Zobacz pełną wersję : logowanie
Paradocs
23.05.2012, 22:00
Witam,
Mam notorycznie problem po wczytaniu ekranu powitalnego nic sie nie dzieje czasem za 4 czasem 8 razem po odświeżeniu dopiero się ląduję gra.
Tak ma wiele ludzi. Ja np w tej chwili wogle nie mogę sie zalogować do gry ;p
irytuje mnie ta gra powoli :/
A kogo nie irytuje :) Caparzo, mozesz sie teraz zalogować?
wredniejszy
23.05.2012, 22:07
To samo jestem zalogowany gra nie odpala pojawia się kolejka logowania i to wszystko ;/
znowu problem chyba czas na zmiane gry coś za czesto mamy problemy z logowaniem
Też nie mogę wejść do gry, cały czas pojawia się informacja o zerwanym połączeniu z serwerem :/
thieusqaz
23.05.2012, 22:10
U mnie to samo
przypominam, że jutro (24.05.2012) na polskiej wersji gry The Settlers Online odbędą się cotygodniowe prace konserwacyjne.
Cotygodniowa konserwacja rozpocznie się około godziny 01:30 rano, a zakończy się około godziny 07:00 (czasu polskiego). Podczas przerwy technicznej gra będzie niedostępna.---- te barany dzis mamy 23.05 a już jest problem
Znowu coś nie działa :) który to już raz? Zgadzam sie to jest irytujące
Ale to nie tylko w tej grze są problemy, kiedyś w pewnym mmorpg całe gildie znikały :D
spyderek
23.05.2012, 22:14
no teraz to nawet i ja mam problemy, a to oznacza że coś się dzieje ;]
wredniejszy
23.05.2012, 22:14
U mnie zmieniło się z kolejki logowania na zerwane połączenie ;/
Po wejściu do znajomego nie mogłem wrócić do siebie
Nawet bardzo irytujące, codziennie jakiś problem jeszcze nie widziałam gry z taki błędami
uwa o co chodzi z tym logowaniem, musze noce buffy wrzuciac, a od 20 minut d.upa
nie moge sie bufem wymienic z 2 osobami wywala mnie
wredniejszy
23.05.2012, 22:16
A co spyderek to inna nacja że jak innym nie dział to ok. ale jak Tobie nie działa to źle
też sie martwie bo u mnie buff na mennicy sie skończy niedługo
wredniejszy
23.05.2012, 22:18
Ania 83 wiesz grałem w tak źle działające gry że to jest tylko margines tego co przeżyłem na pewnej grze :) no nie jednej było kilka hehe
Ale ponarzekać zawsze można :)
spyderek
23.05.2012, 22:20
A co spyderek to inna nacja że jak innym nie dział to ok. ale jak Tobie nie działa to źle
po prostu pierwszy raz mam jakiekolwiek problemy z zalogowaniem, z początku sądziłem że i mój komputer/internet przestał wyrabiać, ale jak zobaczyłem płacze na forum to postanowiłem się przyłączyć. Przepraszam jeśli obraziłem twe uczucia ;(
moze w koncu ktps oficjalnie by napisal co sie dzieje, to sa jakies mega jaja!!!!!!!!!!!
wredniejszy
nie wiem w co grałeś, ja tez gralam w różne gry ale nigdy takich problemów jak z tą na żadnej nie miałam
a po co oficjalnie pisać, oni to wiedzą i nic z tym nie robią
Ania jakby ci gildia znikneła to byś zrozumiała o co nam chodzi :P
Tuskafka
23.05.2012, 22:24
Buaaaaa! Miała być przerwa od 1:30... Nie znacie się na zegarku czy żyjecie w innej strefie czasowej?
grabolek
23.05.2012, 22:29
ludzie są stratni, ale to ich wali.
felicita2012
23.05.2012, 22:30
Trochę przerwy od grania dobrze nie którym zrobi ;)
Może i tak ale terapia szokowa to zły pomysł ;D
Ja myślę, że dostaniemy jakąś rekompensate od BB, ale będzie to pewnie jakiś marny zestaw (20 golda, 250 do kopalni i 2500 rybek) :)
Paweł_G
Ale masz marzenia:D
przerwa dobrze robi ale jak ktoś słusznie zauważył, będą straty i to najbardziej wkur***
wredniejszy
23.05.2012, 22:37
Sorka Spayder ale jakoś tak wyszło miałem w jednej z gier człowieka jak się okazało pracownika na etacie,wmawiał jak i sama ekipa gry że za wszystko co źle wyszło winni są gracze bo nic nie potrafią zrobić prawidłowo hehe.
Miejmy nadzieje że niedługo problem ustąpi
grabolek
23.05.2012, 22:39
Gdzie mam się upomnieć o złoto, stal ,zelazo. brąz,.... itd... itd?????????????????
wredniejszy
23.05.2012, 22:43
Tak i na czym by to polegało ?
