Zobacz pełną wersję : Problem z nowymi osadnikami
wheeler2
26.05.2012, 00:56
Witajcie. Miałem niedawno problem z przybywaniem nowych osadników. Otóż po skasowaniu ok. 8 budynków dostałem tylu też osadników, których przydzieliłem do woja. Następnie przez następne ok. 2h pojawiali się nowi osadnicy, ale od razu znikali. Czy to jest jakieś niedociągnięcie gry, czy po skasowaniu budynku dostaje się "awansem" osadnika, a później trzeba odczekać swoje?
Wicherro
26.05.2012, 02:13
Przydzieliles do woja ich, ale pewnie cos wybudowales w tym czasie i na budynku byla ikonka ze brakuje osadnika, a po wygenerowaniu nowego automatycznie go przydzielalo do tego budynku - dlatego wydawalo Ci sie ze nowi znikali, a tak naprawde byli z automatu przydzielani do budynkoow nowo postawionych ale niedzialających z racji... wlasnie braku osadnika. Sprawdz sobie tą sytuacje jak bedziesz mial na 0 populacje i zbuduj studnie. Bedzie ikonka braku osadnika i nowy zostanie przydzielony wlasnie do studni i nadal bedziesz mial 0.
wheeler2
26.05.2012, 12:16
No właśnie w tym sęk, że nie postawiłem ani jednego budynku, a tym bardziej prawie 10. Ale jeszcze przetestuje ten problem i dam znać.
Kylar_Slyterin
26.05.2012, 14:16
słuchaj jeśli wyburzyłeś domy to po ich wyburzeniu osadnicy jakby nadal są. Tyle, że jak zginą na polu bitwy to otrzymujesz znacznie mniej osadników bo przecież masz mniej domów co nie? słuchaj w magazynie po zbużeniu domu masz większą liczbę osadników niżeli limit. A jak oni zginą to wszystko się wyrównuje.