Zobacz pełną wersję : problem z wejsciem dogry
w tej chwili po kilku godzinach spokoju znów nie mogę przekroczyć ekranu logowania...
nightrain
05.06.2012, 01:18
chyba wiem czym jest spowodowany problem
http://i.imgur.com/MJgVo.jpg
Witamy nowych graczy z Onetu. Jak zauważyliście są inne serwery niż "Nowa Ziemia".
Adminów chciałbym prosić o tymczasowe zamknięcie dla rejestracji nowych graczy serwera "Nowa Ziemia", po prostu grać się nie da.
Blaszka1971
05.06.2012, 01:28
teraz chyba calkiem serwer padl_brak nawet ekranu powitalnego :) elegancki bialutki ekranik :)
mnie wywala teraz za każdym razem gdy próbuję zmienić mapę
po kilku godzinach spokoju teraz nagle znów problemy... nie mogę przejść ekranu logowania, a jeśli już przejdzie to po paru sekundach znów pojawia się komunikat o zerwaniu połączenia...
edit... przepraszam za podwójny post.
Blaszka1971
05.06.2012, 01:49
zdecydowanie serwer jest przeciazony_ja sie rejestrowalem jakos w lutym i krotko po tym bylo info o zakmnieciu rejestracji dla nowych graczy.Jednak zostal ponownie widocznie otwarty-wystarczy wejsc na kanal pomocy by czytac bardzo czesto teksty typu:"czesc jestem nowy jak w to sie gra..." itp.Poza tym od lutego kazdy gracz jesliby serwer byl zamkniety bylby juz dawno po samouczku a jak wszyscy wiemy tak nie jest_nowych graczy naplywa i jakos nie chce mnie sie wierzyc,ze nagle z 500 osob zostalo zaproszonych :)Reasumujac serwer peka w szwach i wina nie lezy po naszej stronie
tylko, że teraz jest prawie godzina 2 w nocy a ja co chwilę dostaje dc... wątpię, żeby o tej porze serwer był przeciążony... to musi być coś innego... może jakaś mysz im kable gryzie na serwerowni -.-
Ktoś w ogóle może grać teraz na tym serwerze?
nie ja próbuje od 3 h bezskutecznie. Jest brak połączenia z serwerem
Wstał nowy dzień, a Nowa Ziemia znów leży. Cóż za zaskoczenie :d
tez nie moge wejśc a pisania do supotu już mnie nudzi non stop ta sama odpowiedź
Z Supportem można kontaktować się również za pomocą adresu e-mail, więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj:
Jak skontaktować się z Supportem? (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14882#post4892)
Sytuacja z serwerem nr 1 jest nam już znana, co więcej, wszystko wskazuje na to, że udało się zlokalizować źródło utrudnień, które występują na serwerze Nowa Ziemia od jakiegoś czasu. Gdy pojawią się nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję. Na chwilę obecną mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.
chyba wiem czym jest spowodowany problem
http://i.imgur.com/MJgVo.jpg
Witamy nowych graczy z Onetu. Jak zauważyliście są inne serwery niż "Nowa Ziemia".
Adminów chciałbym prosić o tymczasowe zamknięcie dla rejestracji nowych graczy serwera "Nowa Ziemia", po prostu grać się nie da.
zdecydowanie serwer jest przeciazony_ja sie rejestrowalem jakos w lutym i krotko po tym bylo info o zakmnieciu rejestracji dla nowych graczy.Jednak zostal ponownie widocznie otwarty-wystarczy wejsc na kanal pomocy by czytac bardzo czesto teksty typu:"czesc jestem nowy jak w to sie gra..." itp.Poza tym od lutego kazdy gracz jesliby serwer byl zamkniety bylby juz dawno po samouczku a jak wszyscy wiemy tak nie jest_nowych graczy naplywa i jakos nie chce mnie sie wierzyc,ze nagle z 500 osob zostalo zaproszonych :)Reasumujac serwer peka w szwach i wina nie lezy po naszej stronie
Problem zaczął się jeszcze przed mistrzostwami, a mistrzostwa tylko dołożyły kłopotu. Również podejrzewam że rejestracja nowych graczy dołożyła swego i nie są to gracze z zaproszenia. Mam w znajomych nowego i dokładnie go wypytałam, nie został zaproszony tylko zobaczył reklamę i się zarejestrował.
Cieszę się że znaleźli jakiś feler bo niesie to nadzieje na poprawę w porównaniu z wcześniejszymi komunikatami ze wszystko jest w porządku.
Lord_Voldemort
05.06.2012, 10:23
cierpliwość .... lecę zajrzeć do słownika co to takiego.
Xaar a sprawdziliście inne przeglądarki i przeczyściliście cache ?:P
Cieszę się, zlokalizowanie problemów to zawsze jakiś krok naprzód. Pozostaje żywić nadzieję, że naprawa nie potrwa to zbyt długo
problemów nie zlokalizowali , dalej nie mozna wejsc do innych graczy , w tej chwili chyba z 60 proba zalogowania niewypalila,po prostu nastepna wypowiedz bbxaara zbywajaca graczy .staje sie norma ze w tych godzinach serwer zalicza padaczke ,co najdziwniejsze wszyscy chyba widza rozwiazanie problemu a suport dalej niedostrzega tego , albo po prostu ma nas gdzies
w tej chwili znów zaczęło mnie wyrzucać podczas próby logowania na swoją wyspę...
P4wel3011
05.06.2012, 12:09
Z Supportem można kontaktować się również za pomocą adresu e-mail, więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj:
Jak skontaktować się z Supportem? (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/14882#post4892)
Sytuacja z serwerem nr 1 jest nam już znana, co więcej, wszystko wskazuje na to, że udało się zlokalizować źródło utrudnień, które występują na serwerze Nowa Ziemia od jakiegoś czasu. Gdy pojawią się nowe informacje na ten temat, od razu o tym poinformuję. Na chwilę obecną mogę jedynie prosić o jeszcze trochę cierpliwości.
Też się tak tłumaczę w swojej pracy, jak nie wiem co się dzieje. A co, niech wszyscy wiedzą, że pracuję nad problemem :)
ciekawa sytuacja , kolezanka jest w grze , starajac sie wejsc na moja wyspe jest systematycznie wyrzucana z gry , to samo przy prubach wejscia do innych graczy ale do niektorych moze wejsc, czyzby jakies czasowe wylaczenia poszczegolnych graczy aby odciazyc serwer????sytuacja trwa juz od dluzszego czasu .
Tak jak pisałem wcześniej, wszystko wskazuje na to, że udało się zlokalizować źródło problemu. Już jutro - środa, 06.06.2012 - na (wszystkich) polskich serwerach gry The Settlers Online, odbędą się cotygodniowe nocne konserwacje.
Podczas jutrzejszej przerwy zostaną przeprowadzone prace, które usprawnią działanie serwera Nowa Ziemia. W związku z tym, proszę o jeszcze trochę cierpliwości. Jeśli utrudnienia wystąpią jeszcze dziś, dział techniczny zostanie o tym natychmiast poinformowany.
smieszne , kazdy kto miał do czynienia z pomoca, wie ze nawet nie czytacie tych postow, najprawdopodobniej czekacie az troszke graczy odpadnie, skonczenie ewentu spowoduje usuniecie paru skryptow , , serwer samoistnie troszke sie odciazy, no i potem pochwalicie sie ze wasze wysilki zakonczyly sie sukcesem :):):)
A może rzeczywiście prace trwają ? I tymczasowe problemy są tym właśnie spowodowane. Pomyśleliście o tym w ogóle ?
A może rzeczywiście prace trwają ? I tymczasowe problemy są tym właśnie spowodowane. Pomyśleliście o tym w ogóle ?
tiaaa i te prace trwaja juz od jakiegos czasu :P
az sie boje tych "konserwacji" bo po ostatnich to wcielo mi generalow i wojsko :P
no chyba ze te wyzej wymienione to jakies specjalne beda ,w co tez juz nie wierze
ile czasu juz trwaja te problemy , po jakim czasie bb xaar raczyl powiedziec ze informacja o problemie jest im znana, gram w WoW i polecam ,dopiero teraz docenilem prace suportu blizzarda, tam jest ponad 10 milionow graczy a narzekamy jesli czeka sie na reakcje suportu tylko pare godzinek
ciekawa sytuacja , kolezanka jest w grze , starajac sie wejsc na moja wyspe jest systematycznie wyrzucana z gry , to samo przy prubach wejscia do innych graczy ale do niektorych moze wejsc, czyzby jakies czasowe wylaczenia poszczegolnych graczy aby odciazyc serwer????sytuacja trwa juz od dluzszego czasu .
Powiem tak: to zupełnie normalne i trwa od tygodni.
