PDA

Zobacz pełną wersję : status On/Off line człunków gildi po ostatnim Maintenance

dziubek123
17.05.2012, 17:44
Witam
Po ostatnim Maintenance nie ma powiadomienia o statusie on/off line (zielona kropka) dla członków gildii,
przed wszystko działało dobrze. (status dla znajomi działa)

Ogólnie gra zaczęła się dziwnie zwieszać w trakcie ładowania strony, tzn pasek postępu jest gdzieś w połowie a strona już zaczyna się ładować.
Widać ramki i menu gry natomiast w tle jest ciągle obrazek wgrywającej się gry, pomaga dopiero odświeżenie strony.
2 komputery IE oraz Mozilla takie same objawy.

pozdro.

set2g
17.05.2012, 19:49
powiadomienia off/on w gildii nie było przed przerwą jak i po niej, status obecności wyświetla ci sie w znajomych tylko

dziubek123
17.05.2012, 23:27
jestem pewien ze był i działał

Tubis79
18.05.2012, 00:20
to się grubo mylisz bo nie było i nie działał, tak jak kolega napisał status dostępnosci jest tylko na zakładce znajomi

dziubek123
18.05.2012, 12:39
Ciekawe jak grubo? 17 osób twierdzi ze było , ok nie ważne sugestia taka pojawiała sie juz w lutym czy zostało coś zrobione?

Szabora
18.05.2012, 14:28
Pisałam w tej kwestii do supportu, dostałam taką odpowiedź:

Uprzejmie informuję, iż problem ten jest nam znany i cały czas trwają prace nad jego rozwiązaniem, lecz brak zielonych kropek informujących o tym, że nasz znajomy jest online nie ma żadnego wpływu na jego połączenie z grą.

xxGrandxx
21.05.2012, 13:24
Witam.
Od jakiegoś czasu nie wyświetlają się u mnie zielone kropki (W lewym górnym rogu awatara) informujące że przyjaciel jest Online. U jednego z moich znajomych występuje ten sam problem. Oboje używamy przeglądarki google chrome.

NtGuilty
22.05.2012, 13:24
Jeżeli przyjaciel jest w gildii to nie ma zielonej kropki w innym przypadku nie wiem czemu tak jest

xxGrandxx
22.05.2012, 14:32
Tak, przyjaciel jest w gildii. Ale jeszcze niedawno zielona kropka była przy każdym graczu online, niezależnie od tego czy jest w gildii czy nie. Możliwe że coś się zmieniło w tej kwestii po konserwacji, jednak nie widzę powodu dlaczego miałbym nie widzieć który z przyjaciół jest online jeśli jest ze mną w gildii.

The_Matius
22.05.2012, 22:58
właśnie to samo miałem napisać... wczoraj to zauważyłem bo miałem taką możliwość.

Iskidv
23.05.2012, 09:41
Nie wiem czy mają takie problemy są to grą, czy poprostu to olewają, bo kropki pokazujące kto jest online w gildii być powinny. Kiedyś były teraz nie ma.

BB_xaar
24.05.2012, 09:51
Cytat z Pamiętnika dewelopera:

Obecny znacznik online/offline jest połączony z systemem czatu – jak wiecie, rozwiązanie to nie jest niezawodne. W przyszłości chcemy wprowadzić poprawkę z tym związaną. Poprawka ta zostanie wdrożona razem z misjami gildii.

W związku z powyższym, proszę o jeszcze trochę cierpliwiści - juz wkrótce powinna pojawić się odpowiednia poprawka.