PDA

Zobacz pełną wersję : problem z wejsciem dogry

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7

sars904
07.06.2012, 14:26
bb_xaar widzę, że to ta obiecana poprawa? Powinni was wszystkich pozwalniać i zatrudnić kompetentne osoby które chociaż potrafią przyznać się do błędu i nie kompromitują się durnymi wpisami "wyczyść ciasteczka". Tradycyjnie znów wywala.

Irenicus
07.06.2012, 14:42
W(ch)óju BubelByte_xaar może by tak zrobić dodatkową przerwę "konserwacyjną" ???!!!
a jak to nie pomoże to.....może wypierdzielić tę grę w chój ??!! z przeglądarek !!!
odezwiesz się Jaśnie Wysokość Xaar???
a może jakiś tzw modek się odezwie... skoro bubelxaarowi odwagi brakuje??!!

sars904
07.06.2012, 14:45
olewa nas od rana, tchórz nawet przepraszam nie powiedział woli jakieś posrane trailery wrzucać...

rysikowa
07.06.2012, 14:49
Nie rozumiem skąd w Was taka agresja - ok, też miałabym ochotę wejść do gry i spędzić tam trochę czasu, ale nie robię tego afery, że nie mogę. Gra jest (teoretycznie) darmowa - nie ma obowiązku ładowania w nią pieniędzy, jeżeli się nie ma lub nie chce. Sama kupiłam wersję pudełkową, żeby wnieść jakiś wkład finansowy i pomóc w utrzymaniu gry - wiadomo, że takie są oczekiwania firmy i jest to zrozumiałe, nikt nie będzie nic robił za darmo. Zresztą po to są reklamacje, który każdy gracz może złożyć, a które będą rozpatrywane indywidualnie - jeżeli ktoś traci na nieoczekiwanych przerwach w dostawie gry, to na pewno nie przejdzie to bez echa. Nie mamy do czynienia z jakiś noname, tylko porządną firmą, która nie pozwoli sobie na stratę klientów.

Poza tym jest ładna pogoda na dworze, wyjdzie na spacer i się wyluzujcie :)

PUNTO
07.06.2012, 14:52
znowu szlak trafi mecze i przygody , a czas leci -- a co do wrzucenia trailera to jest ze 2 minuty roboty

Vitae89
07.06.2012, 14:53
taa za 1h kończy mi się "mecz 3" armia wysłana ale nie zdążyłem ataku puścić... Miło

sars904
07.06.2012, 14:53
Nie rozumiem skąd w Was taka agresja - ok, też miałabym ochotę wejść do gry i spędzić tam trochę czasu, ale nie robię tego afery, że nie mogę. Gra jest (teoretycznie) darmowa - nie ma obowiązku ładowania w nią pieniędzy, jeżeli się nie ma lub nie chce. Sama kupiłam wersję pudełkową, żeby wnieść jakiś wkład finansowy i pomóc w utrzymaniu gry - wiadomo, że takie są oczekiwania firmy i jest to zrozumiałe, nikt nie będzie nic robił za darmo. Zresztą po to są reklamacje, który każdy gracz może złożyć, a które będą rozpatrywane indywidualnie - jeżeli ktoś traci na nieoczekiwanych przerwach w dostawie gry, to na pewno nie przejdzie to bez echa. Nie mamy do czynienia z jakiś noname, tylko porządną firmą, która nie pozwoli sobie na stratę klientów.

to idź na spacer! ja mam tylko dzisiaj możliwość posiedzenia przy komputerze i akurat teraz chcę pograć! poza tym twój post jest nie w temacie więc składam reklamację i proszę o jego usunięcie.

Irenicus
07.06.2012, 14:55
whój bubelbyte_xaar jest na długim wekendzie więc...zmian możemy się spodziewać... za tydzień!!! tylko czy wyjdą nam na dobre??

Jason
07.06.2012, 14:57
O ile problemy z grą to coś normalnego - nie da się tego uniknąć. O tyle brak jakiegokolwiek odzewu jest rzeczywiście frustrujący. Muszę zaraz wyjechać na 3 dni i nie będę miał dostępu do internetu, a przez to, że nie mogę zablokować kopalni i wytopu złota i mennicy będę one działać przez 3 dni bez buffów co spowoduje stratę conajmniej kilkuset monet. Nie mówiąc już o kopalni, która się zawali, a kosztuje horrendalnie dużo. Przerwa jest niezapowiedziana, więc powinna być szybka reakcja w takich wypadkach.

PUNTO
07.06.2012, 14:58
Vitae89 za nie dokończony mecz dostaniesz tylko mniej PD , ale czy go zaliczy to nie wiem mi został ponad jeden dzień "3 mecz" i ze dwa ataki

Siriush
07.06.2012, 14:59
czy jak będziecie rzucać obelgami i wulgaryzmami na forum to gra zadziała?
zanim coś napiszecie na forum to napiszcie sobie najpierw na papierze, przeczytajcie, dokonajcie korekt, potem ochłońcie, jeszcze raz przeczytajcie i wtedy do komputera i na forum...

Irenicus
07.06.2012, 15:00

nie zapłaciłem ani złotówki ale i tak mnie <ciach> że nie mogę wejść na serwer z grą!!!

//Proszę dbać o kulturę wypowiedzi
Natalcia

bigr10
07.06.2012, 15:14
hehe, "skąd ta agresja, gra jest darmowa, idźcie na spacer i wyluzujcie" :D

Darmowa czy nie darmowa, trudno nazwać agresją to, że reklama mnie zachęciła do założenia konta tutaj i po prostu chciałbym wejść do gry... Ale luz :)

Godzinę temu mnie wywaliło przez zerwane połączenie z serwerem, od tego czasu nie mam szansy wejść choćby na chwilę, a jest event i każda chwila, w której mogę wejść do gry jest cenna, niestety później nie będę mieć czasu na siedzenie, więc raczej miło by było gdybym mógł wejść do gry teraz... Żadna agresja, nikt nie wymaga żeby gra śmigała w zastraszającym tempie, po prostu miło by było wejść wtedy kiedy nam pasuje i zrobić swoje, a nie liczyć się z dziwnymi nastrojami serwerów...

pajton
07.06.2012, 15:17
nudne to sie robi zrobili by jakąś ciekawsza awarie bo ta już mi się znudziła ile można patrzeć na uruchamianie kolejki logowania
A no racja, mnie też już to nudzi :D Dali by jakąś awarie w stylu wyłączenie forum czy coś takiego :D

Buzia
07.06.2012, 15:17
rysikowa agresja bierze się stąd,że to nie jest pierwszy dzień kłopotów technicznych tylko drugi bądź nawet trzeci tydzień a administracja nie traktuje graczy poważnie powtarzając jak mantrę kwestię o ciasteczkach,poza tym niepotrzebna była wypowiedź xaara o tym jakoby źródło problemów zostało zlokalizowane
teraz brak jakiejkolwiek reakcji ze strony bb też robi swoje

Marcin_
07.06.2012, 15:23
też mam ten sam problem...

BB_xaar
07.06.2012, 15:32
Bazując na tym co piszecie, wygląda na to, że znowu powróciły jakieś problemy. Poprosiłem dział techniczny o sprawdzenie serwera Nowa Ziemia. Gdy dostanę jakąś wiadomość w tej sprawie, dam znać.

sars904
07.06.2012, 15:33
czy jak będziecie rzucać obelgami i wulgaryzmami na forum to gra zadziała?
zanim coś napiszecie na forum to napiszcie sobie najpierw na papierze, przeczytajcie, dokonajcie korekt, potem ochłońcie, jeszcze raz przeczytajcie i wtedy do komputera i na forum...
hmmm, spadaj i ciesz że ci gra działa normalnie inni nie mają tak dobrze.

może gra nie zadziałała ale mi ulżyło, jak widzę takie denne komentarze to wulgaryzmy same się nasuwają

sars904
07.06.2012, 15:37
Bazując na tym co piszecie, wygląda na to, że znowu powróciły jakieś problemy. Poprosiłem dział techniczny o sprawdzenie serwera Nowa Ziemia. Gdy dostanę jakąś wiadomość w tej sprawie, dam znać.

BRAWOOOOOOOOOOO chyba sobie z nas kpiny robisz "wygląda na to"??!! Od rana pograłem może ze 2 godziny a ty się zastanawiasz czy są problemy? To poczytaj wpisy na tym forum!ŻENADA, DNO, TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bigr10
07.06.2012, 15:41
A mi tam post Xaara wystarczy, moim zadaniem jest zgłaszanie błedów i to zrobiłem :) Jak ktoś to uważa za agresję to trudno... Teraz czekam cierpliwie :)

BB_xaar
07.06.2012, 15:49
BRAWOOOOOOOOOOO chyba sobie z nas kpiny robisz "wygląda na to"??!! Od rana pograłem może ze 2 godziny a ty się zastanawiasz czy są problemy? To poczytaj wpisy na tym forum!ŻENADA, DNO, TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety nie jestem z działu technicznego, nie mogę więc jednoznacznie określić czy problem leży po stronie serwera czy może Twojej przeglądarki. Dodatkowo, jestem zalogowany na serwerze Nowa Ziemia i dziś nie dotknęły mnie żadne problemy opisywane powyżej. Tak czy inaczej, informacje zebrane na forum przekazałem dalej, teraz czekam na odpowiedź.