P4wel3011
05.06.2012, 12:24
Tak jak pisałem wcześniej, wszystko wskazuje na to, że udało się zlokalizować źródło problemu. Już jutro - środa, 06.06.2012 - na (wszystkich) polskich serwerach gry The Settlers Online, odbędą się cotygodniowe nocne konserwacje.
Podczas jutrzejszej przerwy zostaną przeprowadzone prace, które usprawnią działanie serwera Nowa Ziemia. W związku z tym, proszę o jeszcze trochę cierpliwości. Jeśli utrudnienia wystąpią jeszcze dziś, dział techniczny zostanie o tym natychmiast poinformowany.
No i mam problemy z zalogowaniem.
Mam pisać do supportu? Może niech najpierw odpowiedzą na mój wczorajszy mail...
Endriux2
05.06.2012, 12:24
Niech to zamkną i naprawią a nie ludzi wkurzają śmiesznymi tekstami !!
to w końcu przerwa będzie w środę czy w czwartek?bo nie widzę żadnej informacji na głównej
mi ostatnio support też nie odpisuje ale co z tego skoro wcześniej gdy odpisywali w ogóle nie pomagali
P4wel3011
05.06.2012, 12:27
to w końcu przerwa będzie w środę czy w czwartek?bo nie widzę żadnej informacji na głównej
Dowiesz się w swoim czasie, albo trochę później ;)
T dział techniczny zostanie o tym natychmiast poinformowany.
No to proszę ich natychmiast poinformować a nie czekać do środy bo znów nie można wejść
Dzieł techniczny zlewa odpowiadanie nawet na moje zgłoszenia z niedzieli i poniedziałku.
no pewnie się dowiem jak wyświetli mi się komunikat o wyłączeniu serwera :p
Jordaens8
05.06.2012, 12:28
Na swoją wyspę wchodzę bez problemu, ale przed chwilą odpaliłem Wiktora i tam już wejść nie mam możliwości. Pisać do supportu nie będę, bo i po co - do tej pory albo był brak jakiejkolwiek reakcji, albo odkrywcza rada (przeglądarka + ciasteczka).
Lollipop
05.06.2012, 12:29
Żal zalany betonem, ciągle tylko problemy na serwerze nowa ziemia i do dziś nie można ogarnąć. Masakra, weźcie ogarnijcie więcej serwerów i na amen zamknijcie już nową ziemię i także poprzez zapraszanie przez maila ludzi odstąpić, bo za dużo wiary... mega żal, zaraz po premierze D3...
o jejku jejku
i co teraz , problem jest i to jeszcze dzis heh
czyli ze co ? poinformowany zostal dzial techniczny :D
juz widze jak sie przejeli rola :P
ocho jak im naprawa dobrze idzie :P
jestem pelna podziwu dla szybkosci dzialania technikow:P
a tak powaznie to jakas kpina jest :P
To ze juz nie mozna w ogole wbic to raz, ale serwer sie sypie od tygodni. Wieczne lagi owocujace disconnectami, problemy z zaladowaniem gry na codzien.
Zaluje kazdej wydanej zlotowki na te gre.
Przerwa będzie już jutro - w środę, 06.06.2012, start około godziny 01:30 rano (czasu polskiego). Ogłoszenie z tym związane dodam za kilka chwil, zarówno na forum jak i na stronie głównej gry.
Nie chcemy przeprowadzać kolejnej - dodatkowej - przerwy technicznej, więc prace mające na celu usunięcie źródła problemu na serwerze Nowa Ziemia zostaną przeprowadzone jutro, podczas cotygodniowej konserwacji. W tym tygodniu konserwacja została przesunięta, nie odbędzie się w czwartek, a w środę. Więcej informacji pojawi się wkrótce.
Z przykrością informuję, że obecnie możemy działać tylko doraźnie, skuteczne usunięcie utrudnień na serwerze nr 1 będzie mogło nastąpić dopiero podczas przerwy technicznej.
P4wel3011
05.06.2012, 12:34
o jejku jejku
i co teraz , problem jest i to jeszcze dzis heh
czyli ze co ? poinformowany zostal dzial techniczny :D
juz widze jak sie przejeli rola :P
ocho jak im naprawa dobrze idzie :P
jestem pelna podziwu dla szybkosci dzialania technikow:P
a tak powaznie to jakas kpina jest :P
Aż się boję odpowiedzi z supportu:
Wszelkie problemy techniczne rozwiązujemy podczas cotygodniowej przerwy technicznej. W innych dniach one nie występują :)
nie wiem ktory raz z koleji staje na ekranie logowania wyswietla sie porada dnia w niej najnowsze zmiany i na dole"życze milej gry BB_xaar" proponuje to zmienic na : przed rozpoczeciem gry zamow wizyte u psychiatry zaopatrz sie w srodki uspakajajace ewentualnie poł litra
Lollipop
05.06.2012, 12:38
Przerwa będzie już jutro - w środę, 06.06.2012, start około godziny 01:30 rano (czasu polskiego). Ogłoszenie z tym związane dodam za kilka chwil, zarówno na forum jak i na stronie głównej gry.
Nie chcemy przeprowadzać kolejnej - dodatkowej - przerwy technicznej, więc prace mające na celu usunięcie źródła problemu na serwerze Nowa Ziemia zostaną przeprowadzone jutro, podczas cotygodniowej konserwacji. W tym tygodniu konserwacja została przesunięta, nie odbędzie się w czwartek, a w środę. Więcej informacji pojawi się wkrótce.
Z przykrością informuję, że obecnie możemy działać tylko doraźnie, skuteczne usunięcie utrudnień na serwerze nr 1 będzie mogło nastąpić dopiero podczas przerwy technicznej.
Odpowiem pokrótce: Aha. Dziękuję, do widzenia.
To postawcie gościa niech co 10 minut robi restart, bo wasze zachowanie jest jak by trochę opóźnione do zaistniałej sytuacji. Zlewacie zgłoszenia od tygodnia przed eventem, kiedy to już były problemy infantylnymi odpowiedziami "wyczyść ciasteczka", do tego *****ne odpowiedzi mod_astari:"masz zły internet", po prostu zwalają z nóg. Z przykrością muszę stwierdzić, że osoby zatrudnione do prac przy serwerach albo nie chcą tego poprawić, albo najwidoczniej się na tym nie znają.
powiedz widziales gdzies gre gdzie problem globalny rozwiazuje sie raz na tydzien , takie problemy zalatwia sie od reki ,lolka przydaloby sie abyscie sobie ciasteczka wyczyscili, wyobrazam sobie kore mózgową suportu :):) taką piękna gładka jak wyprasowana:):):)
czarkoski
05.06.2012, 12:54
A u Mnie jak tylko wejdę i gdy wszystko się wgra to zrywa mi połączenie i nic nie mogę zrobić. Tylko nacisnąć "ok". I tak już 3 dzień :(
Pomocy
spiesze doniesc gra dziala sprawnie tylko po 150 minutach udalo mi sie zalogowac , szczere gratulacje za tak sprawne dzialanie
MTSkilla
05.06.2012, 13:23
Gratulacje!
Serwery chodzą jak maszyny parowe, nie można wejść do przygód, moich 5 generałów wysłanych na przygodę przepadło bez wieści, a Wy piszecie, że naprawicie to podczas standardowej konserwacji? Takiego skurczysyństwa to nie widziałem w żadnej grze! Myślałem, że Seafight stworzyły łamagi, ale tam potrafią zrobić i 5 restartów jeśli jest potrzeba.
Siedzę dwa dni jak ta pipa i zastanawiam się, czy kiedykolwiek zobaczę jeszcze moich 500 konnych 200 Kusznikow i 150 elitarnych..
ja przepraszam ale czy Wy nam ustaliliście jakiś harmonogram grania? :p bo dzisiaj osoby,które wczoraj nie mogły się zalogować grają bez problemu a te,którym wczoraj gra jako tako śmigała nie mogą się zalogować albo wyrzuca przy każdej zmianie mapy
snow_storm
05.06.2012, 13:34
Gratulacje!
Serwery chodzą jak maszyny parowe, nie można wejść do przygód, moich 5 generałów wysłanych na przygodę przepadło bez wieści, a Wy piszecie, że naprawicie to podczas standardowej konserwacji? Takiego skurczysyństwa to nie widziałem w żadnej grze! Myślałem, że Seafight stworzyły łamagi, ale tam potrafią zrobić i 5 restartów jeśli jest potrzeba.
Siedzę dwa dni jak ta pipa i zastanawiam się, czy kiedykolwiek zobaczę jeszcze moich 500 konnych 200 Kusznikow i 150 elitarnych..
Ja swoich 3 generałów pusciłam w teren i idą....3 dzień już k...wa
jak mi przygoda przepadnie to się fkurze...
