Zobacz pełną wersję : Brak Chatu
Siema
Mam problem z chatem . Raz wyświetla mi się tylko global , pomoc , szept i wiad. które i tak nie działają , raz wyświetla się same wiad. Nie moge handlować .
W czym tkwi problem ?
edit.
Zapomniałem dodać , że mam tak już od kilku dni .
manassess
27.04.2012, 14:46
Hej
Mam podobny problem i to od 2 dni. Nie mam zakładki Handel i chat nie działa. Wyświetla mi się informacja "brak dostępnego serwera rozmów". Co z tym zrobić?
Witam,
i ja dołączam się.. mam to samo co wy od kilku dni i już mnie to denerwuje... Jak przywrócić handel i chat?
od razu po zalogowaniu nie macie czatu wcale, czy znika po pewnym czasie ?
Od razu po lognięciu się .
cornflakes
27.04.2012, 20:35
ja mam to samo od 2 dni i mnie już trafia :/ support sugeruje, że wina u mnie i może ma racje bo na innym kompie chodzi normalnie ... ALE, zrobilem już co mogłem, w tym format systemu, zmiana dostawcy netu i dalej mnie wywala albo nie ładuje czatów albo mi wszystko miga :/ tyle że teraz juz support nie odpowiada tak szybko jak wtedy kiedy wszystko wskazywało, że wina jest w moim połączeniu ;p
zostało mi chyba że laptopy HP nie ogarniają settlersów ;)
Mam dokładnie ten sam problem. Pojawił się wczoraj po przerwie technicznej a wcześniej wszystko działało perfekcyjnie. Tak samo support sugeruje, że wina jest u mnie bo na innym kompie przy testach wszystko działało dobrze. Ale widzę, że u wszystkich problem pojawił się w tym samym czasie.
cornflakes
27.04.2012, 20:58
no i pozostaje czekać, support nie pomoże bo patrzy od dupy strony na problem :) bo litości, nowy dostawca, nowy system, ten sam problem?
Mam 2 laptopy und kompa i jest tak samo . Wchodziłem u kolegi i dalej to samo .
NtGuilty
27.04.2012, 23:13
Fakt - raz działa a raz nie - nie wiem od czego to zależy:/
Zajmie się tym ktoś ? Gra bez handlu jest troche daremna ;/
edit
Zapomniałem sprawdzić maila , trzeba kasować cache regularnie albo zmienić przeglądarkę . Pomogło , temat do zamknięcia .
cornflakes
27.04.2012, 23:54
Zajmie się tym ktoś ? Gra bez handlu jest troche daremna ;/
edit
Zapomniałem sprawdzić maila , trzeba kasować cache regularnie albo zmienić przeglądarkę . Pomogło , temat do zamknięcia .
sam jesteś do zamknięcia ;p
u mnie nie pomaga czyszczenie cache, zmiana przeglądarki, nawet format nie pomógł i czyściutki pachnący windows ;]
Rahi_007
28.04.2012, 09:19
Witam,
Mam dokładnie ten sam problem, czat czasami nie chodzi wcale, czasami chodzi ale bez zakładki handel, co mocno wpływa na grywalność (oczywiście negatywnie)... Problem pojawił się po ostatniej przerwie konserwacyjnej, w ogóle mam wrażenie, że gra od tego czasu mocno się muli...
Próbowałem już jak radzi support reinstalować flash playera. Odinstalowałem, zainstalowałem najnowszy. Nic. Odinstalowałem, zainstalowałem starszy nic. Czyściłem 20x cache i cookies. Uruchamiałem grę w IE, Firefox nic a nawet gorzej niż w Chrome. W chrome raz działają kanały raz nie a nawet jak działają to gra wysiada przy większej liczbie buffowanych budynków. Zmieniałem też providera netu i nic. Na innym kompie w domu działa ok. Na tym gdzie mogę grać nie działa. Co być może świadczy o tym, że wina jest po stronie naszego sprzętu ale. Wcześniej grałem codziennie przez miesiąc i nie było najmniejszego problemu. Gra wysiadła po ostatniej przerwie technicznej w czwartek. Już kilka dni bez handlu i przestaje mi się chcieć grać bo handel jest całą osią akcji. Niedługo sobie po prostu grę daruję. Mam nadzieję, że informacje z tego forum docierają do supportu.