Buzia
07.06.2012, 15:53
taaa wszyscy piszący na forum plus cała masa,którym się nie chcę ale piszą o tym w grze na pewno mają problem z przeglądarką,daj już spokój BB_xaar bo tylko podnosisz ludziom ciśnienie
ja teraz też mogę się zalogować i co z tego,jak ja mogę to połowa moich znajomych nie może i tak na zmianę,poza tym ile razy mamy powtarzać,że były testowane różne przeglądarki
już bym wolała przeczytać coś w stylu: przepraszamy ale ta gra to totalny bubel i nie mamy pojęcia jak go naprawić i przynajmniej człowiek by wiedział na czym stoi a tak to ciągle wchodzi i liczy,że jednak jakoś to ogarniecie

Rashaz
07.06.2012, 15:54
Oj Xaar, jak temat o problemach ma 77 stron i jeszcze część ludzi próbuje na forum podżegać do jakichś buntów to chyba śmiało można podejrzewać, że coś jednak może być na rzeczy :D Chociaż przyznam, że na serwerze Kolonia również nie miałem do tej pory większych problemów.

sars904
07.06.2012, 15:56
Niestety nie jestem z działu technicznego, nie mogę więc jednoznacznie określić czy problem leży po stronie serwera czy może Twojej przeglądarki. Dodatkowo, jestem zalogowany na serwerze Nowa Ziemia i dziś nie dotknęły mnie żadne problemy opisywane powyżej. Tak czy inaczej, informacje zebrane na forum przekazałem dalej, teraz czekam na odpowiedź.

Nie wiem czy to ważne ale od rana jest kilkadziesiąt wpisów więc nie szukaj znów problemów u ludzi i nie rób ze mnie i innych graczy *****a!

Irenicus
07.06.2012, 16:03

to znaczy... że mamy gówniane przeglądarki??!! Firefox12 np?? tylko czemu na tej przeglądarce do wtorku serwer pomimo przerw konserwacyjnych działał normalnie a od wczoraj raptem coś się krzaczy?? czy to wina mojej przeglądarki??!! jakoś sobie nie przypominam abym ostatnio ją zmieniał!!! ale oczywiście najlepiej zwalić winę na Nas bo przecież nie na BubelByte ;) !!
ps. dobrze że przynajmniej mecze ukończyłem bo dopiero bym się wkórwił ;)
i drugie ps. jaki "prezent" za niedogodności planujesz dla Nas Bubelbyte_xaar?

wredniejszy
07.06.2012, 16:08
Od 14 do 15:30 nie mogłem wejść do przygody.
Z rana wywalało z gry co jakiś czas.
Ciasteczka czyszczone dziś 4 razy.

Pablo7403
07.06.2012, 16:09
Ja po ostatniej konserwacji gry co jakiś czas mam zrywane połączenia z serwerem i to niezależnie od przeglądarki. A przez wasze problemy związane z wprowadzaniem eventu straciłem 45 diamentów premii za codzienne logowanie bo nie mogłem zalogować się do gry bo serwery wywalały mnie z gry.

Buzia
07.06.2012, 16:11
ja Wam mówię oni ustalili nam harmonogram i odłączają nas na zmianę żeby odciążyć przepełniony serwer :p

arturro1974
07.06.2012, 16:12
przeglądarek mam 100 i w każdej jet to samo,1 stacjonarny i 2 laptopy-są okresy że wchodzi gładko ale tych ostatnio coraz mniej.Nasuwa mi się tylko jedno: k;;;;; NIE DA SIE W TO GRAĆ
A SZKODA BO ZAINWESTOWAŁEM 200 ZŁ....
ps..ale i tak gram ...choć pewnego pieknego dnia mój lap wyląduje na scianie ..bo nie zdzierżę.... :P

Asiuleczka
07.06.2012, 16:13
Mnie na szczęście dzisiaj tylko raz wywaliło, więc nie jest tak źle.
Przedtem próbowałam zalogować się z 4 różnych przeglądarek, do tego oczywiście czyszczenie cache itd, logowałam się z kompa w pracy i w domu i kicha. Więc to na pewno nie wina przeglądarek...

BB_xaar
07.06.2012, 16:13
Czy problemy nadal występują? Administrator (sysadmin) poinformował mnie, że teraz serwer nr 1 powinien działać prawidłowo.

felek_m
07.06.2012, 16:14
Problemy techniczne też dzisiaj miałem. Nie mogłem się zalogować bo zanim mapa się załadowała bylem proszony o odświeżenie połączenia co też czyniłem ale nic to nie dawało bo cały czas było to samo. Przez jakiś czas próbowałem aż zrezygnowałem. Ale teraz widzę, że jest ok. Nie rozumiem tylko czemu ludzie się tak tym denerwują. Normalna rzecz w fazie Beta.

Buzia
07.06.2012, 16:14
w tej chwili działa,przynajmniej u mnie ale te problemy raz są a raz ich nie ma więc może niech sprawdzi wtedy gdy forum jest zasypywane postami o tym,że nie działa
a czy sysadmin może nam w końcu sensownie odpowiedzieć na pytanie co się dzieje i kiedy serwer będzie chodził prawidłowo całą dobę dla wszystkich użytkowników?

Asiuleczka
07.06.2012, 16:16
A tak btw - podczas poprzedniego eventu marudziliście, że u nas był spóźniony, ale zapomnieliście o fakcie, że w DE ok, wszedł wcześniej, ale wszystko się sypało tak, jak u nas teraz. Więc góra pewnie miała dosyć Waszego marudzenia i wprowadziła wszystkim jednakowo event pełen bugów, więc mamy, co chcieliśmy XD

Poprawka - niektórzy piszą, iż problemy były jeszcze przed eventem, przepraszam - ja piszę, co wynika z moich obserwacji, bo do czasu wprowadzenia u mnie było wszystko w porządku. :)

Asiuleczka
07.06.2012, 16:19
Obecnie (przynajmniej u mnie) nie występują - wszystko chodzi tak, jak powinno.

Buzia
07.06.2012, 16:20
chwilowo :p

sars904
07.06.2012, 16:21
A tak btw - podczas poprzedniego eventu marudziliście, że u nas był spóźniony, ale zapomnieliście o fakcie, że w DE ok, wszedł wcześniej, ale wszystko się sypało tak, jak u nas teraz. Więc góra pewnie miała dosyć Waszego marudzenia i wprowadziła wszystkim jednakowo event pełen bugów, więc mamy, co chcieliśmy XD

skończ [WYCIĘTE] głupoty, problemy z gra zaczęły się tydzień przed eventem,
a do bb_xaar rozumiem, że skoro teraz powinien działać ok czyli przyznajesz że to wasza wina to może jakieś małe przepraszam???

garage1
07.06.2012, 16:24
Drodzy Gracze,

z przyjemnością prezentuję nowy trailer gry The Settlers Online,
który został przygotowany specjalnie z okazji eventu piłkarskiego!

BB_xaar

Zprzyjemnoscia to bym sie zalogowal a nie ogladal jakies *******y !
od 2godz nie moge wejsc do gry !!

sars904
07.06.2012, 16:27
skończ [WYCIĘTE] głupoty, problemy z gra zaczęły się tydzień przed eventem,
a do bb_xaar rozumiem, że skoro teraz powinien działać ok czyli przyznajesz że to wasza wina to może jakieś małe przepraszam???

Ostatnio edytowane przez BB_xaar; Dzisiaj o godzinie 15:23 Powód: Wulgaryzmy (nawet w formie pseudo cenzury) nie są tutaj mile widziane.

żeby taka szybka była twoja rekcja na zgłaszane problemy z grą.... sam prowokujesz do takiego zachowania kłamiąc że gra naprawiona i że jak zwykle wina ciasteczek albo przeglądarki a najlepiej jak by ci wszyscy dali święty spokój i pisali do supportu.

BB_xaar
07.06.2012, 16:27
Tak sars904, teraz mogę napisać, że problem faktycznie występował. Oznacza to, niestety, że rozwiązanie wprowadzone podczas ostatniej konserwacji (w środę) nie przyniosło oczekiwanego efektu. Zapewniam jednak, że problem nie jest przez nas ignorowany - gdy tylko pojawią się jakieś nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję.

Asiuleczka
07.06.2012, 16:29
Sars904 ale po co te nerwy?;) Siedzimy w tym wszyscy, nie musisz się wyżywać na wszystkich dookoła ^^
U mnie np problemy pojawiły się typowo po wdrożeniu w życiu eventu, dlatego tak napisałam:)

Buzia
07.06.2012, 16:30
coś mi się wydaję,że przyjdzie nam czekać aż skończy się event piłkarski :/

Asiuleczka
07.06.2012, 16:32
coś mi się wydaję,że przyjdzie nam czekać aż skończy się event piłkarski :/

Obyś nie wykrakała :(

whiter13
07.06.2012, 16:34
Ale problemy były już przed eventem.

Miroro
07.06.2012, 17:47
nie wiem jak u was, ale u mnie dalej to samo, okienko kolejki

cornflakes
07.06.2012, 18:08
Ale problemy były już przed eventem.

chyba nie na taką skalę ;)

Miroro
07.06.2012, 18:31
no cóż w końcu wszedłem. Wszedłem na przygodę, pościłem 2 ataki i już nie mogłem wrócić na wyspę. Po odświeżeniu znajome okienko kolejki logowania.

Ozzi
07.06.2012, 18:35
Problem z grą raz jest raz go nie ma, są momenty że gra działa bez zarzutu a są takie w których wywala z gry i nie wpuszcza na wyspę wygląda to wtedy tak jak już opisałem wcześniej.

Panowie z BB ogarnijcie choć trochę sprawę bo naprawdę jest to irytujące.

