PDA

Zobacz pełną wersję : "Śpiące" budynki bądź nadprodukcja - spotkaliście się z czymś takim?

Herr_Uther
13.05.2012, 11:09
Tak mnie ciekawi czy to ja mam jakieś omamy wizualne czy może ktoś jeszcze doświadczył takiego błędu gry: mam produkcję zboża ustawioną "na styk" (jak pewnie większość graczy) - wszystko co wyprodukuje zjadają młyny i stajnie, więc zawsze mam maks kilka sztuk zboża w magazynie, żadnych "oszczędności". Nawet jeżeli coś zakupię bądź dostanę z misji, to wszystko przez parę godzi znika w procesie produkcji. Wchodzę któregoś dnia po nocnej przerwie na sen - mam 800 zboża w magazynie! Nie robiłem żadnej misji, nie dostałem żadnej nagrody, nic nie uhandlowałem bo przecież była noc i spałem - więc skąd ten nagły przyrost? Niby może błąd serwera i przez to może dostałem "prezent" w postaci nadprogramowych surowców, ale mam dziwne wrażenie, że mam też mniej chlebka i koni niż normalnie po 8 godzinach snu - więc może moje budynki "spały" w tym czasie? Kilka razy też zdarzyło mi się tak z drewnem iglastym i liściastym - miałem wszystko w produkcji ustawione "na styk" a mimo to magazyny się zapełniły po 300-500 sztuk balasków. Czy ktoś z Was jeszcze zauwazył takie dziwne zachowanie gry?

set2g
13.05.2012, 12:48
Może ci wody zabrakło i budynki nie produkowały

Herr_Uther
13.05.2012, 16:01
A no tak, nie pomyślałem o wodzie! Ale skąd w takim razie nadprodukcja balasów, jeżeli balasy zużywa jedynie tartak, smolarz i łuczarz a żaden z nich nie używa wody/wegla/innych surowców do produkcji?