Ja też mam ten problem, że nie mogę pisać na szepcie i innych czatach:( Pisałam do suportu ale nie odpowiedzieli.
Florentyna
28.04.2012, 10:52
Witam! U mnie od wczoraj jest to samo. Mam problem z wejściem do gry - pasek ładowania dochodzi do końca i nic się nie dzieje, a jeśli już mi się to uda, po chwili tracę łączność z serwerem, nie mówiąc już o znikających zakładkach, zwłaszcza handlu
Rahi_007
28.04.2012, 12:12
Witam ponownie,
Próbowałam teraz wyczyścić cache i cookies ale nic to nie dało... Zmieniłam więc, przeglądarkę na chroma... Przez jakiś czas chodziło, ale teraz gra kompletnie siadła, dzieje się dokładnie to samo co u Florentyny i to już bez względu na jakiej przeglądarce. Dziwne, że u mnie wszystkie problemy z grą zaczęły się po ostatniej przerwie technicznej, wcześniej wszystko chodziło idealnie, a przecież w tym czasie nic z systemem nie robiłam... Siedzi na tym chacie czasem ktoś z suportu? Może by coś napisali, skoro tylu graczy w tym samym czasie ma ten sam problem, to chyba nie może być wina naszych kompów.
Florentyna
28.04.2012, 13:03
Własnie przed chwilą po raz kolejny odinstalowałam i zainstalowałam ponownie Flash Playera, ponadto to samo zrobiłam z przeglądarkami Chrome i FF, udało mi się wejść jeden raz na Chrome, a teraz kiszka :) Mam już dosyć. Support odpowiada jeden raz standardowym "że się tym zajmą i ble ble " a potem nic
nikolarafal
28.04.2012, 19:56
Support olewa ludzi jak narazie , zero jakiejkolwiek informacji nic z ich strony.
A gra nie dziala co z tym idzie wiekszosc stoi w miejscu.
Poprostu zenada .
manassess
29.04.2012, 10:08
Tak jak wcześniej pisałem już od kilku dni nie mam chatu i handlu. Pisałem do supportu i cisza. A dzisiaj doszło do tego, że mam zadanie dzienne w którym jest handel. I jak mam to niby wykonać skoro nie mam handlu od kilku dni. Czy mógłby w końcu ktoś się tym zająć łaskawie? Jeśli tak dalej będzie to dalsza gra mija się z celem i wkrótce podziękuję.
Również borykam się z tym problemem. Co ciekawe "zjawisko" to występuje u mnie gdy łączę się za pomocą play online. Gdy natomiast wykorzystuję neostradę (na tym samym komputerze), problemu nie ma :)
Przypuszczam, ze przyczyna występuje po stronie dostawcy internetu, a nie po stronie twórców gry, ale informatykiem nie jestem, więc mogę się mylić.
yanek ja mam również net z Playa . Na Firefoxie musiałbym ciągle cache kasować , bo co włączenie stronki chat mi znika , ale za to na IE wszystko normalnie działa .
Ja mam jeden modem play online w pracy na komputerze a drugi modem play w domu na innym komputerze. Na tym w pracy gra nie działa z tymi samymi problemami, które mają wszyscy ale w domu gra działa perfekcyjnie. Poza tym jak pisałem już wcześniej do przerwy technicznej w czwartek w pracy na modemie play online gra działała perfekcyjnie.