Pablo7403
07.06.2012, 18:48
I znowu klapa. Bylem na chwilę na meczu a tu zwiecha i po relogu już nie da się wejść.

Kyou
07.06.2012, 18:51
działa, działa, nagle wyrzuca mnie z wyspy i nie mogę wrócić... i tak już z godzinę...

Asiuleczka
07.06.2012, 18:58
No to tego...mnie znowu zaczęło wywalać...eeeeehhhh

garage1
07.06.2012, 18:58
u mnie jest to samo, to jakas paranoja jest

NagRock
07.06.2012, 18:59
Serwer od eventu z meczem chyba zdechł. Puściłem atak i do teraz nic się nei dzieje. Włączyłem grę na nowo, wciskam wejdź w event... Wczytywanie mapy... i tak bez końca.

Lambo
07.06.2012, 18:59
Nie można wejść do gry, nie ma już słów :mad:

garage1
07.06.2012, 19:02
u mnie jest tak samo, chwile pogram i na godzine mnie wywala

Ewel
07.06.2012, 19:09
Dzisiaj normalniej można się zalogować ale wejśc do przygody graniczy z cudem . Może zamiast tych głupich konserwacji poprawicie jakość gry ?????

sars904
07.06.2012, 19:10
No to tego...mnie znowu zaczęło wywalać...eeeeehhhh

dlaczego się irytujesz u mnie działa...

Bolone
07.06.2012, 19:12
Jakie wały !!!!!!!! włączyłem 4 mecz o 18 ,18 05 wysłałem wojsko wchodziłem w strefę 35 min po wejsciu 19 07 okazuje się ze wojsko bedzie za 28 min przyklejcie sobie do dupy bo beta juz macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miroro
07.06.2012, 19:13
jestem spokojny i opanowany, mam swoje lata (sporo), ale zaczyna mnie to już wnerwiać. Wydałem trochę pieniędzy, a teraz tracę tylko czas, przygody i wojsko patrząc jak co chwilę jest zwis gry. Albo panowie zróbcie freeze całego serwera na 2 dni i opanujcie sytuacje albo podejrzyjcie co jest inaczej na innych serwerach bo Nowa Ziemia umiera powoli.

Dobrze, że jest chociaż serwer testowy (stabilny) to sobie można pokombinować układy bloków itp.

sars904
07.06.2012, 19:14
wybacz bb_xaar ale odpowiedź supportu to czyste <ciach>:
Witaj sars904,

Bardzo przepraszamy za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź.

Problem z logowaniem do gry może być związany ze stabilnością połączenia. Jeżeli korzystasz z połączenia bezprzewodowego, upewnij się, że siła sygnału jest odpowiednia (właściwości połączenia).
W przypadku internetu mobilnego, problem może być związany z jakością połączenia, która może być obniżona, zależnie od ilości użytkowników w okolicy. Unikaj otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
Proszę również upewnić się, że Twój komputer posiada zaktualizowane najnowsze sterowniki karty sieciopwej ze strony producenta, oraz żadne dodatkowe aplikacje w tle nie obciążają połączenia.

Aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, bardzo proszę przetestować grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.

Nasze serwery pracują prawidłowo i nie uzyskaliśmy podobnych zgłoszeń w ostatnim czasie.

Bardzo proszę również o regularne aktualizowanie Flasha do najnowszej wersji.
Jezeli problem nie ustąpi, bardzo proszę o bardziej szczegółowe informacje na temat błędu, problemu.
Proszę o podanie wersji testowanych przeglądarek (koniecznie po wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).

Bardzo proszę o informację o wyniku testowania rozgrywki na innym komputerze (przy zachowaniu wszelich zaleceń (wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).

Dodatkowo, bardzo proszę o podanie sposobu połączenia z internetem, oraz parametrów łącza.

Postaram się pomóc jak najszybciej.
Pozdrawiam,
Piotr
Zespół The Settlers Online

Natalcia

Bolone
07.06.2012, 19:15
Dalej do dupy serwer milczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo rozłącza <ciach>

Natalcia

Ozzi
07.06.2012, 19:17
Witaj sars904,

Problem z logowaniem do gry może być związany ze stabilnością połączenia. Jeżeli korzystasz z połączenia bezprzewodowego, upewnij się, że siła sygnału jest odpowiednia (właściwości połączenia).
W przypadku internetu mobilnego, problem może być związany z jakością połączenia, która może być obniżona, zależnie od ilości użytkowników w okolicy. Unikaj otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
Proszę również upewnić się, że Twój komputer posiada zaktualizowane najnowsze sterowniki karty sieciopwej ze strony producenta, oraz żadne dodatkowe aplikacje w tle nie obciążają połączenia.

Aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, bardzo proszę przetestować grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.

Nasze serwery pracują prawidłowo i nie uzyskaliśmy podobnych zgłoszeń w ostatnim czasie.

Jezeli problem nie ustąpi, bardzo proszę o bardziej szczegółowe informacje na temat błędu, problemu.
Proszę o podanie wersji testowanych przeglądarek (koniecznie po wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).

Bardzo proszę o informację o wyniku testowania rozgrywki na innym komputerze (przy zachowaniu wszelich zaleceń (wyczyszczeniu pamięci podręcznej oraz plików ciasteczek, oraz najnowszej wersji wtyczki Flash).

Dodatkowo, bardzo proszę o podanie sposobu połączenia z internetem, oraz parametrów łącza.

Pozdrawiam,
Piotr

Natalcia

A jakie pytanie/zgłoszenie było do supportu ?

Bolone
07.06.2012, 19:19
moje łącze
http://www.speedtest.pl/test/40973954 (http://www.speedtest.pl/)

Bolone
07.06.2012, 19:21
core 7i 8gb ram 1gb grafika

imaniek
07.06.2012, 19:22
Nie wiem ale podejrzewam ze blokują graczy bo maja jakiś problem albo z serwerem albo z połączeniem itp bo dziwne ze inne serwery pracują dobrze tylko my na NOWEJ ZIEMI się meczymy

Lambo
07.06.2012, 19:24
Witaj sars904,

Pozdrawiam,
Piotr

Natalcia

Automat pewnie wysyła, wiedzą o problemie, ale nie są wstanie nic zrobić, znaleźć problemu serwera
NOWA ZIEMIA

swistakeRs
07.06.2012, 19:27
rowniez mam problemy z zalogowaniem, podejscie konczy sie na kolejce logowania. serwer nowa ziemia.

ankag
07.06.2012, 19:28
A to dziwne,bo ja dostałam taką odpowiedź:

Witaj ankag,

Uprzejmie informuję, iż sprawę dotyczącą problemów z logowaniem się do gry, doświadczanych ostatnio przez część graczy, przekazaliśmy do centrali The Settlers Online.

W chwili obecnej problemy te są analizowane i trwają prace nad ich rozwiązaniem, a tym samym poprawieniem jakości gry.

Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za cierpliwość.

Pozdrawiam,
Aleksandra

Lambo
07.06.2012, 19:29
Bo tylko ten serwer ma problemy, inne mają się dobrze.
Pewnie znowu kosza egz dostaniemy i trochę piłek.

Ozzi
07.06.2012, 19:30
Dali gdzieś pewnie ciała otwierając serwer ponownie dla nowych graczy a teraz błądzą i nie wiedzą gdzie jest problem.

A tak w nawiązaniu do odpowiedzi z BB jaką otrzymał kolega sars to powiem szczerze że to jakaś parodia komedii to moje łacze

http://img7.imagebanana.com/img/c42e4q55/speedtest.png

a szopy takie że szkoda pisać

sars904
07.06.2012, 19:31
A jakie pytanie/zgłoszenie było do supportu ?
znów występują problemy z uruchomieniem gry, po kolejce logowania
wyświetla się informacja o błędzie w połączeniu.
1,różne przeglądarki
2. wyczyszczone ciasteczka
3. różne komputery
4. różne IP
Inni użytkownicy maja problem z "wejściem" na moja wyspę

ankag
07.06.2012, 19:41
1,różne przeglądarki
3. różne komputery
4. różne IP

Ja bardzo podobne zgłoszenie wysłałam:
Nie mogę się zalogować do gry. Od kilku dni ten sam problem. Jak już się
uda zalogować to zrywa połączenie. Nie pomaga czyszczenie,zmiana
przeglądarki,zmiana komputera, zmiana dostawcy internetu.

Całkiem inną odpowiedź otrzymałam. Może powinni w supporcie uzgodnić jakąś jedną wersję odpowiedzi :D

sars904
07.06.2012, 19:44
A później się dziwią, że człowiek bluzga i się irytuje.

Ozzi
07.06.2012, 19:47
1,różne przeglądarki
3. różne komputery
4. różne IP

No to faktycznie polecieli w grzyba z tą odpowiedzią.

BB_xaar
07.06.2012, 19:51
Prawdopodobnie ticket został automatycznie przypisany do nieprawidłowego serwera (jak wiecie, problemy dotyczą tylko s1 - Nowa Ziemia).

Dodatkowo, prosiłbym, by ewentualne zastrzeżenia co do odpowiedzi z Supportu zgłaszać w formie odpowiedzi na otrzymaną wiadomość e-mail.

sars904
07.06.2012, 19:54
Prawdopodobnie ticket został automatycznie przypisany do nieprawidłowego serwera (jak wiecie, problemy dotyczą tylko s1 - Nowa Ziemia).