Ja swoich 3 generałów pusciłam w teren i idą....3 dzień już k...wa
moi juz sie blakaja 6 dzien biedaki :P
EX_Soliren
05.06.2012, 13:54
A więc tak:
Polecam wyczyścić cache w przeglądarce, przelogować się po zresetowaniu przeglądarki i sprawdzić czy działa. Jeśli nie to znaczy że jest to poważniejszy problem i należy zgłosić się z nim do supportu.
account.support@thesettlersonline.pl
lub
http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Na odpowiedź od supportu czeka się do 48 godzin, czas może się wydłużyć gdy problem jest poważniejszy lub jest większa ilość zgłoszeń, natomiast firma dokłada wszelkich starań by były one rozpatrywane na bieżąco.
Ps. Awantury, narzekania na forum oraz spamowanie wiadomościami do supportu co godzinę nie przyspieszy procesu odpowiedzi, a nawet go wydłuży ze względu na to iż support musi przebijać się przez stos spamu zanim dojdzie do prawidłowej treści maila.
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
A więc tak:
Polecam wyczyścić cache w przeglądarce, przelogować się po zresetowaniu przeglądarki i sprawdzić czy działa. Jeśli nie to znaczy że jest to poważniejszy problem i należy zgłosić się z nim do supportu.
lub
Na odpowiedź od supportu czeka się do 48 godzin, czas może się wydłużyć gdy problem jest poważniejszy lub jest większa ilość zgłoszeń, natomiast firma dokłada wszelkich starań by były one rozpatrywane na bieżąco.
Ps. Awantury, narzekania na forum oraz spamowanie wiadomościami do supportu co godzinę nie przyspieszy procesu odpowiedzi, a nawet go wydłuży ze względu na to iż support musi przebijać się przez stos spamu zanim dojdzie do prawidłowej treści maila.
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
Śmiem twierdzić Panie Moderatorze ,że pisze Pan bezsensowny post bo Xaar już opisał, iż znaleźliście problem (nie wiem czy Wy komunikujecie się ze sobą czy nie) i to nie wina cache ani przeglądarki :)
wypowiedź Xaar'a
[/quote]wszystko wskazuje na to, że udało się zlokalizować źródło problemu. Już jutro - środa, 06.06.2012 - na (wszystkich) polskich serwerach gry The Settlers Online, odbędą się cotygodniowe nocne konserwacje.
Podczas jutrzejszej przerwy zostaną przeprowadzone prace, które usprawnią działanie serwera Nowa Ziemia.[/quote]
@MOD_Soliren.
Panie moderatorze, że tak kulturalnie powiem, ten post to chyba jakaś kpina. Wyżej Xaar napisał, że JEST WIĘKSZY PROBLEM. Jeszcze raz przeczytam w tym temacie, że ktokolwiek ma przeczyścić przeglądarkę, przelogować się czy wyczyścić sobie muszlę klozetową, to przysięgam, że wyjdę z siebie i dostanę szału. Szczególnie, że ponoć nie tylko problem został zauważony, ale i znaleziona jego przyczyna. Więc to nie o nasze przeglądarki chodzi.
EDIT:
A rady o przelogowaniu, gdy istnieje ryzyko, że przez kolejne kilka godzin nie wejdzie się do gry są co najmniej zabawne.
kiedy nie działa to i czyszczenie cache ani przeglądarki nie pomoże... a nawet przed chwila przez jakiś czas znów nie mogłem się dostać na wyspę, by w pewnym momencie bez żadnych wyżej wymienionych czynności nagle zaczęło działać.. wątpię więc, że ma to jakikolwiek związek z cache czy przeglądarką...
A więc tak:
lub
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
Trzeba się zacząć na nogi leczyć bo na głowę widać za późno, chyba sobie jaja robisz z graczy. Aby zniżyć się do poziomu tej odpowiedzi musiał bym się położyć albo co lepiej okopać.
Do tej pory byłam spokojna i z nadzieją czekałam na konserwację, ale jak przeczytałam wypowiedź MOD_Soliren to mną zatrzęsło. Nie wiem ile razy ludzie tu pisali że po kilka razy dziennie czyszczą dane przeglądarki i to nie pomaga, tak więc te rady można sobie wsadzić gdzieś.
A więc tak:
lub
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
no cóz ...wole sie nie wypowiadac od tego moda dostalem juz ostrzezenie wygasajace na koniec roku ...... ale ciasteczka warto wyczyscic ..tylko nie u nas w przegladarkach :):)
A więc tak:
(...)
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
To jest mocne :D
Pozwólcie drodzy Moderatorzy że coś Wam poradzę... róbcie swoje, bawcie się w szeryfów, banujcie ludzi na czacie, zamykajcie sobie i przenoście w różne miejsca różne tematy na forum, ale pod żadnym pozorem nie udzielajcie nam, graczom, rad :) błagam :) starajcie się pozostać na uboczu, nie rzucajcie się w oczy, bo takimi komentarzami tylko sobie wrogów robicie - zupełnie niepotrzebnie :) to po pierwsze, a...
po drugie: patrząc obiektywnie, wypowiedź taką jak MOD_Soliren można zakwalifikować, z definicji, jedynie jako spam, lub może nawet trolling :D ładnie to tak, aby moderator spamował? :)
Ps. tak, ja też walczę z serwerem ^^ tylko że mnie to bawi ;)
A więc tak:
lub
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
Nie wiem czy Pan moderator czytał poprzednie 55 stron tego tematu?? Wnioskuje że nie... bo praktycznie każdy (no dobrze większość) zanim tutaj napisał czy do supportu zaczął własnie od wyczyszczenia wszystkiego co się da w przeglądarce po czym zrobił restart przeglądarki a nawet komputera, a są nawet takie osoby które sprawdzały na 3 różnych przeglądarkach czy problem się powtarza. Więc proszę nas traktować poważnie...
A więc tak:
lub
Pozdrawiam,
MOD_Soliren
ja proponuje najpierw poczytac posty w temacie , pozniej sie wypowiadac :P
a te 48 h to przez ile pomnozyc ?? razy 2 ? 3 ?
bo ja na odpowiedz czekam 6 dzien :P
juz chyba wolalam jak sie zadno z Was nie wypowiadalo publicznie :P
moglismy narzekac na opieszalosc , teraz mozemy narzekac na ...... jakby to nazwac zeby przypadkiem nie obrazic ? :P
a juz wiem "bystroscia inaczej"
Chwilę temu pojawił się post z informacją dla osób grających na serwerze Nowa Ziemia:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/21541
Gdy pojawią sie jakieś nowe informacje na temat serwera nr 1, od razu o tym poinformuję.
Chwilę temu pojawił się post z informacją dla osób grających na serwerze Nowa Ziemia:
Gdy pojawią sie jakieś nowe informacje na temat serwera nr 1, od razu o tym poinformuję.
I nie można było tak wcześniej napisać że macie problem i szukacie rozwiązania , a nie jak nie cisza z waszej strony to posty w stylu " wyczyść pamięć podręczną przeglądarki albo że to wina dostawcy internetu " .
i tak trzymac , mozna zrozumiec problemy wszedzie sa, ale traktowanie graczy jak ostatnich idiotow jest raczej niewybaczalne , pomysl ilu ludzi sciagalo nowe przegladarki , szukakalo pomocy u znajomych , pomyslalo ze wina lezy po ich stronie, a jak wasza reputacja na tym wyszla????
Blaszka1971
05.06.2012, 15:22
lepiej pozno niz wcale,ale tez chyba cos w tym jest,ze kiedy jest obecny admin to i jakby gra lepiej chodzila_byc moze sie myle....takie mam odczucie
Asiuleczka
05.06.2012, 15:36
Dokładnie, lepiej późno, niż wcale XD
Z tej gry mieliśmy czerpać satysfakcję i przyjemność, a staje się ona powoli źródłem dodatkowych stresów;>
No i o to chodziło. Dzięki za informacje.
whiter13
05.06.2012, 18:05
W końcu wiemy na czym stoimy.
Ja wczoraj próbowałam się zalogować do 2 w nocy, bez pozytywnego skutku, przyczyną nie może być więc zbyt duży tłok na serwerze, dzisiaj gra również wywala co 5 minut, to zaczyna być naprawdę denerwujące.
Dziękuje za rozwiązanie problemu
znowu się zestrało - stoi na kolejce logowania
także nic się nie zmieniło po nocnej aktualizacji
a ja mam dalej ten sam problem...
U mnie tez pograłam może z 20 min i locik i już nie mogę wejść
co dziennie ten sam problem o tej samej godzinie to jest denerwujące rano nam dobrze od 7 do 9:15 a potem godzina czekania na jakiś pozytywny rezultat
NAPRAWCIE TO DO JASNEJ !!!!!!!!!!!!!!
