Zobacz pełną wersję : status On/Off line człunków gildi po ostatnim Maintenance
dziubek123
17.05.2012, 17:44
Witam
Po ostatnim Maintenance nie ma powiadomienia o statusie on/off line (zielona kropka) dla członków gildii,
przed wszystko działało dobrze. (status dla znajomi działa)
Ogólnie gra zaczęła się dziwnie zwieszać w trakcie ładowania strony, tzn pasek postępu jest gdzieś w połowie a strona już zaczyna się ładować.
Widać ramki i menu gry natomiast w tle jest ciągle obrazek wgrywającej się gry, pomaga dopiero odświeżenie strony.
2 komputery IE oraz Mozilla takie same objawy.
pozdro.
powiadomienia off/on w gildii nie było przed przerwą jak i po niej, status obecności wyświetla ci sie w znajomych tylko
dziubek123
17.05.2012, 23:27
jestem pewien ze był i działał
to się grubo mylisz bo nie było i nie działał, tak jak kolega napisał status dostępnosci jest tylko na zakładce znajomi
dziubek123
18.05.2012, 12:39
Ciekawe jak grubo? 17 osób twierdzi ze było , ok nie ważne sugestia taka pojawiała sie juz w lutym czy zostało coś zrobione?
Pisałam w tej kwestii do supportu, dostałam taką odpowiedź:
Uprzejmie informuję, iż problem ten jest nam znany i cały czas trwają prace nad jego rozwiązaniem, lecz brak zielonych kropek informujących o tym, że nasz znajomy jest online nie ma żadnego wpływu na jego połączenie z grą.
xxGrandxx
21.05.2012, 13:24
Witam.
Od jakiegoś czasu nie wyświetlają się u mnie zielone kropki (W lewym górnym rogu awatara) informujące że przyjaciel jest Online. U jednego z moich znajomych występuje ten sam problem. Oboje używamy przeglądarki google chrome.
NtGuilty
22.05.2012, 13:24
Jeżeli przyjaciel jest w gildii to nie ma zielonej kropki w innym przypadku nie wiem czemu tak jest
xxGrandxx
22.05.2012, 14:32
Tak, przyjaciel jest w gildii. Ale jeszcze niedawno zielona kropka była przy każdym graczu online, niezależnie od tego czy jest w gildii czy nie. Możliwe że coś się zmieniło w tej kwestii po konserwacji, jednak nie widzę powodu dlaczego miałbym nie widzieć który z przyjaciół jest online jeśli jest ze mną w gildii.
The_Matius
22.05.2012, 22:58
właśnie to samo miałem napisać... wczoraj to zauważyłem bo miałem taką możliwość.
Nie wiem czy mają takie problemy są to grą, czy poprostu to olewają, bo kropki pokazujące kto jest online w gildii być powinny. Kiedyś były teraz nie ma.
Cytat z Pamiętnika dewelopera:
Obecny znacznik online/offline jest połączony z systemem czatu – jak wiecie, rozwiązanie to nie jest niezawodne. W przyszłości chcemy wprowadzić poprawkę z tym związaną. Poprawka ta zostanie wdrożona razem z misjami gildii.
W związku z powyższym, proszę o jeszcze trochę cierpliwiści - juz wkrótce powinna pojawić się odpowiednia poprawka.