Zobacz pełną wersję : Niebieski ekran :(
atronikus
22.05.2012, 17:11
Witam wszystkich.
Może ktoś poradził już sobie z podobnym problemem.
Gra po paru minutach zwala mi system (niebieski ekran) lub skutecznie go wiesza. Próbowałem przez IE, Chroma i FF. Rezultat za każdym razem podobny. Zwiecha lub zwała.
Stabilność tej gry pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem czy specyfikacja komputera nie jest temu winna, choć to gra na przeglądarke. Albo poprostu przeglądarka/komputer ma taki kaprys :) Mi np na moim komputerze nie działa origin i jedyne co by mi pomogło to pewnie format ;). Przeczyść przeglądarke, a jak to nie pomoże to spróbuj komputer przeczyścić jakimś programem (np. odkurzacz).
atronikus
24.05.2012, 14:42
Zrobiłem już wszystko co mogłem wymysleć. Czyszczenia, skany, defragmentacje, instalacje, sterów grafiki, jave i co mi tak jeszcze wpadło do głowy.
Bez zmian :(
Zdecydował bym sie i na format w ostateczności jednak boję się , że to nic nie zmieni a zafunduje sobie masę roboty.
Nie mam już i innych pomysłów....
nic ci to nie da. u mnie jest podobnie. jak gra chodiz to nawet filmy na best playerze nie chodzą płynnie a o dvd zapomnij w napędzie :/ 21wiek
Piotru70
24.05.2012, 16:30
Co do programu typu odkurzacz to odradzam. Polecam zrobić sobie defragmentację partycji później pousuwać niepotrzebne pliki, programy, aplikacje i znowu zrobić defragmentację. Później reset i wreszcie możesz zobaczyć te wymarzone 2-milisekundy monitora. A co do programu odkurzać zdarza się że usuwa powiązane pliki systemowe co później zmusza do reinstala systemu. Czasami od odkurzacza bardziej przydatna jest pospolita ręczna zmiotka/miotła.
Masz problem z systemem , prawdopodobnie flash sie gryzie a ten niebieski ekran to jest BlueScreen i jest skutkiem krytycznego błędu w systemie
Piotru70
24.05.2012, 16:55
Ten BlueScreen to jest właściwie DOS o ile się nie mylę bo system padł po błędzie tak jak mówi set4812
Herr_Uther
24.05.2012, 19:14
Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)
Na TSO nie ma mocnych, moja wysłużona maszyna z poprzedniej epoki (2Ghz, 1024 ramu) obsługiwała dość dobrze zaawansowane gry 3D (HL2, FarCry) a wychodzi na to, że najwięcej ramu i mocy procka zżera mi głupia gra przeglądarkowa z grafiką, której zaawansowanie pamieta czasy Settlersów 2... Jeszcze jak leci samo TSO to mam "żelazny zapas" 100 mega wolnego ramu, ale jak puszczę sobie jakąkolwiek stronę z filmami albo, o zgrozo!, Gadu-Gadu to wiesza mi system konkretnie. Ale mogę się pocieszyć jedynie tym, ze Farmwille przy pewnym poziomie rozwoju wioski w ogóle nie chodził, nawet na "czystej" przeglądarce bez niczego w tle! :-)
To nie wina gry tylko wina FLASHA i ADOBE ktory nie potrafi optymalizowac
DarkNostris
25.05.2012, 09:21
Chrome potrafi zwolnić zasoby przeglądarki jeśli okno (zakładka) z grą nie jest na pierwszym planie. U mnie flash żre 50% procka i wczoraj mi zapiszczała płyta główna a dokłądniej sensor temperatury procka zgłosił 70 stC. Był upał. Radzę minimalizować okno po wykonaniu operacji w grze lub przełączyć na inną zakładkę. Pozdrawiam.
atronikus
25.05.2012, 13:42
Czyli tak jest i nie mam co przy tym grzebać... Hmmm, deprymujące to trochę :(
Dzięki wszystkim za pomoc :)
EDIT:
Na obecną chwile znalazłem takie rozwiązanie problemu.
Przeglądarka nie może być uruchomiona na pełny ekran. Jesli zajmuje jakieś 3/4 ekranu zwały spadły prawie do zera.