Zobacz pełną wersję : problem z wejsciem dogry
Stempsky
01.06.2012, 06:37
Mnie się pokazało takie coś:
http://img444.imageshack.us/img444/4613/uplayniedostepny.png
albo, na zmianę, ciągła prośba o odświeżenie
27.05 problemy z logowaniem - utrata premii za codzienne logowanie
31.01 przerwa techniczna w jakichś śmiesznych godzinach (15-18)? - nie udało mi się po pracy zalogować - utrata premii za codzienne logowanie...
(nie wszyscy gracze to gimnazjaliści którzy mogą spędzać cały dzień przed kompem...)
Czy administracja łaskawie zwróci graczom poniesione straty?
To już jest przegięcie. Rezygnuję z tej gry. A nie, przepraszam, z tego badziewia, bo grą tego nazwać nie można.
Mnie się kilkukrotnie wcześniej zdarzyło otrzymać komunikaty, że Uplay jest niedostępny, ale tylko jeśli próbuje logować się przez pasek
logowania na górze strony. Dlatego nigdy nie korzystam z tej metody tylko wybieram niebieski button "zaloguj" i wchodzę do gry bez
problemu, nawet teraz.
Hakardrag
01.06.2012, 13:07
Każdy poniósł jakieś tam straty, mniejsze lub większe - miejmy nadzieję że Gra wróci do normalności a Event da nam wiele satysfakcji.
Nie psioczmy tak zawzięcie na Twórców Gry za to tylko, że chcieli nam grę uprzyjemnić ...cóż, błędy się zdarzają. Ja cierpliwie poczekam na poprawki - i życzę Adminom by wyszli z tego z podniesionym czołem.
Hawk2010
01.06.2012, 13:16
Mnie się kilkukrotnie wcześniej zdarzyło otrzymać komunikaty, że Uplay jest niedostępny, ale tylko jeśli próbuje logować się przez pasek
logowania na górze strony. Dlatego nigdy nie korzystam z tej metody tylko wybieram niebieski button "zaloguj" i wchodzę do gry bez
problemu, nawet teraz.
No własnie ja tez korzystam z metody logowania normalnego przez niebieski button i dzisiaj nawet to nie działa. Jedynie weszłem przy pomocy opcji logowania przez facebooka.
Herr_Uther
01.06.2012, 14:15
27.05 problemy z logowaniem - utrata premii za codzienne logowanie
31.01 przerwa techniczna w jakichś śmiesznych godzinach (15-18)? - nie udało mi się po pracy zalogować - utrata premii za codzienne logowanie...
(nie wszyscy gracze to gimnazjaliści którzy mogą spędzać cały dzień przed kompem...)
Czy administracja łaskawie zwróci graczom poniesione straty?
A czemu administracja miałaby zwracać Ci za straty poniesione przez to, że nie masz czasu grac? W takim razie ja domagam się zwrotu strat jakie poniosłem przez to, że musze spać te 8 godzin dziennie i chodzić do pracy, a i jeszcze straty za to, że od czasu do czasu pójdę na imprezę, że mi kot wskoczy na klawiaturę i coś źle kliknę, oj uzbierałoby się tego, BB by się nie wypłacili do konca życia :-)
TITO_CFC
01.06.2012, 17:53
Znowu nie można wejsc do gry co za szambo się zrobiło :/
napisałem takiego soczystego posta, a przy próbie wysłania dostałem biały ekran, ehh
Z tą grą jak z PKP - możesz być pewien że codziennie się coś spieprzy. Znowu się nie da wejść
a u mnie teraz nie dość,że ja nie mogę się zalogować to jeszcze żaden ze znajomych nie może wejść na moją wyspę
nisiunia
02.06.2012, 01:21
dokladnie,mam ten sam problem-polaczenie z serwerem zostalo przerwane albo uruchamianie kolejki logowania i tak w kolko brrrr
pasiakpawel
02.06.2012, 07:21
Tez nie mogę się zalogować i to już nie pierwszy raz w ostatnim czasie. Jak to można sobie coś zaplanować.
Peter8619
02.06.2012, 08:02
Nie wiem czy mod ale powinien się tym zając ktos odpowiedzialny za serwery i kod gry...
nicnowego
02.06.2012, 09:51
To jest totalna porażka może jakiś BB lub Mod wypowie się o tym problemie i poda informacje kiedy to zostanie naprawione
marmurekkce
02.06.2012, 10:08
Gra , a właściwie niemożność grania z pewnością spowoduje większe inwestycje userów ^^ brawo za wybitny brak koncepcji i nieudolność działań.
Właśnie bez żadnego problemu zalogowałem się na serwer Nowa Ziemia.
Dwa pytania do osób z problemami:
1. Jakiej przeglądarki używacie?
2. Skąd macie internet? Jakaś sieć osiedlowa? TP?
nicnowego
02.06.2012, 10:21
A wyloguj się teraz i spróbuj ponownie wejść. Przeglądarka Firefox,Chrom,Internet Explorer internet z ups w pracy radiówka w domu.Brat ma z TP i też ma takie problemy
Peter8619
02.06.2012, 10:22
Xaar zalogowac się przeważnie to nie problem ale to co się dzieje w pół godziny po zalogowaniu przechodzi ludzkie pojęcie. Ani wejśc na przygodę, ani na chacie napisac, handel działa jak chce (wiadomosci dochodzą z opóźnieniem dopóki się nie przeloguję). A nade wszystko nadal nie mam mojego generala weterana który zniknął 2 dni temu i nie moge go odzyskac...
Hm, właśnie uruchomiłem przygodę - poczekam chwilę i zobaczę czy też będę miał podobne problemy.
@Peter8619:
A jeśli chodzi o Weterana - napisz proszę do naszego supportu, z pewnością uda się go przywrócić.
ja od rana tez na wszystkich dostepnych przegladarkach probuje cos zrobic w grze i totalna masakra
jesli chodzi o lacze to z domu na radiu, z pracy na swiatlowodzie i jeszcze poprzez konsole na OVH - wszedzie ten sam problem - "polaczenie z serverem zostalo zerwane - prosimy odsiwezyc polaczenie"
i takjest od wczoraj wieczora
popczs przechodzenia z okna misja mecz do okna wyspa zrywa polaczenie, podczas dodawania wojska do generala klepsydra sie kreci i po chwili zrywa polaczenie
marmurekkce
02.06.2012, 10:37
Problem polega na tym ze po cudownym zalogowaniu , aż strach wejść w przygodę albo wczytać mapę znajomego ponieważ zawiesza się w czasoprzestrzeni.
Nadmienię również ,ze wcześniej takie problemy mnie nie dotykały , a wszystkie supportowe zaklęcia zaradcze zostały zastosowane^^
edit: z tego co widzę na moim gg to i tak mam szczęscie ,że jestem zalogowana :D
Nie mogę się zalogować wyskakuje uruchamianie kolejki logowania i tyle :(
@Peter8619:
A jeśli chodzi o Weterana - napisz proszę do naszego supportu, z pewnością uda się go przywrócić.