Dodatkowo, prosiłbym, by ewentualne zastrzeżenia co do odpowiedzi z Supportu zgłaszać w formie odpowiedzi na otrzymaną wiadomość e-mail.

kopiuj - wklej, kopiuj - wklej, kopiuj - wklej, ufff jaka ciężka ta praca dziś w supporcie ... :) (żarcik taki)

ShaggyGra
07.06.2012, 20:16
U mnie już wszytko działa jak należy, dziękuje za interwencję.

ozyrysik1
07.06.2012, 20:43
Przez 2 dni nie mogłem zalogować się na swoje konto,wszystko szlag trafił,a jak się już zalogowałem i rozpoczełem event piłkarski to w połowie meczu znów nie mogę się zalogować,restart nie pomaga,mam aktualne wtyczki,wcześniej było ok,a czas leci w misji... Edit, teraz nawet nie mogę się zalogować na swoje konto,po prostu macie naprawdę cholerne problemy z serwerami... tylko co ja i inni możemy z tym zrobić.. mam tylko nadzieję na jakąś odezwę i bonusy z waszej strony

slawekje
07.06.2012, 20:49
Posprawdzajcie szybkość otwierania stron internetowych.
U mnie już pisałem, od rana nie ma problemów z logowaniem.
Test:
http://www.numion.com/YourSpeed3/

wynik:
http://www.numion.com/YourSpeed3/ShowMeasurement.php?ID=79,662,513

sars904
07.06.2012, 20:53
ale chwalisz się czy żalisz?

Brutalus
07.06.2012, 20:54
nie działa znowu - uruchamianie kolejki logowania

Slaweka
07.06.2012, 21:05
Oj dziś chyba sobie nie pogram.
Odpaliłem przygodę 4 mecz i nie mogę wejść na murawę :)
Wysłałem wojsko na mecz, mam nadzieje że mi nie zginie bezpowrotnie.

j4nk0
07.06.2012, 21:17
U mnie to samo

erachim
07.06.2012, 21:20
Nowa Ziemia to już porażka. Nie da się zagrać nawet jakby się chciało. Chyba przychodzi czas na zakończenie gry bo to już nie ma sensu

jasko76
07.06.2012, 21:21
u wszystkich tak jest
jest za duzo grających ludzi - za duze lagi

Serwer jest za slaby ale ONI tego nie rozumieją

anadziulka78
07.06.2012, 21:21
a oto odpowiedź, jaką dostałam na moje "pozdrowienia",które wysłałam,w związku z problemami,jakie mamy od ok.2 tygodni na naszym serwerze. Wiem,że nie powinnam tutaj tego wklejać,ale traktowanie nas jak kompletnych ciemniaków,delikatnie mnie irytuje.

Cytuję
"Witaj anadziulka78,

Pragnę poinformować, iż prace nad poprawą jakości gry są nieustannie przeprowadzane i zespół The Settlers Online czyni absolutnie wszystko, by poprawić zarówno jakoś gry, jak również zniwelować wszelkie utrudnienia z nią związane.
Zadowolenie Naszych Użytkowników z przeprowadzanej rozgrywki jest dla nas sprawą priorytetową.

Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) oraz plikami ciasteczek Twojej przeglądarki.

Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej po każdej przerwie konserwacyjnej.

Po dokonaniu konserwacji, gra może nie działać, ponieważ zapisane pliki ciasteczek oraz pliki podręczne przeglądarki są niezgodne z obecną wersją gry.

Jeśli wyczyszczenie pamięci podręcznej nie przyniesie rozwiązania, proszę spróbować zalogować się do gry przy użyciu innej przeglądarki, może to wpłynąć pozytywnie na stabilność gry.

W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.

Pozdrawiam,
Piotr
Zespół The Settlers Online"

...ja również pozdrawiam

dottom1
07.06.2012, 21:22
jak mnie wywalało dwa razy w ciągu dnia to jakoś to przeżyłam, ale dziś to już przesada, od dwóch godzin próbuję się zalogować i.... "proszę wybrać OK w celu....", żadne czyszczenie ciasteczek ani korzystanie z różnych przeglądarek nie pomogło

sars904
07.06.2012, 21:23
bb_xaar czy nadal sądzisz, że ja błędnie dostałem odpowiedź? a może ten cały Piotr jest po prostu niekompetentny i zlewa zgłoszenia?

Steelkill
07.06.2012, 21:24
Prawdopodobnie maja SERWERY kupione w PROMOCJI Z BIEDRONKI i w tym PROBLEM :D

a to dla wielbicieli koko - euro spoko
http://www.youtube.com/watch?v=CiVxAbqSVz8

erachim
07.06.2012, 21:26
Takie odpowiedzi mogą dawać dzieciom w przedszkolu. Żal im trochę kasy na unowocześnienie serwera. Szkoda gadać

sars904
07.06.2012, 21:27
Prawdopodobnie maja SERWERY kupione w PROMOCJI Z BIEDRONKI i w tym PROBLEM :D

a to dla wielbicieli koko - euro spoko
nie obrażaj biedronki, laptopy z ich promocji lepiej działają niż serwery w tej grze ostatnio.

Dobromir_Pomysł
07.06.2012, 21:28
no ja mam dzisiaj dobry dzień bo tylko kilkanaście razy mnie z gry wyrzuciło.
ps. faktycznie na tym forum czas błędny :)

Buzia
07.06.2012, 21:29
szkoda czasu na pisanie do supportu bo za każdym razem piszą to samo

erachim
07.06.2012, 21:29
,,Prawdopodobnie maja SERWERY kupione w PROMOCJI Z BIEDRONKI i w tym PROBLEM :D''
Hahaha i podłączone do Neo 1MB. Bo większe łącze kosztuje :D Nie ma po co przepłacać

terry123
07.06.2012, 21:30
witam sa problemy z wesciem do gry???jesli ktos ma utawiona taktyke na produkcje bronii i traci surowce bo nie moze wejsc i zalaczyc premii to traci na tym, wiec nie ma zadnej rekompesaty za to ?????jak panstwo chcecie rozwiazac ten problem????

sars904
07.06.2012, 21:32
witam sa problemy z wesciem do gry???jesli ktos ma utawiona taktyke na produkcje bronii i traci surowce bo nie moze wejsc i zalaczyc premii to traci na tym, wiec nie ma zadnej rekompesaty za to ?????jak panstwo chcecie rozwiazac ten problem????

hmmm, olać jak zawsze ....

Buzia
07.06.2012, 21:33
u mnie ponownie nie da się wejść do przygody :/

whiter13
07.06.2012, 21:35
bb_xaar czy nadal sądzisz, że ja błędnie dostałem odpowiedź? a może ten cały Piotr jest po prostu niekompetentny i zlewa zgłoszenia?

Też mam takie odczucie, mi też nie pomógl w problemie gdy straciłem wojsko przez ich błędy. Z tego co wiem to ludziom w mojej gildi też ani razu nie pomógł.

MadonnaMASSAKER
07.06.2012, 21:38
hmmm, olać jak zawsze ....

porażka, wydajemy hajs, siedzimy godzinami i ciągle wywala albo w ogóle nie da się zalogować....

BB_xaar
07.06.2012, 21:38
Swoje ewentualne zastrzeżenia co do odpowiedzi z Supportu proszę przekazywać bezpośrednio w odpowiedzi na wiadomość e-mail.

Natomiast jeśli chodzi o serwer Nowa Ziemia - chwilę temu poprosiłem techników o sprawdzenie sytuacji.

sars904
07.06.2012, 21:41
Swoje ewentualne zastrzeżenia co do odpowiedzi z Supportu proszę przekazywać bezpośrednio w odpowiedzi na wiadomość e-mail.

Natomiast jeśli chodzi o serwer Nowa Ziemia - chwilę temu poprosiłem techników o sprawdzenie sytuacji.
To poproś ich żeby tam już zostali i co 10 min prewencyjnie reset robili, a co do odpowiedzi supportu, skoro na ten durny tekst czekałem 5 dni to na moje roszczenia będę chyba miesiąc musiał czekać.

whiter13
07.06.2012, 21:43
Tylko, że to zastrzeżenie idzie bezpośrednio na konto tego samego pracownika... Czy ktoś ich tam kontroluje?

Wolałbym składać skargi do osoby która jest nad osobą, która ma mi pomóc.

BB_xaar
07.06.2012, 21:46
Oczywiście praca Supportu jest nadzorowana, dlatego też warto zgłaszać swoje zastrzeżenia właśnie tam, a nie na forum.

Technicy przyjęli zgłoszenie, gdy dostanę jakąś aktualizację na temat s1, od razu dam znać.

Steelkill
07.06.2012, 21:48
Xaar a może kupicie serwery Blizzarda ostatnio wyprzedawali... po kawałku. I DZIAŁAJĄ. :D

Buzia
07.06.2012, 21:48
miejmy nadzieję,że to coś da bo teraz to nawet zaproszeni do przygody nie dochodzą a na przygodę nie da się wejść

Slaweka
07.06.2012, 21:50
ooo!! udało mi się wejść na boisko :)
Ciekawe na jak długo...

anadziulka78
07.06.2012, 21:51
"Oczywiście praca Supportu jest nadzorowana, dlatego też warto zgłaszać swoje zastrzeżenia właśnie tam, a nie na forum.

Technicy przyjęli zgłoszenie, gdy dostanę jakąś aktualizację na temat s1, od razu dam znać."

i w odpowiedzi dostanę równie kompetenty przepis na usrawnienie gry, bo przyczyna zapewne tkwi w mojej przeglądarce?

