PDA

Zobacz pełną wersję : problem z wejsciem dogry

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7

sars904
08.06.2012, 21:42
no to trochę wstyd dla BB, dwa tygodnie walczyli z czymś co można było w dwadzieścia minut naprawić.

spyderek
08.06.2012, 21:57
20 minut to wgrywali skrypt, zapewne jego przygotowanie trwało nieco dłużej

Endriux2
08.06.2012, 23:07
no i znowu kicha ......:(

P4wel3011
08.06.2012, 23:14
Naprawa na poziomie gry naszej reprezentacji :)

Kolcok
08.06.2012, 23:17
No i to samo co było wczoraj znów 23 i znów crash i znów nie mogę się zalogować

slawekje
08.06.2012, 23:22
23:20 brak logowania.

yakuzacoma
08.06.2012, 23:24
to jest jakiś żart, ludzie wydaja pieniądze na grę i nic z tego nie ma, jak mamy grać skoro nie da się zalogować, a jak już się uda to po kilku minutach wywala!

Laios
08.06.2012, 23:27
To już się robi żałosne. Kolejna armia poszła do piachu, bo rzekomo "naprawiony" serwer skutecznie ją dobił. Znowu trzeba będzie użerać się z supportem. Co więcej nie da się zalogować do gry.

Gdzie ta naprawa Nowej Ziemii ?!

Endriux2
08.06.2012, 23:28
już wiem o tej godzinie mam grzecznie iść lulu a nie tu siedzieć --takie jest przesłanie twórców tej gry ........

westuaragorn
08.06.2012, 23:32
Co oni tam naprawiają skoro ciągle wejść nie można .... już przestałem rzucać kosze nawet przez te problemy na grę zaglądam rzadko a przygody robię sporadycznie.Szkoda słów :(

Xsiaze_Malko
08.06.2012, 23:35
Znowu coś padło :/ Kiszka :/

Dobromir_Pomysł
08.06.2012, 23:40
potwierdzam. coś padło. wywaliło mnie i nie chce pozwolić wrócić :(

Lambo
08.06.2012, 23:40
Nie da się wejść, tak myślę że nie znają źródła problemu, próbują trafić, tym razem pudło.

jazmar
08.06.2012, 23:44
znowu nie idzie pograc:(

Fourola
08.06.2012, 23:47
Znowu : )

Informacja dla graczy z serwera Nowa Ziemia:
jak doskonale wiecie, ostatnio na Waszym serwerze gra była utrudniona: czasami nie dało się wejść na obce wyspy (znajomi, przygody), czasami gra traciła połączenie z serwerem (wywalenie z gry, prośba o przelogowanie), a czasami cały proces logowania nie działał tak jak powinien. Wygląda na to, że udało się nam odnaleźć źródło problemu. Z przykrością informuję, że na chwilę obecną, możemy działać tylko doraźnie, skuteczne rozwiązanie będzie mogło zostać wprowadzone dopiero podczas najbliższych prac konserwacyjnych.

Cotygodniowe prace konserwacyjne są zazwyczaj przeprowadzane w czwartki, jednak w tym tygodniu konserwacja polskiej wersji gry odbędzie się już jutro (środa).

jak wiecie, ostatnio na serwerze Nowa Ziemia występują pewne problemy
techniczne. Dziś, około godziny 14:00, przeprowadzimy krótką przerwę techniczną
na serwerze nr 1 (czas trwania: około 1 godzina). Podczas przerwy wprowadzimy
trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości.

sebek2893
08.06.2012, 23:52
również mam problemy z zalogowaniem...niby naprawiają a nadal to samo :/

P4wel3011
08.06.2012, 23:53
Podejrzewam, że to pani Zosia, podlewając paprotki nieumyślnie doprowadza do zalania serwerów. Jedynie to może być wytłumaczalną przyczyną naszych problemów :)

Lambo
08.06.2012, 23:56
Polecam restart serwera, też tak robię jak się wiesza komp. Pani Zosiu, prosimy, miotła w ruch :D

LukasXXI
09.06.2012, 00:01
Dupa to jest bardzo irytujące

jandzon
09.06.2012, 00:08
A lancuch zlota pracuje bez buffa. Kto nam zwroci wszystkie straty z gospodarki?
Znowu rzucicie ochlapy w postaci jakichs smiesznych pilek?

LukasXXI
09.06.2012, 00:09
Ja straciłem kiedyś kopalnie złota na 5 poziomie przez to że nie mogłem jej wyłączyć!!!

Lambo
09.06.2012, 00:15
Dlatego trzeba być przygotowanym i sypać do kopalni, bo nigdy nie wiadomo kiedy wejdzie się do gry na Nowej Ziemi !
A może macie pomysł na nową nazwę serwera?

Fourola
09.06.2012, 00:16
Dlatego trzeba być przygotowanym i sypać do kopalni, bo nigdy nie wiadomo kiedy wejdzie się do gry na Nowej Ziemi !
A może macie pomysł na nową nazwę serwera?

Zapchana Ziemia

Lambo
09.06.2012, 00:19
A Może Zjarana Ziemia :) W końcu udało się wejść na nią :) Ale kwiczy i wisi, chyba mnie wydali.

I wywaliło. Co tu robić, najlepiej w kimono...

Lollipop
09.06.2012, 00:24
Co za beton... Znowu shit dało z tej konserwacji. Ile jeszcze mamy przez to przechodzić, czyste menelstwo ze strony BB. Klejnoty i kasa piechotą nie chodzą, a oni frajerów robią z nas. Fajnie. Dobranoc. Taki 8=================================>.

Dzik
09.06.2012, 00:25
Też nie mogę wejść:( rano było wszystko dobrze i wczoraj też było ok. System złota chodzi bez buffa już nie wiem ile godzin, przez te problemy straciłem tyle złota, że szok:/ Ciągle jakieś problemy, a jak mi dziś nie wejdzie i dop jutro się uda dostać do gry to będę musiał spędzić kilka godzin na szukanie złóż, stawianie pól i studni, a to przy ilości jaką mam nie jest krótkim zajęciem:( odechciewa się grać i myślę nad zakończeniem, bo przecież nie będę siedział i patrzył na kolejkę logowania. Już nawet się nie wkurzam, bo też nie ma sensu. Nie wiem co oni robią na tych cotygodniowych przerwach technicznych, nic nowego nie wprowadzają, a ludzie na forum tyle fajnych pomysłów podali, ale pewnie i tak nikt z góry tego nie czyta

LadyHoses
09.06.2012, 00:28
ale już od dłuższego czasu są problemy co chwile przerwy które tak naprawdę nic nie dają;/

A potem ja, licząc,że coś się poprawi, jak głupek monetami szastam, żeby zacząć kolejne zadania, do których nie da się wejść... i 20 piłek ma mi to zrekompensować?

Lambo
09.06.2012, 00:30
A potem ja, licząc,że coś się poprawi, jak głupek monetami szastam, żeby zacząć kolejne zadania, do których nie da się wejść... i 20 piłek ma mi to zrekompensować?

zapomniałeś o koszu egzotycznym

Sebastianus
09.06.2012, 00:34
co jest grane od godziny wejść nie mogę
ja nie wiem jak to ma tak działać to niech dodadzą automatyczne wyłączanie budynków po zakończeniu bufa

dobre to bo to nie jest zablokowany serwer tylko poszczególne mapy nikt znajomy co jest online na moją mapę wbić sie nie może

Halav
09.06.2012, 00:40
Taki jest smutny koniec mojej przygody z grą The Settlers Online.

Lambo
09.06.2012, 00:40
Mnie czasem zaloguje, ale wywala po 2 minutach. Skrzynka wiadomości jest za to pusta, choć przychodzi wiadomość, nie można akceptować nic z handlu, tak źle jeszcze chyba nie było na Nowej Ziemi.

Nie mam już siły wchodzić, może czas na przerwę w grze? Pewnie wielu tak postąpi, bo ile można? Wszystko do czasu.
Dobranoc

Sebastianus
09.06.2012, 01:05
a to na koloni też taki problem, myślałem że tylko na przeklętej nowej ziemi

zaraz nam zaczyna mydlić oczy czyszczeniem pamięci przeglądarki

raczej niech oni wyczyszczając se te pamięć,

ale numer moja dziwna teoria sie sprawdza
to jest jak przechodnia zaraza-wirus-choroba, ten brak możliwości wejścia do gry,
zazwyczaj sie nią zaraża próbując wejść do kogoś kto ma ten problem i wtedy przejmuj się ów chorobę od niego
ja poprosiłem znajomą, której i tak nie zależy by weszła na moją mape robiła to tak długo aż wywaliło ją z gry i teraz ja moge wejść a ona nie :D

co za głupota, wirus w grze panuje

Żenujące to jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buzia
09.06.2012, 01:30
taaa fajnie się grało tylko szkoda,że tak krótko :p najpierw nie budujące się budynki,brak możliwości upowania budynków i dodawania koszy do produkcji a teraz już tylko kolejka logowania
gratuluję kolejnego jakże prawidłowego zdiagnozowania problemu na Nowej Ziemi no i oczywiście tego błyskawicznego naprawienia

Laios
09.06.2012, 01:53
Żenujące to jest !!!!!!

http://gildiaopw.republika.pl/tdj.gif

Halav
09.06.2012, 02:06
Żenujące to jest !!!!!!