Witam
swietna rada ,tylko ze chyba im sie jakos nie spieszy ,od dwoch dni czekam i czekam i czekam .... i pewnie jeszcze dlugo poczekam
zalogowac sie nie mozna , ale to nie wina gry , to wina dostawcy netu :P
znikajace wojsko wraz z generalami to pewnie tez wina dostawcy :P
edit : godzina pracy suppotru to 11:00- 20:00 GMT od poniedziałku do piątku.
czyli minimum dwa kolejne dni czekania :P
Peter8619
02.06.2012, 10:53
@Peter8619:
Gdybym nie próbował nie żaliłbym się na publicznym forum:) troszkę drażni że nie mogę robic przygód eventowych tak jak bym chciał, w końcu gienia kupiłem za pisanki siedząc cały boży dzień na handlu i wymieniając co tylko miałem na pisanki. Uczucie było bezcenne, że oto moge sobie pozwolic na extra rzecz ze sklepu - moich uczuc w tej chwili kiedy ją straciłem wolę nie opisywac słowami bo mnie dotknie surowy ban na forum:)
w każdym razie przynajmniej 4 dni eventu mam z głowy, pomijając fakt że wiktora którego zacząłem przed eventem musiała zrobic moja koleżanka bo ja nie miałem EuGieniusza :P no cóż wychodzi na to że musze czekac ale szczerze powiem że to nie fair trochę. Pozdrawiam
mi tysz nie działa i na chormie i na FF ciekawe ze na ff zatrzymało się na porada dnia a na chromie jest odświeżanie połączenia. mam interent w neti. dzis rano o 6:00+ zalogowałem się bez problemu ciekawostką jest to że w tym czasie gdy grałem rano uruchomiłem przygodę mecz piłki o 3 puchar.
Ja dodam od siebie, że też mi się zawiesza przy wchodzeniu na przygodę, długo mi się włącza aż strach odświeżyć stronkę, bo zaś muszę odświeżać dwa albo więcej razy, żeby w ogóle grać. Dodam, że używam firefoxa, dostęp do internetu ciągle jest, a łącze mam 6mb, powoli coraz mniejsza jest ochota na grę przez te lagi, a szkoda, bo gram już dość długo i nie chciałbym rezygnować z tej gry
marmurekkce
02.06.2012, 10:55
Costam ... Dokładnie, a jak myślałaś ? XD wyczyść ciasteczka, dzwoń z reklamacja do dostawcy neta i cicho siedź ;D
btw na prawdę strona główna jest piekna, ale nie chce jej oglądać co 15min , bo mi się znudzi 0o
ha ! moj dostawca to 1&1 to sie zdziwia jak im zadzwonie ze przez nich mi sie gra nie wczytuje :D heh
Próba wejścia na mecz...wczytuje...wczytuje...połączenie zdechło, poczytaj co na stronie głównej napisaliśmy.
Poprosiłem dział techniczny o sprawdzenie sytuacji na s1 - gdy dostanę jakaś odpowiedź, od razu o tym napiszę. :)
Poprosiłem dział techniczny o sprawdzenie sytuacji na s1 - gdy dostanę jakaś odpowiedź, od razu o tym napiszę. :)
ale nie tak szybko jak support ? ;)
http://www.youtube.com/watch?v=aBK9O5nDJlM już sie zabrali do naprawy;)
od godziny 11 tez sie nie moge zalogowac kto wie moze kolejna rekompensata bedzie w postaci futbolowek :p
"połączenie z serwerem zostało zerwane..." bla bla bla i tak od 2h
nudzi juz mnie to ciagle sprawdzanie...czasami zadziala na 2-4min i znowu kapa..wszystko stoi surowce sie pokonczyly
wszsytko sie zaczelo jak zaczeliscie wprowadzac zmiany zwiazane z euro 2012 - wczesniej nic sie nie wieszało
rewelacyjne hahahaha
od rzau lepiej sie czeka na naprawy :D
http://www.youtube.com/watch?v=aBK9O5nDJlM już sie zabrali do naprawy;)
hehehe..dobre to było :D jep jep jep jep..... ooOOooo kompjuter :D hehehe
Jordaens8
02.06.2012, 11:08
To już się robi naprawdę nudne - nieustające problemy z logowaniem i płynną grą.
Może czas, by firma zarządzająca grą zmieniła tę całą bandę informatyków, którzy za nic biorą pieniądze.
1. Jeżeli twórcy gry nie spodziewali się takiego zainteresowania ich produktem i przygotowali za słabe serwery, to tylko pogratulować wiary w jakość własnego produktu.
2. Jeżeli się spodziewali tylu graczy i mimo to przygotowali słabe serwery, to jeszcze gorzej - znaczyłoby to tylko tyle, że mają nas w głębokim poważaniu.
PS. Chociaż dobrze, że mogę wejść na forum...bo o samej grze nie ma co marzyć
marmurekkce
02.06.2012, 11:08
Costam nawet Ci buffów rzucić nie moge, ta zniewaga krwi wymaga XD
straciłem na handlu straciłem czas pewnie i strace przygode gra 1 klasa powiem tylko tak kurrrrrrrr....... ide na lane piwo i kazdemu tak mówie skoda nerwów tym bardziej ze jest sobota
nie wiem jak na innych krainach, ale na nowej ziemi jest problem żeby wejść na mape przygody, jak juz nam sie uda zalogować to przy próbie odwiedzenia aktywnej przygody (te eventowe na 100%, inne nie wiem) połączenie sie zrywa, pojawia sie komunikat Wczytywanie mapy i tak z kilka min a potem Połączenie utracone, proszę odświeżyć.
Nie może byc to wina mojego dostawcy neta bo inni w gildii maja podobnie, a jesteśmy z rożnych części Polski a nawet Europy, i mamy rożnych ISP.
ja to nic nie moge ;)
kiedys mialam pieknych kusznikow :D ale poszli sie szlajac z gienkami :D
uchlalo sie to to droge do domu zgubilo :D
ale co tam kiedys bedziemy mogli grac , ba nawet koszyka rzucic !
ale poki co pocieszmy sie zdaniem ktore otrzymalam na maila :
"wojskiem zajmiemy sie pozniej" :D
Potwierdzam słowa z postu Pana set2g. Wczorajszy drugi mecz to była męka, co chwilę mnie wywalało na stronę główną ;)
marmurekkce
02.06.2012, 11:16
Ja o tyle szczescia mam ze jestem zalogowana ,moge dopieścić osade :D ale mam szlaban na przygody i wyjscia do znajomych :D
No to siedź na swojej wsi w ten weekend, nie ma wyjscia na disco;)
bos grzeszyla pewnie :D
ja za to cierpliwoscia swa nieprzecietna do tej gry powinnam wejsc gdzie tylko bym chciala :D
ale nie moge ,bede zaraz jak z tego linka ..jep jep jep ...oooo uuuu kompjiuter hehehehe
nicnowego
02.06.2012, 11:21
Ale co najgorsze ten problem jest prawie od tygodnia i dopiero teraz się ktoś tym zainteresował
whiter13
02.06.2012, 11:21
Dziś rano przed godziną 9 normalnie się zalogowałem, próbuję teraz i nic z tego. Na serwerze Nowa Ziemia nawet po tej "krótkiej" przerwie technicznej w czwartek, dalej były ogromne lagi i wiele osób wciąż miało problemy z wejściem do przygód, wystarczyło chwilę być na Pomocy i taki temat non stop się przewijał.
Mam wrażenie, że Ubi ma gdzieś graczy, jedyne na czym im zależy to żeby kupowali diamenty, to działa idealnie -> Reszta NIE!
A o szybkości reakcji supportu i ich ctrl + c i ctrl +v w odpowiedziach to już większość graczy się przekonała. Wszystko wg szablonu, nie patrzą na daty nadesłanych problemów itd.
