Zobacz pełną wersję : Brakujący osadnicy
Baranicomber
25.05.2012, 16:12
Mam taki problem, że budynek nie chce "zassać" osadnika do pracy. Postawiłem sobie ostatnio kopalnię złota, nie miałem osadników wolnych (następny za 3 min) to w tym czasie ulepszyłem ją na 2 poziom, rzuciłem od razu koszyczek, a tutaj niespodzianka... Gdy pojawił się wolny osadnik wcale nie poszedł pracować. W tym momencie mam już 50 wolnych osadników a kopalnia jak nie pracowała tak dalej nie pracuje (brakuje jej osadników).
Pierwszy raz zdarzył mi się taki problem. Wylogowanie nic nie daje. Czy mam rozumieć, że tylko zmarnowałem towar na kopalnię? Co w takim razie jeśli przytrafi się to ze znacznie droższym budynkiem?
Piotru70
25.05.2012, 16:29
Masz postawioną mennicę? bo jak nie to pewnie masz przepełniony magazyn. Zresztą takie problemy to raczej do supportu.
Baranicomber
25.05.2012, 17:12
Nie nie miałem przepełnionego magazynu.
Problem się już rozwiązał, niedawno kopalnia zaczęła pracować mimo tego że dalej nie wzięła osadnika (pracuje bez pracownika, ahh ta robotyzacja :P). Jedyną różnicą jest to, że nie widzę postępu produkcji. Szybko kopalnia się wyczerpie i będzie po wszystkim.
laress123
25.05.2012, 17:19
podczas ulepszania nie pracuja budynki, wiec pewnie daltego
Kfiatek6
25.05.2012, 17:28
Tez mialam dzis ten sam problem tylko, ze z piekarnia. Dalam sobie spokoj. Wyszlam na dluzszy czas z gry, wracam a ludek w koncu dotarl i piekarnia pracuje. Juz wiele razy slyszalam o tym, ze jak sie ulepsza budynek od razu po postawieniu (jeszcze ludek nie doszedl), to potem moga byc takie problemy. Mnie sie to zdazylo dzis pierwszy raz, ale jednak.