PDA

Zobacz pełną wersję : Zatrzymana produkcja

Erykus102
29.05.2012, 17:28
Witam,

Od kilku dni mam problem z kilkoma budynkami. Nad dziesięcioma budynkami pojawia się obraz sygnalizujący "wstrzymanie produkcji", jednak w żadnym z tych budynków, jak się wejdzie na właściwości budynku nie kliknąłem "wstrzymaj produkcje" i jest status "Pracuje". Czyli zgodnie z logiką, budynek powinien normalnie pracować. Przez ten błąd od prawie tygodnia nie mam możliwości korzystania z moich budynków.
Co próbowałem, aby to zniknęło:
1. Wylogowanie i zalogowanie ponownie - kiedyś pomogło, a w tym przypadku nie
2. Zatrzymać produkcję, a potem wznowić produkcję - żadnego efektu.
Na pewno jest w budynku osadnik, który siedzi tam od ponad miesiąca

Prośba o pomoc,
Pozdr,
Erykus102

Jurek12345
29.05.2012, 17:56
Może nie ma potrzebnego surowca do produkcji? Jaki to konkretnie budynek?

cornflakes
29.05.2012, 18:34
mi też czasem migało, że brak osadnika, oraz w informacjach o budynku był ludzik w czerwonej ramce sygnalizujący brak, mimo że osadników bezrobotnych od groma było. ale produkcja tak czy siak trwała, bo widziałem jak ludek wchodzi, wychodzi i towar również przybywał ;p zniknęło samo, po dniu czy dwóch ;p

Erykus102
29.05.2012, 19:36
Dotyczy to następujących budynków:
1. Studnia głębinowa - surowca jest ponad 1000
2. Chata rybaka - obok jest złoże z ponad 500 ryb
3 Warsztat piwowara

thomaspila89
29.05.2012, 20:07
ok kolego mam ten sam porblem napisz do supportu i zrob screena wyslij im w zalaczniku . okresla ze masz usunac budynki i zwroca tobie koszty budowy oraz rozbudowy .
"Uprzejmie informuję, aby rozwiązać problem który wystąpił w Twojej rozgrywce, istniejący budynek należy wyburzyć i wybudować nowy.

Oczywiście, ponieważ problem leży po stronie The Settlers Online na Twoje konto zostaną przekazane środki do wybudowania i ulepszenia budynków.

Uprzejmie proszę zatem o wyszczególnienie, które budynki pozostają w fazie uśpienia i na którym poziomie się one znajdują."

tylko przed tym napisz do supportu :) pozdrawiam

tionia
30.05.2012, 02:30
No, ale bez przesady, jak ja ulepszam już na piąty poziom i mi ten bug wyskoczył... (młyny, gospodarstwa, rzeźnik...) Od czterech dni wędlin mi nie przybywa... nie mówiąc o mące i przez to i chlebie...
Ale jak już skończy ulepszać to zaczyna znów produkować? jak tak to lepiej jak by niewyprodukowane surowce zwrócili...

OHO!!! Toć to jak wszystko ulepszam to produkcja się zatrzymuje! przecież nie będę wszystkich budynków burzyć, żeby było jak dawniej. Nawet jak zwrócą materiały to przecież CZAS! A ja się już drugi tydzień głowię i głowię czemu mi raz przyśpiesza produkcja raz zwalnia...

edit:
Dopiero gdzieś przeczytałam, że podczas ulepszania produkcja się zatrzymuje (bo o to mi wyżej chodziło). Ale zaraz po tym znalazłam posty temu przeczące, tzn, że tak być nie powinno... Wiem na pewno, że wcześniej produkowało normalnie
W każdym razie szkoda, że nie mogę usunąć posta, bo tutaj temat troszkę czegoś innego dotyczy. Wczoraj nie czytałam ze zrozumieniem z przyczyn prawie ode mnie nie zależnych :rolleyes: :o

thomaspila89
30.05.2012, 11:27
jak opisalem wszystko musisz napisac do supportu, produkcji surowcow nie zwroca lecz tylko koszty budowy i rozbudowy budynkow musisz im screena wyslac i opisac jakie budynki i na ktorym poziomie sa one . u mnie niesttey nawet po wyburzeniu sie dzieje to samo. lecz jest to zbugowane miejsce na mojej mapce . postawilem budynki w innym miejscu i jakos dzialaja jeszcze :))