Zobacz pełną wersję : problem z wejsciem dogry
Proszę sprawdzić czy problem nadal występuje.
I znów wywala, ani wejść do znajomych ani wrócić do siebie ... :(
po relogu wyrzuca od razu po wczytaniu się mapy :/
I znów się nie da wejść na inne mapy... Niedobrze...
A u mnie jakoś się poprawiło, do gry wszedłem bez problemów, geologów powysyłałem, pola odbudowałem i jak do tej pory (ok. 1h) jest dobrze. Zobaczymy jak długo.
wywala albo podczas logowania, albo zaraz po wejściu na wyspę.... wszystko przeczyszczone..... tak dalej K....
Kyou nie denerwuj się- u mnie to samo ;)
zauważyłem pewną zależność nie wywala to czasem jak się ma aktywny mecz ??
FigoF4go
12.06.2012, 17:21
U mnie lipa jak co dzień. Gram sobie spokojnie bez problemowo i BOOOM! Nie da się wbić, a jak jakimś cudem wejdę do gry to od razu wywala. Powoli kończy mi się cierpliwość. Wczoraj skusiłem się na wykonie przygody do zadania dziennego i popełniłem straszny błąd bo przy takim działaniu serwera dzisiejsze zadania mi przepadną. Bo niby jak mam skończyć przygodę jak na serwer wejść się nie da.
ksiaze ja już po meczach więc na pewno to nie to
No nie mogę się zalogować 3 dzień z rzędu!!!!!
GreenLands
12.06.2012, 17:37
Xaar, problem jest chyba w komunikacji miedzy serwerami,
bylem na g04 i wsio chodzilo z ludzmi z tego samego czyli g04, wywalalo mnie jak chcialem wejsc do kogos co byl na g02
po kilku przelogowaniach, sam wpdlem na g02 i problem z g02 ustal, narazie nie sprawdzam dalej.
mysle ze to pomocne bedzie .
Green a skąd wiedzieć kto gdzie jest?
GreenLands
12.06.2012, 18:01
Ja widze Adres w "Pasku Stanu"
Oczekiwanie na <IP>
Przesylanie w01g02....
rozumiem ze w01 to Swiat 1, a g0x to numer serwera
i jak tu nie przeklinać..... właśnie prawdopodobnie straciłem 175 Kuszników
ja mam g01 ale wywala mnie jak chcę uruchomić grę
i jak tu nie przeklinać..... właśnie prawdopodobnie straciłem 175 Kuszników
Właśnie się zastanawiałem co te kusze tak drożeją! Już wiem - ludzie próbują bloki robić zamiast to przeczekać. Napisz do supportu, może zwrócą gdy opiszesz sytuację.
czarkoski
12.06.2012, 18:15
Połączenie z serwerem zostało zerwane
...i tak od 3 tygodni ;(
Czy naprawdę nikogo nie dziwi, ze aż tylu graczy ma podobny problem ???
Połączenie z serwerem zostało zerwane
...i tak od 3 tygodni ;(
Czy naprawdę nikogo nie dziwi, ze aż tylu graczy ma podobny problem ???
Wooo.. Skoro zostało zerwane, to najpierw musiało być połączenie. Gratuluję, nei wszyscy mają tyle szczescia. ; D
***a!!!! Czy my kiedys pogramy normalnie?????? To sa jaja!!!!!!! Przez 6miesiecy testy takie rzeczy to tylko w polsce!!!!!
nie jest źle od 30 minut jakimś cudem jestem w grze i mnie nie wywaliło :D
jest kicha
na Nowej Ziemii nie można się zalogować, jak już się zalogujesz za n-tym razem to nie można wejść do przygody, a jak się za n-tym razem wejdzie do przygody to i tak zaraz wywala
a miała byc poprawka, która miała usunąć problemy na NZ
NIE USUNĘŁA!
nie jest źle od 30 minut jakimś cudem jestem w grze i mnie nie wywaliło :D
no vid no proof ; >
Ja sie od pół godziny nie moge zalogować - kiedy to w końcu zostanie naprawione ????
wredniejszy
12.06.2012, 18:35
Pograłem sobie jakiś czas byłem w przygodzie,teraz wejście do przygody kończy się wywaleniem z gry.
u mnie to samo już od paru dni tyg, ale to zalezy skad sie loguje z jakiego netu... bo w pracy anie razu nie ma bledu :/
co 10 sekund wywala mam tego serdecznie dość
Ale czad !! W pół godziny udało mi się 2 studnie postawić !! Jest kto lepszy? pisać !! :D
...tragedia :(:(
co zaloguje się to wywala z gry....