Podpisuje się pod postem tego Pana.

garage1
09.06.2012, 06:21
I znowu to samo, problemy z wejsciem na przygode, logowaniem itd, przez godzine po konserwacji bylo super, no niestety tylko przez godzine.
pozdrawiam panow informatykow z BB, dyplomy to chyba za jajka i wedliny kupiliscie

Sonne
09.06.2012, 07:01
Nieźle, 7 rano, a ja do przygody nie mogę wejść. ZA***IŚCIE !!!!!!!!!

djcris
09.06.2012, 07:06
brawo! nie dość że nie mogę dać koledze buffa to jeszcze nie mogę wejść do gry! brawo dla ludzi którzy po wczorajszej przerwie napisali że jest wszystko ok!

GreenLands
09.06.2012, 07:34
hmm, xaar Jednak nie wiedzial co bylo i jak zostalo usuniete, albo wogole nic nie bylo robione.

Problem nadal istnieje, :(

KorLenkone
09.06.2012, 07:42
Iiiii goooool :}
Zalogować się nie można, czyszczenie cache i zmiana przeglądarki O DZIWO nie pomogła :P
Idę książkę poczytać :P

strach
09.06.2012, 08:07
dziadostwo i obciach....

fredii
09.06.2012, 08:12
ja to samo mam brak mi słów wczoraj w nocy się nie dało i dziś rano

po prostu ręce opadają

N0VULK4
09.06.2012, 08:13
I znowu lipa z logowaniem :)
Czyszczenie ccleanerem nic nie dało.
Chrome

Ozzi
09.06.2012, 08:17
Podobnie jak wyżej walczyłem około 1h aby wejść na wyspę, niby wpuściło ale pytanie na jak długo.

Tyrael
09.06.2012, 08:45
A mi się chce z nas wszystkich śmiać.
Biadolimy, marudzimy, tracimy nerwy i zdrowie, a wystarczy po prostu skończyć grę.
Co? Nie można, bo lvle trzeba nabijać? Przygody robić? Wpadł kolejny nałóg?

JA MÓWIĘ DOSYĆ I ŻEGNAM TĄ $%#@$ GRĘ

Mało to na rynku gier przeglądarkowych?
pozdrawiam

Asiuleczka
09.06.2012, 08:45
Ja również od dziś znów mam problemy z logowaniem, niestety:(

Pablo7403
09.06.2012, 08:47
Brak możliwości zalogowania się do gry. Wyświetla się uruchamianie kolejki logowania i na tym staje.

Ozzi
09.06.2012, 08:50
Biadolimy, marudzimy, tracimy nerwy i zdrowie, a wystarczy po prostu skończyć grę.

pozdrawiam

No to kończ i po problemie... a skoro cie to nie rusza to co sie tak podniecasz ?? ---> "JA MÓWIĘ DOSYĆ I ŻEGNAM TĄ $%#@$ GRĘ"

Wczorajsza "naprawa" pomogła może na parę godzin ale dzisiaj jest to co było wcześniej.

Lumpola
09.06.2012, 08:55
komputer rano wyczyszczony, po pół godzinie udało mi się wejśc na konto, nic nie działało, więc musiałam zrobić relog i znowu od godziny nie potrafię wejść, ja lubię ta grę, ale to już przesada

Zhanah
09.06.2012, 09:00

pozdrawiam
Zastanawiam się nad sensem dalszej gry. Zainwestowałam tu realne pieniądze, i nie mogę uzyskać godziwej rozrywki, więc myślę ,że masz zupełną rację. Ta sama sytuacja powtarza się codziennie od miesiąca. Problem z wejściem rano, wyrzucanie z gry , niemożność zalogowania w nocy po 24.30 (codziennie)
Po rozpoczęciu przygody i jednorazowym wejściu do niej- niemożność dalszej kontynuacji, albo oczekiwanie godzinami - a nuż przez przypadek zaloguję się na mapę przygody. Niemożność odwiedzania przyjaciół, albo wybiórczo. Nie wiem co nie tak jest z tą grą ale zaczynam tracić cierpliwość.

nicnowego
09.06.2012, 09:05
Proszę zwolnijcie obecna pomoc techniczną i zatrudnijcie małpę z młotkiem ona na pewno naprawi obecne problemy z logowaniem znikaniem generałów itp.

SeikoVanM
09.06.2012, 09:05
Brak możliwości zalogowania się do gry. Wyświetla się uruchamianie kolejki logowania i na tym staje.

u mnie ten sam problem x.x

Ozzi
09.06.2012, 09:09
A czy wy czasem nie podchodzicie do tego zbyt poważnie? Przecież to tylko gra, piszesz na forum albo do supportu co cie boli czy co tam nie dział i tyle nie ma co się spinać, owszem mnie też wku_rwia to co się dzieje ale po co sie spinać, przecież się wiochy nie rozsypią postawicie pola studnie kopalnie i będzie się to turlało jakoś dalej, nie ma co sobie nerwów psuć i podnosić sobie ciśnienia czyjąś niekompetencją.

Pracownicy BB to że sie staram nie denerwować nie znaczy że to co się dzieje jest OK...

Obecnie z gry wywala po 30-40 sekundach więc wszystko wróciło do NORMY :D

GreenLands
09.06.2012, 09:13
Ozzi mysle ze jest sie o co denerwowac, zaplac SMS-em lub zrob przelew i zobaczysz jak to jest. Placac za cos co nie dziala. Co z tego ze se kupie potem pozwolenia, jak nie zalogujesz sie i nie odbudujesz wioski.

Lumpola
09.06.2012, 09:14
prosimy wybrać OK i odświeżyć połączenie i tak co minutę
innym gra jakoś chodzi, tylko pewna grupa ma problemy, to sa zawsze te same osoby,
czy jakoś podpadłam? zrobiłam coś nie tak, powiedziałam na forum coś brzydkiego?
dlaczego tak jest, proszę o odpowiedź i nie zwalanie na pliki cache, bo to nieprawda

Ozzi
09.06.2012, 09:17
Ozzi mysle ze jest sie o co denerwowac, zaplac SMS-em lub zrob przelew i zobaczysz jak to jest. Placac za cos co nie dziala. Co z tego ze se kupie potem pozwolenia, jak nie zalogujesz sie i nie odbudujesz wioski.

Ja też wsadziłem w tą grę kasę i wcale mnie nie dziwi że sie ludzie denerwują ale masa osób podchodzi do tego jak by to była jedyna rzecz w życiu. Nie twierdze że sam sie nie denerwuje ale dorzucania krzesłami jeszcze daleko ;)

roxol11
09.06.2012, 09:18
korzystam z innego kompa w innym miejscu i jest tak samo "połączenie z serwerem zostało zerwane" mnie wywala za każdym razem jak chcę wejść na przygodę nie mogę przez to dokończyc bo czas biegnie a teraz to nawet do gry nie mogę wejść pisałam juz do supportu coś niby robili wczoraj ale widocznie nie zrobili tak jak trzeba

Juras
09.06.2012, 09:19
"Połączenie z serwerem zostało zerwano zerwane" już w kolejce logowania lub tuż po wejściu do gry. Nie wiem czy inni gracze też mają takie samo wrażenie że po wczorajszych pracach gra w znacznie większym stopniu zamula komputer?

slawekje
09.06.2012, 09:21
9:20 z nadzieją na lepsze. Logowanie z lekkim opóżnieniem aby po chwili przeczytać o zerwanym połączeniu.
Czyli dalej to samo, mowy nie ma o dalszych przygodach... nawet nie próbuję.
Pola, wiatraki... kopalnie i tak w kółko.
Jest miło, w tle odgłos ptaków i nagle ponowny dzwonek z napisem "prosimy...."
Pozostaje czekać...

BB_xaar
09.06.2012, 09:24
Informacje z tego tematu przekazałem już do działu technicznego - czekam na odpowiedź.

grabolek
09.06.2012, 09:26
Zwolnijcie się jak nie umiecie naprawić problemu. Zróbcie miejsce bardziej wykwalifikowanym informatykom. A was zapraszam do łopaty.

