PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Zabezpieczenie przed automatami spamujacymi

Azar_Javed
28.05.2012, 15:36
Witam.

Gra nie jest w zaden sposob zabezpieczona przed spam botami uzywanymi przez ludzi zajmujacych sie sprzedaza wirtualnych przedmiotow z gier.
Spam boty trafia do TSO predzej czy pozniej.... To bardzo popularna gra z mozliwoscia przekazywania przedmiotow miedzy graczami - wrecz wymarzone srodowisko dla tego typu praktyk.

Konta tego typu sa zakladane przez specjalny bot ktory po zbanowaniu konta automatycznie zaklada kolejne.

Uwazam ze pisanie na czacie gry powinno byc odblokowane od pewnego poziomu, 10 lub 15 - albo po zbudowaniu jakiegos budynku, powiedzmy ze oracle - dostepny od xx lvl.

Widzialem juz wiele gier zniszczonych przez spam boty i nielegalny handel, mam nadzieje ze team TSO podejmie odpowiednie kroki w celu wyeliminowania zagrozenia.

Pozdrawiam serdecznie !
Kacper

Herr_Uther
28.05.2012, 16:28
W grze żeby przekazac coś trzeba mieć 17 poziom i kantor, wbicie takiego poziomu zajmuje 2 dni co czyni raczej spambotowanie mało opłacalnym ("automat" jest opłacalny jeżeli może od razu po zbanowaniu jednego konta zakładać kolejne )

Azar_Javed
29.05.2012, 15:27
Widze kolego ze nie masz pojecia o strukturze instytucji handlujacych srodkami w grze...
Surowce sa gromadzone na specjalnie w tym celu przygotowanych kontach i z tych kont sprzedawane.
Spam boty nie przechowuja surowcow tylko oglaszaja strony na ktorych mozna je zakupic.

Sedzia_Dredd
29.05.2012, 15:41
Azar_Javed a co z ludźmi którzy mają jakieś pytania, bo dopiero co zaczęli? Na czacie znacznie szybciej uzyskać odpowiedź niż pisząc na forum lub do supportu.

set2g
29.05.2012, 15:46
hmm nie spotkałem sie jeszcze na czacie aby były reklamowane strony, które posiadają zasoby surowców, wiem ze ta strona *********.pl jest reklamowana, ale to raczej pośrednik wymiany surowców, a nie źródło od którego można zakupić surowce

Chasil
31.08.2012, 08:29
Temat powraca. Ostatnio ktoś zaoferował mi dużo chleba, kupiłem, w ciągu 15 sekund gość wysłał mi 20k (50 paczek) chleba z każdą paczką wyliczoną po 10m.
Byłem w szoku jak tak szybko można to wyklikać? Wyklikałem w google i znalazłem... *********.

No i jest bot i od razu nasuwa się pytanie: czy coś w grze zrobiono, żeby sobie z tym poradzić? Bot ********* jest do pobrania z sieci i ponoć załatwia sprawy handlowe dość dobrze. Nie jest to uczciwe wobec użytkowników więc BB powinien coś z tym zrobić. Ale czy zrobił/i?

Pozdrawiam!

Mistamus
31.08.2012, 11:54
A zgłosiłeś?