Zobacz pełną wersję : przerwa techniczna?
cornflakes
03.05.2012, 16:47
Połączenie nie powiodło się
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
Nie chcesz niczego przegapić?
Śledź nas dzięki usłudze Twitter i Facebook.
Zespół The Settlers Online
Czy teraz jest jakaś przerwa w grze? wam też nie działa?
GreatMike
03.05.2012, 16:48
Też nie mogę uruchomić gry.
podporkos
03.05.2012, 16:48
nadal nie działa
U mnie też nie działa, a mam kopalnie złota na wyczerpaniu! Oddadzą mi materiały na budowę jak mi się zawalą!
noob-2012
03.05.2012, 16:50
02.05.2012Przerwa konserwacyjna - 03.05.2012
Drodzy Gracze,
przypominam, że jutro (03.05.2012) na polskiej wersji gry The Settlers Online odbędą się cotygodniowe prace konserwacyjne.
Cotygodniowa konserwacja rozpocznie się około godziny 01:30 rano, a zakończy się około godziny 06:30 (czasu polskiego). Podczas przerwy technicznej gra będzie niedostępna.
BB_xaar
no jest prawie 17 i dalej nie można wejść,,, proponuje nie robić przerw technicznych, jak sie nie umie wprowadzić gry z powrotem,,, co idze zauwazyxc ze z regóły po tych przerwach sa problemy z wejściem do gry,,, ostatnio tez był ten problem,,, nikt ci nic nie odda jedynie zamieszcza zmianke z przeprosinami i tyle,,,normalnie widać ze ktoś sobie nie radzi
marcio2004
03.05.2012, 16:57
o 13ej dzis jeszcze dzialala. teraz nie dziala. :(
Lorek1987
03.05.2012, 16:58
to juz 2 przerwa z tego co mi wiadomo, a nie bylo o niej zadnej mowy
tajwan02
03.05.2012, 16:59
wieś, wieś i jeszcze raz wieś-niactwo hehe zaraz zasne tak sie napilem a wiocha nie trybi :/
Działała ale nie działa. Już myślałem, że to jakiś ban za handlowanie na czacie czy coś: D
poftorek
03.05.2012, 17:00
u mnie też nie działa:(
Lorek1987
03.05.2012, 17:03
hehe ja zaczelem esy słać po ludziach zeby sie dowiedziec czy u nich tez nie trybi
Zaraz zrobią promocję na diamenty w sklepie jako zadośćuczynienie :mad:
tajwan02
03.05.2012, 17:05
Zaraz zrobią promocję na diamenty w sklepie jako zadośćuczynienie :mad:
tak zobaczysz klejnoty jak i promocje jak świnia niebo lool
Lorek1987
03.05.2012, 17:06
i co mi po klejnotach ktorych nie kupie, bo szkoda mi kasy na gry, po co kupowac cos co dostaje sie za free po tygodniu, czy tez po lvlu
tajwan02
03.05.2012, 17:09
dlatego napisalem ze predzej obudzisz sie z reką w nocniku niz oni zrobią promocje :/ Ja zaraz ide chyba spac bo juz mam dobrze llol
To była taka ironia... :eek: Już kilka razy robili promocje po wpadkach z grą, żeby zarobić zamiast dać coś da darmo. Ja czekam od lutego na prezent od Xaara za opóźnienie startu serwera i chyba się nie doczekam...
tajwan02
03.05.2012, 17:11
najgorsze jst to ze Osły robia aktualizacje w dzien i do tego wolny od pracy kiedy duzo ludzi jest online, powaznie zero mozgu mają :/
ja też nie mogę się zalogować-:(((
co mi po promocji, jak mi się kopalnia zawali i stracę jedną czy dwa pozwolenia!
tajwan02
03.05.2012, 17:13
To była taka ironia... :eek: Już kilka razy robili promocje po wpadkach z grą, żeby zarobić zamiast dać coś da darmo. Ja czekam od lutego na prezent od Xaara za opóźnienie startu serwera i chyba się nie doczekam...
nie ma opcji abyś na cokolwiek się doczekał lol, oni nawet tutaj nie zaglądają, musisz caly czas pisac do supportu najlepiej jak bys mial screenshota z obietnicą i im wysylał :D pozdro ide polezec bo na***ałem sie lekko
noob-2012
03.05.2012, 17:16
jak pisałem wyżej od każdorazowej przerwy technicznej są problemy z logowaniem,,, czyli ktos nie radzi sobie,,, a najgorsze jest to ze suport ma wszystkich gdzieś... i nawet nie pisze nic,,, no ale to przecież majówka,,, no co wy chcecie grillują
cornflakes
03.05.2012, 17:16
co mi po promocji, jak mi się kopalnia zawali i stracę jedną czy dwa pozwolenia!
lol
:)
Ja mam dwie kopalnie złota na które wydałem ponad 10tyś narzędzi i jak mi się zawalą to będę pisał o zwrot kosztów budowy.
