PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Licznik budynków

OrSzuL4321
24.04.2012, 17:14
Mam propozycję, a dokładniej licznik budynków. Chodzi mi o pokazywanie ilości danego budynku w menu budowy - jest to zastosowane w Settlersach na PC i uważam, że i tu się taka możliwość przyda.. Znacznie było ułatwiło to grę, gdyż gracz by wiedział ile i jakich budynków ma, ewentualnie co jeszcze dostawić/rozbudować.

Tyle ode mnie ;P.
Pozdrawiam :).

kazuja
24.04.2012, 17:46
To chyba będzie jak te statystyki wyspy wprowadza kiedyś ;)

RaideR
24.04.2012, 17:57
Wiadomo, że muszą jakoś ulepszać tą grę aby przyciągnąć klienta więc trzeba cierpliwie czekać :)

OrSzuL4321
24.04.2012, 19:01
To jest propozycja do administracji gry, tak więc głównie oni się powinni wypowiadać - wszystko odnośnie tego pomysłu zostało zawarte w pierwszym poście, nikt z innych graczy nie musi tu nic dodawać/dopisywać..
RaideR, Twój post można zaliczyć tylko do spamu, gdyż nie napisałeś nic sensownego, a "trzeba cierpliwie czekać" wystąpiło w poście kazuja (wystarczy odpowiednio przeczytać). Zresztą skąd RaideR możesz wiedzieć kiedy to wprowadzą?! Jesteś w administracji?! Masz kolorek?! Nie, więc nie spamuj.

RaideR
24.04.2012, 19:15
A co Ty myślisz, że jak podałeś taki przykład to przyjdzie do Ciebie jak to napisałeś "administator z kolorkiem" i Ci pogratuluje pomysłu? Podałeś pomysł na forum czyli do opinii graczy i niestety nie zabronisz mi komentowania tego tematu. Nie podoba się? To skasuj temat i siedź cicho. Tyle w temacie!

LordVaderPL
24.04.2012, 21:03
może zamiast licznika, drzewo z licznikiem które by zakładało:

gałąź pierwsza (rolnik) (ilość budynków/ilość produkcji)
---- gałąź 2 (młyn) (ilość budynków/ilość produkcji)
---- gałąź 3 (piekarnia) (ilość budynków/ilość produkcji)
/// końcowy przelicznik produkcji = np 50 chlebów/1 h /5/ 12/24h

Ci co znają settlers 1 (siedler:the) mieli tam statystyki terenu/budowli/ludzi i produkcji

OrSzuL4321
25.04.2012, 12:16
RaideR, japa :).

Podałeś pomysł na forum czyli do opinii graczy i niestety nie zabronisz mi komentowania tego tematu.
A ja nigdzie nie widzę takiej opinii z twojej strony :). Jak byś nie wiedział, to administracja zagląda do takich działów i przeglądają tematy..

LordVaderPL, nie wiem jak było w settlersach I, gdyż jest to jedyna część w którą nie grałem.. Ale dobry kmin ;).

Draxopix
25.04.2012, 16:03
http://ceo-economy.appspot.com/
i macie swoje liczniki

puszkow
25.04.2012, 21:17
Te liczniki ok. tylko brakuje statystyk. tzn najeżdżasz wskaźnikiem na młyn i pokazuje Ci ile masz takich budynków i ewentualnie % ich wykorzystania w czasie i w możliwościach. czyli masz np 3 młyny i na wykresie masz, że krzywa w jednostce czasu oscyluje w okolicach 2 - to znaczy że masz za mało pól (rolników) lub na za niskim poziomie, bo nie trafia odpowiednia porcja ziarna/zboża do młyna. itp tak było na pc i na amidze.

Fightcry
25.04.2012, 22:00
Sądzę że był by to dobry pomysł, na przykład nie chce mi się liczyć wszystkiego do arkusza kalkulacyjnego. Proponuję, aby został dodany przegląd królestwa, czyli dobowa produkcja, ilość budynków i tak dalej.