Wkleiłam ten email,żeby pokazać,jak jesteśmy traktowani,mam nadzieję,że następnym razem,ten ktoś się grubo zastanowi,zanim napisze podobne bzdury.

sars904
07.06.2012, 21:51
ej nie jest źle, modów z globala też wywaliło:)))

BB_xaar
07.06.2012, 21:53
Serwer nr 1 powinien już działać prawidłowo... gdy dowiem się czegoś więcej (szczególnie o jakimś długotrwałym rozwiązaniu), od razu Was o tym poinformuję.

Steelkill
07.06.2012, 21:54
koko - spoko :D
Co nam pozostało poza uśmiechem :D

Ozzi
07.06.2012, 21:55
Xaar, możesz powiedzieć co powoduje opisywane problemy?

Steelkill
07.06.2012, 21:58
pewnie sprzątaczka odkurzała i wtyczkę z serwera wyciąga co chwilę.
A tak poważnie chyba nie liczysz ze ktoś ci napisze - "Nie sądziliśmy, że tylu ludzi bedzie chciało grac nasze serwery są nieprzystosowane.... "

BB_xaar
07.06.2012, 21:58
Ozzi, niestety nie znam szczegółów technicznych, dostałem jedynie zapewnienie, że przyczyną nie jest zbyt duża ilość kont na serwerze. Gdy dowiem się czegoś więcej na ten temat, dam znać.

sars904
07.06.2012, 22:00
ja wiem , to przyczłapka od burburatora słabo kolibie i dlatego serwer nie telepie jak powinien:)

Steelkill
07.06.2012, 22:09
i dlatego wszystkie wiatraki fałszują zmienną oscylatora żarówkowego podgrzewając włochaty warkulator :D

sars904
07.06.2012, 22:20
dali by nam ten serwer i paczkę zapałek to byśmy helikopter zrobili

Ozzi
07.06.2012, 22:23
Xaar, dzięki za info.

sars904, Steelkill, dobre dobre :D idzie polać :D

MadonnaMASSAKER
07.06.2012, 22:37
ile jeszcze....

sars904
07.06.2012, 23:12
no i mnie właśnie wyj...o.

anadziulka78
07.06.2012, 23:13
no i mnie właśnie wyj...o.

nie pierwszy i nie ostatni raz...nie smuć się

Buzia
07.06.2012, 23:13
i mnie też i to jeszcze przy wymianie koszy z g7

Buzia
07.06.2012, 23:15
BB_xaar może lepiej żeby Nową Ziemię cały czas monitorowali ;) bo który to już raz w ciągu kilku godzin

sars904
07.06.2012, 23:17
bb-xaar zadzwoń do tych swoich kolegów żeby tą flaszkę w końcu odstawili i nacisnęli reset na serwerze bo znów wywala.

albo lepiej , daj mi IP tego serwera login i hasło to będę mu sam restart robił, a bb bezie miał w końcu czas na pierdoły i trailery. (i mogę to całkowicie za darmo robić)

Slaweka
07.06.2012, 23:18
znów nie można się zalogować
Za długo się nie pograło...

sars904
07.06.2012, 23:20
znów nie można się zalogować
Za długo się nie pograło...

Zaraz to zgłoszę do działu technicznego, cały czas pracujemy nad rozwiązaniem problemu, a wyczyściłeś sobie ciasteczka? :))))))))))

Qubikk
07.06.2012, 23:24
to co się dzieje to jakaś masakra z tymi serwerami co chwile wywala z gry a zalogować się to godzina czasu. Oni w ogóle pracują nad poprawą tego??

sars904
07.06.2012, 23:25
a niech mnie ktoś spróbuje ocenzurować

DUPA DUPA DUPA, tak działa ta gra

Słownik wspólczesnego języka polskiego Wydawnictwa WILGA wydany AD 1998, strona 205, szpalta lewa; "dupa - 1. tyłek, pośladki, 2. człowiek niezaradny życiowo, fajtłapa, fujara 3. dziewczyna, kobieta postrzeganajako obiekt seksulany".

lonio
07.06.2012, 23:27
masz racje wielka DUPA problem znalezli mieli naprawic no i ...... teraz znowu kaza ciasteczka usuwac , zmieniac przegladarki ..hahaha a moze stana na wysokosci zadania i udziela jakich rozsadnych wyjasnien

dottom1
07.06.2012, 23:29
to już robi się wku..rwiające, 2 minuty gry - 10 minut logowania (jak dobrze pójdzie), gra może reklamować pastę do zębów "zawsze dwie minuty...)

Steelkill
07.06.2012, 23:31
Witam ponieważ w naszej gildii SAMO ZŁO ludzie się logują wywala ich i znowu się logują i tak w kółko postanowiliśmy w wolnych chwilach napisać peany pochwalne na temat naszego serwera
------------------------------------------------------
Nowa Ziemia serwer mój ukochany
Zawsze nie działa zawsze jest rozje.bany
Twe codzienne logowanie
przypomina gówniane staranie

Loguj głupku się loguj
nie poddawaj się nie bądź głupi ch.j
nie ma ch.ja we wsi
na serwer się już nikt nie zmieści

Koko koko Serwer jest spoko
jak sie logniesz
Wyp.ierdoli cie wysoko

Proszę podłożyć podkład Gotye i cool

Purystów językowych przepraszam z góry za duża liczbę kropek ale 3h logowanie powoduje ze ludzie tracą cierpliwość.... i używają mało parlamentarnych słów

Bolone
07.06.2012, 23:31
Dupa właśnie straciłem kopalnie złota bo mnie wywalił i nie zdążyłem jej zatrzymać !!!!!!!!!!!!!!1

sars904
07.06.2012, 23:33
masz racje wielka DUPA problem znalezli mieli naprawic no i ...... teraz znowu kaza ciasteczka usuwac , zmieniac przegladarki ..hahaha a moze stana na wysokosci zadania i udziela jakich rozsadnych wyjasnien

widzisz jakie wredne te przeglądarki i ciasteczka 2 godziny działają dwie nie, normalnie wysyłam maila do microsoftu, że ta ich przeglądarka do dupy jest i w załączeniu dam odpowiedź supportu.

Bolone
07.06.2012, 23:33
Ode mnie masz 10na 10

sars904
07.06.2012, 23:36
cieszą się polacy, cieszy ukraina,
że na tym serwerze, wszystko się zacina
Koko, koko serwer spoko,
support śmieje się szeroko,
wszyscy razem zaśpiewajmy,
blue bytowi doping dajmy

Nasi dzielni chłopcy
to są supportowcy
zrobić im się uda,
taka ich obłuda,

modowie biegajcie
żwawo po globoalu
rozdawajcie bany
będzie tu mniej żalu.

Kolcok
07.06.2012, 23:37
Jest 11 wieczór nie licząc że w ciągu dnia jest częsty problem zalogowania dzisiaj od południa przez ponad 3 godziny nie mogłem się zalogować. Teraz po 11 jak mnie wywaliło z serwera tak nie mogę się zalogować. To się już od kilku dni mi powtarza że wieczorem nie mogę w ogóle wejść do gry, to nie są szczyty aktywności że nie można się o 2 w nocy nawet zalogować, Co się dzieje?

anadziulka78
07.06.2012, 23:41
Nowa Ziemia serwer mój ukochany
Zawsze nie działa zawsze jest rozje.bany
Twe codzienne logowanie
przypomina gówniane staranie

Loguj głupku się loguj
nie poddawaj się nie bądź głupi ch.j
nie ma ch.ja we wsi
na serwer się już nikt nie zmieści

Koko koko Serwer jest spoko
jak sie logniesz
Wyp.ierdoli cie wysoko

i od sars904 :
cieszą się polacy, cieszy ukraina, za na tym serwerze, wszystko się zacina

...jeszcze jakieś pomysły? zapraszamy :)

anadziulka78
07.06.2012, 23:42
i mnie też właśnie ....wyproszono z serwera..

Steelkill
07.06.2012, 23:43
Wszyscy razem zaśpiewajmy
chwała SUPPORTOWI
Szanse im Dajmy....

Bolone
07.06.2012, 23:47
mają czas do rana się ogarnąć jak dalej dupa to na nich kupa !!!!!!!!!!!

cornflakes
07.06.2012, 23:53
czuje się je**ny w dupę :p po co się było uzależniać od tego ;d

dottom1
07.06.2012, 23:56
ding, ding, ding i LOADING od 30 minut, nawet do kolejki logowania nie dochodzi i znów wywala.

Steelkill
08.06.2012, 00:00
A ja wiem czemu cie SARS wywala-

TWOJE Piekarnie pieką CHLEB a nie CIASTECZKA......

sars904
08.06.2012, 00:03
o kurde a ja żonie kazałem ciasteczka z biedronki wywalić bo mi support kazał

fajnie w jeden dzień 30 stron wpisów na forum ale przecież NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU

Steelkill
08.06.2012, 00:05
a były z posypką czy bez....

slawekje
08.06.2012, 00:06
Czy ja gram w inną grę ?
U mnie wszystko od rana śmiga płynnie a z logowaniem nie ma żadnego problemu.
Teraz też dla próby trzy kolejne logowania i po 20s gram.

Steelkill
08.06.2012, 00:08
Czy ja gram w inną grę ?
U mnie wszystko od rana śmiga płynnie a z logowaniem nie ma żadnego problemu.
Teraz też dla próby trzy kolejne logowania i po 20s gram.

no 20s to chyba dużo....

slawekje
08.06.2012, 00:11
no 20s to chyba dużo....
Od kliknięcia linku do wejścia do gry to dużo?
To norma i tak musi być.