Pablo7403
"Połączenie z serwerem zostało zerwano zerwane" już w kolejce logowania lub tuż po wejściu do gry. Nie wiem czy inni gracze też mają takie samo wrażenie że po wczorajszych pracach gra w znacznie większym stopniu zamula komputer?

Ja mam tak samo. Zaczyna mie to bardzo denerwować gdyż miało być lepiej a jest gorzej.

Zhanah
A czy wy czasem nie podchodzicie do tego zbyt poważnie? Przecież to tylko gra, piszesz na forum albo do supportu co cie boli czy co tam nie dział i tyle nie ma co się spinać, owszem mnie też wku_rwia to co się dzieje ale po co sie spinać, przecież się wiochy nie rozsypią postawicie pola studnie kopalnie i będzie się to turlało jakoś dalej, nie ma co sobie nerwów psuć i podnosić sobie ciśnienia czyjąś niekompetencją.

Pracownicy BB to że sie staram nie denerwować nie znaczy że to co się dzieje jest OK...

Obecnie z gry wywala po 30-40 sekundach więc wszystko wróciło do NORMY :D
Polecam lekturę http://prawo.vagla.pl/node/8708
Nie wiem jak ty, ale ja podchodzę śmiertelnie poważnie, zwłaszcza, jeśli za coś płacę

sars904
BB_xaar:"Podczas przerwy wprowadzimy trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości."

No skoro wpisujesz wprowadziMY, to właśnie z siebie zrobiłeś wariata niestety, tradycyjnie wywaliło i znów problem z logowaniem

A jak już się uda to znów mrugające ikonki innych graczy i zwiecha przy ładowaniu mapy.

garage1
09.06.2012, 09:27
przeciez to jakas farsa co wyrabiaja ci pseudo informatycy BB , 20 sek gry i wywala, nie mozna otworzyc wiadomosci zeby przyjac oferty

Atomus666
09.06.2012, 09:27
Serwer Nowa Ziemia jest ponownie dostępny - ww. przerwa techniczna została zakończona.

Od teraz utrudnienia, które pojawiały się w ostatnim czasie, nie powinny występowac.

BB_xaar

Poprawiło się już od 23 wczoraj nie mogę się zalogować.:mad:
Gratuluje :cool:
Ale nie tracę optymizmu w poniedziałek znowu będzie poniedziałek i logowanie pewnie będzie możliwe.:rolleyes:

Peter8619
09.06.2012, 09:29
A może wyłączyc ten serwer na dzień lub dwa, co? W sumie i tak nie można się zalogowac a da Wam to czas żeby to ogarnąc jakoś... Tracę wiarę w ludzi (szczególnie tych z BB):P

Pablo7403
09.06.2012, 09:29
Proponuję przyznać po 1000 diamentów za problemy techniczne.

Peter8619
09.06.2012, 09:31
Proponuję przyznać po 1000 diamentów za problemy techniczne.

Fajnie ale co nam to da że wydamy te 1k diamentów jesli nie będziemy mogli wejśc do gry? :D

Ozzi
09.06.2012, 09:32
Polecam lekturę http://prawo.vagla.pl/node/8708
Nie wiem jak ty, ale ja podchodzę śmiertelnie poważnie, zwłaszcza, jeśli za coś płacę

Sugerujesz że jak coś nie działa jak trzeba w co włożyłem pieniądze to mam biegać po mieszkaniu wytłuc wszystkie talerze rzucać krzesłami i do tego [WYCIĘTE] na maxa? To gratuluje podejścia do życia...

i proponuje czytać ze zrozumieniem co pisze, nigdzie nie napisałem żeby to olać a spuścić z ciśnienia bo takie bezsensowne napinanie sie przed monitorem to da ci tyle co nic, masz możliwość? to działaj w inny sposób samym denerwowaniem się nic nie wskórasz, a puki co to zostało pisanie na forum lub do supportu i gnębienie w taki czy inny sposób ludzi z BB aby coś wreszcie ogarneli w temacie

slawekje
09.06.2012, 09:33
Zróbcie miejsce bardziej wykwalifikowanym informatykom.
Skoro inne serwery działają poprawnie, to nie problem w oprogramowaniu tylko problem z serwerem.
Wymienić dyski i będzie dobrze.

Betka666
09.06.2012, 09:34
problemów z logowaniem nie mam, ale mnie ciągle wywala z przygody-mecz rozpoczęcia - szczególnie kiedy chce wyjść z przygody :(

roxol11
09.06.2012, 09:36
a może by podzielić ten serwer na dwa lub trzy strasznie dużo ludzi gra budują budowle ulepszają je a jak jest dzien wolny od pracy to totalna kicha serwer jest przeciążony

ania123
Co jest kiedy to się skonczy mówicie że poprawiacie ale jest coraz gorzej. Dzisiaj nie moge dostac sie do gry

roxol11
no to witaj w klubie

Betka666
09.06.2012, 09:37
dopiero co napisałam, że problemów z logowaniem nie mam, tylko z przygodą...i chyba przechwaliłam...nie mogę zalogować się do gry :(

Peter8619
09.06.2012, 09:41
Idę łabędzie karmic, to bedzie bardziej produktywne zajęcie niż siedzenie i próby logowania do gry która nie ma zamiaru działac:P

Lumpola
09.06.2012, 09:45
wywołanie serwera nie powiodło się - jest coraz lepiej
Może event zawiesić, aż rozwiążecie problemy, chyba dobił ta grę

Atomus666
09.06.2012, 09:46
Poprawka , mnie już wpuszcza , po ok 10-30s zdążyłem na 10 rat wrzuci R do budowy, osadników w magazynie żywności i geologów po miedź wysłać , czyżby to nowe zadanie dzienne grac po 30 k cały dzień w ratach ??? :D

sars904
09.06.2012, 09:46
problemów z logowaniem nie mam, ale mnie ciągle wywala z przygody-mecz rozpoczęcia - szczególnie kiedy chce wyjść z przygody :(
tak za to pojawił się problem z kolejka budowania, odkrywca przyniósł fragment mapy a wiadomości nie ma.... ah pięknie się ranek zaczyna

danektrzeci
09.06.2012, 09:47
po ostatnich zabiegach konserwacyjnych jest jeszcze gorzej. ostatnio albo nie można było się zalogować, albo zrywało przy wczytywaniu mapy. teraz zrywa podczas gry.

Ania83
09.06.2012, 09:47
Dzień w dzień ta sama godzina wylot z gry i nie da sie zalogować i po jaka cholerę ta przerwa była

BB_xaar
09.06.2012, 09:49
Powinno już działać. Gdyby podobne problemy wystąpiły ponownie, proszę o informacje (najlepiej w tym temacie).

Dodatkowo, poproszę techników o dokładniejsze zbadanie źródła dzisiejszego problemu.

Andariel
09.06.2012, 09:49
Nadal nie da się wejść

zax090
09.06.2012, 09:50
XAAR jednak nie działa, problem z rozłączaniem podczas gry dalej jest ( 30 sec gry i potem rozłącza) i to tak co chwilę

sars904
09.06.2012, 09:50
Powinno już działać. Gdyby podobne problemy wystąpiły ponownie, proszę o informacje (najlepiej w tym temacie).

Dodatkowo, poproszę techników o dokładniejsze zbadanie źródła problemu.
hahaha ile razy my to już słyszeliśmy!!!!

Persiu
09.06.2012, 09:52
Nic nie jest poprawione i nie pie*dolcie już. Przyznajcie się że nie wiecie jak to naprawić.

arus33
09.06.2012, 09:53
najgorzej dopracowana gra online z jaka sie spotkałem ciągle te same problemy tzn,wieczny problem z logowaniem i wyrzucanie z gry co za popaprane sytuacja

KorLenkone
Może i powinno, ale zdecydowanie NIE działa :/

Elhap
Niestety jak dla mnie to jest jeszcze gorzej niż było :( do wczoraj były problemy z wejściem do przygody lub znajomego a dzisiaj to nawet tego sprawdzić nie mogę bo co się zaloguje i wczytam mapę od razu mnie wywala do strony głównej :( Od dobrej godziny próbuje ale nic nie przynosi poprawy :/

Sebastianus
09.06.2012, 09:54
Też zauważyłem to że to tylko "wybrane osoby mają problem"
Widać po wpisach na forum marudzą w kółko te same
Jest to bradzo dziwne, a najbardziej fakt ze osoby które sie logują i graja bez problemu nie mogą wejść na wyspe osoby takiej jak ja która nie może wejść do gry.

