Zobacz pełną wersję : Inne Radio Graczy The_Settlers_Online
bloodwitcher
16.05.2012, 01:56
Radio zostalo stworzone z myślą o umileniu Gry
Można wysyłać do Aktualnego DJ-a Dedykacje , Pozdrowienia oraz Utworki na zamówienie
Teraz na stronce mamy ShoutBox gdzie można pisać z innymi słuchaczami
Na stronce znajduje się Panel Słuchacza gdzie możemy zamawiać Utworki jak również jakiekolwiek Dedykacje oraz Pozdrowienia
Zapraszamy Graczy z każdego Serwera !!!
"http://radiotso.pl/"
z pozdrowieniami
DJ Bloodwitcher, DJ Grabarz, DJ Diabelek, DJ Cytrus, DJ Pablo Escobaro, DJ Mala
Morfeusz12
16.05.2012, 03:01
Dodaj jeszcze żeby było wiadomo kiedy ktoś nadaje, a kiedy leci muza z autopilota
NtGuilty
16.05.2012, 09:17
Haha dobre - tylko wydaje mi się że powinna lecieć muzyka settlersowa (muzyka "zamkowa") xD
Apostezjon
17.05.2012, 01:25
ja też słucham ;)
Przepraszam ale player umieszczony na stronie nazywacie radiem? Opłacacie licencje? :)
bloodwitcher
17.05.2012, 15:52
Dodaj jeszcze żeby było wiadomo kiedy ktoś nadaje, a kiedy leci muza z autopilota
Nie mamy określonych godzin lecz staramy się aby zawsze jeden z Nas byl Online na Radio.
Pozdrawiam
Bloodwitcher
bloodwitcher
17.05.2012, 16:06
Przepraszam ale player umieszczony na stronie nazywacie radiem? Opłacacie licencje? :)
Zgodnie z ustawą z 29 grudnia 1992 r. o radiofonii i telewizji, rozpowszechnianie programów radiowych (z wyjątkiem publicznej radiofonii) wymaga koncesji, której udziela przewodniczący Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Poprzez rozpowszechnianie należy zgodnie z treścią ustawy rozumieć bezprzewodową emisję programu do równoczesnego, powszechnego odbioru lub wprowadzanie programu do sieci kablowej. Tak więc, na gruncie obowiązującego prawa, prowadzenie tzw. radia internetowego nie wymaga uzyskania koncesji. Działalność taka określana jest zwykle mianem webcastingu, w odróżnieniu od tradycyjnego broadcastingu rozumianego jako emisje programów radiowych lub telewizyjnych w sposób rozsiewczy do powszechnego odbioru. Wyróżnia się również działalność określaną jako simultcasting, czyli jednoczesne rozpowszechnianie programu w rozumieniu cytowanej ustawy oraz udostępnianie tych samych treści np. w sieci internet.
Według ustawy o radiofonii i telewizji (Dz.U.93.7.34 z późniejszymi zmianami) koncesję na nadawanie programu radiowego musi posiadać stacja nadająca w eterze. Ponieważ Radio_The_Settlers nadaje tylko w Internecie, koncesja nie jest potrzebna.Rozstrzygające zatem jest również to iż nie czerpiemy z tego żadnych korzyści finansowych, Jak również Każdy utwór nadawany w Radio_The_Settlers jest różny częstotliwości oryginału nie jest więc wymagana Licencja.
Często zapominamy, iż ZAiKS chroni utwory twórców polskich i zagranicznych, ale tych którzy zapisali się do Organizacji Zbiorowego Zarządzania Prawami Autorskimi. ZAiKS nie ma prawa pobierac opłat za utwóry, których nie ma w swoim spisie, a taki spis chronionych utworów ZAiKS powinien mieć i powinien udostępnić go publicznie. Więc jeżeli nasze utwory nadawane za pomocą internetu są niższej jakości bądź mają inną częstotliwość niż oryginał nie mamy obowiązku wykupywać Licencji.