Steelkill
08.06.2012, 00:17
to masz szczęście ... bo niektórzy się logują do gry po 2h i dłużej i nikt nie może powiedzieć dlaczego tak jest. Teksty od supportu na temat zmian przeglądarek i czyszczenia cachu to jedna wielka ściema bo na innych serwerach tego nie robią a gra im działa, więc zastanów się logicznie. Najlepiej powiedzieć sorry ludzie serwer jest:
a) za stary
b) za mały (wybierz co chcesz*)
i tą ilość graczy nie da rady naraz obsłużyć, a nie ściemniać ludziom o usterce niewiadomego pochodzenia - przecież serwery to nie UFO co pojawia się i znika.

No jest jeszcze możliwość że jest żle postawiony serwer po aktualizacji (ale to chyba nie my jesteśmy od oceny tego nieprawdaż)
Jakbym miał postawić 500 monet - to obstawiłbym, że otwarli serwer i za dużo ludzi zaczęło tu grać i teraz serwer nie jest w stanie tego przetworzyć (ale zaznaczam to gdybanie bez potwierdzonych informacji)

slawekje
08.06.2012, 00:22
Nie twierdzę, że tak nie jest.
Ale pewnie nie u wszystkich występują takie problemy.
Sprawdź szybkość otwierania u siebie strony:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/21649-Szybkość-otwierania-strony-quot-http-forum.thesettlersonline.pl-quot?p=33819&viewfull=1#post33819
i podaj wynik.

to obstawiłbym, że otwarli serwer i za dużo ludzi zaczęło tu grać i teraz serwer nie jest w stanie tego przetworzyć

Mam sporo zabudowaną wyspę, full hd, gra działa płynnie a system obciązony tylko 5% przy 15 programach w tle.

sars904
08.06.2012, 00:35
[QUOTE=slawekje;33874]Nie twierdzę, że tak nie jest.
Ale pewnie nie u wszystkich występują takie problemy.
Sprawdź szybkość otwierania u siebie strony:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/21649-Szybkość-otwierania-strony-quot-http-forum.thesettlersonline.pl-quot?p=33819&viewfull=1#post33819
i podaj wynik.

66 i wywala mnie na potęgę, a zresztą co to ma wspólnego w ogóle z wywalaniem i problemem z logowaniem???

Steelkill
08.06.2012, 00:37
Mój wynik to 66.

Ale dla porównania ostatnio podobne problemy były z logowaniem do Diablo. Tylko, że Blizzard jako firma która pobiera kasę za grę napisał - przepraszamy za dużo graczy naraz się logowało. Usiłujemy to naprawić/zwiększyć ilość serwerów. Po tygodniu nie było problemu. A przypomnę tylko ze w Diablo grało ponad 2 mln graczy. Chyba widzisz jakieś różnice poza tym ze gra jest FTP i tak naprawdę za wiele wymagać nie możesz....

Steelkill
08.06.2012, 00:39
taka ciekawostka wszyscy maja 66 sprawdźcie i podajcie swoje ... bo czuje jakis diabelski przekręt :D

czarkoski
08.06.2012, 00:41
szału można dostać !!!

Mi od tygodnia non stop resetuje serwer :/ Kolonia :/
Nie jest ciekawie...człowiek po woli ale jednak... traci cierpliwość :(

slawekje
08.06.2012, 00:41
Gra i serwer ten sam.
Ewentualne błędy takie same dla każdego gracza.
Był czas kiedy u mnie też wywalało.
Ale dzisiaj spokój, u mnie dzień bez problemów.

ozyrysik1
08.06.2012, 01:13
taak,na pewno miałeś spokój,tylko dlaczego jest te 91 stron postów? chyba że masz swój serwer...

GreenLands
08.06.2012, 02:01
Dlaczego Ja takze mam 66 jako wynik, wszyscy maja 66, to gedzie jest BUG ?

BANITA29
08.06.2012, 02:05
Czy ta gra bedzie kiedykolwiek sprawnie dzialala??? Logowanie do gry przez 1h to nic przyjemnego

skrzynski
08.06.2012, 07:39
ja czekam znow 40 min zeby wejsc w ogole do gry, ciagle jest 'uruchamianie kolejki logowania", a przygoda leci...

slawekje
08.06.2012, 07:52
http://tools.pingdom.com/fpt/#!/d60pkGLFR/http://www.thesettlersonline.pl/pl/graj

To zapisany wynik... wystarczy ponownie kliknąć na "test now" i mamy kolejny pomiar.

Teraz jest dobrze....

Agata13
08.06.2012, 07:52
Od kilku dni nici z grania. Czy ktokolwiek się tym problemem zajmuje? Czy tylko boot na support odpowiada a Xaar doradza nadal aby wyczyścić przeglądarkę?

Od czyszczenia przeglądarki już ..........

Tyle dni i ciągle to samo? Czy ktokolwiek jest w supporcie po za botem odpisującym wszystkim to samo?

Settlers Online to gra w której głównym zadaniem jest czyszczenie przeglądarki ? - co i tak rzadko kiedy pomaga bo ekipa nie potrafi albo boi się przyjąć do wiadomości że ma skopane oprogramowanie lub beznadziejnych programistów albo ich w ogóle nie ma i to się turla ale w przepaść.

Ozzi
08.06.2012, 08:06
Nie wiem czy tylko u mnie czy więcej osób ma tak samo, niby da się wejść na wyspę, nawet do przygody wpuszcza tyle tylko że po wybudowaniu czegokolwiek lub np próbie przestawienia generała gdziekolwiek nic sie nie dzieje wisi wszystko w powietrzu gra niby działa ale chyba nie ma łączności z serwerem bo nic sie nie dzieje. Ma ktoś tak jeszcze ?

slawekje
08.06.2012, 08:09
Ma ktoś tak jeszcze ?
Potwierdzam... pomaga F5

Steelkill
08.06.2012, 08:23
od rana wszystko na razie dobrze działa - czyżby czyżyk czy tylko jaskółka?

Agata13
08.06.2012, 08:35
podziała chwile dobrze i blokuje logowanie na godzinę lub dłużej.

skrzynski
08.06.2012, 08:41
mi tez dzialala okolo 6, od poltorej godziny nie da się wejść.

Ozzi
08.06.2012, 08:59
Potwierdzam... pomaga F5

nie pomagało, a w pewnym momencie sie samo naprawiło puki co działa

Kyou
08.06.2012, 09:34
mi się już nawet nie chce nic pisać na temat tej chorej sytuacji :)

ToRsTeN
08.06.2012, 09:49
zalogować się udało nie raz i często po długich oczekiwaniach ale od rana nie wchodzi mi na przygodę "Wczytywanie mapy..."
Wczoraj sprzedałem koszyki aby dziś rano zapuścić i od rana nie mogę wejść na jego mapę. I jak ja wychodzę w jego oczach że bufów nie dałem?
Od rana gra wygląda tak :
1. logowanie, czyszczenie, logowanie, czyszczenie - aż zaloguje
2. próba wejścia na przygode lub do znajomego aby dać bufy i komunikat "wczytywanie mapy"
3. relog i od nowa punkt 1.

Czy wy to nazywacie grą?

Czy ktoś kompetentny może się wypowiedzieć kiedy serwery będą pracować poprawnie bo nie tylko ta gra jest i ciągłe czyszczenie i restarty bardzo przeszkadzają w innych grach programach na kompie.

Nie zasłaniajcie się że to beta bo kasę pobieracie za diamenty więc oczekujemy chociaż stabilności.
Najbardziej mnie boli to że coraz więcej znajomych już sobie odpuściła tą grę i niedługo nie będzie z kim grać i nam też pozostanie powiedzieć żegnam skoro tyle dni serwer ma problemy a ekipa wmawia nam że to po naszej stronie.

Astid
08.06.2012, 10:00
kaplica tso padło dla mnie:(

SZYNSZYL
08.06.2012, 10:12
Xaar,
to co dzieje się na serwerze Nowa Ziemia to efekt Waszej zchłanności lub całkowitego niedbalstwa.
Piszę "Waszej" ponieważ reprezentujesz firmę BlueByte.
Dobrze wiedzieliście, że serwer jest przeciążony więc nie trzeba było otwierać ponownie rejestracji. A przynajmniej ustanowić jej górną granicę.
Na innych serwerach thesettlersonline nie istnieje problem lagów, niestabilności, kicków a założę się że są one w tym samym pomieszczeniu i na tych samych łączach co Nowa Ziemia. (oczywiście też te same pliki bazowe)
Dużo ludzi deklaruje chęć odejścia od gry.
Ja napiszę inaczej. Grać dalej będę.
Będę zabierał wam zasoby serwera/wzbogacał ruch sieciowy do Was logując się tak jak zwykle.
Na tyle na ile będzie się dało.
Natomiast wiem, że nie wydam więcej ani jednego złamanego grosza.