Coś mi sie wydaje że żaden problem nie został zlokalizowany a to co jest nam podawane do wiadomości to czyste mydlenie oczu...
gdyby był zlokalizowany to byśmy teraz grali a nie na foum pisali, może lepiej zeby zatrudnili sobie lepszych informatyków.
Ja sobie wczoraj nawet system od nowa postawiłam i dalej to samo z gra 20 min się nacieszyłam że gra chodzi
Smerfetka84
06.06.2012, 09:50
witam mnie tez wywalilo z gry i niemoge wejsc od pol godziny próbuje i nic.. :*(
zresztą co tu gadać jak nawet zegara na forum nie umieją przestawić :D a co dopiero gre naprawić
witam mnie tez wywalilo z gry i niemoge wejsc od pol godziny próbuje i nic.. :*(
i ja swoje 2 grosze dodam do tej wypowiedzi
grałem sobie o 9 rano i wyburzałem 2 studnie pod opactwo i handlowałem i nic się nie stało handel utkną brak znaku i studnie się nie skasowały to był 1 znak że gra nie działa poprawnie, odwiesiłem i LIPA nie działa
przesada. znowu to samo. jak mam isc do n otariusza jak mam dwa konta do oblecenia. mecze w toku. geolodzy. no slowem wszystko. a gdzie handel i bufyy. no. to sobie pogralem. eh. szanowni administratorzy/wlasciciele gry/moderatorzy/czy kto tam jeszcze - DO ROBOTY !
grabolek
06.06.2012, 09:54
Nieudaczniki nie mogą poradzić sobie z problemem. Heheheheheheheheh. Do łopaty tam lepiej wam pójdzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
od godziny nie daje się znowu zalogować
przeciez tego ewentu to ja nigdy nie skończe jak tak ma gra chodzić
I znowu trzeba poczekać ze dwa tygodnie aż szefostwo raczy napisać że... problem jest im znany i już-już go naprawią.
Milady2012
06.06.2012, 10:00
To są już naprawdę jaja...
Nie ma dnia aby ta gra nie szwankowała, kilka razy dziennie zrywa mi połączenie z serwerem i wywala z gry, o wielokrotnych próbach wejścia na nią już nie wspomnę ŻENADA!!!
zastanawia mnie jedno po co są te przerwy konserwacyjne, skoro nic nie dają?
Gram w kilka gier przeglądarkowych i na żadnej z nich nie ma takich numerów jak tu.
Gdyby w mojej firmie działy się takie rzeczy to głowy odpowiedzialne za stronę techniczną i za to jak funkcjonują serwery już dawno by poleciały...
grabolek
06.06.2012, 10:01
Z braniem kasy tez mają problemy? Ciekawe.
Heh " Naciśnij OK aby odświeżyć połączenie " nie skomentuje tego już bo szkoda moich nerwów . Nic nie naprawiali to była tylko mydlenie oczów miała być przerwa do 7 rano a o 5 już mogłem się zalogować
ciekawe gdzie ten mod co się wczoraj tu wypowiadał, aż byłam w szoku ze wkońcu ktos z nich forum czyta, przerwa konserwacyjna dobre sobie:D Chyba prędzej ja sobie przerwe zrobie od tej gry
Rano wszystko ładnie funkcjonowało, ucieszyłem się - hura, naprawili - error. Obecnie dokładnie tak jak w postach wyżej. Brak możliwości logowania.
Trudno więc tu pisać o lokalizacji problemu. Xaar, ja wiem że to nie Ty bezpośrednio Masz na to wpływ, ale Jesteś łącznikiem między Nami, a BB. Może więcej pożytku by było, gdyby nawet na dzień, czy dwa serwer został wyłączony i Ktoś zabrał się za to przyzwoicie, a nie szukał po omacku, bo zdaje mi się że tak to, jak do tej pory wygląda. Zaczynam się wstydzić, że komukolwiek poleciłem tę grę.
Stwierdzam ze przerwa konserwacyjna nic nie dała, traci sie połączenie przy próbie wejścia na inna wyspę (przygoda/znajomi)
Ofc na Nowej Ziemi
Betka666
06.06.2012, 10:09
Słów szkoda, dziś o 23 kończy mi się czas na przygodę, teraz na pewno nie zdążę jej zrobić :( z powodów technicznych proponuje przedłużyć czas trwających przygód o dobę...
Gram w Settlersy już kilka miesięcy i niestety stwierdzam, że zamiast ulepszać grę i porpawiać jej sprawność działania, gra działa coraz gorzej :( ciągle mnie wylogowuje, ciągle mam problemy z zalogowaniem...a czas ucieka żeby wykonać zadania...bez tych przygód i zadań to grać się w cale nie chce... Jak tak dalej pójdzie to chyba przestanę grać...a szkoda, bo po 26 lvl w końcu gra mnie wciągnęła tak jak bym tego chciała
już widzę ja przedłużą przygody:D chyba wierzycie w bajki, ale co prawda to prawda gra z początku dużo lepiej chodziła niż chodzi teraz. przynajmniej jak wywaliło dało rade wejść teraz takiej możliwości nie ma.
a moze informatycy zaspali i teraz przerwe robią:D
nosiekleeds
06.06.2012, 10:16
zwykłe naciagactwo :) zastanawiam sie ile jeszcze jestesmy w stanie wytrzymac tez zenady
Milady2012
06.06.2012, 10:17
hahaha ... właśnie z nudów (czekając w kolejce logowania) przeczytałam do końca co tam ciekawego się pojawiło, i na samym końcu ten tekst
Życzę miłej gry
BB_xaar
normalnie aż się uśmiałam do łez, ale już tak na serio nie wiem jak to odebrać jako żart? kpinę? ironię?
ta gra z miłą nie ma już nic wspólnego, pomijając już fakt że najczęściej nie można do niej wejść, to przysparza więcej stresu niż przyjemności jak co chwilę gracz jest z niej wywalany i to najczęściej w trakcie wykonywania misji...
była w nocy przerwa bo siedziałem do 1:30 i było napisane że zaraz sie zacznie przerwa techniczna... ale co po tym jak nic się nie zmieniło...
Może ta przerwa ciągle jeszcze trwa,tylko my nieuświadomieni jesteśmy?
nosiekleeds
06.06.2012, 10:23
Ciekawe tylko dlaczego na angielsikim nie maja takiego problemu :) wiem my tylko biedne szare polaczki jestesmy
nosiekleeds
06.06.2012, 10:24
yupi wpusciło mnie :P
Dratewka
06.06.2012, 10:24
to już kolejny dzień gdy gra nie chce się uruchomić, ten problem występuje co drugi dzień! Halo tam w administracji, poprawcie jakość swoich usług, bo efekty są fatalne niestety. Jestem tylko ciekawa kto mi odda surowce za ciągle niebuffowaną linie złota.
"Nic się nie stało...Polacy nic się nie stało..." :D
Oj po prostu to nowy sposób radzenia sobie z przeciążeniem serwera:
o godzinie 9:00 do gry loguje się 50 osób, mają 2 godziny żeby sobie popykać
o 11:00 te 50 osób dostaje dc i są wyrzuceni z serwera
o 11:01 kolejne 50 osób loguje się na serwer
...
trzeba po prostu czekać na swoją kolej :D
Przerwa techniczna została zakończona około 07:00 rano, serwery gry są dostępne.
Właśnie sprawdziłem, bez problemu zalogowałem się do gry na serwerze Nowa Ziemia.
nosiekleeds
06.06.2012, 10:29
oj tam nie stresujcie sie moze cos sie zmieni za tydziem :)
toudik16
06.06.2012, 10:29
A ja od pół godziny nie mogę się zalogować
Panie BB_xaar ja chętnie podam Panu hasło do mojego konta i niech Pan mi wejdzie tam i pouzupełnia zasoby,ok? Bo u mnie problem jednak jest i z tego co widzę nie tylko u mnie.
Przerwa techniczna została zakończona około 07:00 rano, serwery gry są dostępne.
Właśnie sprawdziłem, bez problemu zalogowałem się do gry na serwerze Nowa Ziemia.
ja już próbuje dostać się na serwer od 1h i nic kilkanaście osób ma podobny problem
co dziennie jest ten sam problem od ok 9 rano do 10 lub 11 czeka się na uruchomienie kolejki logowania
życzę miłej zabawy ! - w czekaniu do zalogowania
nosiekleeds
06.06.2012, 10:32
ja tez bez problemu sie zalogowałem problem sie pojawił jak chciałem wejsc do znajomych kopniaka dostałem i sio
Klauthor
06.06.2012, 10:33
Kpisz sobie ze mnie ? loguje się, loguje się i co chwila wyskakuje komunikat "Prosimy wybrac OK, aby odświeżyć połączenie" - czy My tu wszyscy jestesmy jakimiś ułomkami, którzy nie potrafia wcisnąc "Graj" ? Za kogo Ty nas uważasz i za kogo siebie - impertynencja !
nosiekleeds
juz wiem czemu tak sie dzieje :) moze poprostu za duzo piszemy o tym na forum :)
renia0607
Mozliwe :D tylko utajniono wszystko bo trzeba cos graczom za to dac :P a 20 pilek i kosz egzotyczny to szczyt szczytow! tak za***iste fanty za takie mega bombastyczne bugi...