Tak samo często ja po wbiciu komuś koszy nie moge wrócić na swoją wyspe a bez problemu przeskakuję między wyspami znajomych.
Może to przez to ze ja kupiłem wersje pudełkowa i np wiatrak czy młyn wodny czy generał ma jakąś wadę przez co wsypa sie blokuje.
Ten problem już dawno zauważyłem, ale był sporadyczne, wraz z wystartowaniem ewentu piłkarskiego stał się nagminny i męczący.
Odkąd kupiłem flagę Polski i trofeum, stało się to rutyną i częściej do gry wejść nie mogę jak mogę

Jednak cudem udało mi sie wejść do gry i zatrzymać produkcje na ważnych budynkach, tak więc mogę se teraz czekać aż naprawią problem

prosimy wybrać OK i odświeżyć połączenie i tak co minutę
innym gra jakoś chodzi, tylko pewna grupa ma problemy, to sa zawsze te same osoby,
czy jakoś podpadłam? zrobiłam coś nie tak, powiedziałam na forum coś brzydkiego?
dlaczego tak jest, proszę o odpowiedź i nie zwalanie na pliki cache, bo to nieprawda

Ozzi
09.06.2012, 09:54
Może i powinno, ale zdecydowanie NIE działa :/

Dokładnie, czyszczenie przeglądarki oraz jej restart również nie daje efektów - pisze to na zapas ;)

Concave
09.06.2012, 09:55
Jak się loguję, a zaraz po tym jak wejdę do gry zostaje wylogowany. Wyczyściłem dane przeglądarki, ale nic to nie dało.

Racku
09.06.2012, 09:56
Kolejny dzień i gra dalej NIE DZIAŁA! Dalej mydlą oczy, że wszystko powinno już być OK...

wredniejszy
09.06.2012, 09:56
Gra działała bardzo płynie bez problemowo do godziny 9:10 od tego czasu nie da się wejść do przygody.

Elhap
09.06.2012, 09:57
Każdy ma te problemy nie jakas wybrana grupa :/ to że jedni maja je czesciej inni zadziej zalezy raczej od pory w której chcesz sie zalogowac :/ i na pewno to ze kupiłes pudełko nie przeszkadza ani nie pomaga :D

GreenLands
09.06.2012, 09:58
To nie sa te same osoby. Wiekszosc graczy wogole nie opisuje problemu tylko czeka na innych. A Ci co maja dobrze zazwyczaj nie graja tylko sobie randkuja na CHATach.

Concave
09.06.2012, 09:59
Czasem jak już się wejdzie do gry, to można grać, a inni nie mogą wejść w tym czasie. Niestety wygląda na to, że ilość graczy przekracza możliwości serwerów.

Fourola
Wczoraj między ~ 23:00 a 1:00 nie dało się zalogować, wyrzuciło o 23.
Dzisiaj nie mogłem wbić do znajomego, jak już wbiłem, to nie widzę wiadomości, jakie premie zostały mi rzucone [a powinienem, bo byłem na jego wyspie.]

Kult
Gra działa 30 sekund i potem się rozłącza :(

wredniejszy
09.06.2012, 10:01
Jest wszedłem do przygody i no i wywaliło ;/ lepiej nic nie będę pisać bo jakiego bana dostanę :)

roxol11
09.06.2012, 10:01
jak tylko dam radę wejść do gry (cudem jakimś) to zaraz mnie wywala serwer jest przciążony powinni wcześniej zamknąć rekrutację a nie czekać teraz są tego efekty

Elhap
09.06.2012, 10:02
rekrutacja była dosc długo zamknieta ale z jakiegos powodu ja przywrócili :/

garage1
09.06.2012, 10:02

Dodatkowo, poproszę techników o dokładniejsze zbadanie źródła dzisiejszego problemu.

Idz na spacer bo mam juz dosyc czytania Twoich pustych postow i niedotrzymanych obietnic

Concave
09.06.2012, 10:03
Gra działa 30 sekund i potem się rozłącza :(U mnie to samo. Widzę ludzi czatujących, stawiam jedno pole i mnie rozłącza.

GreenLands
09.06.2012, 10:03
10am i nadal bez zmian.
Jak juz ktos wczesniej pisal chyba jest nowe ukryte zadanie dzienne :) np "wyslij 3 geologow w ciagu 30 sekund, jak nie masz tylu to szybko kupuj" :)

Sebastianus
09.06.2012, 10:04
ja tam nie wiem, dalej wejść nie mogę, jednak często jak po takich trudach wbije sie do gry, to osoby na głównym piszą ze problemu nie mają, a mnie wyala po kilku sekundach

wiec nie wiem dlaczego niby to problem z serwerem, jak mnie wywala a inni siedzą dalej i problemów nie mają
chyba powinno tak być ze jak już wejdę do gry to w niej siedzę i trzymam miejsce a nie wywala mnie

Elhap
09.06.2012, 10:06
Sebas problemy sa i ma je kazdy tylko nie kazdy czesto gra zeby mógł powiedziec ze ma te problemy co chwile

cortezz
09.06.2012, 10:07
chyba czas zgłosić takie rzeczy jakie się tu dzieją wyżej bo to już nie jest problem na siły supportu... administratorów. mydlenie oczu tym, że zajmujemy się tą sprawą nic nie dadzą. problem jak był tak i jest... Czas wysłać link do tego tematu do samej firmy BlueByte. Niech ktoś się w końcu weźmie za robotę.

Scorpiuss
09.06.2012, 10:09
Hmm... dziwne bo mi jakoś hula wszystko....

Pablo7403
09.06.2012, 10:10
Nic się nie da zrobić w grze bo zaraz serwer zrywa połączenie.

Elhap
09.06.2012, 10:10
no to cwaniaku wyloguj sie i napisz czy dalej CI smiga :P

Peter8619
09.06.2012, 10:11
Wypada tylko sparafrazowac słowa znanego poety: "Śpieszmy się kochac graczy, tak szybko odchodzą"...

Kolcok
09.06.2012, 10:12
A robileś przygody dzisiaj mam farta jeżeli przed DC chociaż armie przydziele ale już ataku nie przeprowadze bo rozłączenie. Po ponownym logowaniu wyślę armię i kolejny DC i tak bez końca

Elhap
pewnie na to licza bo jak ludzie sie wykrusza to i serwer zacznie normalnie działac :/

GreenLands
Daj mu spokoj, niech se poczyta CHATa niech dalej udaje ze gra :)

Scorpiuss
09.06.2012, 10:13
Tak obecnie robię 2 przygody i wszystko normalnie chodzi...

Elhap
09.06.2012, 10:14
Scorpiuss wez sie wyloguj i spróbuj wbic na nowo ,daj znac czy działa :/

Sokaar
09.06.2012, 10:14
@up
nie chodzi normalnie, bo caly czas wywal -blad polaczenia- prosimy odswiezyc polaczenie i tak juz od 20 min

Scorpiuss
09.06.2012, 10:16
Scorpiuss wez sie wyloguj i daj znac czy działa :/

Wylogowalem się, miałem problem z zalogowaniem, wyczyściłem cache i przeładowałem przeglądarkę i dalej chodzi normalnie. Nie mam problemu z wejściem do przygody. Mogę wam screeny porobić....

Concave
09.06.2012, 10:16
@up
nie chodzi normalnie, bo caly czas wywal -blad polaczenia- prosimy odswiezyc polaczenie i tak juz od 20 min
Wygląda na to, że serwer działa, tylko jest jakiś protokół, który automatycznie rozłącza użytkownika. Błąd w skrypcie lub coś podobnego.

lowca
09.06.2012, 10:17
po 10-15 sekundach wywala z serwera i po grze tak juz mam prawie od godziny .

roxol11
09.06.2012, 10:18
z uporem maniaka próbuję sie logowac od 9 z minutami tak patrząc na zegarek... ponad godzine i po zalogowaniu jestem w grze ok 3 sekund i aut "połączenie z serwerem zostało zerwane"
przygoda mi się kończy kto zrekompensuje mi surowce wpite w szkolenia wojska?

Elhap
09.06.2012, 10:18
Nie ma reguły z ta gra na tym serwerze :/ radz działa 1 mion raz w ogóle a raz mozna pare godzin pograc bez stresu :/
Ja straciłem cierpliwosc jak narazie i zycze wytrwałosci :/

Zibjel
09.06.2012, 10:19
Nic nie jest lepiej, mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz trudniej grać. Kiedyś człowiek martwił się minimalnymi lagami na przygodzie, teraz na to już się uwagi nie zwraca tak jest to błache. Nie rozumiem tylko, po co pisać co chwile, że już jest dobrze kiedy nie jest. Spytać ludzi na czacie lub tutaj czy jest OK i wtedy dać posta że się poprawiło. Z całego serca życzę zespołowi naprawy problemu, bo to w spólnym interesie, niestety na tą chwilę oglądając spoty produktów Ubisoft z Watch Dogs czy Assassin's mam swoje przemyślenia którymi przez grzeczność tutaj się nie podziele.

doctor_junior
09.06.2012, 10:24
zaraz mi się kończy czas na skończenie misji, a nie mogę sie zalogować... Rozumiem, że admin odda mi misję? Albo będzie rekompensata, za problemy?