Ten protest mam na myśli :)
felicita2012
23.05.2012, 22:45
Bojkot nikt sie nie loguje przez miesiąc :)
heh zapiszemy suupot beda mieli 10000000000000000000000 wiadomości
Przestańmy w to grać, wyjdźmy na ulice, palić, gwałcić i rabować :P :D
Pojedźmy do siedziby BB i zablokujmy ją tak jak sejm :)
Ja żeby się odstresować zainstalowałem demo Shank`a na steam.
Super gierka, szkoda, że nikt nie wyda antologii normalnie w pudełku :(
Mój pomysł jest fajniejszy :P
Zróbmy protest :PP
Nie wiem czy czytałeś regulamin ale nawoływanie do bojkotu jest zakazane, własnie żeby można było narzekać i to wszystko, kasa musi się zgadzać. Na czymś trzeba sobie odbić skoro gry się nie sprzedają, a to że się fuszerkę odwaliło to już inna sprawa.
Ale jak do 24 nie odblokują to sam do nich pójdę :D:D:D
i weź tu im płać jeszcze za diamenty... ręce opadają wolał bym zęby ta gra miała instalator, na dysku i tylko łączyła sie z siecią jak 99% gier na on line.
cornflakes
23.05.2012, 23:11
Sprzedam rude żelaza :D
Hibineko
23.05.2012, 23:11
W sumie takich sytuacjach najbardziej irytująca jest nie tyle opieszałość serwisu technicznego ile brak reakcji, dlaczego nie zamrażają serwera?
Owszem część osób, nie zauważy dzisiejszego wieczornego problemu ale jednak takie sytuacje zagrażają np wykonaniu misji dziennych, przygód. Nie mówiąc już o stratach jakie ponosi gospodarka gracza. W takich sytuacjach trudno mówić cokolwiek o planowaniu.
cornflakes a rudy miedzi nie masz ?:PP
cornflakes
23.05.2012, 23:14
teraz jak nie moge zbudowac kopalni to pewnie nie mam, ani złota, ani zboża, ani mięsa, ani wody :p tylko żelazo zostało bo nic go nie zużywa :D
Cidsenior
23.05.2012, 23:15
Szkoda tylko, że jest 23.13, a żaden mod się nie wypowiedział - niestety to jest ta różnica miedzy grami na abonament, a "darmowymi" ....
Cornflakes przez te kilka godzin nie upadnie ci gospodarka ;P
kupiłem gran turismo na ps3 bo japończyki pompują w tą gre kupe forsy i co tydzień nowe rzeczy są, wyścigi itd. więc warto było dać te pare zł. a tutaj mam dać za co ? inne gry w sieci też mają coś co warto zapłacić.
ta beta u nas będzie trwała chyba ponad rok. ciekawe dlaczego ?
chciałbym sobie kupić pudełkową wersje ale dlaczego mam to roibić jak tu ciągle coś nie działa?? w tych konserwacjach to nie wiem co robią.
normalnie jestem zdenerwowany
Hibineko
23.05.2012, 23:33
Iskidv wiele części gospodarki zależy od dostawy surowców z zewnątrz, innymi słowy zakupów, a teraz nici z zakupów. Zapasy każdy ma, jakieś. Ale sporo rzeczy lubi być dopilnowane na noc. Ja rano spodziewam się kilku wykrzykników nad budynkami i niestety boleśnie niskiego poziomu zapasów w magazynie. Pomijając tak trywialną rzecz jak buffy, odpalona przygoda. Owszem jutro tez jest dzień, ale skoro już decydujemy się poświecić grze irytują takie drobiazgi jak brak dostępu do konta, lub brak decyzji moderatorów co do sposobów, może nie zapobieżenia takim problemom, ale np. zminimalizowania wpływu na gospodarkę w grze.
Wiem, sam na tym strace, mam mennice i piec do złota co będą całą noc bez bufów działać. No ale nie popadajmy w paranoje od razu
od 1.30 nie będzie działać na szczęście. ale straty spore.
Z tego co mi się wydawało to na czas konserwacji produkcja nie jest zamrażana i po konserwacji przyrost produkcji jest taki jakby serwer normalnie pracował, więc brak buffów będzie odczuwalny.
Wiedząc, że są kłopoty z wejściem specjalnie pilnowałem się żeby nie wyjść.
Ale w pewnym momencie sam wyskoczył i kicha.
może po konserwacji nie będzie problemów.
Hibineko
24.05.2012, 00:19
Godzina do przerwy a nawet nie da się zalogować na konto, zapewne rano przerwa techniczna też się przedłuży. Ciekawe czemu serwer padł, myszy im kable przegryzły, albo operator piwko wylał;/
Hibineko
24.05.2012, 00:20
A dodam jeszcze ciekawostkę z zegarem - czyżby godzina 23.00 się zdublowała. Ja widzę ze jest po północy?
thieusqaz
24.05.2012, 01:18
Ja idé, jak ktos wyzej napisal, rabowac i gwacic...........
wybaczcie brak polskich znakow)