Dajcie znać wszyscy z problemami czy macie play online.
cornflakes
29.04.2012, 14:20
ja też mam problem z play online, ale również od wczoraj jeszcze doszła sieć blokowa (nie wiem co to za dostawca), przy której do wczoraj grało sie normalnie. już miałem jechać na playa, ale jak widać to nie to jest problemem.
nie moge ani pisac na global ani na szept co jest
manassess
29.04.2012, 19:15
Ja też mam play online ale do ostatniej przerwy konserwacyjnej wszystko działało dobrze więc sądzę, że raczej w ciągu jednego dnia play się nie popsuł na tyle, żeby takie cyrki zaczęły się dziać.
nikolarafal
29.04.2012, 20:30
Ja tez mam playa miedzy innymi i wszystko dzialalo do ostatniej pracy konserwacyjnej. Teraz nie mam zadnej zakladki , nie wspomne o logowaniu ile razy musze odswierzac .
cornflakes
29.04.2012, 20:39
już kij z czatem, mi sie teraz mapa nie chce ładować, ani mapka przygody, ani zbudować nie moge częśći budynkow bo po kliknięciu w budynek nie ma grafiki ;d
nikolarafal
29.04.2012, 21:26
No moze cos z tym zrobia , pisalem do supportera od czwartku i do dzis maja to w glebokim powazaniu.
Przyznam sie , że są nawet lekkie problemy z wczytaniem gry . Za 2,3 razem dopiero gra wczytuje sie normalnie .
Mi już opadły ręce i kompletnie nie mam siły dyskutować z dyletantami z supportu, którzy nawet nie czytają pisanych do nich maili ze zrozumieniem. Cała ich praca polega na zwrotnym pisaniu maili i wskazywaniu na chybił trafił jakiegoś z kilku standardowych rozwiązań, które mają przygotowane na wszelkie okazje. :/
Jestem pewien, że tego forum też nikt od spraw technicznych nie przegląda.
Dla pokazania o czym mówię przytoczę moją dyskusję z supportem.
JA -Od wczorajszej przerwy technicznej gra działa mi niestabilnie. Są problemy
z poprawnym zalogowaniem się do gry. Przeważnie po zalogowaniu brak kilku
kanałów rozmów a pozostałe nie działają. Najczęściej brak kanału
'handel'. Często wisi komunikat 'łączenie z serwerem rozmów'. Także
podczas buffowania budynków gra potrafi się zawiesić i trzeba ją
restartować. Próbowałem czyścić pamięć podręczną i cookies oraz
restartować komputer. Próbowałem odpalać grę w przeglądarkcha mozilla
firefox oraz google chrome. Do wczorajszej przerwy technicznej nigdy nie
wystąpił żaden problem.
Support - Opisany przez Ciebie problem może byc związany z brakiem najnowszej wersji Flasha.
JA - Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie najnowszy Adobe Flash Player 11.2
Nie pomogło. Czasami pojawia mi się też komunikat: 'Aktywacja obszaru serwera nieudana. Żądany obszar nie może zostać uruchomiony".
Support - Uprzejmie proszę, aby wykluczyć jakiekolwiek problemy z kontem, o przetestowanie grę na innym komputerze, przy innym połączeniu.
Proszę również, o unikanie otwartych dodatkowych przeglądarek, oraz gier/aplikacji w tle, które wykorzystują Flash (niektóre komunikatory wyświetlają w ten sposób reklamy).
JA - Witam
Przy testach na innym komputerze rzeczywiście wszystko działa dobrze. Ale czytając forum okazuje się, że dokładnie identyczny problem pojawił się u bardzo wielu osób. Polecam do przeczytania: http://forum.thesettlersonline.pl/threads/18818-Brak-Chatu
Support - Problem może być związany z Twoją aktualną przeglądarką. Proszę, upewnij się, że posiadasz najnowszą wersję. Jeżeli tak, spróbuj moze4 zainstalować inną przeglądarkę.