Elhap
09.06.2012, 10:25
Z tym czyszczeniem to jakas wielka brednia :/ najbardziej mnie denerwuje fakt ze wchodze sobie na serwer nowy świat i tam wszystko śmiga jak powinno probuje sie przelogowac na nowa ziemi i dupa blada :/

cortezz
09.06.2012, 10:26
zaraz mi się kończy czas na skończenie misji, a nie mogę sie zalogować... Rozumiem, że admin odda mi misję? Albo będzie rekompensata, za problemy?

Tak myśle ze ją odzyskasz oraz dostaniesz rekompensatę ale za tydzień bo przeważnie tyle to trwa

Elhap
09.06.2012, 10:28
ja bym nie liczył na to maja nas w dupie bo sciemniaja ze cos zrobili a tu nic a nic nie zrobione wiec nie wieze aby chciało im sie cos oddawac ewentualnie dadza 10 piłek na pocieszenie które tak naprawde nic nie sa warte :/

Prudencja
09.06.2012, 10:29
Jak długo jeszcze będą trwały te problemy. Na stronie głównej jest informacja, że zrobili kolejną przerwę i problem na Nowa Ziemia naprawili a tu dalej to samo. Czy na innych serwerach jest dobrze? Ile można się męczyć z tym samym problemem? Odechciewa się grać.

KorLenkone
09.06.2012, 10:29
Mam wrażenie, że to jest zupełnie losowe - aktualnie wyrzuca mnie od godziny. Czasem w ogóle się nie da zalogować, a czasem wywala z gry po 10-30 sekundach. Moja znajoma gra bez problemu dopóki nie próbuje wejść do mnie na mapkę.
Wczoraj u mnie gra śmigała a kilkoro znajomych miało ciągłe problemy.
Tak czy inaczej - jak dla mnie porażka :/

cortezz
09.06.2012, 10:30
BB_XAAR nie widzisz ze Nowa Ziemia padła?

Elhap
09.06.2012, 10:31
Prudecja na serwerze nowy świat śmiga w 100% bezproblemowo wiec wychodzi na to zze problem tylko z tym 1 serwerm

MagicznyGarnek
09.06.2012, 10:34
Moi Drodzy, Kochani

wiemy już, że w BB są deweloperzy (np. BB_xaar), wiemy że są "technicy", którzy zajmują się analizowaniem problemów wydajnościowych. Jednak takimi tematami jak włączenie lub wyłączenie możliwości rejestracji na danym serwerze nie sterują żadni "techniczni" (deweloperzy, administratorzy) tylko steruje tym tzw. biznes. Dział "support" do którego piszemy jest to - jak mogę przypuszczać - taka wysunięta jednostka biznesu, która przyjmuje nasze zażalenia i następnie uderza do działu technicznego z zapytaniem "co się stało" albo "czy klient ma rację", etc. Ten "support" przygotowuje pewnie raporty dla biznesu (np. raz na tydzień), w których prawdopodobnie znajdują się takie informacje jak dochód z zakupionych klejnotów, liczba aktywnych graczy, liczba zgłoszonych reklamacji i zapytań, no i pewnie te zgłoszenia reklamacyjne są posortowane na jakieś grupy. Można przypuszczać, że te grupy to np. "problem techniczny w BB", "problem w przeglądarce u klienta", etc.

Zmierzam do tego, że to jakieś osoby "biznesowe" decydują o tym, czy ma być włączona możliwość rejestracji na dany serwer. One podejmują decyzje w oparciu o jakieś twarde dane przedstawione przez "support" i przez dział techniczny. I to, że codziennie nie można się zalogować przez kilka godzin, to wcale w tych twardych danych nie musi "wychodzić". Myślę, że z powodzeniem można wygenerować dla biznesu takie raporty, z których biznes się nie zorientuje, że w zasadzie nie da się grać na serwerze "Nowa Ziemia". Druga sprawa jest taka, że nawet jeżeli biznes sobie zdaje sprawę z tych problemów technicznych, to może je najzwyczajniej olewać - np. poprzez nie wywieranie presji na dział techniczny, żeby coś się w naszej sprawie poprawiło. Kolejna sprawa jest taka, że zdając sobie sprawę z problemów technicznych, biznes może nadal celowo rozwijać ten serwer - np. poprzez reklamowanie go na różnych portalach, np. poprzez nie wyłączanie możliwości rejestrowania konta na tym serwerze.

Jeżeli chcemy realnie wpłynąć na poprawienie dostępności serwera "Nowa Ziemia", to musimy uderzyć do biznesu. Kwestia jest tylko taka, jak dotrzeć do tego biznesu, bo to nie będzie pewnie łatwe. Myślę, że najłatwiej będzie uderzyć po prostu do niemieckiej firmy Blue Byte, która jest albo wprost właścicielem polskiej gry albo sprzedała jakiejś polskiej firmie licencję na grę. No w każdym razie w obu przypadkach powinna być zainteresowana tym, żeby klienci byli zadowoleni z jej produktu.

Niemiecka firma Blue Byte podaje do siebie namiary: http://www.bluebyte.de/en/contact.php - jest e-mail, fax, adres dla poczty tradycyjnej.

komandor_Tarkin
09.06.2012, 10:35
Gratuluję fantastycznego rozwiązania problemu na serwerze Nowa Ziemia... Może jeszcze tylko 5 tysięcy przerw technicznych i będzie dobrze... Pozdrawiam wszystkich z innych serwerów którzy mogą się spokojnie zalogować...

Z drugiej strony skoro licznik xp który na teście działa już 2 miesiące tak długo trzeba było do gry przenosić to mnie już nic nie zdziwi...
Pozdrowienia dla BB i gratulacje z fantastycznego podejścia do klientów...

KorLenkone
09.06.2012, 10:46
Właśnie wystosowałam małego paszkwila po angielsku do BB ;)

egobo
09.06.2012, 10:46
No i znowu sytuacja się powtarza wszystko dziala dobrze robia przerwe techniczna i juz sie nie da wejsc.
Szczerze to jeszcze w żadnej grze przeglądarkowej nie widziałem tylu problemów co tu.

cortezz
09.06.2012, 10:48
Właśnie wystosowałam małego paszkwila po angielsku do BB ;)

Było dodać link do tego wątku ponad tysiąc odpowiedzi w tym wątku powinno ruszyc kogoś...

KorLenkone
09.06.2012, 10:53
Opisałam pokrótce sytuację oraz podejmowane przez polski zespół "działania" oraz brak ich efektów - znając Niemców odpowiedź przyjdzie na pewno, wtedy, w zalezności od jej treści, zamieszczę więcej informacji.

Underlight
09.06.2012, 10:58
Opisałam pokrótce sytuację oraz podejmowane przez polski zespół "działania" oraz brak ich efektów - znając Niemców odpowiedź przyjdzie na pewno, wtedy, w zalezności od jej treści, zamieszczę więcej informacji.

oby to faktycznie coś dało :)

dziś serwer ma dla mnie chyba dzień dobroci, natomiast dla odmiany postanowił dokopać mojemu bratu - nawet jak jakimś cudem uda mu się zalogować, to zaraz wykopuje... i tak w kółko i w kółko... :/

arus33
09.06.2012, 11:00
u mnie to samo:(( lipa panowie:((

whiter13
09.06.2012, 11:03
Nie da się zalogować. Kolejka logowania się nawet nie zdązy uruchomić i zrywa połączenie.

Lumpola
09.06.2012, 11:14
dzisiejsze posty są od strony 102, i nikt z firmy nie zareagował, ani przepraszam, ani trutututu
szkoda że na dworze deszcz i chlapa
na konto jak wejdę to tylko widzę coraz więcej czerwonych wykrzykników, ani pola nie zdążę postawić, ani studni przed kolejnym wywaleniem- smutne to

BB_xaar
09.06.2012, 11:16
A jednak ktoś zareagował, kilka stron wcześniej, niestety jednak nie jestem ani informatykiem, ani nie mam fizycznego dostępu do serwerów. Informacja o problemach została przekazana dalej, gdy dostanę jakiś update (jeden już dostałem, jednak jak widać, interwencja techników nie pomogła zbyt wiele), od razu o tym poinformuję.

