Zobacz pełną wersję : pozwolenia na budowe
Otteporowo
09.05.2012, 18:13
mam jeszcze pozwolenia na budowe a nie moge nic wybudowac, mimo że kolejka budowy nie jest pełna, wyswietla sie "osiągnięto maksymalną liczbe budynków " czy jakos tak a pozwolenia sa jeszcze
o co w tym why ?
Ile pozwoleń ci zostało i jaki budynek chcesz stawiać? Bo np. koszary/magazyn prowiantu i kantor handlowy może byc tylko 1
daveandnokia
10.05.2012, 11:18
ale nawet, jak sie ma pozwolenia to koszary/magazyn prowiantu oraz kantoru nie wybierzesz, gdyż są zablokowane. Ja też tak miałem czasami, najlepiej jest wylogować się i zalogować się ponownie, sprawdź wtedy czy to pomoże. Czasem jest też tak, że za szybko pracujesz:) też to mam, dajmy np. mam 3 pozwolenia, chcę wybudować 2xkopalnię węgla, więc szybko wybieram jedną i stawiam. I szybko wybieram drugą, ale patrzę, cała lista budynków zablokowana. Czekam chwilę, odblokowuje się i mogę stawiać następną:) nie dziwmy się, to jeszcze wersja beta...
Ja także mam problem z pozwoleniami na budowę, może mi ktoś powiedzieć ile jest standardowo pozwoleń?? Bo chyba przeliczę budynki. Jestem pewna, że gdy budowałam, postawiłam rezydencje jako 3 w kolejce (zabrało 2 pozwolenia) ale zdecydowałam, że na razie potrzebne mi coś innego, więc anulowałam budowę rezydencji, oddało tylko jedno pozwolenie...
na starcie masz 75, po podbiciu całej wyspy powinnaś mieć 155, kolejne można tylko za klejnoty w sklepie kupic
Otteporowo
11.05.2012, 23:15
własnie zazwyczaj tak mialem ze zostawało mi jedno pozwolenie, a kolejka budowy nie była pełna, nie mogłem nic wybudować, nawet po wylogowaniu , było to samo
zrobiłem mały test , miałem na budynki jeden w budowie a 2 w kolejce a 3 miejsce na budowe było puste , zostało mi jedno pozwoleni i nic oprócz pól i stuni nie dało raady wybudowac
Tak chyba każdy ma, ten problem mija sam po pewnym czasie, nie wiem czemu tak się dzieje, trzeba poczekać i już. Trochę wkurzające jeśli komuś sie np. śpieszy.
MaximusBugi
13.05.2012, 16:01
Ja mam chyba problem: zdobyłem 8 obszar i nie dostałem pozwoleń na budowę
U mnie to samo co u MaximusBugi. Zdobyłem strefę 3, a dodatkowych 10 pozwoleń na budowę nie dostałem...
EDIT:
Wiadomość o premii za zdobycie strefy przyszła dopiero teraz (ponad 30 minut).
TheKolunio
20.05.2012, 14:46
WITAM.
Mam Problem. Mam 2 poziom i mam kolejne zadanie dotyczace gry zeby wybudoawc chate lesnika. Ale ona jest od 3 poziomu. i co robic?
Moze nie dali mi pełnego poziomu. Robiłem wszystko odswiezalem gre kilku krotnie i nic. aktywowalem emile i tez nie.
TheKolunio, w takiej sytuacji najlepiej będzie skontaktować się bezpośrednio z Supportem, na pewno uda się znaleźć rozwiązanie.
Natomiast jeśli chodzi o problem z kolejką budowania (nie dało się dodać do niej kolejnych budynków, nawet jeśli było jeszcze kilka wolnych pozwoleń/licencji) - zostało to poprawione w jednej z ostatnich konserwacji.
Senlandia
30.05.2012, 12:40
Które budynki nie wliczają się do pozwoleń na budowę?
Przykład:
Mam podane: "Zostało ci 8 z 145 pozwoleń" - czyli wykorzystałem 137.
Ale jak policzę wszystkie budynki (produkcyjne, rezydencje, magazyny, kantor, koszary, tawerna) ale bez studni i pól to wychodzi mi 141.
Wygląda na to, że budynki które można mieć tylko po 1 sztuce nie wliczają się do pozwoleń (władyka, kantor, koszary, magazyn prowiantu).
Potwierdzi to ktoś?
Baranicomber
30.05.2012, 14:29
wybuduj chatę drwala... błąd w tłumaczeniu.
Dopiero zaczęłam grę i już na 11 poziomie pojawił mi się problem:
mam do wykonania zadanie "Narzędzia" - wybudować dwa budynki piec do wytopu miedzi i warsztat ślusarza. Ten drugi wybudowałam bez najmniejszego problemu, natomiast mam problem z piecem - ikonka jest aktywna, więc mogę go już wybudować ale jak na nią klikam nic się nie dzieje :( probowałam się wylogować i zalogować ponownie, kolejki nie mam zajętej, surowców mam na tyle aby móc ten piec wybudować. Z każdym innym budynkiem jaki mam już aktywny nie mam najmniejszego problemu aby go zbudować, tylko z tym piecem coś nie tak! Pomóżcie bo nie mogę przejść do kolejnych zadań!
ja na 25 levelu wybudowałem 3 budynki / za ostatnie 3 pozwolenia i jednocześnie zlikwidowałem dwie kopalnie/ z rachunku wychodzi 2 pozwolenia, a mam zero