TITO_CFC
12.06.2012, 18:44
Teraz to już wogóle jest super...wywala za każdym razem po zalogowaniu
whiter13
12.06.2012, 18:49
Albo nie da sie zalogować zupełnie, albo po paru sekundach wywala. Ciasteczka oczywiscie czyszczone, testowane na FF, Opera i IE. Tylko FF udaje się wejść na mapę, ale i tak wywala po chwili.
możemy się żalić, marudzić, denerwować itp
jak się nie poprawiło tak się długo nie poprawi mają nas gdzieś
wróciłem z pracy, następnie poszedłem na rower przejechałem 43km i siadam przed komputerem loguje się wchodzę wszystko pięknie wysyłam geologa i co dupa zimna połączenie z serwerem zostało zerwane prosimy odświeżyć połączanie i tak 5 razy mam dość na dziś
PYTAM SIĘ JAK DŁUGO TAKI STAN RZECZY BĘDZIE TRWAŁ
I NIE OLEWAĆ LUDZI
Chyba nie olewaja.. przyznaja, ze nie potrafia naprawic...:( najbardziej mnie boli to, ze tak dlugo to trwa...:( moze powinna nastapic jakas zmiana?:(
swirek21
12.06.2012, 19:02
nie to żebym marudził ale dalej wywala z gry.. eh i pewnie znowu mi czasu na mecz nie styka shit k..wa
Brutalus
12.06.2012, 19:09
mamy 19 a od 15 czyli przez cztery godziny nie mogę wejść do gry .
Wsadziłem w tą grę kupę kasy i wsadzę jeszcze więcej tylko niech powstaną prywatne serwery bez tego pseudo supportu który od trzech tygodni nie jest w stanie naprawić tej gry .
Jeśli jest za dużo na tym serwerze ludzi i to powoduje problem to może po prostu należy umożliwić im migracje na inne serwery dopóki jeszcze chcą w tą grę grać .
Jeśli sytuacja się nie poprawi skończę z ta grą i jestem pewny że podobnych do mnie będzie dużo więcej może wtedy ktoś się zastanowi bo pieniążki przestana płynąć .
Pozdrawiam
Ps . udało mi się zalogować i wyłączyć jedną kopalnie - 5 sekund i kick z serwera
swirek21
12.06.2012, 19:12
dokładnie zgadzam się z przedmówcą - zróbcie coś bo zniechęcicie sporo osób do tej gry
mamy 19 a od 15 czyli przez cztery godziny nie mogę wejść do gry .
Wsadziłem w tą grę kupę kasy i wsadzę jeszcze więcej tylko niech powstaną prywatne serwery bez tego pseudo supportu który od trzech tygodni nie jest w stanie naprawić tej gry .
Jeśli jest za dużo na tym serwerze ludzi i to powoduje problem to może po prostu należy umożliwić im migracje na inne serwery dopóki jeszcze chcą w tą grę grać .
Jeśli sytuacja się nie poprawi skończę z ta grą i jestem pewny że podobnych do mnie będzie dużo więcej może wtedy ktoś się zastanowi bo pieniążki przestana płynąć .
Pozdrawiam
Ps . udało mi się zalogować i wyłączyć jedną kopalnie - 5 sekund i kick z serwera
Jestem za... ale watpie, by to bylo mozliwe:(
kamaz117
12.06.2012, 19:21
niech se wsadza te gre żegnam
niech se wsadza te gre żegnam
Pewnie wielu uzytkownikow tak zrobi w niedlugim czasie...:(
ta zabawa zupełnie przestaje być zabawna...
chyba spełnią się marzenia żony, żebym dał sobie już z tym spokój
kamaz117
12.06.2012, 19:27
tak pewie tak wole na niemieckim serwerze grac jak na tym polskim syfie!
to co się tu ostatnio dzieje podczas prób logowania to totalnie przegięcie:(((
chyba czas zrobić coś żeby nie wywalało z gry
skoro nie potrafią nic zrobić z serwerem, to może programistów trzeba zwolnić z pracy i zatrudnić kolejnych
Czas się podzielić z młodymi i odejść. Szkoda
Pablo7403
12.06.2012, 19:33
To jest nie dopuszczalne aby usuwanie awarii trwało tak długo. Jeżeli firma nie przygotuje porządnej rekompensaty dla użytkowników mających problemy z wejściem to sądzę że mogą stracić wielu graczy. Chyba że o to chodzi firmie bo nie potrafi poradzić sobie z serwerami.
Black_Dragon
12.06.2012, 19:36
Widocznie trzeba będzie zrezygnować z tej gry skoro są tak częste problemy z logowanie nawet płynności z grą nie ma a się ciekawie zapowiadało
ludzie poodchodzą z gry i problem sam się naprawi bo będzie mniejsze obciążenie :|
TITO_CFC
12.06.2012, 19:39
A czy wogóle ktoś ze strony BB tym problemem obecnie się zajmuje ??