ToJo10
09.06.2012, 11:19
dziś to wcale nie można się zalogować co chwila wyrzuca...jaja sobie robią

Asiuleczka
09.06.2012, 11:20
u mnie to samo:(( lipa panowie:((

...Panie też:P

cornflakes
09.06.2012, 11:25
ej niesamowite! wiecie, że gra nie działa? :p

koszerny_Joe
09.06.2012, 11:28
ej niesamowite! wiecie, że gra nie działa? :p

ponura codzienność ;/

Endriux2
09.06.2012, 11:30
i gdzie ten CUD ///????? co miał pogrzebać problemy chyba sam się pogrzebał .............

Blaszka1971
09.06.2012, 11:31
udaje sie zalogowac,lecz niestety nie da sie nic zrobic :( 3 proby i kicha

JimiP30
09.06.2012, 11:32
Ostatnio dzień jak co dzień.. dziś nawet zobaczyć zadania dziennego nie mogę bo po zalogowaniu od razu wywala:((( Te problemy to już tyle trwają, że człowiek zaczyna się zniechęcać do tej gry... tym bardziej, że gospodarka leży jak mnie nie ma:(((

arturro1974
09.06.2012, 11:43
znowu wywala...masakra

Blaszka1971
09.06.2012, 11:51
dziwna sytuacja_loguje sie bez problemow,lecz chociaz jedna rzecz zrobie(np.wyslanie geologa) od razu wywala....czyzby wina przeciazonego serwera?mamy zapewnienie,ze duza ilosc graczy nie jest problemem,wiec???

el_kamilus
09.06.2012, 11:51
Z natury jestem cierpliwy ale te problemy techniczne zaczynają być na tyle dokuczliwe, że postanowiłem dołączyć do grona zirytowanych graczy.

Wczoraj było nawet ok. Dzisiaj z samego rana ok 7-8 też nie było problmów. Później wszystko zaczęło się sypać. Obecnie nawet mapa się nie ładuje tylko wywala z gry. Przecież to jest jakaś jawna kpina. Co przerwa techniczna to coraz gorzej wszystko działa zamiast lepiej.

Przetestujcie sobie wszystko wpierw a dopiero później wprowadzajcie zmiany. W gildie mam mase ludzi którzy grali i grają na niemieckich serwerach i jakoś nie słysze aby tam były aż takie problemy. Za to jak się coś pokaszani to przynajmniej kryształy z przeprosinami się sypią a tutaj nic.

Oby tak dalej to na pewno będzie to najmniej uczęszczana gra online.

anadziulka78
09.06.2012, 11:52
a ja się pytam....co naprawili,skoro nic nie naprawili???

i co działa...skoro nic nie działa??

....to już jest kpina jakaś....najpierw 10min walki ,aby wbić się na serwer...a po 30 sec. OUT...i już se pograłam :((

ToJo10
09.06.2012, 11:52
masakra cały czas masakra nie idzie pograć ciągle wywala... rekompensata się należy tak jak pisze kolega JimiP30 gospodarka leży... żadnych zadań i poleceń nie można wykonać...PARODIA!!!

wredniejszy
09.06.2012, 12:03
A mnie znowu wywala z przygody nic nie mogę zrobić co ciekawe jestem w tej samej co Scorpiuss .!!!
Dla niego działa dobrze mi nie ;/

Scorpiuss
09.06.2012, 12:06
;)U mnie w dalszym ciągu wszystko hula tak jak powinno... Robię 2 przygody i mogę między nimi przeskakiwać bez żadnych problemów... Czym są spowodowane te losowe problemy graczy nie mam pojęcia:mad:

set2g
09.06.2012, 12:06
wczorajsza przerwa cos dała, bo po niej gra działała wręcz perfekcyjnie, ale po kilkunastu godzinach wracamy do punktu wyjścia

cornflakes
09.06.2012, 12:07
z przygody wywala... ja bym w ogóle chciał pola zbudować, odkryć marmur, miedź, bufnąć złoto i wrzucić cokolwiek do produkcji w koszarach i magazynie ;p

Blaszka1971
09.06.2012, 12:08
;)U mnie w dalszym ciągu wszystko hula tak jak powinno... Robię 2 przygody i mogę między nimi przeskakiwać bez żadnych problemów... Czym są spowodowane te losowe problemy graczy nie mam pojęcia:mad:

hehe_to pogratulowac...ja jedynie wysylam geologa i musze znow sie logowac :)

zb63sgt
09.06.2012, 12:11
to skandal, próby logowania trwają i trwają, a czas na przygodę ucieka... chyba za mało piłek zamówili ;) i dlatego utrudniają dostęp.....

mar_uda
09.06.2012, 12:14
Przecież problem jest po Waszej stronie. Przeczyśćcie cache przeglądarki. Trzy razy dla pewności! :)

Underlight
09.06.2012, 12:16
Przecież problem jest po Waszej stronie. Przeczyśćcie cache przeglądarki. Trzy razy dla pewności! :)

jaka mądrala... to nic nie daje.

Swoją szosą, to jest to z lekka niepoważne - problem nie trwa dzień czy dwa, ale ciągnie się już od dłuższego czasu... Trzeba być wybitnym informatykiem żeby przez taki okres czasu nie wpaść na żaden pomysł gdzie leży problem i jak go naprawić...

Blaszka1971
09.06.2012, 12:18
jaka mądrala... to nic nie daje

to byl sarkazm :)

Fourola
09.06.2012, 12:22
Konsekwentnie od 3 godzin wchodzę i wyrzuca mnie co 30 sekund, pokonałem 2 pułapki już w Okradać Bogatych w ciągu tego czasu.

Prudencja
09.06.2012, 12:24
Ja się zastanawiam czy dzisiaj w ogóle pogram, czy muszę sobie założyć konto na innym - działającym serwerze, żeby móc pograć w tą grę?

wredniejszy
09.06.2012, 12:24
O ile do przygody wejdę to jedyne co teraz udało mi się zrobić to wyładować kuni :)
Ale nie zdążyłem dla drugiego załadować,myślę że tym razem wejdę i załaduję kuni dla genka następnym razem wejdę i dam rozkaz ataku :))
Dokończenie wiktora w taki sposób zajmie mi chyba więcej niż osiem dni buhahaha.

Poszło gładko jestem zaskoczony.

Thea
09.06.2012, 12:29
Bodajże na facebooku chwalili support tejże gry... A ja z kolei powiem, że jest na żenująco niskim poziomie.

Opisałam mój problem z logowaniem się do gry - tak, wiem, żadna nowość dla nich... Ale zadałam konkretne pytanie pod koniec - co z przygodami? Czy zostanie doliczony czas?

Odpowiedź składała się na dzień dobry z przeprosin za długi czas oczekiwania na ową odpowiedź... Dobrze, rozumiem, dostajecie dużo ticketów, więc wybaczam zwłokę. Później już tylko wyczytałam o tym, że problem jest znany i wszelkie informacje zostały przekazane do działu technicznego, a dalsza część odpowiedzi to... gotowiec wysyłany chyba wszystkim - tzn zwracanie się do mnie per Pan, mimo iż z treści ticketa łatwo da się wywnioskować że jestem kobietą, wysłanie mi linku z "wskazówkami" które być może rozwiążą mój problem, mimo iż dobitnie dałam do zrozumienia że próbowałam już wszystkiego (dokładnie wymieniłam swoje starania), no i wisienka na torcie - brak odpowiedzi na moje pytanie, co oznacza chyba że support bardzo pobieżnie lub też nie do końca czyta co właściwie jest do nich wysyłane. Zrozumiem to, że być może nie są w posiadaniu takich informacji - ale taka odpowiedź usatysfakcjonowałaby mnie, w każdym razie na pewno bardziej niż jej brak.

Czemu mnie to tak boli? A no, jestem teamowcem w innej grze i odpowiedzi tego typu są dla mnie karygodnym zaniedbaniem gracza - mówiąc krócej, olewaniem go. Kontaktując się z supportem oczekuję pewnego profesjonalizmu, zainteresowania moją sprawą oraz konkretnej odpowiedzi na moje pytania, nawet jeżeli brzmi ona "nie wiem, nie posiadam takich informacji, nie udało mi się takowych uzyskać".

Brutalus
09.06.2012, 12:33
od 3 godzin nie mogę wejść do przygody - gra wyrzuca mnie do logowania po 5 sekundach przebywania na mapie przygody .

Qual-Kehk
09.06.2012, 12:39
noby zróbcie w końcu coś z tym serwerem , a nie tylko potraficie sępić na parę złotówek

Zibolz
09.06.2012, 12:42
co chwilę zrywa mi połączenie z serwerem, później długo się loguje. odechciewa się grać.