Jedyna moja rada na tą chwilę jest taka, żeby przestać kupować diamenty, może jak się skończy dopływ kasy to w końcu naprawią to tak jak należy. Niech się wezmą za rzeczy istotne, a nie kolejne wymyślanie głupot na testowy serwer (kopalnia diamentów np.)
marmurekkce
02.06.2012, 11:23
Costam czyli piszesz ,że kupowanie klejnotów to grzech? ;> ok już nie będe :D
whiter13 heh znaczy Ubi musi miec wielkie to "gdzies" hahahaha
i masz racje jedynki dzial sprzedazy sie nie wiesza nie wylogowywuje itd
ale to wersja beta jest , wiec nic sie skarzyc zbytnio nie mozna ;) bo jak mozna miec pretensje do czegos ze nie dziala skoro to test :P
a zeby bylo smieszniej to wersja beta , na takze serwer testowy heh poczekajmy jak testowy dostanie swoj testowy :D
marmurekkce tak to wielki grzech idziemy sie spowiadac ;) jutro heh
dzis nam Ubi gwarantuje milo spedzony czas bez gry :D
wreszcie sie zalogowalem na 3 mecz ,zobaczymy czy da sie go ukonczyc
marmurekkce
02.06.2012, 11:29
Jakoś przelewy nie są w wresji beta ^^
edit: 6sty sie załadował, nawet udało sie puścić atak :)
ja to sie boje puscic gienia , bo moze zas pomylic droge i pojsc gdzies w cholere :P
Przelewy nie mogą być beta, "the spice must flow"
whiter13
02.06.2012, 11:35
Dokładnie tak samo wczoraj się bałem puścić gieńka w wiktorze, wolałem poczekać jak się serwer trochę opróżni :)
heh moze sie czesc graczy zniechcecila i poszla na rower ;)
niestety znow nie mozna sie zalogowac na wyprawe ,powtorka z rana ,pewnie tego meczu 3 nie dokoncze
romanov2pl
02.06.2012, 12:00
byłem na chwilę, dobiłem targu kryształy / monety.. i nie mogę wejść. masakra jakaś, tak od 2 godzin, nic nie da się robić.
nowa ziemia oczywiście.
Hakardrag
02.06.2012, 12:19
Jednak problemy się nie skończyły - wyrzuciło mnie z gry przed chwilą dwa razy w dosyć krótkich odstępach, a rano nie miałem żadnych problemów ... ani w Evencie ani w różnych operacjach we wiosce i w handlu :(
Czy problem z s1 nadal występuje?
marmurekkce
02.06.2012, 12:45
śmiga :) oby do "po obiedzie" ^^
ja w ogóle od 2 h nie mogę wejść do gry... stoi na "uruchamianiu kolejki logowania"
JimiP30, spróbuj proszę wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i zalogować się ponownie.
dzięki wielkie. Poszło :))
marmurekkce
02.06.2012, 12:57
Czyli co teraz trzeba zadzwonić do dostawcy netu z przeprosinami ,no nie? ^^
juz , juz wykrecam numer ;)
"entschuldigung ! nicht deine Schuld, die Schuld Ubi " :D
a pani po drugiej stronie "was?"
a ja jej jep jep jep oouu kompjuter :D
marmurekkce
02.06.2012, 13:23
poległam :D
nic to idę cieszyć się płynnością przemieszczania między mapami ^^
pozostaje pozazdrościć, ja znowu nie mogę się zalogować, a jeśli już się uda to po kilku minutach połączenie jest zerwane :/
wyczyściłam ciasteczka, zaraz zrobię C format, może zadziała
Cidsenior
02.06.2012, 13:36
Zrobcie cos do licha z tym serwerem - najpierw lagi jak diabli wczoraj, dzisiaj brak mozliwosci wejscia do przygod a teraz juz wogole nie mozna sie zalogowac do gry !!
Tak samo nie mogę się zalogować do gry, pomimo wyczyszczenia cache przeglądarki,
TITO_CFC
02.06.2012, 13:52
Znowu...mamy godzinę koło 14 i już jest brak możliwości zalogowania na serwer...a mądry admin pisze w koło żeby wyczyścić pamięć podręczną przegladarki...zastanawiam się czy to czasem nie jest jakiś boot który jest zaprogramowany bo odpowiadać tak przy każdym problemie...kupując wersję pudełkową gry miałem nadzieję że otrzymam gotowy produkt a tu wciskają nam szmelc z którego nie mozna korzystać trzeba by było zorientowac się co na to rzecznik praw konsumenta
zaś nie działa ehhh pasek dochodzi do konca i wiesza sie
pojdą 3 kopalnie do piachu bo byłu na wykonczenu a mogłem je zburzyc wczesniej :(
Gryf1234
02.06.2012, 14:46
Pójdzie porzygoda eventowa bo wojsko jest a do gry się nie da wejść dzięki za takie psikusy już 5H mineło ciekawe czy chociaż jakaś rekompensata będzie za to że się nie wyrobię z ich winy co innego jak sam bym się nie wyrobił. ale... Kurka wodna to wy stwarzacie problem grrr....
z meczami u mnie wszystko ok ,skonczylem 3 mecz i mi zaliczylo ,wojsko wraca
FigoF4go
02.06.2012, 15:17
Jak na moje oko to ewidentnie kwestia połączenia z serwerem, albo serwer przeciążony. W tej samej przegladarce wczoraj ok 0:45 rozpoczął mój generał walke i tak sie kotłowało z 10 min ..wyłączyłem , przeczyściłem cache i nie szło wbić do gry. Potem to samo w IE i nagle po jakiś 45 minutach wszystko zaczęło śmigać z prędkością światła... niezależnie od przeglądarki. Więc chyba przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy.
Dzisiaj co chwilę wyrzuca mnie z gry, czy jest możliwość, aby w końcu coś z tym zrobić?
Nie jest to pierwszy raz a spodziewam się, że nie jest tez ostatni...
Znowu padaka się zaczyna....
Mam to samo, jak chce wejść do przygody to mnie z serwera wywala :/
VALDIK to nie masz zle ja w ogole nie moge wejsc ;)
P4wel3011
02.06.2012, 16:32
Widzę, że nie jestem sam ze swym problemem :(
Bluznierca
02.06.2012, 16:33
Znowu, sadzac po postach, najgorzej na NZ?
No j od rana mogłam wejść do gry, ale jak wchodziłam na przygodę to mnie wywalało, brat chciał wejść na moją mapę to też nie dawał rady. Teraz udało mi się wejść do gry chyba dopiero za 5 razem.
Mi się udało wejść do przygody, zobaczymy na jak długo...
marmurekkce
02.06.2012, 17:00
Pisałam,że najgorzej będzie "po obiedzie"...
btw znam już na pamięć układ strony głównej 0o
ha ! mozemy sie pobawic w znajdz 10 roznic ;)
a pozniej w "gdzie jest general jeden z drugim" :D
fajna sprawa gram bo lubie tom grę z czasów amigi ale prawnik za to co sie dzieje to nie pomyłka...jest towar ja go kupiłem w pudełku jako gre i jest wadliwy a z tego co wiem niektórzy kupili nie jednom gre wiadomo dla czego ale gra jest grom kasa kasom w innym kraju 500 euro za krzywdy te co tu sie wyrabia to nic ale polska 8 czerwca .....bez komentarzu
MateuszWie
02.06.2012, 19:30
Nie ma problemu z wejściem do gry.
Po kliknięciu linku u mnie całkowite uruchomienie gry trwa 19s.
gratuluję, jesteś chyba jedynym który nie ma najmniejszych problemów z działaniem serwera...