Xaar gdzie sie wogole podziewasz? jaka jest twoja oficjalna wypowiedz na ten temat? gdzie przeprosimy???
Masa ludzi kupila wesje pudelkowa niektorzy nawet pare sztuk!!! Jesli sie nie myle to za to masz chleb w domu teraz!!!wiec zadamy przynajamniej prawdy co jest do diabla grane!!! a o lepszych fantach juz nawet nie wspomne! Postaraj sie tak jak na niemieckim settlersach! i nie osmieszaj sie koszem egzotycznym ktorego nawet nie da rady sie komus rzucic!!! Mysle ze wielu sie ze mna zgodzi!!!
BB_xaar miłej gry życze do mnie tez na konto zapraszam bo ja wejść nie moge
czarkoski
06.06.2012, 10:35
A serwer Kolonia dalej zamula od 4 dni :(
Gra polega na szybkim wejściu 3-5 minutowym i potem jest reset serwera :(
Odechciewa się grać:(:(:(
Florentyna
06.06.2012, 10:36
ja od ponad godziny nie mogę się zalogować, nic nie pomaga, zmiana przeglądarki, czyszczenie komputera
nosiekleeds
06.06.2012, 10:36
dla nie sprawa jest prosta wyssali z nas kasy ile sie dało i teraz czas na nowych naiwnych wiec lagi sa po to abysmy sobie poszli i miejsce zrobili dla innych
około 6 byłem w grze wiec nie mów że trwała do 7 przerwa a co do zalogowania to też moge się zalogować ale co z tego jak po minucie wyskakuje mi " Naciśnij OK aby odświeżyć połączenie " i nie pisz że to wina dostawcy netu itp bzdur bo na angielskim nie ma takich problemów
Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie... :( n/c
problem z dostaniem do gry zaczyna się po 9 rano
bo wstaje o 7 i loguje się bez problemu uzupełniam wszystko jest ok
po przyjeździe do pracy w 9 rano loguje się i jest ok ale przez jakieś 15 min potem mi się zawiesza i jest brak dostępu do gry nawet do 2h
jeśli użytkownik zgłasza problem to on jest przeważnie ignorowany lub rzucany winę na użytkownika
Kpina w żywe oczy idiotów z nas robia. Coś nagle Pan mod się cichutko zrobił, normalne przeciez nam tego nie wyjasnią jak ludziom tylko będą nas dalej traktowac jak bande kretynów
Betka666
06.06.2012, 10:39
u mnie ciągle proszą o odświeżenie połączenia, nawet kolejka logowania mi się nie uaktywniła...próbowałam włączyć grę na drugim kompie, na którym nigdy w to nie grałam i to samo :(
I to tylko na Nowa Ziemia bo nie widzę tu postów ludzi z innych serwerów
Dratewka
06.06.2012, 10:40
zrobili granie naprzemienne, do mnie nawet nikt wejsc nie moze podpalic budynki, bo go wyrzuca go z gry, a mnie dalej nie chce zalogowac. KPINA!
Ja wczoraj system stawiałam dziś pograłam 15 min i lipa więc nie wcisną mi kitu że to nasza wina. Dlatego mod juz się nie odezwie bo nie ma nic do powiedzenia
mam już ****a tego dość...
nosiekleeds
06.06.2012, 10:42
ludzie uspokjcie sie za tydzien bedzie lepiej :)
Skoro pisze jakaś grupa ludzi że nie może wejść to chyba nie jest problem jednostki prawda? A uwaga w stylu "ja mogę wejść" zakrawa mi na postawę "mnie tam działa to mam wyj..." bo inaczej tego nie potrafię zrozumieć.
Wyczyściłem wszystko w przeglądarce, zrobiłem jej restart zalogowałem się na stronie głównej klikłem w przycisk GAJ po czym wszystko zawisło na tym ekranie
http://img265.imageshack.us/img265/7078/ekran1r.png
po odczekaniu kilku minut pojawia się ten ekran
http://img266.imageshack.us/img266/185/ekran2m.png
po kliknięciu w OK przenosi mnie na stronę główną i znów sobie klikam GRAJ i tak w koło....
to co opisałem dzieje się zarówno w przeglądarce Google Chrome oraz Mozilla Firefox obie są w najnowszej wersji dostępnej w sieci, bez żadnych modyfikacji czy dodatków.
Więc się pytam gdzie niby jest naprawiony ten błąd który podobno został zlokalizowany?
nosiekleeds
06.06.2012, 10:48
nowa gra przegladarkowa The Settlers Online II ZAPRASZAMY !!!!
Dratewka
06.06.2012, 10:51
ja mam dokładnie to samo
VejzaarPL
06.06.2012, 10:52
Skoro pisze jakaś grupa ludzi że nie może wejść to chyba nie jest problem jednostki prawda? A uwaga w stylu "ja mogę wejść" zakrawa mi na postawę "mnie tam działa to mam wyj..." bo inaczej tego nie potrafię zrozumieć.
Wyczyściłem wszystko w przeglądarce, zrobiłem jej restart zalogowałem się na stronie głównej klikłem w przycisk GAJ po czym wszystko zawisło na tym ekranie
http://img265.imageshack.us/img265/7078/ekran1r.png
po odczekaniu kilku minut pojawia się ten ekran
http://img266.imageshack.us/img266/185/ekran2m.png
po kliknięciu w OK przenosi mnie na stronę główną i znów sobie klikam GRAJ i tak w koło....
to co opisałem dzieje się zarówno w przeglądarce Google Chrome oraz Mozilla Firefox obie są w najnowszej wersji dostępnej w sieci, bez żadnych modyfikacji czy dodatków.
Więc się pytam gdzie niby jest naprawiony ten błąd który podobno został zlokalizowany?
Spokojnie, ja się od 8 rano zalogowac nie moge , do teraz
Spokojnie, ja się od 8 rano zalogowac nie moge , do teraz
A Xaar dał rade :D
Nie no można zrozumieć że są jakies problemy techniczne bo w końcu nie ma rzeczy bezawaryjnych ale bez ściemy i robienia sobie z ludzi jaj.
Betka666
06.06.2012, 10:54
teraz to moge zapomnieć o przygodzie, którą robię już 3 dzień i mało mi zostało, a czas mi się dziś kończy... poszły na marne 3 dni grania, zbierania mnustwa wojska i czekania 30 min (mam anwet wrażenie, że czekałam czasami z 50 min) aż się generał przeniesie do innej strefy.... wszystko poszło na marne :(
VejzaarPL
06.06.2012, 10:55
Xaar dał radę, ja nie. Ciekaw jestem jak długo jeszcze nie wejdę.
6.06.12 - między 10 a 11 objawy jak u VejzaarPL
cache wyczyszczone ccleanerem, flush dns`ow tez poszedl tak na wszelki wypadek
sprawdzane na przegladarkach: IEx64, Firefox, Opera, Chrome - nie da się grać
Proponuję reszcie użytkowników walić podobne logi, może się ktoś kapnie że coś jest nie tak :)
nosiekleeds
06.06.2012, 10:57
zawsze mozemy napisac do supportu ze mam problem z wejsciem do gry hahahahhaha ale wszyscy znamy juz odpowiedz hahahah
Ja napisałam jak olejemy pisanie do supportu to na pewno tego nie naprawią bo przecież mod się zalogował :D
VejzaarPL
06.06.2012, 11:02
Lekka porażka. A miałem nadzieję, że konserwacja jest przesunięta ponieważ wiedzą co jest nie tak i naprawią... Jednakże się pomyliłem -.-
ma ktos jakąś fajną gierke do polecenia bo przecież nie bede cały dzień siedzieć i czekać aż mnie łaskawie wpuszczą na serwer
nosiekleeds
06.06.2012, 11:04
nie tracie wiary moze za tydzien cos sie zmieni :)
to się robi nudne coraz więcej ludzi rezygnuje z gry i sama się nad tym zastanawiam jak przez kilka godzin nie mogę się zalogować .
Kochani admini chociaż nie piszcie bzdur .