Pozdrawiam
Bloodwitcher
Drogi kolego, dobra rada kogoś kto od dłuższego czasu zajmuje się radiami internetowymi. Nawet nadając w niższej jakości, musisz posiadać licencję. Oczywiście zrobisz co uważasz, ale uważaj bo któregoś dnia komuś się temat nie spodobać i podrzucą Was do ZAIKSU czy innej OZZPA. Ostatnio była głośna afera, bo aresztowano kilku studentów za nadawanie bez licencji, mimo że grali w obniżonej jakości nadawania.
Pozdrawiam,
Sulimo
bloodwitcher
17.05.2012, 17:33
Drogi kolego, dobra rada kogoś kto od dłuższego czasu zajmuje się radiami internetowymi. Nawet nadając w niższej jakości, musisz posiadać licencję. Oczywiście zrobisz co uważasz, ale uważaj bo któregoś dnia komuś się temat nie spodobać i podrzucą Was do ZAIKSU czy innej OZZPA. Ostatnio była głośna afera, bo aresztowano kilku studentów za nadawanie bez licencji, mimo że grali w obniżonej jakości nadawania.
Pozdrawiam,
Sulimo
Tak słyszałem o tym więc właśnie dlatego zanim zacząłem nadawać podjąłem środki zapobiegawcze. Mianowicie jak wspomniałem wyżej utworki które nadaje są w innej częstotliwości więc nie są już oryginałami lecz jak by przerobione przezemnie, czyli nadaję Własne kawałki, a nie są one podane do ZAIKSU czy OZZPA z prośbą o ochronę, ale dziękuję za zainteresowanie oraz poradę.
Pozdrawiam
Bloodwitcher
Panowie pogratulować pomysłu, na pewno wielu graczom Wasze radio umili czas spędzony przy settlersach, chciałbym usłyszeć jeszcze jakiś kobiecy głos w audycji ;)
Z takich rzeczy technicznych to przydałaby się jeszcze informacja o tym ile osób słucha aktualnie radia noi obowiązko szczegółowa ramka kto i kiedy nadaje :)
Jeszcze raz gz. Pozdrawiam
B4st1an0
18.05.2012, 23:35
Zastanowię się nad tym.
Mógłbyś mi podać informacje co jest wymagane (na PW)? od razu mówię że nie kupuję licencji co rok.
A cały domowy sprzęcik mam przy sobie :)
Jeśli ktoś lubi Elektroniczne klimaty Trance, zagram tym bardziej.
dziqska83
20.05.2012, 17:07
Ja również gratuluję pomysłu, dzięki radyjku klimat na czacie zawsze świetny... sympatyczni DJ'e, gorąco polecam :-)
Co się stało z radiowym gg? Od kilku dni nikt na nim nie siedzi, więc ludzie z innych serwerów nie mogą wysyłać pozdrowień ani propozycji muzycznych =/ Czyżby radio zrezygnowało z innych serwerów i zajeliście się tylko własnym?;/
Coś się popsuło ostatnio i tnie trochę,ale ogólnie daje rade
Dość sceptycznie podchodziłem do tego pomysłu ale jednak jestem pod wrażeniem. Świetna robota.
Nie poddawajcie się i byle do przodu!
Pozdrawiam.
bloodwitcher
23.05.2012, 15:41
Co się stało z radiowym gg? Od kilku dni nikt na nim nie siedzi, więc ludzie z innych serwerów nie mogą wysyłać pozdrowień ani propozycji muzycznych =/ Czyżby radio zrezygnowało z innych serwerów i zajeliście się tylko własnym?;/
czekamy na odzyskanie hasla do GG, ponieważ cos sie popapralo , ale niedługo GG powraca.
Zostańcie z Nami
Pozdrawiam
Bloodwitcher
Projekt na tyle ciekawy, że dałem link na sygnę. Zobaczymy jak się rozwinie :)
Piotru70
24.05.2012, 18:31
Super sprawa tylko musisz uważać aby tym z góry to nie przeszkadzało :)
Ładnie, muza różnorodna to co lubię ;) Polecam!