MateuszWie
02.06.2012, 19:44
Prośba do Kolegi i pozostalych z kłopotami o zrobienie testów i zamieszczenie wyników:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/21334-Chwila-prawdy?p=31868&viewfull=1#post31868
Proste testy, trwają kilka minut a wiele wyjaśnią.
Nie jestem pewny co Ci te testy takiego pokażą. Że mamy za słabe komputery, żeby grac w Settlersów? Jakoś przez tyle miesięcy nie miałem najmniejszych problemów, a teraz nagle według Ciebie połączenia większości graczy są wadliwe a komputery za słabe?
MateuszWie
02.06.2012, 20:06
Proszę zrobić testy... i porozmawiamy.
Mateusz, gry przeglądarkowe maja to do siebie że zamulają kompa ale bez przesady. Robić test grafiki bo dla większości gra nie chodzi. Sorki chłopie, ale niepotrzebnie chwalisz się jakimś tam programem którego znalazłeś na necie.
MateuszWie
02.06.2012, 20:47
Osobiście uruchamiałem grę na różnych konfiguracjach. I zaskoczę Kolegę. Większość laptopów nawet na i7 nie nadaje się do tej gry. Wina grafiki. Dlatego prośba o testy właśnie tym programem.
ShaggyGra
03.06.2012, 01:38
1:34 wiec to chyba nie problem z obciążeniem serwera. Niestety zalogować się nie da. Wina komputera też raczej nie wchodzi w grę, ten sam problem w domu i pracy. Ktoś w tym wątku znalazł jakieś sensowne rozwiązanie? bo czytać 35 stron postów j/w jest ponad moje siły ;)
A moze by tak ....dla jasności zmienić nazwę serwera na Wielka Kicha?
ShaggyGra
03.06.2012, 01:52
Czy na innych serwerach nie ma takich problemów? w sumie mógłbym zacząć od początku na innym, jeżeli będzie się to wiązało z zakończeniem problemów z logowaniem.
Shaggy nie ma dotąd sensownego rozwiązania niestety :/
dzisiaj tak samo jak wczoraj o tej porze albo nie mogę wejść do znajomych albo jak już wejdę to nie mogę wrócić do siebie :/ z przygodami to samo
mieszko2006
03.06.2012, 02:36
dodam tyle, związane jest to z danym kontem a nie komputerem, na swoje konto nie mogę wejść bo się wiesza, a na konta dzieci z tej samej przeglądarki wchodzę bez problemu, natomiast jak ich konta chce zobaczyć swoją wyspę to się wtedy też zawiesza :/
wiem,ja próbuję na zmianę na dwóch kompach więc wiem coś o tym :P
I co jak chciałem skończyć przygodę a server padł? Przygoda przepada rozumiem
Chciałam napisać coś...w cenzuralnych słowach, bo za inne jest ban, ale po namysle napisze tylko:
Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii piiiiiiiiii
mać
nicnowego
03.06.2012, 08:56
Zhanah nic dodać nic ująć
Wczoraj w nocy jeszcze jakos dzialalo a dzisiaj od rana znowu kibel...
FigoF4go
03.06.2012, 09:45
Wczoraj wieczorem miałem dobry komputer i łącze , a dziś znów mam za słabą grafikę i łącze.
O a w tej chwili wsio się naprawiło. Dziwne te nasze kompy i łącza.
Moim zdaniem to serwer ktoś postawił na domowym kompie i jak ściąga pornole to poprostu zamula. Teraz będzie tylko oglądał to mamy chwilę czasu na grę.
Łącza wszystkich komputerowców z wszystkich krajów łączcie się!!!!!
Pomożemy:)
Jestem programistą i tworzę aplikacje internetowe. Nie wiem jak to robią w Niemczech, ale u nas w fazie testów aplikacja działa coraz lepiej, a tu odwrotnie
Kiedy wreszcie będzie można wejść do gry? Od pół godziny uruchamia mi się kolejka logowania.
Dwa_Kruki
03.06.2012, 10:26
Co jest z tymi serwerami, od dwóch dni mam ciągle problemy z wejściem do gry. Jak tak dalej pójdzie to podziękuję i dam sobie spokój z tą grą.
Z tymi słabymi łączami i komputerami to palnął jak łysy grzywką o kant kuli, bo problemy są na jednym serwerze, czyli wyszłoby że ludzie ze słabymi komputerami rejestrowali się tylko na tym jednym serwerze.
A co do logowania to dzisiaj nawet mi się udało za pierwszym razem, ale pograłam godzinkę i teraz wszystko stoi, budynki nie chcą się burzyć, geologi iść do pracy, więc ponownie ładuję grę i niestety czekam.
Moim zdaniem muszą podzielić ten świat na dwa, i to jak najszybciej, bo ja tracę cierpliwość. Za późno zamknęli świat, nie przewidzieli że ludziom będzie przybywać budynków i każde konto będzie coraz bardziej zasobochłonne
Już od wczoraj mam problemy. Albo zawiesza mi się w kolejce logowania, albo wywala mnie z gry z komunikatem "Połączenie z serwerem zostało zerwane".
Pisałam już wczoraj do supportu. Tak się nie da grać.
Osobom, które wydały realne pieniądze na pudełko z grą, na którym nie ma żadnej informacji o wersji beta gry i braku możliwości korzystania z gry polecam tę stronę:
http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php
Niektórym firmom wydaje się chyba, źe mogą bezkarnie oszukiwać klientów i wyłudzać od nich pieniądze.
Niemniej zachowanie modów jest wszędzie takie samo. Jak pojawiają się problemy, to oni znikają. I oczywiście żadnych wyjaśnień co do natury powstałych problemów.
grabolek
03.06.2012, 10:38
Ciekawe czy szefowie firmy wiedzą o nieudacznikach którzy dla nich pracują?
Szczerze mówiąc, mam dość. Próbuję się zalogować już od kilku godzin i raz tylko udało mi się wejść do gry na chwilę, po czym wszystko zamarło i znowu zrywa połączenie. Nic nie dają zabiegi typu czyszczenie przeglądarki. Po prostu kicha!
sądzę że problem leży w evencie - jak mądry ktoś obliczał obciążenie dla serwera to nie pomyślał że będą po dwie przygody dzienne, że ktoś będzie miał otworzoną misję eventową i jeszcze jedną - może nawet dwie przygody i teraz serwer nie daje rady z wszystkimi zapytaniami. A co do tego że jest to gra w fazie beta- to jest to bujda żeby gracze się nie wkurzali na jakość wykonania. Ja nie wiem jak w ebi i bb ale jak u nas jest faza beta to nie sprzedajemy tego oprogramowania w pudełku, i nie inkasujemy całości kasy, widać "zachodnie" standardy inne. Naprawdę zastanawiam się czy nie dało by się wziąć i wystąpić z pozwem zbiorowym - w końcu świadomie sprzedali nam produkt, który jest niedopracowany - co sami stwierdzają tym napisem "BETA" w trakcie logowania, na pudełku nie ma jakoś ostrzeżenia że produkt w wersji beta, że logować się można raz na 10-20 przypadków, jednym słowem zapłaciłeś to mamy cię w d****.
Blaszka1971
03.06.2012, 10:46
wersja beta to nie wersja testowa_zgodzilem sie,ze w wersji beta nie wszystko bedzie dostepne,ale nie na ciagle problemy z logowaniem czy wiecznymi lagami.A pierdzenie o slabych kompach i netach niech sobie wsadza ......