VejzaarPL
06.06.2012, 11:06
Ania83 - The Settlers 2 10th Anniversay lub The vikings
Irenicus
06.06.2012, 11:07
najbardziej zadowoleni są pewnie Ci co płacą na tę "grę" :) uups bubel made by BB :)
nosiekleeds
06.06.2012, 11:07
ja tez sie zastanawiam ale niestety zaiwestowałem cała eeryture babci w klejnoty i nie chce jej sprawic zawodu :)
nie tracie wiary moze za tydzien cos sie zmieni :)
Padnie forum? :D
nosiekleeds
06.06.2012, 11:10
nic na siłe wszystko młotkiem:)
VejzaarPL
06.06.2012, 11:11
najbardziej zadowoleni są pewnie Ci co płacą na tę "grę" :) uups bubel made by BB :)
Racja - ja już się wkur****
Milady2012
06.06.2012, 11:12
ciekawe czy producent gry ma świadomość co się u nas dzieje i jaki szajs firmuje swoim znakiem towarowym
no nie powiem troche kaszy poszło , że nie wsponę o czasie i o zjedzonych nerwach nie wiem co cenniejsze
Milady2012
06.06.2012, 11:15
oho jestem w grze , ciekawe na jak długo.....
no ja też dostałam przepustke
VejzaarPL
06.06.2012, 11:18
oho jestem w grze , ciekawe na jak długo.....
ja chciałbym chociaż na chwile opactwo na 5 lvl zacząc upgradowac i władyke
nosiekleeds
06.06.2012, 11:18
ja tam nawet do dwóch znajomych moge wejsc :)
widzieliscie wpis na facebooku?? W ostatnich godzinach logowanie było niemożliwe, ponieważ trwały cotygodniowe prace konserwacyjne. Krzysztof, jeśli te dwa konta posiadasz na jednej wersji językowej, sugeruję, by zgłosić jedno z nich do kasacji - posiadanie wielu kont nie jest dozwolone i może doprowadzić do blokady.
BB_xaar
VejzaarPL
06.06.2012, 11:20
OOoooo wszedłem !!!!
po około 3h walki z serwerem wpuściło do gry
czy cos suport zamierza zrobić z tym problemem ? większość z nas ma pozaczynane przygody itp. a co się liczy gospodarki jak upada z powodu nieobecności (nieodtworzenie kopalni, złóż zbożna, wody. itd) ciągle po konserwacji jest ten sam problem. rozumiem ze to wersja beta ale jak juz gracze kupują u was 'kryształy' za prawdziwe pieniądze to sadze ze powinniście zainwestować i poprawić technicznie te usterki.
pozdrawiam SickMan
Betka666
06.06.2012, 11:41
ja sie w koncu zalogowalam, a czas przygody zostal wydluzony o okolo 12 godz
zbliża się 3h bez dostępu do gry gratuluje
czarkoski
06.06.2012, 12:09
Jaja sobie robią...
Tak jak zostało to wspomniane wyżej, podczas konserwacji czas trwania przygód jest odpowiednio wydłużany. Serwery gry są dostępne już od kilku godzin, prace konserwacyjne zakończyły się około godziny 07:00 rano czasu polskiego.
Jeśli ktoś ma nadal problemy z dostępem do gry, a czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga, proszę kontaktować się bezpośrednio z naszym Supportem.
Łał pograłam az 1h i dalej to samo lot problem z logowaniem żenadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przygody zostały wydłużone a straty w gospodarce tez będą zrekompensowane???
Tak jak zostało to wspomniane wyżej, podczas konserwacji czas trwania przygód jest odpowiednio wydłużany. Serwery gry są dostępne już od kilku godzin, prace konserwacyjne zakończyły się około godziny 07:00 rano czasu polskiego.
Jeśli ktoś ma nadal problemy z dostępem do gry, a czyszczenie pamięci podręcznej nie pomaga, proszę kontaktować się bezpośrednio z naszym Supportem.
Czyli problemy, które występują WYŁĄCZNIE na jednym serwerze: Nowej Ziemii, wynikają z braku czyszczeia pamięci podręcznej, a wina nie leży po waszej stronie?
no co ty przestań wszystko to jest nasz wina że gramy w ta gre to nasza największa wina
Ciesz sie BB_Xaar ze nie pracujesz w mojej firmie. Za takie brednie wypisywane publicznie i wmawianie bogu ducha winnym klientom ze padajacy co chwila serwer to wina ich przegladarek i internetu wylecialbys z pracy na zbity pysk. Chyba ze dostajesz odgorne polecenia publikowania tych bredni.
Przepraszam ale muszę to napisać: Skończ pierdo..... mości panie bo support OLAŁ moje 3 zgłoszenia od niedzieli. Pozdrawiam.
skiper10
06.06.2012, 13:29
Moim zdaniem pisanie tutaj nic nie zmieni. Musimy chyba masowo zacząć pisać do samej góry. Zarówno do Blu Byte jak i Ubisoftu. Może tam ktoś w końcu zauważy, że problemem nie są ciasteczka w przeglądarce tylko wina ewidentnie leży po ich stronie.
Ciesz sie BB_Xaar ze nie pracujesz w mojej firmie. Za takie brednie wypisywane publicznie i wmawianie bogu ducha winnym klientom ze padajacy co chwila serwer to wina ich przegladarek i internetu wylecialbys z pracy na zbity pysk. Chyba ze dostajesz odgorne polecenia publikowania tych bredni.
Nic dodać, nic ująć.
Witaj Ania83,
Dziękujemy za skontaktowanie się z Supportem gry The Settlers Online.
Zgłoszenie zostało przyjęte i wkrótce skontaktujemy się z Tobą by odpowiedzieć na Twoje zapytanie.
Jeśli chcesz dodać jakieś informacje do zgłoszenia, prosimy odpowiedzieć na tę wiadomość e-mail, ale nie zmieniać jej tematu. Dzięki temu będziemy w stanie szybciej udzielić odpowiedzi.
Nasze godziny otwarcia to 11:00- 20:00 GMT od poniedziałku do piątku.
Treść Twojego zgłoszenia:
-----------------------------------------------
Witam pomimo waszej niby konserwacji na serwerze "Nowa Ziemia" Gra nadal nie działa.
Rano pograłam 15 min i znowu locik, i błąd łaczenia z serwerem. Zajrzyjcie czasem na
forum w zakładke problemy techniczne tam jest wiecej osób które wypowiadaja sie na ten
temat. Troche to zenujące co robicie taka poządna firma a taki numery robi. Ciekawe
kto nam zrekompensuje straty za te dni w których nie mozna było sie zalogować. Czekam
na konkretną odpowiedź co zamierzacie zrobić z tym poblemem.
Dodam że ciasteczka pamięc mam wyczyszczoną i wczoraj stawiałam od nowa system więc to
nie jest moja wina zresztą nie tylko mi gra nie chodzi.
Ania
automat odpisuje tylko, żenada jak nie wiem
cornflakes
06.06.2012, 13:34
zmieniło, u mnie są większe lagi ;)
Lollipop
06.06.2012, 13:37
Za***iście, skończ waść, wstydu oszczędź niebieski razem z horda pomarańczowych przydupasów pisać posty... Znowu konserwacja nic nie dała, żal zalany po raz kolejny betonem. Pisać do PT nie ma po co, zbywają znowu to samo. Masakra wbić znowu nie idzie.
Ja weszłam zamknełam przeglądarkę i uruchomiłam ja od nowa udało się na jak długo to nie wiem
Misiorww
06.06.2012, 13:44
tak wiele osób już napisało do supportu, że powinni już z miesiąc temu wszystko naprawić. niech nie czekają do środy wieczorem, tylko jak najszybciej zrobią porządek, bo się k....a nie da grać. :(
Czy wy nas macie za idiotow?
Tak, tak!
Czy wy nas macie za idiotow?
Tak, tak!
Ale wesolo jest, mi sie od godziny 4 raz ten sam marmur zawalil i 4 raz poslalem geologa by go znalazl :D
romanov2pl
06.06.2012, 15:17
u mnie dziś pierwszy dzień, w którym nie mam problemu na nowej ziemi.
W godzinach 7:20 - 8:00 i po 11 wszystko działa. Co prawda w menu gwiazdy czekają 24 mecze ale boje się ich ruszać na razie..
felicita2012
06.06.2012, 15:52
U mnie jak na razie (odpukać w nie malowane) ładnie wszystko działa
Milady2012
06.06.2012, 16:35
i znowu wyleciałam z gry :(
dobrze że chociaż przygodę udało mi się skończyć, fakt generał z ostatnim obozem walczył coś ok.40 minut, ale dał w końcu radę....
dobrze, że jest odporny na takie zawieszki i nie zdezerterował ;)
znów wywala...
edit. właśnie straciłem 240 konnych przez to ze w trakcie walki dostałem dc i nie wycofałem na czas wojsk.... jak miło wiedzieć, że wszystko działa jak należy :)
skiper10
07.06.2012, 09:40
Kolejny dzień, godzina 9 z hakiem i znów się zaczyna. "Połączenie z serwerem zostało zerwane. Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie". Żenada. Ale pewnie to wina moich ciasteczek. Oddajcie moje pieniądze!
whiter13
07.06.2012, 09:41
Dalej wywala, wczoraj wieczorem parę razy i dziś z rana też udało im się mnie wywalić z gry.