Takie pytanie, jeżeli na GG was nie można złapać i szept odpada, to jest inny sposób? Tak pytam, ja nowy i trochę zakręcony :)
NtGuilty
25.05.2012, 08:32
Też się nad tym zastanawiałem :P
Skoro już cały tydzień odzyskujecie hasło do gg to czy nie prościej założyć nowe?:>
Kylar_Slyterin
06.06.2012, 01:58
Pozdrawiam,
Sulimo
Chyba ktoś tu nielubi radia bez Licencji ;] Twórcy pomyśleli o wszystkim więc czemu się czepiasz ? Może jest jakiś powód ;] :) ?
bloodwitcher
06.06.2012, 04:20
Wszystko już działa, zapraszamy do słuchania podczas grania, jak i zamawiania utworków na własne życzenie z poziomu Panelu Słuchacza jaki został wstawiony w stronkę.
Każdy znajdzie coś dla siebie.
Pozdrawiam
Bloodwitcher
Rof_Woof
24.06.2012, 00:42
@ Kylar_Slyterin - Sulimo tylko napisał, zgodnie zresztą z literą polskiego prawa, jakie mogą grozić konsekwencje.
A co do zmiany częstotliwości, próbkowania etc. to nic nie zmienia. Nadal jest to granie bez licencji. Przecież tworzenie mixu nawet w czasie rzeczywistym, bez posiadania pozwolenia jest zabronione. Choćby nawet był tylko 10 sekundowy sampel. Tak w woli wyjaśnienia.
cZarnulka-8
11.12.2012, 17:27
Siemka Blod Pablo Diabel i Grabarz :D
anael6669
21.01.2013, 19:18
napisze ktoś do mnie na PW, jak to włączyć, bo wszedłem na stronę i nie wiem co dalej???
Sam_O_tnosc
04.02.2013, 18:43
Tia... to oczywiście jest popierane przez support... bo te radio to cześć gry.. hmmm w zasadach ogólnych jest chyba wyraźny zakaz promowania linków zewnętrznych na forum / czacie ... chyba, że się mylę.. zasady ogólne paragraf 1 pkt 8...
Wystarczy ze masz BMP wyzsze niz nagranie i ZAiKS moze w dupe cmoknac ;)
Ooo dobry pomysł powyżej. Niech leci taka muzyka średniowieczna ^^
Helixowy
26.06.2013, 03:16
ja w lodzi grywam drum'n'bass caly czas nie ale grywam mozna by kiedy zapierdzielic live mixik na łączach :)
pompas2012
05.09.2013, 07:41
Wystąpił błąd podczas rejestracji
•Zła odpowiedz na pytanie
co z tym zrobic zeby sie zarejestrowac ciagle wyskakuje mi taki błąd
Kalisto0
09.12.2013, 19:29
Mnie tam nie ma, to niefajne :P
Młodociany
14.12.2013, 23:08
Radio jeszcze istnieje? Moja przeglądarka nie jest w stanie otworzyć link, który został podany w tym temacie.
http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png
Radio nadal istnieje :) Zmienił się tylko adres http://radiotso.pl/ :)
Pozdrawiam
de-valle
02.02.2014, 18:25
gra
Mastaszko
06.02.2014, 01:39
a takie male pytanie. czym to sie rozni od wielu innych stacji radiowych , playerow dostepnych w sieci ?
co (procz skrótu TSO ) laczy wasze "radio" z ta gra?
Wystarczy ze masz BMP wyzsze niz nagranie i ZAiKS moze w dupe cmoknac ;)
mówisz poważnie? wystarczy zmniejszyć lub zwiększyć tempo utworu o jedno uderzenie na minutę lub jego część, i Zaiks nie ma już nic do powiedzenia?
inimicusPL
18.03.2014, 18:57
Coś mi tu nie pasuje. Skoro by tak było to mp-trójki były by legalne a nie są. Przecież to nie są utwory muzyczne tylko wycięte częstotliwości z danych utworów. A samo radio jest bezsensu, bo takich tysiące w necie. Powstało chyba tylko z dopiskiem TSO by je wypromować.