Florentyna
08.06.2012, 10:18
codziennie po 9-00 jest to samo, nie można wejść do gry, rano wszystko działało be zarzutu, teraz kicha

lonio
08.06.2012, 10:39
od 10 prubuje sie zalogowac , kicha, to jest parodia,gra w godzinach niocnych dziala jako tako, czy oni nie widza ze najprawdopodobniej serwer jest przeciazony , mozna graczom zaoferowac migracje na inne serwery ale to chyba dla nich zbyt skomplikowane , patrzac na ich dotychczasowe dokonania to transfer konta na inny serwer poza granicami ich mozliwosci

dodo
08.06.2012, 10:40
właśnie znowu się zesrało

lonio
08.06.2012, 10:47
caly czas sra , jak uda sie zalogowac to pochwili wyrzuca ,

BB_xaar
08.06.2012, 10:49
Chwilę temu poprosiłem techników o sprawdzenie serwera Nowa Ziemia, gdy dostanę odpowiedź, natychmiast o tym poinformuję.

lonio
08.06.2012, 10:50
ciekaw , jest informacja o nowym traulerze , ale o sytuacji na serwie i co zamierzaja zrobic martwa cisza , chyba ze jeszcze nie dostrzegli problemu :):)

lonio
08.06.2012, 10:55
ciekawe teoretycznie zalozylem okolo 20 koszy , kosze znikly a buffow u znajomego nie ma , i jak ja wygladam obiecalem, przez okolo godzine , tempo nie ma co , lol

Maksiu
08.06.2012, 10:57
U mnie czasami jak chce rozpocząć produkcję wojska, to po 15-20 sekundach "dzwonki" dzwonią, czarny ekran i info żeby odświeżyć stronę. No i tak kilka razy dziennie jest. Przecież to parodia jakaś. Serwer UK działa jak ta lala. Nie ma takich cyrków. Jestem na serwerze UK zalogowany non-stop od zakończenia konserw i nic się nie wywala, przygody normalnie się robi, a u nas dodaje wojsko do genka i jak klepsydra jest dłużej niż 5-6 sekund to już wiem, że padaczka z serwerem, a później wbić się od razu to marzenie ściętej głowy. Dopiero jak odczekam jakiś czas to wchodzi się do gry lajtowo. O co kaman, nie można naprawić tego. Przed eventem śmigało jak marzenie od hotfixa eventowego działanie serwera to jakiś żart.

Steelkill
08.06.2012, 10:58
Ja powiem co ja bym zrobił na miejscu Xara przesłałbym maile co pikantniejsze do techników i poprosił o udzielenie odpowiedzi na Forum - a jakby bzdury napisali to bym ich wyp... z roboty. Bo w to ze wina leży w przeglądarce i czyszczeniu cache JUŻ NIKT nie WIERZY. Proszę litości tu nie grają same AMEBY co można im wcisnąć byle kit, Po prostu przestańcie nowych graczy rejestrować albo rejestrujcie ich na inne serwery. Mnie teraz chodzi gra dobrze wiec pisze w imieniu tych co nie mogą się logować.

slawekje
08.06.2012, 10:59
Chwila oddechu... ruszyło i wywaliło.

Underlight
08.06.2012, 11:01
Ja też już dziś zaliczyłam wywalenie z gry (a jakżeby inaczej) - nawet nie próbowałam od razu się łączyć, bo nauczona doświadczeniem wiem, że mija się to z celem... Dzień bez problemów z wejściem do gry? Zapomnijcie...

Chcę zrobić przygodę - Wiktora - z blokami, ale boję się ją ruszyć, bo czuję, że akurat podczas robienia bloku nastąpi ten cudowny moment w którym gra się rozłączy...

Gramy z bratem z jednego IP - jego prawie wcale nie wykopuje - mnie codziennie... On za to nie może dziś wejść na mapy znajomych, bo te się nie ładują... Gdyby tylko była możliwość przeniesienia całego dobytku na inny serwer, to wierzcie mi - byłabym chyba pierwsza w kolejce!

lonio
08.06.2012, 11:02
udaje sie zalogowac na jakies 10-15 sekund i wyrzuca , a z drugiej strony , jak nigdy o tym nie wspominalem ale nalezy nam sie solidna rekompensata za stracone diamenty na doladowania , niezbufowane linie zlota i inne straty wynikle , moim zdanie tylko i wylacznie ze strony dostawcy gry

skrzynski
08.06.2012, 11:05
cieszcie sie, ze w ogole weszliscie do gry, ja od 7 nie moge wejsc w ogole, ciagle widze "uruchamianie kolejki logowania" super

jotbe
08.06.2012, 11:12
Misja za chwilę się kończy a co chwila wywala z gry... to jest przesada jakaś co się wyrabia w ostatnim czasie :/

ShaggyGra
08.06.2012, 11:16
Oj chyba za wcześnie podziękowałem i pochwaliłem, dalej nie działa. Nie da się zalogować :(

BisBoNik
08.06.2012, 11:19
ku..a nie da się tak grać - panowie technicy do roboty !!!!

Acipenser
08.06.2012, 11:19
Właśnie robiłem Wyspę piratów no i bach 62Ż na bloku poległo, nie zdążyłem wysłać weterana.
www.zal.pl

Piwonia
08.06.2012, 11:20
caly czas sra , jak uda sie zalogowac to pochwili wyrzuca ,

Mam dokładnie to samo.

Asiuleczka
08.06.2012, 11:21
Witam, dzisiaj zalogowałam się na jakiś czas na TSO, straciłam żołnierzy podczas misji (bo podczas dodawania wojska generał sobie nie dodał rekrutów i tak sobie poszło;/) i wywaliło mnie z gry. Obecnie wszystko "stoi" na poziomie kolejki logowania. Pojawia się "ciekawy" komunikat: http://imm.io/rYvM
Pozdrawiam.....

BB_xaar
08.06.2012, 11:22
Serwer nr 1 powinien już działać prawidłowo - nadal szukamy źródła problemu. Gdy tylko pojawią się jakieś nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję.

slawekje
08.06.2012, 11:31
Teraz działa... i można nawet przygodę dokończyć.

Asiuleczka
08.06.2012, 11:32
Ciekawe na jak długo;]

Asiuleczka
08.06.2012, 11:34
Nawet moja Asielska cierpliwość się już kończy..haha:D

lonio
08.06.2012, 11:42
no ja juz siedze z 15 minut i nawet mozna wejsc kosze zarzucic komus , ale niestety 20 koszy wcielo

Huzarius
08.06.2012, 12:03
Witam.
Ja mam problem już od zeszłej soboty. Loguję się normalnie a jak wciskam "graj" to pojawia się ekran z panem z piłką i koniec...
Jakieś podpowiedzi?

slawekje
08.06.2012, 12:07
Teraz powinno działać logowanie bez problemu.

garage1
08.06.2012, 12:21
Serwer nr 1 powinien już działać prawidłowo - nadal szukamy źródła problemu. Gdy tylko pojawią się jakieś nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję.

BB_xaar to jakis zart ? 1 kwietnia (prima aprilis) juz byl i to dosc dawno.Dalej jest to samo albo gorzej.

czarkoski
08.06.2012, 12:36
Pisałem w temacie "nie da się grać" ale admin olał sprawę i zamknął temat, a tutaj jak pisze to moje posty są usuwane :/
Jaja sobie robicie ????

Grać się nie da!!!!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrr..... ile to jeszcze potrwa zanim naprawią te cholerne serwery ??????????

Jak szybko gra mi sie spodobała tak szybko usunę konto :/

slawekje
08.06.2012, 12:38
12.30 wszystko zatrzymało się.... :confused:

Endriux2
08.06.2012, 12:49
12:49 stoi dalej w zwisie

jandzon
08.06.2012, 12:49
Co za cyrk...

Steelkill
08.06.2012, 12:57
obstawiam 100 monet ze temat dojdzie do 200 stron postów będzie to EWENEMENT NA SKALE ŚWIATOWA!!!!

Dobromir_Pomysł
08.06.2012, 12:58
istnieje tak hipoteza że jak się coś napisze na forum to zaraz można się zalogować. Sprawdzam...

Dziwne. Od ok. 30 minut próbowałem się zalogować. Po tym poście udało się w końcu dostać do gry

Za szybko pochwaliłem. na wyspe się dostałem ale do przygody już nie :(

Underlight
08.06.2012, 13:00
istnieje tak hipoteza że jak się coś napisze na forum to zaraz można się zalogować. Sprawdzam...
hehe, właśnie mnie po raz kolejny w dniu dzisiejszym wywaliło, więc hipoteza mogłaby być prawdziwa ;)

Luxi
08.06.2012, 13:02
Próbuje od 12 i nic. Coraz gorzej z tymi serwerami

Falcoon
08.06.2012, 13:05
U mnie wszystko od samego rana śmigało (poza krótkim 30 minutowym lagiem około 8:30^^).
Przestało niedługo po tym, jak Xaar napisał, że wszystko powinno już działać :) Od tamtej pory loguję się bez problemu, ale mapy przygody moje oczy nie uświadczą.

garage1
08.06.2012, 13:06
paranoja, pol godz probowalem sie zalogowac , 2 min gry i nastepne pol godz logowania

Steelkill
08.06.2012, 13:07
Bo masz się zalogować kupić klejnoty i wylogować :D.
Po co ci jakaś PRZYGODA?

whiter13
08.06.2012, 13:08
Znowu wywala, już zalogować się nie da. Zanim mnie wywaliło lagi były tak ogromne, że nie dało się dodać żadnych kolejek. Kiedy w końcu naprawią ten serwer? Albo zróbcie 3 dni przerwy i postawcie wszystko na nowych serwerach (takich porządnych, a nie z biedronki za 5 zł).

jandzon
08.06.2012, 13:08
Niezlych maja technikow. Jesli sie im nie powie to nawet nie wiedza, ze dzieje sie cos zlego. Jak juz sie zabiora za naprawe to po godzinie znowu wszystko sie sypie. Tylko pogratulowac profesjonalnej zalogi!

BB_xaar
08.06.2012, 13:12
Wygląda na to, że udało się znaleźć źródło problemu - wszystko wskazuje na to, że uda się je wprowadzić w życie jeszcze dziś. Gdy tylko dostanę więcej informacji na ten temat, pojawi się odpowiednie ogłoszenie.