No i tyle, nie chce mi się ciągle do nich wysyłać maili skoro taki technik nie przeczyta nawet jednego wątku na forum gdzie wszystko jest bardzo szczegółowo opisane przez wiele osób. Kompletnie nie dociera do nich, że chwytaliśmy się już tych wszystkich sposobów i że problem wystąpił po ostatniej przerwie technicznej a my nic nie zmienialiśmy w swoich komputerach. Absolutny brak sił do takiej ignorancji :/
nikolarafal
30.04.2012, 18:51
Nie potzebnie z nimi woogle dyskutujesz , to jest woogle porazka co odwalaja.
Nawet nie umieja przeprosic za bledy , a nie wspomne aby cos odpisac .
cornflakes
30.04.2012, 21:31
tak, ja juz o tym wspomniałem, support chętnie opisywał kiedy sytuacja była dla mnie nowa i mogli radzić typowe rady - zmienić dostawce, zmienić przeglądarke, czyszczenie. zrobiłem nawet format, nie pomogło, zmieniłem dostawce, pocztkowo nie pomogło, zmieniłem komputer, nie pomogło, wrociłem do swojego lapka, dałem jeszcze innego dostawce - POMOGŁO! dałem tego dostawce na innego kompa, problem wrócił :) na jednym Ok na drugim nie. powstało tak błędne koło że nie idzie dojść co jest problemem, sądze że wina jest od strony gry, która gryzie się czymś na kompie tylko z czym może się gryźć jak komputer czysty po formacie... z windowsem?
majakajak
01.05.2012, 10:11
U mnie pojawia się ten sam problem, zaczęło się od ostatniej aktualizacji 26 kwietnia. porażka
Problem jest raczej z serwerem gry. W przeglądarce firefox wyraźnie widać, że wciąż próbuje się połączyć z serwerem - bezskutecznie. Przejrzałem forum angielskiej wersji settlersonline i okazuje się, że u nich też pojawił się ten sam problem. Jednak różnica jest taka, że tam podpowiada im nawet administrator forum. Pojawia się co jakiś czas i odpowiada graczom więc przynajmniej czują, że ktoś nad nimi czuwa.
A support to pewnie taka typowa infolinia gdzie mają zatrudnionych mało znających się pracowników, którzy odpowiadają na podstawie przygotowanego w komputerze schematu. W związku z czym problem pewnie nigdy nie dotrze do jakiegoś przełożonego, który mógłby ocenić go kompleksowo.
KINGAKINGA1
02.05.2012, 14:44
u mnie dokladnie to samo od wczoraj wieczor, brak handlu i czatu. nie wydaje mi sie by to byla wina z naszej strony
Może znajdziecie info na angielskim forum skoro tam admin odpisuje :)
zero zainteresowania tematem ze strony Moderatorów i Administratorów.... mam taki sam problem jak wy i najwidoczniej te niby "przerwy konserwacyjne" tylko pogarszają grę. Przed tymi "konserwacjami" wszystko chodziło idealnie.
Czy komukolwiek z problemem udało się go jakoś rozwiązać? U mnie po kolejnej przerwie technicznej żadnej zmiany. Wciąż chat nie działa i są ogromne problemy z zalogowaniem się do gry.
podporkos
03.05.2012, 16:55
dołączam się do tych nad mną też czat niedziała, testowałem na trzech kompach w domu (2 stacjonarne i laptop), brak wpływu przeglądarek, z reguły w ogóle nie startuje czat, czasem jest przez pierwsze 30s.
Lorek1987
03.05.2012, 16:56
u mnie zalezy to od tego czy w miedzy czasie gdy gram, korzystam z bittorenta, jezeli mam go odpalonego to czat, albo cala gra mi padaja>>>
ja nawet jak mam wszystko wyłączone to nie działa. Nawet nie widzę kto jest online... Niech coś Ci technicy z tym problemem zrobią bo mnie szlak zaraz weźmie! bez handlu i czatu gildii sobie nie pogram.
Mam taki sam problem :(i też od wczoraj .Może jednak to nie Nasza wina i ktoś się tym zajmie .
