PDA

Zobacz pełną wersję : Niebieski ekran :(

atronikus
22.05.2012, 17:11
Witam wszystkich.
Może ktoś poradził już sobie z podobnym problemem.
Gra po paru minutach zwala mi system (niebieski ekran) lub skutecznie go wiesza. Próbowałem przez IE, Chroma i FF. Rezultat za każdym razem podobny. Zwiecha lub zwała.

Iskidv
23.05.2012, 09:46
Stabilność tej gry pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy specyfikacja komputera nie jest temu winna, choć to gra na przeglądarke. Albo poprostu przeglądarka/komputer ma taki kaprys :) Mi np na moim komputerze nie działa origin i jedyne co by mi pomogło to pewnie format ;). Przeczyść przeglądarke, a jak to nie pomoże to spróbuj komputer przeczyścić jakimś programem (np. odkurzacz).

atronikus
24.05.2012, 14:42
Zrobiłem już wszystko co mogłem wymysleć. Czyszczenia, skany, defragmentacje, instalacje, sterów grafiki, jave i co mi tak jeszcze wpadło do głowy.
Bez zmian :(
Zdecydował bym sie i na format w ostateczności jednak boję się , że to nic nie zmieni a zafunduje sobie masę roboty.
Nie mam już i innych pomysłów....

Caparzo
24.05.2012, 16:22
nic ci to nie da. u mnie jest podobnie. jak gra chodiz to nawet filmy na best playerze nie chodzą płynnie a o dvd zapomnij w napędzie :/ 21wiek

Piotru70
24.05.2012, 16:30
Co do programu typu odkurzacz to odradzam. Polecam zrobić sobie defragmentację partycji później pousuwać niepotrzebne pliki, programy, aplikacje i znowu zrobić defragmentację. Później reset i wreszcie możesz zobaczyć te wymarzone 2-milisekundy monitora. A co do programu odkurzać zdarza się że usuwa powiązane pliki systemowe co później zmusza do reinstala systemu. Czasami od odkurzacza bardziej przydatna jest pospolita ręczna zmiotka/miotła.

set4812
24.05.2012, 16:47
Masz problem z systemem , prawdopodobnie flash sie gryzie a ten niebieski ekran to jest BlueScreen i jest skutkiem krytycznego błędu w systemie

Piotru70
24.05.2012, 16:55
Ten BlueScreen to jest właściwie DOS o ile się nie mylę bo system padł po błędzie tak jak mówi set4812

Herr_Uther
24.05.2012, 19:14
Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)

set4812
24.05.2012, 19:25
Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)

To nie wina gry tylko wina FLASHA i ADOBE ktory nie potrafi optymalizowac

DarkNostris
25.05.2012, 09:21
Chrome potrafi zwolnić zasoby przeglądarki jeśli okno (zakładka) z grą nie jest na pierwszym planie. U mnie flash żre 50% procka i wczoraj mi zapiszczała płyta główna a dokłądniej sensor temperatury procka zgłosił 70 stC. Był upał. Radzę minimalizować okno po wykonaniu operacji w grze lub przełączyć na inną zakładkę. Pozdrawiam.

atronikus
25.05.2012, 13:42
Czyli tak jest i nie mam co przy tym grzebać... Hmmm, deprymujące to trochę :(
Dzięki wszystkim za pomoc :)

EDIT:
Na obecną chwile znalazłem takie rozwiązanie problemu.
Przeglądarka nie może być uruchomiona na pełny ekran. Jesli zajmuje jakieś 3/4 ekranu zwały spadły prawie do zera.