Scorpiuss
09.06.2012, 12:43
:rolleyes:Ja tylko jestem ciekaw jak to się dzieje że jedni na tym samym serwerze mogą grać spokojnie, skakać po przygodach etc... A inni mają problem nawet z zalogowaniem się do gry:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolley es::rolleyes:

Fourola
09.06.2012, 12:47
Jak tam wasze paski logowania? Mi już wchodzi na odcień zielonego! : D

GreenLands
09.06.2012, 12:47
12:30 wyglada na to ze jest juz ok

nisiunia
09.06.2012, 12:50
Tez od godziny kwitne w przedsionku.Ciekawe co bedzie jak nie ukoncze meczu w czasie, z niemojej winy? Przeciez nie moge tu sleczec 24h.

Ozzi
09.06.2012, 12:54
12:30 wyglada na to ze jest juz ok

Do ok to daleka droga...

swirek21
09.06.2012, 13:01
mnie szybko loguje a za chwile wywala...

anadziulka78
09.06.2012, 13:01
mój rekord pobytu na serwerze : 7 min.

kto mnie pobije??

Andariel
09.06.2012, 13:05
U mnie da się już normalnie grać :D

jandzon
Ja moge sie normalnie zalogowac ale albo nie moge wejsc w ogole w przygode albo po chwili wywala...

Edit. Teraz wywala jakies 30 sek po zalogowaniu.

Qual-Kehk
wywalone mam na tą grę, nara - róbcie tak dalej

Blaszka1971
09.06.2012, 13:06
mój rekord pobytu na serwerze : 7 min.

kto mnie pobije??
staram sie,ale niestety daleko mnie jeszcze :) w tej chwili moj rekord to 2 minuty

Fourola
09.06.2012, 13:14
Ciekawostka: Ten temat powstał 15 dni temu.

Scorpiuss
09.06.2012, 13:14
U mnie da się już normalnie grać :D

U mnie też wszystko normalnie działa... I nie ma problemów z grą... :confused:

Darou
09.06.2012, 13:15
Haha, dzisiaj po 1-minutowym logowaniu dostałem kopa po 38s..kutwa..

Kevlon
dołączam się do wszystkich!!! to jakaś kpina żeby od kilku dni nie można było coś z tym zrobić :/

anonim
U mnie też wszystko normalnie działa... I nie ma problemów z grą... :confused:

A u mnie nie działa, max 2 minuty się gra i wywala

Fourola
09.06.2012, 13:16
Może jest tak, że jest limit gracz, powiedzmy 1000 i wywala tego, kto w danej chwili ma mniej klejnotów? : D

Prudencja
Mnie wcześniej udawało się zalogować na max. 30 sekund zanim wyrzuciło, a teraz to już w trakcie logowania wyrzuca. Tak jest od ponad 3 godzin. Odpuszczam.

Dziabagos
Wywala mnie średnio po 30 sec. Całe szczęście, że mam aż tyle czasu to dałem radę wyłączyć wydobycie złota, bo pewnie za kopalnie na 4 lvl materiałów mi support nie odda:) Podsumowując, od pewnego czasu jest tragedia i każda kolejna próba poprawy sytuacji przez techników to wielka porażka. Gdyby nie to ile czasu poświęciłem na rozbudowę osady, już dawno bawiłbym się w inną grę. Podejrzewam, że wielu graczy myśli podobnie i już niedługo znajdzie sobie inną rozrywkę niż gra w TSO.

Kicia90
09.06.2012, 13:18
Witam, znowu mam problem z zalogowaniem sie do gry. Ciagle mi zrywa połączenie z serwerem. Czy administracja zrobi coś w końcu z tym? Wcześniej nie było takich problemów, po wczorajszej przerwie technicznej wszystko miało wrócic do normy, a dalej nic nie działa tak jak powinno. Chciałam zauważyć, że gra straci wielu graczy, cierpliwi jesteśmy do czasu, ale osobiście mi sie odechciewa grać jeśli przez dwie godziny wywala mnie co pół minuty.

swirek21
09.06.2012, 13:21
co pół minuty ? mnie od razu po zalogowaniu

Fourola
09.06.2012, 13:23
Aż miło by było porozdawać swój dobytek. ^^

Kicia90
09.06.2012, 13:23
co pół minuty ? mnie od razu po zalogowaniu

Zdarza sie i częściej niz pół minuty, ale zasadniczo tyle to trwa. Czy na innych serwerach tez są takie problemy?

wiadromaker1910
09.06.2012, 13:25
smiech na sali jest.wiecznie cos robicie a coraz gorzej jest...

Khazdar
09.06.2012, 13:26
masakra z tą grą co chwila z niej wywala już od godziny próbuję się zalogować

wiadromaker1910
09.06.2012, 13:28
moze zapisy robcie na logowanie albo kartki zacznijcie sprzedawac jak za prlu...

olkij
09.06.2012, 13:29
Tak się zastanawiam czy będzie jakaś rekompensata dla wszystkich z nowej ziemi. W końcu event trwa, a my nie możemy brać w nim udziału.

wiadromaker1910
09.06.2012, 13:30
ta dadza 10 pilek w ramach przeprosin jak to potrafia i beda szczesliwi .

Kicia90
09.06.2012, 13:31
Przeciążenie serwera? Nie sądzę, problem leży gdzieś głębiej, ale jak widać nie można go zlokalizować. Niestety zaczyna się to robić już nudne. Jeśli serwer działać będzie pół godziny dziennie to przepraszam- ale ja rezygnuje z gry. Bo w pół godz to nic nie można zrobić.

Fourola
09.06.2012, 13:31
ta dadza 10 pilek w ramach przeprosin jak to potrafia i beda szczesliwi .

10 piłek = jeszcze trudniej bedzie je sprzedawac na handlu.

Lollipop
09.06.2012, 13:32
Do łopaty bb! Ale to już, łopata i piwo czeka na was! Go go go!

Ok, taki rozmiar czcionki pasuje dla ślepakom z BB.

Tylko w tym jesteście najlepsi! NA POHYBEL NACIĄGACZOM!

Ozzi
09.06.2012, 13:33
Najpierw to niech oni wezmą sie w garść i to zrobią.

olkij
10 piłek to mogą sobie wsadzić w papcie :P raczej myślę o nagrodach za jeden mecz, czyli 90 piłek i PD <marzy>

Fourola
Pewnie technikom dają napitek zamiast piwa i się buntują.

Good suchar?

Mmm.. Tak 100k expa by sie przydalo.

pszczolak
09.06.2012, 13:34
ja od pół godz nie mogę wejść .... żal ze stabilnością tej gry.......

Fourola
09.06.2012, 13:36
Przynajmniej można sobie posty bezkarnie ponabijać. 4h..

O wracam za 30 sekund bo słysze dźwięk ptaków.

Kicia90
09.06.2012, 13:36
Również próbuję od pół godziny, nawet zmieniałam przeglądarki ale nic to nie dało ;/

Leouch
09.06.2012, 13:37
A ja jak przejdę przez kolejkę logowania to wyskakuje napis" odśwież stronę"...

Darou
09.06.2012, 13:40
Pół godziny..ja po 4 się dostałem..

Luxi
09.06.2012, 13:41
u mnie to samo

Kicia90
09.06.2012, 13:42
"Aktywacja obszaru serwera nieudana- Żądany obszar nie może zostać uruchomiony. Prosimy o kontakt z naszym centrum obsługi klienta." no świetnie :D

Ozzi
09.06.2012, 13:42
Oooo nowy komunikat tego jeszcze nie miałem %)

http://img687.imageshack.us/img687/9787/nowykomunikat.png

Uśmiałem sie z tego ---> "Prosimy o kontakt z naszym centrum obsługi klienta" :P

nisiunia
09.06.2012, 13:44
Ja nie zdaze wejsc,a juz wylatuje.Teraz to juz nawet nie slysze magicznego dzwieku dzyn,dzyn,dzyn,polaczenie z serwerem zostalo zerwane

nisiunia
09.06.2012, 13:46
Tez to mam,:),coraz lepiej

nisiunia
09.06.2012, 13:55
Ludzie,cuda sie zdarzaja,graaaaam,huuuuraaaa :)