U mnie problem z chatem zniknął po zmianie przeglądarki na IE , jednak mam problemy z wczytaniem gry (teksty budynków niezbyt często się wczytują) , ogólnie jest cieniutko z włączaniem gry .
To jeszcze nic. U mnie oprócz tego, że nie działa czat, to często gra się nie odpala:(
Piotru70
04.05.2012, 07:15
Polecam ściągnąć nową Jave, aktualke Mozilli.
manassess
04.05.2012, 10:25
Znowu zauważyłem że po ostatniej przerwie konserwacyjnej jakieś cyrki się dzieją. Bardzo długo wczytywała się grafika, a jak wczoraj zwiększyłem poziom miecznika to grafika budynku się wykrzaczyła. Ponowne logowanie nie pomaga. A dzisiaj otrzymałem kolejne zadanie dzienne gdzie jest oczywiście HANDEL. A już od blisko dwóch tygodni taka zakładka się nie pojawia i czat też nie działa.
Nie ma żadnego dowodu na to, że ktokolwiek z supportu czyta ten temat. Po prostu wszyscy ślijcie do nich maile z opisem problemu i koniecznie wklejajcie link do tego tematu na forum żeby mieli pojęcie, że problem jest zbiorowy.
niby okno jest zaraz po zalogowaniu ok a po 5,10 min zaczynaja znikac zakladki szept,handel itd zostaje tylko zakladka wiadomosc i okno od ostatniego kanalu ;|
Malusia mam tak samo . Pierwsze co zawsze robie jak mi gra łaskawie odpali to ustawiam handel , bo potem wszystkie chaty znikają .
Rahi_007
04.05.2012, 14:21
Maile z opisem problemu na supporcie nie robią wiekszego wrażenia. Zgłaszając problem, trzy razy pisałam im, że wyczyściłam cache i kilakrotnie sprawdziłam, czy to nie jest wina przeglądarki. I co? Czwarty raz odpisali mi, cytuję: "Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki." Stwierdziłam, że nie ma sensu z nimi rozmawiać, bo jedyne co mogłabym im napisać po takiej odpowiedzi, to co myślę o stanie ich mózgów. Albo ktoś odpisuje tam na problemy na zasadzie "kopiuj wklej", albo mają już teraz wyłącznie odpowiedzi automatyczne, co i tak na jedno wychodzi. Równie dobrze można sobie pogadać do krzesła i liczyć, że coś poradzi. Nie wiem, czy tak trudno powiedzieć "sorry skopaliśmy, dzięki za info, będzie próbowali to naprawić?" albo chociażby wymyślić jakąś logiczną odpowiedź. Tragedia. W każdym razie u mnie, po ostatniej przerwie też znowu dzieją się cuda. O dziwo tym razem jest nieznaczna poprawa. Gra się wczytuje już bez większych problemów, za to handel i czat, jak mu się podoba. Istna loteria, przy jednym logowaniu wszystki idzie perfekcyjnie, po kolejnym nie działa już nic...
cornflakes
04.05.2012, 16:46
tyle już woja wpier* przez te cyrki z przerywaniem połączenia, bo nie mogłem zawrócić albo przy próbie bloka mi przerywało, że masakra.
powinni sobie odpuścić myślenie o jakimś pvp bo to będzie żart jak wprowadzą ;p
Ja kilka dni temu dostałem od supportu ostateczną odpowiedź: "problem został przekazany do odpowiedniego departamentu". No i tak sobie czekam. W sumie już 9 dni jak mi gra nie działa.
ja mam ten sam problem tez juz dosyc długo i mnie to wali juz normalnie sprawdzac powinni co zmienili i tam szukac błedu bo fakt jest taki ze jesli gra ładuje sie dobrze tzn obrazki i wszystkie inne graficzne elementy gry to szlag trafia czat i handel a oni dalej kumaja i przekazuja sprawe do odpowiedniego departamentu
sirTomas
04.05.2012, 22:58
Prawda jest taka, że supporta też wali czy ta gierka będzie chodzić czy nie. Są to zapewne jakieś studenciaki pewnie drugiego albo trzeciego sortu którzy jedynie co potrafią to pić tanie wina. Wielce się obrażają jak im powiesz, że ****a robią i odpisują, że jak będę ich obrażał to nie będą mi odpisywać. Dobre sobie jakby mi na tym zależało :)
Ja mam, wyrzuca mnie już przy logowaniu i wyświetla komunikat, że zerwane połączenie z serwerem i żeby odświeżyć, ale odświeżanie nic nie daje.