Przerwa konserwacyjna nic nie pomogła.
BB może czas zmienić Informatyków? Bo Ci coś sobie nie radzą, od 2 tygodni wszystko się sypie, a rozwiązania dalej nie macie.
Mnie tez wywaliło a miałam nadzieje że już gra śmiga , wczoraj juz mi lepiej chodziło po 12
skiper10
07.06.2012, 09:43
Słyszałem, że do każdego z nas zostali wysłani wolontariusze i będą nam usuwać wszystkiemu winne ciasteczka.
Blaszka1971
07.06.2012, 09:44
wywalka i nie mozna sie zalogowac :)dzien po naprawie ??????????????????
Blaszka1971
07.06.2012, 09:46
Ps.czyszczenie przegladarek nie pomaga a wyczyscilem 4 :)
whiter13
07.06.2012, 09:47
Ale zaraz znowu dostaniemy instrukcje typu: "usuń ciasteczka".... Jest to pierwsza taka sytuacja, że na każdy problem w grze rada jest jedna, która notabene nie działa i tak.
skiper10
07.06.2012, 09:48
Ps.czyszczenie przegladarek nie pomaga a wyczyscilem 4 :)
To zostaje jedynie kontakt z automatem supportu :D
No i znów się zaczęło, kupiłem mecz 4 przy próbie dodania armii wywaliło i już nie można wejść do gry!!! BB_xaar i cała reszta tępych "informatyków" pewnie na procesji właśnie, a po tym długi weekend mają tak, że do poniedziałku pograne. Wielki GÓW.. zrobiliście ostatnią przerwą techniczną. A ciasteczka i support który od niedzieli nie odpisuje możecie sobie w du.. wsadzić!
Blaszka1971
07.06.2012, 09:53
udalo sie zalogowac,ale tylko na minute :)
Ja napisałam wczoraj rano do suportu i odpisał mi komputer więc maja bardzo długi weekend więc sobie pograliśmy
Endriux2
07.06.2012, 09:54
Istne jaja miała być ,,cud naprawa '' a jak więcej luda jest na serwie to zaczyna się bajzel ..........
a ta cud naprawa była dlatego dzień wcześniej bo im się nie chciało w święto pracować!!!
whiter13
07.06.2012, 09:57
Za bardzo chytrzy są i widać to teraz, bo serwery nie wyrabiają na tyle osób w grze.
czyszczę komputer regularnie CCCleanerem i nie pomaga, wczoraj od 23 do 2 problemy z logowaniem, dzisiaj od rana to samo, jak wejdę nic nie działa, nie widzę żeby coś było naprawione
Endriux2
07.06.2012, 09:59
Czy nie widzą że problemem jest nadmiar osób na serwie !!!! co za orły tam pracują ????
wywala przy każdej próbie dodania wojsk! jak by chcieli grę naprawić to by nie czekali na przerwę w nocy tylko w dzień robili bo co za różnica czy nie mogę się zalogować z powodu przerwy technicznej czy z powodu błędu w grze. Olewają nas i okłamują wszyscy z bb_xaar na czele. Ale najważniejsze to jakiś głupkowaty trailer umieścić zamiast się grą zająć!
whiter13
07.06.2012, 10:05
Teraz już nawet zalogować się nie da.
VejzaarPL
07.06.2012, 10:05
No jo... To samo co wczoraj. Gratulacje. Czas abym i ja do supportu napisał. Ciekawe jaką dostane odpowiedź hihihi ^^
SZYNSZYL
07.06.2012, 10:07
Kosze kosze - za friko 25 koszy, ktoś chętny ? :P
hahahaha
Uwielbiam gdy nie da się zalogować.
Na cholere te przerwy techniczne , jak jest coraz gorzej -- przygodę jedną już straciłem , przez te przerwy .
whiter13
07.06.2012, 10:07
No jo... To samo co wczoraj. Gratulacje. Czas abym i ja do supportu napisał. Ciekawe jaką dostane odpowiedź hihihi ^^
Nie dostaniesz, od tygodnia milczą i nic nie piszą na temat problemów technicznych. Boją się przyznać, że tak naprawdę nie wiedzą co się dzieję i nie mają pojęcia jak to naprawić. A te obiecywanie przez Xaar'a że gra już będzie działać dobrze jest niepoważne. Jak można obiecać coś co i tak wiadomo z góry, że się nie uda?
VejzaarPL
07.06.2012, 10:10
Dobra nie ma co.. Może dostaniemy jakąś rekompensatę. np 20 piłek ^^
Czy my kiedys pogramy????
Blaszka1971
07.06.2012, 10:13
Dobra nie ma co.. Może dostaniemy jakąś rekompensatę. np 20 piłek ^^
i co za to kupimy? waciki :)
Irenicus
07.06.2012, 10:14
i znowu co chwilę wywala serwer Nowa ziemia :(
BubelByte_Xaar może zamiast wstawiać *****ne trailery wziąłbyś się ***u wreszcie do roboty w pozwolił nam grać bez problemów technicznych co? bo już ****icy można dostać !!!
VejzaarPL
07.06.2012, 10:16
Dobra spokój. Wydałeś coś na klejnoty, że się tak denerwujesz.?... Ja tak i już się od wczoraj wku....rzam.. ..
whiter13
07.06.2012, 10:16
i znowu co chwilę wywala serwer Nowa ziemia :(
BubelBytes_Xaar może zamiast wstawiać *****ne trailery wziąłbyś się ***u wreszcie do roboty w pozwolił nam grać bez problemów technicznych co? bo już ****icy można dostać !!!
Ale to wiesz, jest wersja beta w wersji beta, które ma serwer testowy w wersji testowej :mad:
Porażka
Dobra spokój. Wydałeś coś na klejnoty, że się tak denerwujesz.?... Ja tak i już się od wczoraj wku....rzam.. ..
wydałem na grę w pudełku i mam prawo się wkór...ić
Tak dokładnie nie można sie zalogowac nawet . Kicha niesamowita !! kiedy to się skończy ???
No pięknie każda próba wejścia do przygody kończy się powrotem na stronę Główną a wczoraj było już tak pięknie
Dodam tez ze Komputer mam wyczyszczony maksymalnie wiec nie chce widzieć postów typu wyczyść pamięć podręczna itd :(
Zaczynam zalowac wydanych pieniedzy na ta gre i to nie jest zadna proba wplyniecia na Administracje problem trwa zbyt dlugo ( jesli trwalo by to tydzien nie byloby w tym nic dziwnego ale to juz prawie 3 tygodnie )
Jesli problem nie zostanie rozwiazany To nie dlugo bedziecie pewnie musieli " rozwiązać , zamknąć" serwer Nowa Ziemia bo gracze nie wytrzymają takiego traktowania
i systematycznie zaczną odchodzić z tej gry a chyba o to wam nie chodziło
Wiec Brac sie do roboty a nie Balować !
TITO_CFC
07.06.2012, 10:28
Wczorajsza przerwa koserwacyjna miała przynieść rozwiązanie naszym problemom ale jak narazie problem występuje dalej,znowu nie można wejść do gry i znowu wuwala komunikat o odświeżeniu strony...Dzięki BB
Blaszka1971
07.06.2012, 10:33
cyt:"Informacja dla graczy z serwera Nowa Ziemia:
jak doskonale wiecie, ostatnio na Waszym serwerze gra była utrudniona: czasami nie dało się wejść na obce wyspy (znajomi, przygody), czasami gra traciła połączenie z serwerem (wywalenie z gry, prośba o przelogowanie), a czasami cały proces logowania nie działał tak jak powinien. Wygląda na to, że udało się nam odnaleźć źródło problemu. Z przykrością informuję, że na chwilę obecną, możemy działać tylko doraźnie, skuteczne rozwiązanie będzie mogło zostać wprowadzone dopiero podczas najbliższych prac konserwacyjnych.
Cotygodniowe prace konserwacyjne są zazwyczaj przeprowadzane w czwartki, jednak w tym tygodniu konserwacja polskiej wersji gry odbędzie się już jutro (środa).
Chciałbym prosić o jeszcze trochę cierpliwości i zapewnić, że dołożymy wszelkich starań, by ww. utrudnienia zniknęły z serwera Nowa Ziemia.
BB_xaar"
hmm_jestem wielce ciekawy co teraz nam odpowie administrator?