Kumpel mi pisał że Xaar ponoć na czacie wspominał o wprowadzonej jakiejś poprawce ale nie wiadomo czy zadziała - w sumie już wiadomo, nie działa.
a kiedy byla wprowadzona?;p mzoe dopiero zamierzaja?;p
A mnie już geolog szuka węgiel od ponad 4 godzin i zostało mu jeszcze 3 :) pewnie na Śląsk poszedł i zastanawia się którą kopalnie wybrać.
chyba w zagłębiu Ruhry kopie:)
Jordaens8
12.06.2012, 19:50
Najbardziej bo;i nie to, że serwer tak kuleje, ale to, że w innych krajach wszystko działa bez problemu. Naiwnie nie sądziłem, że nawet w grze zalicza się Polskę do krajów Trzeciego Świata
TITO_CFC
12.06.2012, 19:55
. Naiwnie nie sądziłem, że nawet w grze zalicza się Polskę do krajów Trzeciego Świata
Chyba masz rację...myślą ze w Polsce nikt nie ma komputerów z dostępem do internetu ...myślą że jesteśmy drugą Kambodżą ;/ Kurde nie dość że miałem zły dzień to jeszcze tu mnie wkur***ą ;/
Tak się docenia najstarszych graczy w The Settlers Online w Polsce...najstarszy serwer sami Beta testerzy a tu taka lipa....
Mnie wyrzuciło godzinę temu, teraz nawet kolejka logowania się nie ładuje..
OkropnyTrol
12.06.2012, 20:02
Mam dosc juz tego gownianego gniota - szkoda czasu i nerwow.
a ja myślałem że w przerwie meczu sobie coś zrobie a tu dalej jest kupa wielka
w trakcie meczu wszystko było ok, po meczu - padaczka
serwer nie wyrabia kompletnie, kiedy w końcu rozwiążecie ten problem?
chyba, że to taki test - ile fani SOL są w stanie wytrzymać... no, ja już wymiękam
a u mnie znów wyspa nieaktywna,nikt nie może wejść na moją wyspę ani ja nie mogę nic na niej zrobić
jak długo jeszcze?
Blaszka1971
12.06.2012, 23:42
niestety u mnie podobnie_z gory przepraszam a za razem prosze wymieniajacych kosze o cierpliwosc.Bede probowal do skutku i wszystkie kosze oddam
Jordaens8
13.06.2012, 11:55
Zbliża się południe i już się pojawiają problemy - tym razem, żeby było zabawniej, nawet przycisk "Graj" przestał reagować. Tylko na forum mogę wejść, co niniejszym czynię...
Wysłałem ticket do supportu 9.06 rano z pytaniem o możliwość przejścia na inny serwer skoro na tym są problemy... nie dostałem odpowiedzi póki co :(
bb_xaar nie strasz mnie jakimiś punktami karnymi bo czas najwyższy was postraszyć OUKiK'iem i wyślij sms'a do tych pseudo techników bo znów nie można się zalogować
Atomus666
13.06.2012, 16:36
To jest jakieś gówno nie serwer.
Cały dzień bez możliwości zalogowania.
wrzuciłem Chroma , (nowo zainstalowana przeglądarka) i dupa oczywiście.
Pewnie ciastka były nie wyczyszczone ? :mad:
Zadzwoniłem do kumpla, czy mi by nie podał do testów swojego loginu .
i co ?
Wlazłem bez najmniejszych problemów na mojej przeglądarce , bez czyszczenia pamięci. :eek:
Gadanie o czyszczeniu ciastek , pamięci itd można sobie wsadzić w buty.
Ściema jest prosta, dziś grasz Ty, jutro ja i tyle, a serwer może pomieścić i 5 x tyle będziemy grali w turach po 2 godziny, a potem wypad wpuści kolejną grupę łaskawie.
Rozwarze sprzedanie konta i mam was w wielkiej mojej czarnej ... :mad::mad::mad:
A jakieś barnie łąki biorą kasę za administracje serwerem. Xaar to już przestaje się robić śmieszne jeszcze tekst, że będzie przerwa techniczna to już w ogóle przegięcie. Ta gra to jedna wielka przerwa techniczna. A ty jako administrator bb w Polsce przestań straszyć graczy, a zacznij straszyć ten śmieszny dział techniczny (jeśli wogole jego pracownjicy wiedzą co to znaczy bo widze, że do zamiatania pod serwerem nawet umiejętności nie mają).
Przeglądając ten temat dziwię się bardzo... że jeszcze są ludzie, którzy na Nowej Ziemii grają :D Masochizm :D
Chwilę temu pojawiło się ogłoszenie w tej sprawie:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/21868
Dodam też, że sytuacja na s1 jest monitorowana przez techników, jednak do znalezienia źródła, możemy działać tylko doraźnie.
EDIT: aby wszyscy mieli szansę na zauważenie tego posta, temat ten tymczasowo zamknę. Podkreślam jeszcze raz, że o problemie już wiemy, dziękuję za wszystkie zgłoszenia.