HansOrphelin
03.05.2012, 17:17
Wrzućcie na luz, to tylko Beta. Tylko w kiepskich grach się nic nie pierdzieli
najgorsze jst to ze Osły robia aktualizacje w dzien i do tego wolny od pracy kiedy duzo ludzi jest online, powaznie zero mozgu mają :/
Mega lol
W jaki dzień ?? Czy godz. 1:30-6:30 to dzień :O
Wg mnie to ze są problemy z logowanie to własnie przez wolny dzień i jest dużo ludzi i sprzęt nie wyrabia, często w niedziele są problemy, ostatnio i pierwszego była lagoza. Update sa zawsze w nocy, chyba ze 2-3 razy był w dzień, wtedy to był dopiero płacz.
Beta na której nieźle zarabiają, a problemów coraz więcej...
Lorek1987
03.05.2012, 17:20
hahahaha co nie zmienia faktu ze chcialbym sobie pograc i jakas przygode zrobic, a blancik czeka :D
tajwan02
03.05.2012, 17:20
Wrzućcie na luz, to tylko Beta. Tylko w kiepskich grach się nic nie pierdzieli
wiesz są ludzie co wydali po 600-800zł pln i nie maja ochoty wrzucac na luz :P JKa tam rano wioche opanowalem i chyba nawet do jutra da se rade wiec pełen luz ide po piwko bo mało mi główka jeszcze zalatuje lol pozdro milej majowki :)
Mega lol
W jaki dzień ?? Czy godz. 1:30-6:30 to dzień :O
.
Zobacz co masz napisane w pasku przeglądarki, wyraźnie tam widzę "przerwa techniczna".
Mariushrek
03.05.2012, 17:22
najlepiej narzekać... usiądzie sobie kilku i sobie wzajemnie adorują...
RAHONAVIS
03.05.2012, 17:24
Nikt kto tworzy gry tego typu nie jest Waszym miłośnikiem i nie robi nic dla Was (nas) - tu chodzi o KASĘ (to że niektórzy z nas nie płaca nie znaczy że nie ma biznesu) - więc nie ma sensu abyście takimi wypowiedziami narażali sie na kpiny pozostałych - wiem bolesne.
Podobnie w WoT tak szumnie reklamowanym w TV: kupujesz czołg w przeliczeniu za prawie 200zł, a po kilku miesiącach zmieniaja jego staty w sposób czyniący z niego złom; kiedy zwrócisz na to uwage większość luda Cię "obminusuje" (system plusów i minusów za posty).
tajwan02
03.05.2012, 17:26
najlepiej narzekać... usiądzie sobie kilku i sobie wzajemnie adorują...
mam ciekawwsze wydatki :P niz gry online :P
oj ale sie napilem to nie miala byc do ciebie dodpowiedz hehe
może wkoncu wymyślili jak naprawic ten błąd który uniemożliwiaj normalne logowanie sie i brak chatów ale zobaczymy bo cos mi sie wydaje ze bedzie i tak lipa
HansOrphelin
03.05.2012, 17:29
wiesz są ludzie co wydali po 600-800zł pln i nie maja ochoty wrzucac na luz :P JKa tam rano wioche opanowalem i chyba nawet do jutra da se rade wiec pełen luz ide po piwko bo mało mi główka jeszcze zalatuje lol pozdro milej majowki :)
Jestem nowy w tej grze, w 2 tygodnie podbiłem wyspę i się zastanawiam na co w tej grze można wydać 600-800 złotych?:) Na generała? na odkrywcę? Na surowce? Pytam poważnie, bo to wszystko można mieć z handlu. No chyba że ktoś jest napaleńcem i musi być od początku najlepszy bez względu na koszty, oby więcej takich, gra będzie zarabiać i się rozwijać :)
Gregorius_I
03.05.2012, 17:33
Ja mam dwie kopalnie złota na które wydałem ponad 10tyś narzędzi...
oraz
wiesz są ludzie co wydali po 600-800zł pln...
Zastanawiam się, czy ja na pewno gram w tę samą grę co Wy :]
oraz
Zastanawiam się, czy ja na pewno gram w tę samą grę co Wy :]
wydaje mi się że raczej liczysz piksele niż grasz w tą grę.