Podejrzewam, że od rana nie będzie już tego problemu, więc cierpliwie poczekam :)
ja mam ciągle ale próbuje zrobic cos na własna reke bo na suport sie nie doczekam
U mnie się poprawiło ahahaha! Teraz handel i chat działają za każdym razem za to w 90% przypadków nie ładuje mi się grafika, budynki, złoża itd. Więc mogę sobie do woli handlować ale nie mogę budować, buffować, levelować itd budynków :)
mam to samo z tym ze mi znowu grafika się ładuje a handel nie wiec lipa (zastanawiam się nad tym iż problem leży w łączu Play online ale wcześniej tego nie było pozatym nie mogę zainstalowac update do modemu) serwer gry i rozmów sa chyba postawione osobno i to może byc przyczyną tak mi sie zdaje ale na 100 % nie wiem
wychodzi na to że wszyscy mamy kiepski net... no ale prosze 10 mb, 3 kompy... na żadnym nie działa mi czat i handel... po prostu szlag człowieka trafia... na początku przerywało, relog i wracało, a teraz... szlag mnie trafia, magazyny pełne rzeczy na handel, innych surowców zaś mało, ale co z tego?? Skoro itak nie moge po gadać, po handlować, ani nawet spytać o cokolwiek na pomocy...
net mamy dobry ale przy jakiejs tam aktualizacji musieli zrobic jakies ograniczenie by serwery nie ładowały sie razem, pozatym na forum angielskim wyczytałem iż mają ten sam problem ale tam przynajmniej dostają informacje iz pracują nad tymi błędami tutaj tylko wzmianka na temat tego ze wiedza i nic pozatym (ciekawi mnie tylko to jesli sie cos zmieniło to wiem co i tam szukam najprawdopodobniejszych przyczyn, ale oni chyba na to nie wpadli i dalej szukają gdzies indziej)
Dziś też mam brak czatu.
Jeszcze godzinę temu miałem, teraz mam tylko szept i wiadomości. Nie pokazuje mi się kto ze znajomych jest online itd. Jest to trochę niemożliwe, żeby tylu użytkownikom padło na raz, a support trzeba zasypać informacjami, to wtedy może zobaczą :]
Po 4 relogach wróciło do normy. Coś się dzieje z grą.
nic z tym nie robią, wszystko rozsypane tak jak było, dzisiaj rano miałem handel tylko przez 30 minut. Niech te kur*y niemieckie ruszą dupy i niech naprawią problem, bo powoli zaczynam żałować że wydałem 40 zł na wersje pudełkową tej gry...
BlackPius
06.05.2012, 20:35
Śląsk Mistrzem:)
ps
mi też k***a nie działa:?
Jest nadzieja na poprawę sytuacji :) Wreszcie obsługa play przestała uparcie twierdzić, że to nie oni są winni.
Oto jaką odpowiedź otrzymałem dziś po wysłaniu kilku zgłoszeń w tej sprawie:
"Witamy, informujemy, ze zgloszenie 43734xxx wymaga dodatkowej analizy przez naszych ekspertow, po ktorej udzielimy odpowiedzi. Pozdrawiamy PLAY"
No to czekamy...
cornflakes
09.05.2012, 17:09
ja zauważyłem lepsze jaja, ludzie się skarżą jak wchodze na ich wyspę żeby bufować to im sie wiesza gra ;D
Tez mam to samo od 2 dni. masakra jakaś. Gra dla przyjemności czy gra żeby się wkurzac
marmurekkce
09.05.2012, 18:03
No to pohandlowane ;> jak żyć ? :)
Bez sensu, trzeba zmienić gre. Pisałam wielkokrotnie do suupotu i dostałam odpowiedź że postarają się rozwiązać ten problem. Szkoda tylko mi kasy która wydałam na diamęty myślałam że to solidniejsza firma jak widac mają nas w d...