Underlight
07.06.2012, 10:35
odechciewa się grać... od kilku dni uda mi się na chwilę wejść z samego rana - po to by zaraz mnie wywaliło, a potem przez kilka godzin nie da się w ogóle wejść do gry, bo ta cholerna kolejka logowania się nie uruchamia! Po co było tyle osób wpuszczać na serwer, skoro nie jest w stanie funkcjonować poprawnie przy takim obciążeniu?
aha - ostatnia konserwacja nic a nic nie zmieniła :/
Konserwacja nie mogła nic zmienić skoro maja takich informatyków którzy zegarka na forum nie umieją nawet przestawić:D
Konserwacja nie mogła nic zmienić skoro maja takich informatyków którzy zegarka na forum nie umieją nawet przestawić:D
:) dobre, tępe sztuki i tyle w temacie
SZYNSZYL
07.06.2012, 10:41
Zespół BlueByte do jasnej cholery!
Czy Wy nie widzicie dlaczego ludzie tak bardzo się denerwują?
Nie chodzi tylko o sam fakt, iż nie da się zalogować na serwer.
Gdyby to była gra klasyczna, nie online, istniałyby save'y - ludzie mieliby to w 4 literach. Poczekaliby aż problem zostanie usunięty i kontynuowaliby grę.
Tymczasem struktura gry thesettlersonline oraz wszelkich płatności z nią związanych opiera się o to, że sprzedajcie czas.
Jak mają się teraz czuć gracze którzy wydali prawdziwe pieniądze by coś uzyskać w tej grze, a dokładnie mówiąc skrócić czas oczekiwania na rezultat swoich działań?
Co z tego, że przyspieszyli sobie gospodarkę skoro od wielu wielu dni, przez Wasze błędy i złe decyzje, gracze Ci tracą coś co kupili?
Czy naprawdę wydaje się Wam że jak sypniecie 20 wirtualnymi piłkami to ludzie nadal będą wydawać realne pieniądze?
Zaufanie to jest coś co bardzo ciężko odbudować i właśnie je straciliście u wielu graczy.
w ciągu minuty wysłałem 3 zgłoszenia do supportu, byłem 273, 282, 308. ładnie kilkadziesiąt zgłoszeń na minutę a oni to D.U.P.I.E mają!
taki sam typ serwera maja anglicy -testowy ale on chodzi szkoda ze nie mozna przechodzic z serwera na serwer tak jak to mozna robic w innych grach
proponuje zasypać support zgłoszeniami, może jak im padnie serwer to się w końcu za robotę wezmą
Niby była naprawa, a mnie dzisiaj logowania do gry zajęło 40 minut- w kółko kazało odświeżyć połączenie.
o wielki brat z procesji wrócił...
slawekje
07.06.2012, 11:40
Od rana do chwili obecnej u mnie wszystko działa poprawnie.
Nie ma problemów z logowaniem.
whiter13
07.06.2012, 12:05
Zauważ że ten temat jest dla ludzi którzy mają problemy z grą, więc po co się wypowiadasz?
Od rana do chwili obecnej u mnie wszystko działa poprawnie.
Nie ma problemów z logowaniem.
chwalisz się czy żalisz?
nicnowego
07.06.2012, 12:10
Czy w końcu łaskawie zostaniemy poinformowani co się dzieje i kiedy problem będzie rozwiązany.A może mamy już sobie darować i zacząć grać na innym serwerze lub inną gre.
VejzaarPL
07.06.2012, 12:17
Super !! Nie ma to jak cieszyć się z wejścia na serwer, po 3 godzinach a potem po 30 minutach zostać wylogowanym i znowu nie móc się zalogować porażka!...
cornflakes
07.06.2012, 12:19
u mnie własnie zdechło. amen :) jeszcze chwila i sprzedam fpizdu konto na allegro niech się kto inny użera z grą
wie ktoś może, które "najbliższe prace konserwacyjne" miał Xaar na myśli pisząc, że wtedy Nowa Ziemia zostanie naprawiona ? ;p
u mnie własnie zdechło. amen :) jeszcze chwila i sprzedam fpizdu konto na allegro niech się kto inny użera z grą
wie ktoś może, które "najbliższe prace konserwacyjne" miał Xaar na myśli pisząc, że wtedy Nowa Ziemia zostanie naprawiona ? ;p
W najbliższym stuleciu... właśnie zaczyna się powtórka z rana a BB_xaar jeszcze z procesji nie wrócił...
przed wielkanoca ;)
na zajaczka dostaniemy nie ograniczny dostep do gry :D
SZYNSZYL
07.06.2012, 12:34
@cornflakes
te co były w ostatnią środę z 5-6 czerwca.
nudne to sie robi zrobili by jakąś ciekawsza awarie bo ta już mi się znudziła ile można patrzeć na uruchamianie kolejki logowania
no to sobie pograłam,nie ma co :/ ciekawe kiedy skończy się to mydlenie oczu,dobrze chociaż,że nie wierzyłam w to cudowne naprawienie serwera;napchali ludzi do oporu licząc,że każdy kupi klejnoty i teraz mam tego skutki
najgorzej,że nie wiadomo czy lepiej rzucić to w cholerę i odżałować stracony tu czas czy wnerwiać się dalej
i pewnie dlatego,że wiedzą że większości będzie szkoda tego czasu mają nas w dupie bo i tak twierdzą,że nie odejdziemy a jeśli odejdziemy to znowu napchają serwer tak,że nawet połowy nie udźwignie w tym samym czasie
Udało się zalogować, po godzinie prób - niestety, tylko na pięć minut. Po prostu żenada. Powoli tracę cierpliwość !!!
nosiekleeds
07.06.2012, 13:00
Najwiekszy przekret z jakim miałem do czynienia
nosiekleeds
07.06.2012, 13:01
Przewałowali nas i maja nas bardzo głęboko
to jest takie jawne robie z nas idiotow :P
pewnie biora nas za do siebie podobnych :P
nosiekleeds
07.06.2012, 13:02
zastanawia mnie tylko kiedy wkoncu zrozumiemy ze lepiej przestac grac w ta scieme
nosiekleeds
07.06.2012, 13:04
banda złodzieji i tyle
wow teraz to już kolejka logowania się nie uruchamia tylko od razu okienko 'połączenie z serwerem zostało zerwane'
i pewnie przyjdą sobie w poniedziałek jak gdyby nic i znowu będą rżnąć głupa pytając czy problem dalej występuje i zwalając winę na ciasteczka itp. itd.
nosiek tym to tylko im pomożemy bo serwer odciążymy i będą się chwalić,że naprawili :p
eeeyyy ten no .... a bo ja wiem ? ;)
pewnie zaraz po tym jak nie bedzie mozna wejsc dluzej niz jeden dzien :D
Też mam ten problem. Ciekawe tylko, że połączenie z serwerem zostaje przerwane wtedy, gdy z powodzeniem mogę ukończyć przygodę. Jest to denerwujące.Co mi da,że dostanę jakąś lichą rekompensatę jeżeli tracę co najmniej kilka razy więcej.
nosiekleeds
07.06.2012, 13:07
jesli pierdykne tym to sie postaram w necie aby ludzie nie dali sie nabierac na ich tanie sztuczki
nosiekleeds
07.06.2012, 13:07
i tak zapewne sie znajda naiwni
Irenicus
07.06.2012, 13:08
no i ****a znowu nie można grać!!!:mad:
a BubelByte_xaar pewnie na pochodzie bożociałowym jest zamiast za*******ać przy usuwaniu błędów tego bubla!!
ps. jak to dobrze że nie wydałem na ten bubel ani złotówki ale i tak szkoda straconego czasu :(
nosiekleeds
07.06.2012, 13:10
BB_xaar na prezydenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nosiekleeds
07.06.2012, 13:11
nikt tak skutecznie nie omamia tłumów jak on!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Drugi raz to piszesz :) przy pierwszym razie powstrzymałem się od komentarza, teraz tego nie zrobię...
Spójrz w prawy górny róg forum. Kliknij w 'ustawienia'. Następnie w menu po lewej 'ogólne ustawienia'. Teraz pokręć trochę kółkiem na myszce i... wszystko stanie się jasne :)
Ehh Ci niedouczeni informatycy z BB :P
A to wszystko wina Tuska :rolleyes:
U mnie po konserwacji jest dużo lepiej, większość rzeczy robię bez problemu, ale jak się porwałem na blok w przygodzie, to żołnierze poszli do piachu. Może musicie wyczyścić cache i ciasteczka? <hahaha>
Sebastian8618
07.06.2012, 13:48
ja nie moge wejsc pamiec cache wyczyszczona i po nakliknieciu GRAJ laduje sie i po zaladowaniu mam biale tlo:( co jest grane
VejzaarPL
07.06.2012, 14:03
No niestety.. Poczekamy zanim to ogarną;]
Ps. Na zabicie czasu lola polecam