momencie pisac tylko że nie wie co sie stało i ze prosi o cierpliwość.. a to bez sensu jest w kółko powtarzanie tego.
jarifari
31.05.2012, 12:48
Ja sie dopisuje do tematu: Wiktor, dzis rano mialem konczyc (zostal mi ostatni atak na ostatni oboz) - wszystkei garnizony w przygodzie, dodatkowo ja hostuje przygode, wiec bez jej zakonczenia nie moge odpalic przygody pilkarskiej. No i o anulowaniu nie ma mowy - zrobilem cala przygode sam, znajomych dodalem tylko zeby sie looty nie marnowaly, jednym slowem wielka lipa.
I jak juz to naprawia (mam nadzieje, ze szybko) to licze na jakas sensowna rekompensate (np. opactwo albo +10 pozwolen) bo to jest na prawde gruba wpadka.
A jesli okaze sie ze musze anulowac przygode to co najmniej podwojny loot - najlepiej zebym mogl sobie wybrac co ma byc w loocie ;-)
yakuzacoma
31.05.2012, 12:51
potwierdzam mam problem z wikingami
DearDeath2012
31.05.2012, 12:56
Reakcja już była Admin się zajął tylko brak rezultatów.
Pracuję w podobnej branży, i stwierdzenie, że się staramy nie jest przeze mnie rozpatrywane w kategoriach reakcji, której oczekuję. Jest to jedynie przyjęcie do wiadomości faktu istnienia błędu. Oczekiwałbym raczej kilku propozycji rozwiązania sytuacji. Jedną z nich na pewno jest czekanie, aż koledzy walcząc z sił całych kiedyś rozwiążą błąd, drugą niech będzie pseudomaterialne zadośćuczynienie adekwatne do nagrody za przygodę.
jarifari
31.05.2012, 13:26
Oczekiwałbym raczej kilku propozycji rozwiązania sytuacji. Jedną z nich na pewno jest czekanie, aż koledzy walcząc z sił całych kiedyś rozwiążą błąd, drugą niech będzie pseudomaterialne zadośćuczynienie adekwatne do nagrody za przygodę.
Nagrody za przygode to nie wszystko - co ze stratami moralnymi ;) ? no i opoznieniem rozpoczecia eventu pilkarskiego przez zablokowane osoby?
Wiec ja oczekuje ciekawszego zadoscuczynienia niz loot z przygody - w koncu zlotowki, ktore BB dostal ode mnie bynajmniej nie sa pseudomaterialne.
xGUSTAWx
31.05.2012, 13:35
Drodzy Gracze,
uprzejmie informuję, że dziś około godziny 15:00 (czasu polskiego) odbędzie się krótka (w porównaniu do standardowych konserwacji) przerwa techniczna. Gra będzie niedostępna przez około 2 godziny.
Podczas przerwy problem z przygodami zostanie usunięty. Przepraszam za utrudnienia.
BB_xaar
mack0wski
31.05.2012, 13:38
sluchajcie ja mam taki problem ze napisane mam ukoncz przygode Puchar Europy ale nic nie dostalem zeby ja aktywowac. czy musze ta pierwsza kupic w sklepie zeby dostawac nastepne?
mack0wski
31.05.2012, 13:48
no wlasnie nie mam. jest 2 x zdrajcy, starzy przyjaciele, wyspa piratow i nic wiecej nie ma... :(
dodam od razu ze czyszczenie cache i przelogowanie nie pomaga o anulowaniu tez nie ma mowy bo dopiero wszedlem do gry przed chwila i nawet nic nie klikalem i nie aktywowalem tego pierwszego meczu...
Peter8619
31.05.2012, 14:02
no wlasnie nie mam. jest 2 x zdrajcy, starzy przyjaciele, wyspa piratow i nic wiecej nie ma... :(
dodam od razu ze czyszczenie cache i przelogowanie nie pomaga o anulowaniu tez nie ma mowy bo dopiero wszedlem do gry przed chwila i nawet nic nie klikalem i nie aktywowalem tego pierwszego meczu...
a odebrales ją w wiadomości? bo przychodzi wiadomością i dopiero jak odbierzesz pojawia się w menu gwiazdy
Rudziiellec
31.05.2012, 14:03
to jakby nie temat o przygodach eventowych ktore ktos niby zgubil...
mack0wski
31.05.2012, 14:06
a odebrales ją w wiadomości? bo przychodzi wiadomością i dopiero jak odbierzesz pojawia się w menu gwiazdy
jestes moim wybawcą :) niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi :)
Nie mogę wejść w ogóle do gry. Jak 2 godziny temu wyszłam z gry tak do chwili obecnej nie mogę ponownie wejść. brak połączenia. Dlaczego?
SZYNSZYL
31.05.2012, 15:23
Nie mogę wejść w ogóle do gry. Jak 2 godziny temu wyszłam z gry tak do chwili obecnej nie mogę ponownie wejść. brak połączenia. Dlaczego?
Dlatego że nie czytasz informacji na stronie głównej.
Przepraszam faktycznie nie przeczytałam teraz tej informacji, ale ok 14 jej jeszcze nie było.
czy komuś też przepadł jakiś generał po przerwie?
tak mi przepadli dwaj, razem z wojskiem a populację mam zajętą. Jeśli mamy pisać do supportu to tak jakby 3 dni w plecy...
tym razem przyszla kolej na mnie - nie moge wejsc do rozpoczetej przed aktualizacja przygody... troche powalczylem i teraz cisza,
Wcześniej się dało ,a teraz się nie da wejść do przygód.... Tyle czasu napraw ,a znów coś popsute ? Po co przygody eventowe jak nie da się do nich wejść ?
Chyba nie chce eventów...chyba wole stabilniejsza wersje gry.....
Wcześniej się dało ,a teraz się nie da wejść do przygód.... Tyle czasu napraw ,a znów coś popsute ? Po co przygody eventowe jak nie da się do nich wejść ?
Do zadnych się nie da wejść, nie tylko eventowych.
Spokoluzak
31.05.2012, 23:48
Tak się nie traktuje graczy, liczę że szybko to naprawią i dadzą rekompensatę . Po co bylo robić przerwę techniczną która nic nie dała tylko jeszcze pogorszyła sprawę?
Dobrze że nic nie płacę za diamenty , inaczej byłbym poważnie wkur..zony
str3ight
01.06.2012, 00:22
rozpoczalem przygo przed eventem - zdrajcy - i teraz nie moge wejsc a mam ja w zadaniach jako rozpoczeta
śmiechu warte. Najpierw nie mogłem wejść do wiktora. Po przerwie technicznej skończyłem. Zacząłem robić pierwszy mecz, ale nie skończyłem bo wieczorem znowu nie dało się wchodzić do przygód. Skończyłem niedawno, rozpocząłem drugi mecz. Wysłałem armię i.... nie mogę wejść do przygody...
str3ight
01.06.2012, 16:59
sprobuj kliknanc na zadania i wejscie do przygody ... u mnie tak dziala. nie da sie tylko odeslac wojska ...