Zobacz pełną wersję : Zniknęła przygoda i generałowie
Ataman_Ossa
16.05.2012, 08:40
Miałem 2 aktywne przygody "Okradać Bogatych". Jedną wystartowałem ja a drugą mój kolega. Wczoraj wyczyściłem połowę mapy. Dzisiaj w nocy była przerwa technicza, po przerwie nie widzę swojej przygody i armii.
Jak odzyskać generałów? (jajecznego) oraz armię i przygodę?
wejdź na pergamin koło twojego PD i tam masz pokazaną aktywną przygodę, najeżdżasz na nią i wchodzisz :D (też mam ten sam problem)
Sir_Locutus
16.05.2012, 22:17
Mam ten sam problem , zaczelismy z kolega 2 wikingów, on swoja , ja swoja i wymienilismy sie slotami. Wysłalem na swoja przygode weterana i 3 szybkich generalow razem z wojskiem potrzebnym na zrobienie przygody , rano okazalo sie ze moja przygoda zniknela , wraz z generalami i wojskiem.
Rozmowa z supportem:
Ja: Wczoraj przed przerwą techniczna uruchomilismy z kolega 2 przygody wikingowie i zaprosilismy sie nawzajem. Do przygody ktora uruchomilem ja jako pierwszy wyslalem 4 generalow weterana i 3 Szlom-ów z kodów główncy z pudełka. Wraz z nimi 250 kusznikow , 50 Żołnierzy, 61 elitarnych
żołnierzy, 160 wybornych łuczników, i ok 300 rekrutów. Rano okazało się ze przygody do ktorej wysallem wojsko nie mam na liscie przygod , generalowie wraz z misja znikneli ode mnie. Prosze o pilne rospatrzenie sprawy.
Support: Uprzejmię proszę o przesłanie do nas zrzutu ekranu z widniejącą otwartą "księgą zadań", abyśmy mogli się upewnić, że wszystko na twoim koncie działa poprawnie.
pozniej nastepne pytania ....
Support: Proszę o informację czy jesteś również w przygodzie zdrajcy i proszę o jeszcze jeden zrzut ekranu ale żeby na ikonce po prawej stronie ekranu była rozwinięta opcja wejścia w przygodę.
Odpisalem ze mamy tylko 2 przygody odpalone nic wiecej
Support: W systemie widzę, że posiadasz dwie aktywne przygody wikingów, więc proszę spróbować po pierwsze wyłączyć odhaczenie przygody w pasku z nazwą przygody w małym kwadraciku, następnie przeczyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej, po czym proszę odwiedzić wyspę znajomego, który zaprosił Cię do przygody dodać na jeden z jego budynków premię i wyjść niech znajomy zrobi dokładnie to samo na Twojej wyspie, następnie proszę ponownie odhaczyć w pasku z nazwą przygody mały kwadracik, naprawdę mam nadzieję że to zadziała jeżeli nie proszę o kontakt.
nie zadziałało
Support: Ogólnie występuje problem z zaproszeniami do przygód praktycznie w każdej wersji językowej a problem, który mnie martwi jest to, że rozpoczęliście przygody przed dzisiejszą przerwą konserwacyjną i niestety sytuacje takie mają miejsce, ż podczas konserwacji dochodzi do różnych podobnych incydentów, zawsze doradzam aby przed przerwą nie rozpoczynać przygód bo mało kiedy działają sposoby, które podałam Panu wcześniej.
Ja: nie wiem jakie macie mozliwosci administrowania ale moze zakonczcie obydwie przygody , moja i kolegi, wojska zakladam ze wtedy wroca do naszych osad , oddajcie nam po przygodzie + cos za straty moralne i czas i bedzie ok.
Support: Niestety nie mogę tego zrobić, natomiast proszę po ukończeniu się czasu w przygodzie proszę o kontakt.
Ja: Przygoda skonczy sie za 8 dni , mam sobie w tym czasie zrobic przerwe ?
Rozumiemm ze gra jest darmowa , ale kupilem 3 pudelka ( stad generalowie ) wiec powiem szczerze ze rozwiazanie "prosze sie odezwac za 8 dni zobaczymy co sie stanie" zupelnie mnie nie satsfakcjonuje.
Na to jak sie domyslacie nie dostalem juz odpowiedzi
spyderek
16.05.2012, 22:50
nic nowego nie powiedziałeś bug znany od dawna dziwię się że tak doświadczony gracz nie wiedział o nim. Po zakończeniu przygody pewnie dostaniesz ją z powrotem od supportu. Szkoda tylko że też akurat na 8 dniowych wikingów musiało trafić
Sir_Locutus
17.05.2012, 08:52
nic nowego nie powiedziałeś bug znany od dawna dziwię się że tak doświadczony gracz nie wiedział o nim. Po zakończeniu przygody pewnie dostaniesz ją z powrotem od supportu. Szkoda tylko że też akurat na 8 dniowych wikingów musiało trafić
Spyderek , nie czytam forum bo to strata czasu , ta gra to przerywnik pomiedzy innymi zajeciami a rozwiazanie problemu jest inne niz podales "dziwie sie ze tak doswiadczony gracz jak ty" nie wie o co chodzi naprawde. Zbugowane jest posiadanie 2 przygod ewentualnie akceptacja przygod po posiadaniu juz jednej swojej , czesto sie nie udawalo bo przygoda nie pojawiala sie na liscie, dopiero po zakonczeniu swojej przygody pojawiala sie ta do ktorej dostajesz zaproszenie. Tym razem bylo inaczej bo zniknela przygoda rozpoczeta przeze mnie zarowno ode mnie jak i od kolegi. Na szczescie ukonczenie przez niego przygody pomoglo i moja przygoda wraz z generalami pojawila sie ponownie. Wiec problem sam sie rozwiazal , ale nie dzieki supportowi ktory gu** wiec i zlewal ludzi. Ostatni mail od supportu to żenada , na poziomie infolini w tpsa "Support: Niestety nie mogę tego zrobić, natomiast proszę po ukończeniu się czasu w przygodzie proszę o kontakt." swiadczy to o tym ze nie wiedza jak to dziala i tak naprawde ich rola polega na sprawdzeniu kilku rzeczy ze skryptem ale nie maja zadnego dostepu do administrowania gra bo gdyby mieli to zakonczenie przygody za gracza nie byloby problemem. Ogolnie gra jest pomyslana wg mnie tak: "Ok dziala ,to zarabiamy ile sie da na mikroplatnosciach ( klejnoty ) i mamy nadzieje ze jakos bedzie dzialac."