Rabin
08.06.2012, 13:16
nie wiem co tam sie dzieje i jakich maja techników ale od ponad godziny próbuję wbić sie na mecz i nie mogę jeżeli dalej tak bedzie to stracę mecz wry

RedJul
08.06.2012, 13:18
Wygląda na to, że udało się znaleźć źródło problemu - wszystko wskazuje na to, że uda się je wprowadzić w życie jeszcze dziś. Gdy tylko dostanę więcej informacji na ten temat, pojawi się odpowiednie ogłoszenie.

Ale my znamy źródło problemu i to od dawna.
Jest ewidentnie za dużo użytkowników.
Tylko dlaczego wiedząc o tym prowadzi się dalszy nabór?
A gracze się dziwią że jest coraz gorzej - bo przybywa nowych.
A my mamy chęć na jedno http://emoty.blox.pl/resource/breakpc2.gif

Wizardus
08.06.2012, 13:19

ehh, a mi się zaraz skończą buffy na produkcję monet :/

Lumpola
08.06.2012, 13:20
Na litość boską, czyszczę komputer za każdym razem jak próbuję wejść do gry i jest coraz gorzej, to nie chodzi o jakieś pliki cache, zróbcie z tym coś w końcu, dzisiaj znowu od rana kaszana, myślałam że weekend, pada deszcz, to człowiek odreaguje, a tu normalnie się ładuje - negatywnie oczywiście

set2g
08.06.2012, 13:21
Ja tu czegoś nie rozumie, skoro wszystkie serwery działają na tym samym sofcie (przynajmniej mi sie tak wydaje i tak powinno być) to czemu tylko Nowa Ziemia sie tak sypie, problem jak do tej pory nie został rozwiązany, a bajki o pamięci podręcznej itp. to można sobie wsadzić wiadomo gdzie.

Ja rozumiem ze wszytko jest zawodne, ale mydlić oczy przez prawie dwa tyg. to już lekka przesada. Ostatnia konserwa miła rozwiązac problem, być może w pewnym stopniu pomogła ale nie do końca. Wiec niech technicy przyjrzą się co jest nie tak. Trzeba nakręcić film z tym czego doświadczamy i wrzucić na yt żeby pokazać o co chodzi bo nie wierzą 90% społeczności Nowej ziemi czy jak.

Gra znakomicie działa miedzy 6-9 max 11 rano , potem to już stypa.

Underlight
08.06.2012, 13:23
Jakimś cudem udało się zalogować - w szoku jestem! Ciekawe jak długo to potrwa...

Jednakże nadal nie odważę się ruszyć Wiktora, bo czuję że na blokach akurat postanowi mnie wykopać :(

Steelkill
08.06.2012, 13:29
Na litość boską, czyszczę komputer za każdym razem jak próbuję wejść do gry i jest coraz gorzej, to nie chodzi o jakieś pliki cache, zróbcie z tym coś w końcu, dzisiaj znowu od rana kaszana, myślałam że weekend, pada deszcz, to człowiek odreaguje, a tu normalnie się ładuje - negatywnie oczywiście

NA LITOŚĆ BOSKA jak można wierzyć w te głupoty o czyszczeniu Cache - przecież to bajka dla małych dzieci.
A na innych serwerach maja inne przeglądarki? Ludzie pomyślcie przez chwile

Husarz
08.06.2012, 13:29
No by podczas składania oferty handlowej wywalało?? i to już któryś raz ;/ oszywiscie S1

P4wel3011
08.06.2012, 13:42
Wieczna powtórka z rozrywki w tych godzinach. Prawie jak totolotek: uda się zalogować, czy nie uda :)

Racku
08.06.2012, 13:47
Kiedy gra będzie dostępna? Żałosne to już jest a najbardziej support i obsługa, która milczy jak się coś złego dzieje. Jak się już pojawią to p... o ciasteczkach. Chętnie bym im te ciasteczka na łbie rozwalił tak co by im pamięć podręczną wyczyściło!

Sonne
08.06.2012, 13:52
Racja Racku, pewnie Twój post zostanie niedługo usunięty.
A co do ciasteczek to owszem czasem to pomaga, ale to nie jest rozwiązanie problemu. Ja chce mieć te ciasteczka, bo szybciej internet chodzi, gdy wchodzi się na te same strony. A przez że gram w Settlersy i je nonstop usuwam, wszystkie inne NORMALNE strony ładują się dłużej.

yakuzacoma
08.06.2012, 13:55
od jakiegoś czasu logowanie się do gry to parodia, nie wiem co oni tam robią, ale zakrawa to o farsę!

jandzon
08.06.2012, 13:56
Trwa jakas przerwa techniczna wiec chyba wzieli sie za to na powaznie. Miejmy nadzieje...

Sonne
08.06.2012, 13:58
Jak wiecie, ostatnio na serwerze Nowa Ziemia występują pewne problemy techniczne. Dziś, około godziny 14:00, przeprowadzimy krótką przerwę techniczną na serwerze nr 1 (czas trwania: około 1 godzina). Podczas przerwy wprowadzimy trwałe rozwiązanie, które pozwoli uniknąć podobnych utrudnień w przyszłości.

Gdy pojawi się więcej informacji na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.

Zaczerpnięte z FB,
Jasne, Jasne, TWAŁE rozwiązanie na 3 godziny :)

olkij
08.06.2012, 13:58
jandzon jakoś w to nie wierzę

Dobromir_Pomysł
08.06.2012, 13:59
dziwna ta przerwa. ja jestem nadal online

już nie jestem

djcris
08.06.2012, 13:59
przerwa jest od godziny 14, przez godzine watpię aby to zrobili, byla nie dawno przerwa konserwacyjna kilku godzinna i nie mogli sobie z tym poradzić, a gracze na tym tracą.

Lumpola
08.06.2012, 14:02
no sorry jest 14, ja od trzech godzin walczę z zalogowaniem się

djcris
08.06.2012, 14:02
zobaczymy jak będzie jutro np:)

Asiuleczka
08.06.2012, 14:03
eeh a ja sie dowiedzialam o przerwie na kilka minut przed nia, a moja rozbebeszona, bo sie buduje...nooo!

Lambo
08.06.2012, 14:04
1 godzina? Co oni zrobią, może sprzątaczka zmiecie trochę kurzu :)

Ania83
08.06.2012, 14:04
nie narzekajcie tak miejmy nadzieje że ta przerwa coś da , wole przerwę i żeby to naprawili niż ma mnie co chwile wywalać

djcris
08.06.2012, 14:05
ja bym wolał aby ta przerwa trwała 1 lub 1 dni i naprawili wszystko spokojnie, a nie przerwy co chwile które nic nie dają;/

wredniejszy
08.06.2012, 14:06
Dziś od 12:40 nie mogę wejść na mecz finałowy 8 baza.I na dodatek wywaliło teraz dowiedziałem się o jakiejś przerwie.

Asiuleczka
08.06.2012, 14:09
Ludki, damy radę, może będzie dobrze - ważne, że coś robią ^^

djcris
08.06.2012, 14:10
ale już od dłuższego czasu są problemy co chwile przerwy które tak naprawdę nic nie dają;/

Lambo
08.06.2012, 14:11
Dają nam kosza, radujcie się :)

Steelkill
08.06.2012, 14:21
zaśpiewajmy może przed Euro -

NIC SIE NIE STAŁO
POLACY NIC SIE NIE STAŁO,
BO SERWER NAM PADA
I MOŻE TERAZ BĘDZIE DZIAŁAŁO

NIC SIE NIE STAŁO.....

SZYNSZYL
08.06.2012, 14:26
Ową godzinkę przeznaczmy na modlitwę w intencji Polskiej Reprezentacji piłki nożnej oraz naszego serwera Nowa Ziemia :) Amen :-D

olkij
08.06.2012, 14:27
jeee wpuściło mnie

Steelkill
08.06.2012, 14:29
Ową godzinkę przeznaczmy na modlitwę w intencji Polskiej Reprezentacji piłki nożnej oraz naszego serwera Nowa Ziemia :) Amen :-D

Hmm tylko za co się modlić bardziej.....

BB_xaar
08.06.2012, 14:31
Serwer Nowa Ziemia jest już dostępny od kilku chwil, od teraz utrudnienia, które pojawiały się w ostatnim czasie, nie powinny występować.

SZYNSZYL
08.06.2012, 14:33
Serwer Nowa Ziemia jest już dostępny od kilku chwil, od teraz utrudnienia, które pojawiały się w ostatnim czasie, nie powinny występować.

„64KB pamięci powinno wystarczyć każdemu użytkownikowi” :D :P

wredniejszy
08.06.2012, 14:33
Lol działa nawet na mecz udało się wejść

Kyou
08.06.2012, 14:42
poczekamy zobaczymy..... a swoją drogą jeśli naprawdę naprawili własnie serwer to dziwi mnie jedno... męczyliśmy się ponad 2 tygodnie a teraz w ciągu 20 minut załatwili sprawe :>

jandzon
08.06.2012, 14:42
Mógłbyś zdradzić co było przyczyną awarii i dlaczego tak długo technicy nie mogli się z nią uporać?

Driperio
08.06.2012, 14:56
Pogratulować, udana przerwa techniczna, od rana nie mogłem wejść do przygody, rozwiązali to w ten sposób, że wyparowała mi przygoda wraz z generałami i wojem, (nie widać aby wracali).... nice...

costam
08.06.2012, 15:01
a to ciekawe hmm
ja wejsc nie moge :P
mnie ominela naprawa :P

Underlight
08.06.2012, 15:07
hehe... poszłam pobiegać do lasu i cud się stał - settlersy zaczęły działać :D ciekawe czy znów tylko chwilowo... ;)