Lorek1987
03.05.2012, 17:35
Gregorius, wiele osob wydalo ponad 10k narzedzi na kopalnie :D ale nie kazdy wydaje nasze kochane PLN'y :D
Herr_Uther
03.05.2012, 17:46
W sumie nie ma co płakać, nie spotkałem jeszcze gry MMO w której jakiekolwiek problemy techniczne userów byłyby usuwane szybko i sprawnie a userzy wynagradzani zwrotem utraconych surowców/dodatkowymi premiami - zawsze jest to co najwyżej "promocja" w item-szopie (co budzi uzasadnione podejrzenia, że "awarie" robione są specjalnie, żeby dac pretekst do chwilowej obniżki cen i przez to rozruszania handlu płatnymi premiami). W sumie za opóźnioną wielkanoc dostaliśmy ładną premkę i tyle z nas, teraz tylko nas doją. A support jest niemiecki, oni nie świętują 3 maja więc TEORETYCZNIE powinni być w pracy i załatwić problem szybko i sprawnie
Gregorius_I
03.05.2012, 17:51
wydaje mi się że raczej liczysz piksele niż grasz w tą grę.
Pierwszy sfrustrowany gracz, któremu puściły nerwy. Tobie też się kopalnie walą?
Ludzie spokojnie - szkoda zdrowia.
Gregorius, wiele osob wydalo ponad 10k narzedzi na kopalnie :D ale nie kazdy wydaje nasze kochane PLN'y :D
Właśnie ja nie mam pomysłu, na co można wydać ponad 600 zł w grze przeglądarkowej.
EDIT:
Udało mi się zalogować - godzina 17.52 :D
Herr_Uther
03.05.2012, 17:54
600 zł to nic, są *****e którzy już ponad 1000 zł wydali na BETĘ gry w której NIE MA PVP i w której jedyna interakcja z innymi graczami to monotematyczne przygody i bezcelowy handel
niemieckie diesettler tool wygląda bardzo profesjonalnie. Gra więc będzie gdzieś iść, jakieś pvp będzie, co nie zmienia faktu, że wydać 600zł na diamenty to kretynizm zmieszany ze snobizmem.
tajwan02
03.05.2012, 17:58
niemieckie diesettler tool wygląda bardzo profesjonalnie. Gra więc będzie gdzieś iść, jakieś pvp będzie, co nie zmienia faktu, że wydać 600zł na diamenty to kretynizm zmieszany ze snobizmem.
dla Ciebie kretynizm dla innych rozrywka proste są ludzie co mają kase i sobie ja lekko wydają :P
okuninusi
03.05.2012, 17:59
co jest? dalej nie moge wejsc ...do kiedy ta przerwa???
tajwan02
03.05.2012, 18:00
co jest? dalej nie moge wejsc ...do kiedy ta przerwa???
72h będzie trwała przerwa :P akurat tyle zajmie mi remont przedpokoju hehe
Powiedz po prostu że mama i tata nie dają tyle kasy. Ci co zarabiają mogą równie dobrze spalić tą kasę i co wsadzisz ich do wariatkowa ??
Pierwszy sfrustrowany gracz, któremu puściły nerwy. Tobie też się kopalnie walą?
Ludzie spokojnie - szkoda zdrowia.
Nie, ja po prostu zabijam czas :)
A co mi do tego? Ja wyrażam po prostu swoją opinię. Niech sobie i 10k wydają : )
cornflakes
03.05.2012, 18:06
ale wydania tysiaka na kilka gier telewizyjnych to już spoko :D
tajwan02
03.05.2012, 18:07
A co mi do tego? Ja wyrażam po prostu swoją opinię. Niech sobie i 10k wydają : )
pełen luz to nie pisz ze sa nobami czy kretynami, maja kase stać ich wieć sobie kupują klejnoty hehe, są normalnymi ludzmi a nie kretynami, po prostu stać ich :) a ja sącze kolejnego Harnasia hehe
Nie wiem do czego zmierzasz, ale nazywanie ludzi snobami albo nowobogackimi to szczyt chamstwa i zazdrości.
Edit.
Sorki jak uraziłem, w tym miało nie być podtekstu :P
Bruner_77
03.05.2012, 18:14
tu jest filmik jak wlaczyc gre :))
http://www.youtube.com/watch?v=YtDhMzDkois&feature=related
tajwan02
03.05.2012, 18:18
tu jest filmik jak wlaczyc gre :))
http://www.youtube.com/watch?v=YtDhMzDkois&feature=related
lepsze to niz Feel po pijaku bedziecie spiewać wszyscy razem :D o to chodzi aby wpadało w ucho :D
Bruner_77
03.05.2012, 18:20
i o to chodzi to nie ma byc hit na liste przebojow tylko cos co ludzie beda mogli zaspiewac po paru kuflach.