@Ligur: pozew zbiorowy jest zbędny, można to zgłaszać indywidualnie do Urzędu Ochrony Konsumentów i Konkurencji tutaj:
http://www.uokik.gov.pl/sprawy_indywidualne.php
Sprzedawanie gry i ukrywanie przed kupującymi (bo informacji o tym nie ma na pudełku), iż znajduje się ona w wersji beta a kupujący nie będą mogli korzystać z gry ponieważ uniemożliwiają to ciągłe usterki po stronie wydawcy gry - to jest naruszenie praw konsumenta i za to można się domagać odszkodowania.
Oczywiście dotyczy to tylko i wyłącznie osób, które zakupiły pudełko z grą.
no porażka, od 8 rano nie mogę wejść, raz się udało ale co z tego jeśli zaraz wyrzuciło. A budynków nie mogę nawet uśpić, czy bufnąć, masę strat będzie. Proszę support , zainwestujcie w większe serwery !
grazyna56
03.06.2012, 10:50
Nie moge wejsc na mape meczu
zaraz mnie trafi, od rana nie mogę się zalogować, a super mod_astari i tak pewnie stwierdzi jak ostatnio, że to wina mojego internetu.
dobre wysłałem zgłoszenie do supportu i mam automatyczną odpowiedź:
Dziękujemy za skontaktowanie się z Supportem gry The Settlers Online.
(...)
Nasze godziny otwarcia to 11:00- 20:00 GMT od poniedziałku do piątku.
Dobre sobie to mam czekać do poniedziałku do 11 aż ktoś łaskawie przeczyta moje zgłoszenie?
Blaszka1971
03.06.2012, 11:07
no adminom tez sie naleza dni wolne od pracy,ale jednak najbardziej newralgiczne dni wypadaja na weekend,wiec ktos powinien nad tym czuwac to po pierwsze a po drugie obecnie sa najwieksze problemy z gra to tez powinni zapomniec o dniach wolnych i sie zajmowac problemami non stop
Brutalus
03.06.2012, 11:09
od godziny nie mogę wejść na swoje konto a kopalnia złota na 5v1 bez buffa chodzi . Ciekawe kto mi straty pokryję .
maciekglatek
03.06.2012, 11:11
a ja właśnie wysłałem wojsko żeby skonczyc pierwszą przygodę eventową... godzina mi została i myślałem, że zdążę... no i się grubo przeliczyłem widzę... I co będę teraz musiał pewnie wydac 100 sztuk złota, żeby kupic przygodę? Chyba mam gdzieś ten ich event...
rozumiem że należy się wolne, ale gra pracuje 24h więc nawet w domu jakiś cieć powinien mieć wgląd do tego co się dzieje 24h
Należy się wolne? To zamknijcie grę w weekendy. Jeśli gra działa, to powinien być ktoś odpowiedzialny za jej stan. Wolne może mieć w poniedziałek, kiedy pracuje ktoś inny. Właśnie dostałam automatyczną odpowiedź, że działają w poniedziałki od 11 i mi się ciśnienie podniosło. To znaczy, że do jutra nie dam rady grać? Hmm, ok, pa, hang on and thanks for all the fish ;)
gosiaczek26
03.06.2012, 11:20
o rany............. mam dzien wolny a tu.....
majka1987gno
03.06.2012, 11:24
hej wam, ja równierz mam problemy z zalogowaniem sie- próbuje juz 2 godziny i nic. w tym momencie zazdroszcze tym co się zalogowali i wywaliło ich z przygody bo ja nie mogę nawet wejść do siebie na mape. i pytam się grzecznie kto mi zwróci surowce/zasoby z tych kopalń które mi w między czasie padły?? pół?? czy studnii?? mogłabym je postawić ale nie moge!! eh:(
grabolek
03.06.2012, 11:40
Znowu nie działa!!!!! Wy k...y do miotły a nie do komputera! Jak się nie znacie to się zwolnijcie.
Od rana albo niemiłosierny lag albo wywala z komunikatem "Połączenie z serwerem zostało zerwane". Tak się nie da grać. W tego typu usługach powinna być przynajmniej jedna osoba pełniąca dyżur w weekend.
wczoraj wywalało, dzisiaj wywala, och!!! i jak tu żyć ??? ;)
wallycsw1976
03.06.2012, 13:03
mega problem z wejściem od 2 godzin - masakra
TITO_CFC
03.06.2012, 13:14
Potwierdzam znowu nie da się wejść do gry...a tam dogorywa mi kopalnia złota 5 lvl. Żądam zwrotu kasy za kupno wersji pudełkowej gry, jeżeli wypuszczacie coś na rynek za co trzeba płacić to pomyślcie o tym żeby to było dopracowane w 100 % a nie ludzi naciągneliście na kasę a teraz w czterech literach macie graczy...teraz żeby pokryc straty juz nie wystarczy że dacie nam po 20 piłeczek i koszyczek ...Mam juz dość tej niekompetencji załogi BB
Tak się zastanawiam czy będzie jakaś rekompensata w postaci koszyczka:)
Blaszka1971
03.06.2012, 14:01
za nasze nerwy rekompensata nie pomoze :) serwer jest przeciazony i jego rozbicie tylko pomoze
brak mi słów już albo inaczej przychodzą mi do głowy ale są dość niecenzuralne,w dodatku jutro pewnie znów przeczytam tekst "czy problem dalej występuje?" i "jaki serwer bo ja się zalogowałem bez problemu"
Blaszka1971
03.06.2012, 14:14
w sumie najgorsza jest ta olewka_serwer sie sypie,gracze w****ieni a admini sobie pewnie grilluja w najlepsze.Jutro przeczytamy od nich to samo co zwykle i gra muzyka...tyle naszego co sobie popiszemy na forum.Gdyby gra dzialala to bysmy grali nie pisali_a widzieliscie dzis jakiegos moda?wiem,ze mod nie odpowiada za gre,ale powinien o takiej sytuacji poinformowac adminow
romanov2pl
03.06.2012, 14:27
to prawda, dziś też nie da się grać. nowa ziemia już nie jest nowa ;)
jeśli to faktycznie przeciążenie to nie wyobrażam sobie rozbicia serwera, bo jak? znajomi, którzy się tu specjalnie rejestrowali, gildie, itp..
moim zdaniem po usunięciu problemu cały serwer powinien dostać grube odszkodowania za przygody (zwykłe i eventowe), misje dzienne, zniszczone kopalnie na 5 poziomie, itp. To są tysiące monet, jeśli nie więcej na osobę :/ A z drugiej strony to też nie jest rozwiązanie..
Blaszka1971
03.06.2012, 14:45
przeniesienie na inny(nowy) serwer mozna zrobic oczywiscie jesli cala Gildia_napewno trzeba cos zrobic bo bedzie co raz gorzej_wiecej budynkow-wiecej buffow itd.Nie daj boze teraz wprowadzic PvP :)
Dwa_Kruki
03.06.2012, 15:48
Na pewno są wśród Was co znają język angielski lub niemiecki. Napiszmy jakiś wspólny list do ubisoftu czy do Blue Byte. Może wezmą za dupę odpowiedzialnych za ten bałagan.