Bez sensu, trzeba zmienić gre. Pisałam wielkokrotnie do suupotu i dostałam odpowiedź że postarają się rozwiązać ten problem. Szkoda tylko mi kasy która wydałam na diamęty myślałam że to solidniejsza firma jak widac mają nas w d...
Ja też już dziekuje TSO mam dosc 3 dni pisania zgłoszeń do supportu i nic to nie dało. Pokazali mi gdzie mają swoich potencjalnych klientów. Czekam na D3 mam nadzieje ze na diablo sie nie zawiode:P
marmurekkce
09.05.2012, 20:43
Tiaa, nacieszyłam się zakładką handlu całe 45min... no tak musieli coś zepsuć ,żeby w nocy mieli co naprawiać ...
Ja mam to samo, a mam też internet z PLAY. U mnie zaczęło się pierdzielić od poniedziałku i do tej pory są problemy. A co gorsze zauważyłem, że inne gry też zaczęły wariować i zastanawia mnie czy to nie czasem wina PLAY.
Tak mam jak próbuje się wbić do gry:
http://img406.imageshack.us/img406/3972/settlersscreen.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/406/settlersscreen.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
AndyMcQuinn
10.05.2012, 05:29
Nie wiem, co ma dostawca internetu do złego działania JEDNEJ gry. Ja również używam łącza od Play i dotąd nie było żadnych problemów z Settlersami, a jakby była wina dostawcy, to nie działało by od początku. Tym bardziej, że nawet to forum jak i inne strony/gry wczytują mi się bez problemu i wszystko działa ok. Widocznie coś im się skopało przez te ich próby obciążeniowe; nie wiem, może mają wszystkie światy na jednym serwerze, trudno powiedzieć. U mnie plansza gry się wczytuje i nawet można wykonać polecenia, ale idzie to opornie, a czat również mam zablokowany, tzn. brak zakładek i cały czas "łączenie z serwerem rozmów"...
Po dzisiejszych konserwach sytuacja wróciła do normy i u mnie jak na razie jest OK. Zobaczymy jak długo.
u mnie nadal są cuda - znikające okna chatu, zrywanie połączenia, niemożność odpalenia gry - ech...
Vega u mnie to samo dzisiaj nagrałem sie 40 min dosłownie i znikło wszsytko i tak juz 4 dzien;/ praktycznie nic sie nie da zrobic... 4 zgłoszenia do supportu zero odpowiedzi
Michalllll
10.05.2012, 18:21
Mam to samo już od około tygodnia.
Na wiele wiadomości do pomicy odpowiedz tylko jedna żebym zmienił przeglądarke i zaktualizował Flascha
paranoja 4 dzień to samo. Po 30 min gry wskoczył mi czat i handel, ale na 30 min się nim nacieszyłam bo jak mnie wywaliło to już nie da rady wejść do gry. Niestety trzeba się pozegnać z gierka bo szkoda nerwów
poooool90
11.05.2012, 12:49
ja mam ten sam problem. u mnie pojawil sie wraz z pojawieniem sie servera testowego. mam nadzieje ze administracja przewidziala jakas rekompensate za utrudnienia.
Mi dziś suupot napisał ze nikt nie ma tego problemu co ja. To im napisałam żeby zajrzeli na forum
U mnie jest już wszystko OK. Ale to była chyba jakaś przyczyna u mojego operatora internetu (PLAY), po dzisiejszej interwencji wszystko jest tak jak było wcześniej i gra już działa bez zarzutu :)
u mnie tak samo wszystko wróciło do normy :)
PS. też mam internet z PLAY