http://www.youtube.com/watch?v=RrTXMLlj7ys
cos lepszego od koko;]
tajwan02
03.05.2012, 18:23
i o to chodzi to nie ma byc hit na liste przebojow tylko cos co ludzie beda mogli zaspiewac po paru kuflach.
już czuje klimat sączenia piwka pod parasolami przed telebimem jak wszyscy jada "koko koko euro spoko piłka leci chen wysoko" hehe bedzie dobra imprezka ważne aby sie bawić dobrze :D
Czy mozecie sie juz zalogować ? U mnie w dalszym ciągu - Połączenie nie powiodło się...
cornflakes
03.05.2012, 18:27
wysoko chyba nad poprzeczką przeciwnika ;D
szkło po piwie będzie wysoko latać ;p
ale lipa...najpierw przez pół dnia brak neta, a teraz to... :/
2 zasadnicze sprawy:
1 Crash serwera- takie rzeczy sie zdazaja i w wersjach beta sa nei do unikniecia, sam kiedys gralem w jedna fajna gre MMORPG gdzie koles probujac zahandlowac z samym soba zgnoil serwer na 3 dni, i trzeba bylo rollback robic.
2 Kasa za gre- kazdy wydaje swoja (swich rodzicow) na gre zamiast na alkohol/fajki/narkotyki i to jego prywatna sprawa. Pamietajcie ze dotujac gre wspieracie jej rozwoj, a wszak wiadomo ze za darmo umarlo
I mnie tez gra nie dziala , ide sie upic :D
są ludzie którzy są zalogowani i im gra działa od rana nieprzerwanie, dopiero po wylogowaniu nie można się wbić.
Damian88max
03.05.2012, 18:40
pełen luz to nie pisz ze sa nobami czy kretynami, maja kase stać ich wieć sobie kupują klejnoty hehe, są normalnymi ludzmi a nie kretynami, po prostu stać ich :) a ja sącze kolejnego Harnasia hehe
skonczy sie przerwa a ty bedziesz pijany:D XD
Spróbujcie się wylogować ze strony i zalogować ponownie i dopiero próbować wejść do gry - mi się w ten sposób udało.
Spróbujcie się wylogować ze strony i zalogować ponownie i dopiero próbować wejść do gry - mi się w ten sposób udało.
Potwierdzam działa :)
BlackPius
03.05.2012, 19:21
Gra faktycznie zaczęła działać ale menu gwiazdy ma błędy nie mam zakładki handlu i nie pokazuje mi wszystkich obieków (po najechaniu są opisy i mozna zwiekszac poziom albo burzyc)
macie takie problemy?
sprawdzałem na 2 przegladarkach.
co to mooże byc?"
Gra faktycznie zaczęła działać ale menu gwiazdy ma błędy nie mam zakładki handlu i nie pokazuje mi wszystkich obieków (po najechaniu są opisy i mozna zwiekszac poziom albo burzyc)
macie takie problemy?
sprawdzałem na 2 przegladarkach.
co to mooże byc?"
Włącz grę jak masz problem taki to odśwież, powtarzam odśwież i nie zmieniaj zakładek podczas ładowani gry (mi działa)
cornflakes
03.05.2012, 19:33
to nie pomaga, ja mam ten problem od tygodnia, brat czatów, brak grafik, wywalanie co 5 minut, na roznych przeglądarkach, różnych łaczach internetowych, różnych kompach, na sformatowanych niczym nie zaśmieconych. support zalecił czekać do dzisiejszej konserwacji ale nic to nie dało ;) jednym słowem masz przesrane ;p
BlackPius
03.05.2012, 19:36
nie ukrywam ze jest to bardzo irytujace i gryby to nie the settlers których uwielbiam to juz bym sobie dał sposób
ps mi tez to gówno daje:/
Damian88max
03.05.2012, 19:47
a u mnie dlaej nie dziala;(
BlackPius
03.05.2012, 20:02
dokładnie lipa na maxa
Michaster
03.05.2012, 20:05
Ile jeszcze? Trzeba czekać!!!!!!!!!
znowu sobie jaja robia, wiecie po 2 dzisiaj dzien wolny wiec pewnie siedzi jeden bidny programista na krzyz i sie dziwi co sie dzieje :P
Niczka84
04.05.2012, 11:44
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
Nie chcesz niczego przegapić?
Śledź nas dzięki usłudze Twitter i Facebook.
Zespół The Settlers Online
Piątek, 4.05.2012, 11:40
O co znów chodzi?
Niczka84
04.05.2012, 12:04
dziś to samo, jaj se robią i tyle
MrocznyMleczarz
05.05.2012, 14:35
udało sie komuś?
U mnei cały czas brak połaczenia...