Blaszka1971
03.06.2012, 16:16
moim skromnym zdaniem potrzebny jest admin na weekendy_zobaczy wtedy w czym problem
ale przecież problemy nie są tylko w weekendy a w tygodniu jakoś problemów nie rozwiązują więc może lepiej niech ich w weekend nie ma i przynajmniej przez dwa dnia nie będę czytać o ciasteczkach,pamięci podręcznej,słabym necie i kompie
Blaszka1971
03.06.2012, 16:29
najwieksze obciazenie serwerow wystepuje w weekendy stad moje spostrzezenie :)
no z tym się zgodzę ale niczego to nie zmienia :P
TITO_CFC
03.06.2012, 19:46
I znowu szlag trafił serwer...gratulacje dla BB za wzorcową walkę z problemem
Koniec na dzisiaj. Serwer padł
koszerny_Joe
03.06.2012, 20:01
Co płaczecie? Już jest dobrze :P
ale to tak na zmianę właśnie,jak u jednych jest dobrze to innych wywala,musimy się na godziny chyba poumawiać :P
Dwa_Kruki
03.06.2012, 20:46
jutro dostaniemy podziękowanie za testy serwera :)
gosiaczek26
03.06.2012, 20:58
mnie dalej nie dziala.... caly dzien zmarnowany :(
FigoF4go
03.06.2012, 21:45
Przyzwoitość nakazuje by co najmniej się odezwać. Napisać na stronie "wiemy lub nie wiem w czym problem. Mamy wolny weekend pomyślimy w poniedziałek co z tym zrobić" , albo Wyłączyć serwery w cholerę, żeby ludziom się kopalnie nie rozwalały, uporać się z problem i włączyć jak już będzie ok.
Nie rozumiem dlaczego nikt nie jest w stanie nic napisać nawet. Ludzie są wkur...eni a administracja ani be ani me.
Po co mają się męczyć?
Lepiej zacierać łapki obserwując saldo na koncie bankowym. Gracze p2p i tak z gry nie odejdą, bo szkoda im będzie klejnotów wpakowanych w konto... a myślicie że BB przejmuje się "niepłacącymi" ?
:-)
znowu problemy na Nowej Ziemi , zróbcie coś z tym !!!
cornflakes
04.06.2012, 07:53
uruchamianie kolejki logowanie trwa wieczność ;p znowu sobie pograłem :)
W tej grze aby się zalogować to czasami potrzeba godziny i ciągłego czyszczenia przeglądarki a jak gra się jeszcze w coś to już kaplica.
Czy na tym ma polegać gra? Na tym komu uda się odpalić grę i coś tam odświeżyć?
Zastanówcie się bo coraz więcej ludzi ucieka z tej gry głównie na BEZNADZIEJNY STAN SERWEROW.
W żadnej grze nie miałem tyle problemów z logowaniem i próbą zrobienia czegokolwiek i to się ciągnie ile dni.
Czy mozemy liczyć że Ekpia coś z tym zrobi bo z grania nici bo główny czas poświęcamy na logowanie lub przelogowywanie.
No dobrze, niech ten wątek sięgnie 99 stron. Wiszę na "uruchamianie kolejki logowania" (Nowa ziemia). Nie podoba mi się to, pracujcie nad tym intensywnie.
cornflakes
04.06.2012, 08:45
do niektórych znajomych nie idzie się na mapę dostać.. "wczytywanie mapy.." i tak sobie wczytuje bez skutku xD
od godziny próbuje sie zalogowac i nic ,konczy sie na wczytywaniu mapy ,prawdopodobnie zrezygnuje z "grania "
och co za cudowna gra , wszystko w niej dziala , nie ma lagow , logowanie to tylko kilka sekund , przejscie z mapy na mape to tylko pstryk i juz jest
nie ginie wojsko , nie gina generalowie :D
i sie cholera obudzilam :P
wejsc nie mozna ,a jesli juz to chyba tylko po to zeby dom wladyki obejzec heheh
Dzisiaj znowu problemy:/ już wczoraj było w miarę ok, bo pogram i mogłem na mecz się zalogować, a dzisiaj już mi trzeci raz wyskoczyła informacja, żebym przelogował:/ idzie się wkurzyć
Przecież człowieka może szlag trafić żeby nie można było się poprawnie zalogować 10 sekund i wylot już nie mówię o wejściu do kogoś czy tez jakiejś przygodzie i pierdzielenie o przeglądarce cache mogą sobie wsadzić.Coś się spierdzieliło i nie umieją tego naprawić.Zawsze można cofnąć wersje gry sprzed miesiąca i wtedy by się okazało czy to wina serwerów czy jakiejś zmiany bo wtedy było dobrze
Na chwile obecną wywala mnie po każdym działaniu w grze czyli postawienie pola, wysłanie grubasa po przygodę, czy dodanie osadników do władyki z menu gwiazdy. Prosił bym admina jakiegoś o info w tej sprawie tutaj czy wiedzą coś na ten temat i czy są jakieś działania w tej sprawie bo z tego co się dowiedziałem to sporo ludzi tak ma.
wpuszcza na parę sekund i dupa, relog za relogiem
Mam smutne wrażenie że jest coraz gorzej.
Coraz więcej graczy mówi o rezygnacji z gry. Ja również zaczynam o tym przemyśliwać.
Bo gramy dla przyjemności a nie z obowiązku czy za karę.
Chyba że jest to forma selekcji graczy - tylko najbardziej wytrwali zostaną.
U mnie to samo, na wszystkich przegladarkach i na 2 różnych sprzętach i różnych sieciach (PC internet radiowy, lapek net zwykły).
jak ja nie lubię jak mnie ktoś w balona robi i chowa głowę w piasek
BB -dajcie komunikat oficjalny - kiedy to naprawicie?
kompletna kaszana, po co mamy czas tracić?
moja cierpliwość się kończy, rzucę zaraz grę w diabły, tylko kto mi odda kasę za generałów, którzy zniknęli?
a może tak umówić się na strajk - np. dzisiaj od godz.11 do jutra do godz.11 nikt nawet nie próbuje wchodzić?
a może tak umówić się na strajk - np. dzisiaj od godz.11 do jutra do godz.11 nikt nawet nie próbuje wchodzić?
Chcesz im iść jeszcze na rękę ? :)
To już jest karygodne, żeby człowiek musiał się logować kilkanaście razy, tracąc na tym blisko godzinę, tylko po to by rzucić premie, wysłać geologów, odkrywców, pobudować pola pszenicy i zapodać kolejkę w magazynie prowiantu i koszarach... bo oczywiście każda wspomniana powyżej czynność powoduje wywalenie z serwera.
Pewnie wkrótce znów Święty Mikołaj przyniesie prezent jako rekompensata za problemy... tyle że my mamy gdzieś jakieś marne prezenty! My chcemy stabilnej gry!
Stabilna gra to jest najważniejsze, ale jakaś solidna rekompensata powinna być, ale solidna a nie 20 futbolówek i koszyk:/ bo to co się dzieje jest nie do pomyślenia. Nigdy nie spotkałem się z taką sytuacją w tego typu grach.
o witam a myslalem ze tylko ja mam jakis problem z logowanie dobrze wiedziec ze nie jestem sam z tym problemem
moim zdaniem, to wszystko wina zle przygotowanego eventu, niczego nie nauczyli sie po evencie wielkanocnym...
Peter8619
04.06.2012, 10:21
o witam a myslalem ze tylko ja mam jakis problem z logowanie dobrze wiedziec ze nie jestem sam z tym problemem
Hehe Pirat od czasu konserwacji cała Nowa Ziemia pada średnio 20 razy na dobę:P nie jesteś sam :D
nicnowego
04.06.2012, 10:22
Tylko jest mały problem ErniQ te problemy zaczęły się tydzień temu kiedy jeszcze ewentu nie było
moim zdaniem, to wszystko wina zle przygotowanego eventu, niczego nie nauczyli sie po evencie wielkanocnym...
a inne servery tez maja ten problem bo jak dotąd widze tylko wypowiedzi graczy Nowa Ziemia
Na nowej ziemi można sie teraz normalnie rejestrować? może to tego wina?