Fourola
09.06.2012, 13:56
Oooo nowy komunikat tego jeszcze nie miałem %)

http://img687.imageshack.us/img687/9787/nowykomunikat.png

Uśmiałem sie z tego ---> "Prosimy o kontakt z naszym centrum obsługi klienta" :P

Taki "Easter Egg", żeby Ci, którzy czekali na zalogowanie mieli się z czego cieszyć. ; )

jandzon
09.06.2012, 14:45
Usuneli wam wyspy za ciagle biadolenie. :D

djcris
09.06.2012, 17:03
dalej to samo nie mogę wejść w przygode;/

TITO_CFC
09.06.2012, 18:01
Były juz dwie próby naprawienia tego problemu...i za każdym razem BB wydawał oświadczenie że wiedza już co było przyczyną błędów i je usuwają (jeżeli tak łatwo znajdują błędy to szok pomyśleć co pręzentuje sobą ta gra i programiści) no cóż do trzech razy sztuka czekamy na kolejne podejście i szukanie przyczyny problemu

Ozzi
09.06.2012, 18:03
Niby lepiej bo da się wejść na wyspę ale wszystkie odwołania do serwera nie działają czyli stawiam budynek/pole/studnie a on sie poprostu nie buduje sobie tak stoi :D

TITO_CFC
09.06.2012, 18:05
Taaa naprawili jedno a popsuli drugie hahaha :D nie można dawać żadnych premii i doładowań

Blaszka1971
09.06.2012, 18:07
gralo gralo i sie zesralo :)zas nie mozna wejsc w przygode_ehh

Ozzi
09.06.2012, 18:11
Hehe ja już pograłem haha 2 ataki w czarnych i po graniu haha już nie moge wejśc do gry :D dobre dobre :D jajcarze ci kolesie z działu technicznego :D

Ja bym prosił o jakieś oficjalne info od szefostwa, bo długo już cisza trwa a każdy by chciał wiedzieć co się dzieje.

Blaszka1971
09.06.2012, 18:13
nom,ale na 4h naprawili :)

Ozzi
09.06.2012, 18:21
wniosek z tego taki że co 4h powinni robić to co zrobili że sie naprawiło na te 4h :P

wydaje mi sie że to był jakiś restart bo komunikat który sie pojawił (dawałem screena) był tego dowodem a problem istnieje nadal i po dłuższym działaniu serwerów się odnawia

Ania83
09.06.2012, 18:40
Ta gra mnie coraz bardziej działa na nerwy a pisanie do suportu zero odpowiedzi,tylko automat odpowiada a oni się nie pofatygują i zaś się kolejka logowania nie chce uruchomić

Scorpiuss
09.06.2012, 18:47
Ta gra mnie coraz bardziej działa na nerwy a pisanie do suportu zero odpowiedzi,tylko automat odpowiada a oni się nie pofatygują i zaś się kolejka logowania nie chce uruchomić

Support nie odpisuje w weekendy bo pracuje od Pon-PT...

Ozzi
09.06.2012, 19:16
Ale ktoś nad stanem serwerów czuwa, i ktoś z polskiej części BB mógłby coś napisać.

Blaszka1971
09.06.2012, 19:25
wlasnie to jest chore_w weekendy najbardziej sa eksploatwane serwery a nikt nad tym nie czuwa :(

SZYNSZYL
09.06.2012, 19:30
Trwa uruchamianie kolejki logowania... od 30 minut
Kochamy Cię BlueByte :-)

garage1
09.06.2012, 19:32
gralo gralo i sie zesralo

piounka
09.06.2012, 19:36
A mi działa bez przeszkód i całkiem płynnie. Dzisiaj nie miałam wcale kłopotów z wejściem do przygody, czy też z koszami.

Kognitywistyk
09.06.2012, 19:40
mamproblemy caly czas od jakichs 20 min - problemy byly tez ok 11:00 - miedzy tymi godzinami nie probowalem grac
wywala ze mam odswiezyc polaczenie - zaraz po logo i ludziku z stroju pilkarskim.....

TITO_CFC
09.06.2012, 19:40
A mi działa bez przeszkód i całkiem płynnie. Dzisiaj nie miałam wcale kłopotów z wejściem do przygody, czy też z koszami.
Problem jest ze serwerem Nowa Ziemia a z tego co widzę ty jesteś na Czarcim Gaju :X :/

Ligur
09.06.2012, 19:58
cyt. "Podczas przerwy wprowadzimy trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłośc" (pisownia oryginalna)- hahahahahaha dobry żarcik milordzie :)

SZYNSZYL
09.06.2012, 20:17
'Wczytywanie mapy' - nowość dzisiaj :D

Kyou
09.06.2012, 20:24
go go go go 200 stron.... i znów problemy :)

Fourola
09.06.2012, 20:26
Właśnie mnie wyrzuciło przy wczytywaniu przygody. : )

Buzia
09.06.2012, 20:28
i po raz kolejny brak komunikacji,chcę zbudować kopalnie-nie buduje się,chcę zupować budynek-nic się dzieje,itd. :/
BB_xaar co tym razem nam napiszesz?

annmax1
09.06.2012, 20:33
Zaczynam mieć tego powoli dość, jeszcze chwila i kończę z tą grą.

Sensesthief
09.06.2012, 20:40
Duzo dodac w temacie nie mozna ;)
Mam oczywiscie wiekszosc wymienionych bledow tzn: wielokrotne proby logowania, zwis na kolejce budowania, niemoznosc wejscia na przygode itd...
Nie wiem jak to wyglada w skali serwera, ale w naszej gildii 1/3 graczy prawdopodobnie przestala grac w ciagu ostatnich 2 tygodni :/
Szkoda, bo to fajni ludzie, ale nie dziwi mnie to :(. BB gratuluje niekompetencji, a sobie i innym graczom zycze cierpliwosci, bo tylko zgrana paczka trzyma mnie jeszcze w tej grze (pytanie jak dlugo tak bedzie). BB_Xaar - zamiast dalej sie osmieszac obietnicami, lepiej zaskocz nas. Jak masz maly wplyw na dzialanie serwera, to wyslij nam kogos kompetentnego.... Moze rozwiazaniem jest wprowadzenie supportu w zakladce pomoc. Jak mody maja czas, zeby sie bawic w karmienie zelkami, to moze ktos dla odmiany popracuje nad problemami, siedzac na czacie i zbierajac informacje od ludzi. Pozdrawiam :)
P.S. Konkurencja musi byc dumna z BB ;P

Aknowi27
09.06.2012, 20:41
To już przestaje być śmieszne- do tej pory jakos to znosiłam, ale ile można olewac graczy- zróbcie cos w końcu. To nie gra to nerwówka.

demostenes10
09.06.2012, 20:50
Wiecie co? I ja zaczynam mieć dość. Kolejny raz próbuję wykonać misje "mecz otwarcia" Kolejny też raz jej nie wykonam bo..... najpierw nie mogłem wejść do gry a jak już wszedłem i próbowałem ją wykonać (na styk) to się pojawiły lagi na serwerze. Mam nadzieję że w końcu ktoś ktoś z tym coś zrobi!!!!

sars904
09.06.2012, 21:12
Jak ktoś wcześniej dobrze radził trzeba zrobić zbiorowe zgłoszenie do UOKiK'u i zażądać zwrotu pieniędzy. Skoro gra sprzedawana jest w wersji pudełkowej i nie ma na niej informacji, że to beta, to takie traktowanie nas graczy jest łamaniem prawa.

Ligur
09.06.2012, 22:15
sars904 pod tematem "pozew zbiorowy przeciwko BB" wypowiadałem się o tym co zakupiłeś w pudełku, a jest to ni mniej ni więcej pakiet dodatków, który nie jest związany z udostępnianiem platformy w formie gry, jedyne co możemy jako gracze to nie kupować produktów BB i nic więcej. Gra jest dostarczana za darmo i "tak jak jest" w związku z czym prawa z tytułu bycia klientem, tzn. zakupienia "pudełka" niestety nie przenoszą się na samą grę oraz problemy z dostępem do niej :(.

Fourola
09.06.2012, 22:55
http://s18.postimage.org/idtl16rkn/tru.png

kazuja
09.06.2012, 23:06
Niezle tam macie na tej nowej ziemi :) ja bym sie mydlem juz pocial :P

sars904
09.06.2012, 23:09
sars904 pod tematem "pozew zbiorowy przeciwko BB" wypowiadałem się o tym co zakupiłeś w pudełku, a jest to ni mniej ni więcej pakiet dodatków, który nie jest związany z udostępnianiem platformy w formie gry, jedyne co możemy jako gracze to nie kupować produktów BB i nic więcej. Gra jest dostarczana za darmo i "tak jak jest" w związku z czym prawa z tytułu bycia klientem, tzn. zakupienia "pudełka" niestety nie przenoszą się na samą grę oraz problemy z dostępem do niej :(.
Przyjrzyj się dokładnie pierwszej stronie pudełka: na dole napis gra przez przeglądarkę bez pobierania, na górze produkty w grze za ponad 125 PLN gdzie masz napisane że to pakiet dodatków?