Suchyman
04.06.2012, 10:34
Jak dalej tak będzie wywalało to nie wróżę dużej liczby graczy..
Zróbcie coś z tym!
czupakambra
04.06.2012, 10:36
Dziś to już przesada nic nie robią, żeby chociaż jakieś info kiedy to naprawią.
To jakaś kpina.Znowu nie można się zalogować i niech nikt nie mówi,że serwery są przeciążone w poniedziałek rano.
czupakambra
04.06.2012, 10:48
To jakaś kpina.Znowu nie można się zalogować i niech nikt nie mówi,że serwery są przeciążone w poniedziałek rano.
Ja próbuje się zalogować od 7 rano i ciągle wywala
( ktora notabena trwa z 6) notabena hahahahahah :D
Endriux2
04.06.2012, 10:59
Nawet to forum chodzi jak żółw a gra dziś oszalała mówiąc delikatnie :(
Dzisiaj to już przegięcie z tym wywalaniem... Mógłby chociaż ktoś napisać jakąś informację a tu cisza.
U mnie już działa elegancko.
LordMike
04.06.2012, 11:02
notabena hahahahahah :D
notabene *
Mnie od 7 rano wywalało, teraz zaczęło działać... Na razie 15 minut bez wyrzutki
LordHeart
04.06.2012, 11:53
zenada...
i znów się zaczęło. Przerywa połączenie z serwerem po kilkunastu sekundach...
P4wel3011
04.06.2012, 12:23
Jak uda się spędzić minutę w grze bez wywalenia z serwera to sukces...
Spędziłem dwie godziny - nic się nie działo :P
Próbowaliście grać na innej przeglądarce, niż graliście dotychczas?
Sorry za dubel... neta mi ścięło :P
Ja problemu z wejściem nie mam, tylko problem z pozostaniem w niej na dłuższy czas niż 3-5min.
żadne przechodzenie na inne przeglądarki nic nie daje, już byście sobie podarowali takie teksty... pierwsze co człowiek robi to sprawdza inna przeglądarke... w tej chwili wywala z gry jak tylko się wejdzie do kogoś na wyspę w celu wymiany buffów...
sikora69
04.06.2012, 12:44
Potwierdzam
sikora69
04.06.2012, 12:46
set2g i Kyou. Potwierdzam.
Kyou, a komu mam podarować takie teksty, skoro ty ich nie chcesz? :P
jak napisałem...sobie podaruj...
edit.. Masz racje nie ma sensu rozmawiać z trollem :)
Samemu sobie? To co to wtedy za podarunek? Masz zatrzymaj je przy sobie, najwyżej wyrzucisz do kosza.
EOT (czyli, że na kolejną twoją głupotę nie odpowiem)
majka1987gno
04.06.2012, 12:57
dajcie sobie luz z tego typu wpisami. ja próbuje utrzymać się na mapie dłużej jak minutę i nie mogę- co chwila mnie wywala:(
Blaszka1971
04.06.2012, 13:01
TuComix - ludzie sa wystarczajaco wnerwieni bys udzielal sie jak nieopierzony gowniarz (Kyou ma racje nie udzielaj sie)_czy mnie sie wydaje czy dzis jest poniedzialek i admini powinni pracowac?
pierwsze co powinniśmy ujrzeć rano na forum to post admina z jakąkolwiek informacją... mamy godzinę 13 a tu ani słowa...
pierwsze co powinniśmy ujrzeć rano na forum to post admina z jakąkolwiek informacją... mamy godzinę 13 a tu ani słowa...
Oni nawet nie prywatne wiadomości nie raczą odpowiedzieć, więc marne szanse, że cokolwiek ogłoszą na forum. Grunt, że kaska leci.
uuu...niby sie loguje ale potem jest okno z info i niebieski ekran ;x...a ja mam tam drugi mecz do rozegrania ;D co kibicie powiedzą jak piłkarze sie spóźnią ;x ?
Lord_Voldemort
04.06.2012, 13:35
to jakas porazka a nie gra. zalogowac sie w ogole nie mozna bo nie ma w ogole odpowiedzi serwera:/ moze byscie ogarneli wiec serwer bo wina ewidentnie lezy po stronie dostawcy???????????????
Lord_Voldemort
04.06.2012, 13:36
wina serwera nie cache, coockies i graczy :/
sie nie znacie , napisali ze to wina przegladarki i dostawcow neta :D
pol europy ma kijowy net , a drugie pol jakies dziwne przegladarki heheheh
a wszyscy razem uwielbiaja gromadzic ciasteczka :D
Nie moge wejść do gry. Wisi zapytanie do pliku http://w01g04.thesettlersonline.pl/crossdomain.xml
"Uruchomienie kolejki logowania"
i po paru chwilach :
"Prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie."
różne systemy, łącza i efekt podobny.
<Zieeeeeew> znowu.... aha.. Xaar, czyściliśmy cache przeglądarki jakby coś :P
Hmmm, co prawda bardzo narzekałem ale podobno od rana różne serwisy miały problem z internetem, może w tym leży właśnie błąd ze względu na to, że do godziny 11 wywalało co chwila, nie dało się grać itd. a teraz bez żadnego czyszczenia ciastek itd. na każdej przeglądarce działa jak należy...
Może to rzeczywiście problemy z serwerami w Europie czy coś. Oby.
Blaszka1971
04.06.2012, 13:56
Szpieg to zobacz czy do przygody wejdziesz :)
Mi udaje się czasem zalogować ale za chwilę mnie wyrzuca z serwera mówiąc: że straciłam połączenie, mimo że ono cały czas jest i działa bez problemu
U mnie od samego rana to samo - uruchamianie kolejki, a jak już się uda wejść to góra na minute.... Od dłuższego czasu nawet na to pół minuty wejść nie mogę, więc przepraszam z góry tych którzy odpowiedzieli na moją ofertę sprzedaży :D Gratuluję tym, którzy mogą w ogóle wejść i cieszę się ich szczęściem :) A ja... czekam na kolejne gratisowe piłki i koszyczki :D Swoją droga jak tyle będzie problemów to może z tych odszkodowań event skończę... :D
Mi tam dalej nie działa, non stop DC tuż po kolejce logowania. Tragedia eh.......
rekordem polaczenia bylo postawienie 3 studni, ale nie wiem czy sie zbudowaly jak wejdzie to na 2-3 sek i zrywa
znow to samo sie dzieje co wczoraj wgrywa sie i wiesza, 100 razy f5 nie pomaga
mozna probowac kliknac f13 :D heheehehhe jak nic innego nie pomaga ;)
marmurekkce
04.06.2012, 16:25
kurde, fakt działa xD tylko trzeba naciskać pulsacyjnie :D
ja to klikam na przemian z f14 nawet ;) :D
ChonikWader
04.06.2012, 16:40
Proponuje zeby kazdy kto ma czas napisal do internetowych stron poswieconych recenzjonowaniu gier o problemie jaki tu sie nasila a najbardziej o ignorancji moodow jak i samego BB_xara ktory kladzie totalna lache na problemy graczy. Moze wtedy jak rozejdzie sie to po internecie to ktos to zauwazy. Mysle ze wp.gry moga napisac troche prawdy o firmie B_B
Wiekszosc z nas gra w ta gre ze wzgledu na sentyment i sama grywalnosc. Wiekszosci to obojetne kto wypuscil gre na rynek wazne zeby mozna bylo pograc z kumplami albo nawiazac nowe znajomosci. Taka jest idea gry w internecie. Jezeli firma nie radzi sobie z gra to niech zaniech projekt i zamknie serwery a nie na sile lupi graczy ktorzy chca cos osiagnac.
Cytat: Petycje i nawoływania do bojkotu
Wszelkie odniesienia bądź zachęty do składania petycji lub przeprowadzenia bojkotu będą blokowane w sposób odpowiedni do sytuacji i mogą skutkować czasowym bądź trwałym wykluczeniem bez wcześniejszego powiadomienia.
To jakas kpina z polskich graczy zeby lac na wszystkich cieplym moczem i zaslaniac sie przepisem ktory nie ma podstaw prawnych. Panowie jest demokracja i nikt i nigdzie nie moze nikomu zabronic wypowiadania sie na temat problemow ani namawiac innych to walki o poprawe. Nie dajcie sie oglupiac i robic z siebie de...i. Pomijam tu jednotki ktore lubia byc pomiatane przez innych, a jest ich tu kilku na tym forum.
Ja nie mogę się zalogować od około godziny 11:00, także się poważnie zastanowię nad dalszą grą, bo tracę tyle czasu na nią, żeby produkcja mi nie padła a tu takie cyrki. Szkoda tylko będzie bo mam 36 lvl i sporo czasu poświęciłem na grę.
Szkoda że minęło już tyle czasu a nikt nie z szefostwa nie raczył napisać co się dzieje.
Lord_Voldemort
04.06.2012, 21:20
zero rerakcji a problem nie trwa godzine czy nawet 12 tylko ktorys dzien z kolei. ja np jestem swiezym graczem tu, ale zaczalem tu grac bo mi wiele osob polecalo - ale poki co to licze na poprawe sytuacji z Waszymi serwerami przez 48 godzin a potem pisze reklamacje o zwrot kasy.
Blaszka1971
04.06.2012, 23:50
zas to samo_jak sie uda zalogowac to tylko na gora minute :)
nightrain
04.06.2012, 23:52
Nowa Ziemia leży?
Właśnie chciałem się z kumplem z gildii na buffy wymienić, on zdążył mnie jak rozłączyło tak nie chce połączyć.
Mają w dupie nasze problemy.
Panie Xaar, przyszedłeś na forum, zamknąłeś jakieś tematy nieważne i cisza... może by tak jakieś info napisać? Czy nadal nic nie wiecie co się dzieje? Cache przeglądarki wyczyszczone od razu mówię...
marmurekkce
05.06.2012, 00:02
Nightrain mam dokładnie ten sam problem, napotykam mur na kolejce logowania..i dalej ani kroku..
ale to pewnie" wina dostawcy neta lub przeglądarki " xD żenua
szkoda slow człowiek wydaje pieniądze zeby gra sie rozwijała a ona sie cofa w rozwoju
Czas chyba znalesc sobie nowa gre bo tu nie widzę juz przyszłości a szkoda bo polubiłem ta gre
snow_storm
05.06.2012, 00:05
rozumiem..wersja beta, ale do jasnej cholery wiele z pośród nas kupuje za prawdziwe pieniądze różne rzeczy i śmiemy oczekiwać mozliwości gry!!! Może wkońcu jakiś mod ruszy swoje wielmozne 4 litery i napisze co do diabła dzieje sie z serwerami. Mydlenie oczu o ciasteczkach i innych pierdołach przeglądarkowych zostawcie sobie dla 3-latków. Kto zwróci nam zmarnowane pieniądze?? myslicie ze jak dacie kilka piłek i jakiś bzdet jako rekompensate to będziemy siedzieć cicho??
thieusqaz
05.06.2012, 00:06
hmm...... lipa
snow_storm
05.06.2012, 00:06
"Nightrain mam dokładnie ten sam problem, napotykam mur na kolejce logowania..i dalej ani kroku..
ale to pewnie" wina dostawcy neta lub przeglądarki " xD żenua "
nie..to wina Tuska
Szpieg to zobacz czy do przygody wejdziesz :)
Tak mogę wchodzić na przygody, nie wiem od czego to zależy ale już na 2 różnych sprzętach zaczęło mi śmigać (a wcześniej miałem problemy jak Wy) ,może coś jest racji w tym, że chodzi o serwery europejskie ale głowy nie dam (bo podawali informacje ,że są problemy mięzy innymi z PayU)
ihebbalasaga
05.06.2012, 00:17
Do czasu wprowadzenia tych mistrzostw ( pomysł - fakt dobry - ale o wykonaniu wolałbym nie pisać ) wszystko jako-tako chodziło
moze by tak je wycofac ?
dopracowac
i znow uruchomic ?
Czy zastanawialiście się nad wprowadzeniem stałej opłaty za gre ?
Zatrudnicie kogoś kto sie na tym zna - sztab informatykow, nowe serwery czy co tam wam dolega ?
I błagam zadnych eventow wiecej.... niech inni zrobia - jak u nich sie sprawdzi to dopiero do nas - tak jak to zrobiliśćie z wielkanocą.
Żeby wyrywać sie przed szereg trzeba mieć z czym, a jak nie - to grzecznie iśc z tyłu.
U mnie od około 14 wszystkie problemy się skończyły... Dziwię się, że jeszcze są u innych osób takie same problemy - przedtem nie mogłem się zalogować, a jak już się udało to na góra minute. Zastanawia mnie to, bo skoro część graczy na jednym serwerze może wejść bez problemu a reszta nadal nie może wejść to znaczy, że problem nie tkwi w samym serwerze tylko... No właśnie w czym? Lepiej żeby to szybko naprawili, bo pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Trzymam kciuki za tych co walczą z logowaniem - uwierzcie mi - wiem przez co przechodzicie ;)
Gliwice-Sikornik
05.06.2012, 00:34
No teraz tak samo wywala z serwera. Kurcze kiedy wy to w końcu naprawicie... bo już się to zabawne nie robi ;/
westuaragorn
05.06.2012, 00:44
Wiem że chcieliście dobrze z tym eventem, ale równie dobrze mogliście z niego zrezygnować byle tylko te gra chodziła normalnie teraz jest masakra i odkąd próbuje się zalogować a próbuje od od 23 nie przebijam się dalej niż ekran logowania, poważnie zaczynam myśleć czy by nie skończyć gry bo nie ma sensu tracić nerwów i czasu na takie granie !!! ile osób już pokończyło przez to gre tez nie wiadomo ale spodziewam się ze całkiem spora grupa już takk przynajmniej na nowej ziemi.
Vallhalis
05.06.2012, 00:51
Trace juz siły. Wracam po robocie do domu, mam ochote 30 min posiedzieć orzy kompie, zanim sie położe spać. Wchodze na gre i po 5 min mne wyp...,
i zaś trace czas na czekanie w kolejce logowania, jak cokolwiek mozna zrobic skoro co i rusz sa problemy z wejściem do gry? Naprawdę te ciągłe problemy sprawiają ze wiele osób opuściło tą gre, a jeszcze więcej ma ochote wyjść z siebie, próbując bezskutecznie się zalogowac
spyderek
05.06.2012, 00:56
do przygód próbujcie wchodzić z czyjejś wioski, czyli najpierw do kogoś i potem na przygodę (niczego nie obiecuję, ale czasem pomaga)
Przydała by się chociażby jakaś lakoniczna informacja dla graczy naszego serwera. Jeśli są to poważne problemy - może dwudniowa przerwa byłaby mniej irytująca niż ciągłe problemy z lagami, logowaniem i utratą połączenia z serwerem.
Blaszka1971
05.06.2012, 01:12
administratorzy chyba mieszkaja w UK i do jutra maja wolne