PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Dom Włodyki

Pirotechnic
22.04.2012, 20:36
Witam, mam małą propozycję odnośnie zmiany wraz z rozwojem domu władyki a powiązaniem jego z produkcją ludności cywilnej.

Otóż, do tej pory w grze podnosząc dom władyki otrzymujemy tylko dodatkowo trochę miejsca, ale koszt podnoszenia i czas trwania jest bardzo ogromny.
Ponadto ciągle ludziki robią się 1 na 15 minut.

Proponuję by wraz z rozwojem tego domu, ludność także szybciej by się "rozmnażała".

Poziom 1 - level 1 - ludzik na 15 minut
Poziom 2 - level 2 - ludzik na 12 minut
Poziom 3 - level 3 - ludzik na 9 minut
Poziom 4 - level 4 - ludzik na 6 minut
Poziom 5 - level 5 - ludzik na 3 minuty

Ponadto dzięki temu przyspieszy to odbudowę wojsk po walkach i sprawi iż dom włodyki (władyki) będzie bardziej opłacalny w budowie.

kazuja
22.04.2012, 20:38
predzej bedzie o 1 min na poziom albo wcale bo tak nikt lubczyka nie kupi :)

Tenebras
22.04.2012, 21:57
Też myślałem o takiej zmianie, ale tylko tak jak kazuja proponuje, 1min mniej co poziom. (lub 1min 15 sek, tak żeby na 5 poziomie było równo 10min)

Dondarrion
22.04.2012, 22:16
1 minuta na poziom to super pomysł +

Helventis
22.04.2012, 23:59
1 minuta na poziom byłoby ok. Na chwilę obecną mało opłaca się rozwijać dom władyki, znacznie taniej wychodzi rozwój 2 magazynów na 5 lvl co wychodzi taniej, a pojemności daje większą niż dom władyki 5lvl . Ja osobiście podniosłem Chatkę Wielkiego Władka na 2lvl tylko dlatego ze drażnił mnie wygląd 1lvlu (ot, taka duża drewniana stodoła xD )

Pirotechnic
23.04.2012, 06:58
najlepszą opcją jak kolega powyżej zaznaczył jest 1m15 sekund na poziom.

Czyli przy 5tym levelu produkcja gostka wynosi 10 minut

Wizardus
23.04.2012, 15:41
najlepszą opcją jak kolega powyżej zaznaczył jest 1m15 sekund na poziom.

Czyli przy 5tym levelu produkcja gostka wynosi 10 minut
A ile by produkował się osadnik przy 40 lev? Przy waszym rozumowaniu, po przekroczeniu 30 lev, czas produkcji osadnika był by ujemny :D

Myślę że pomysł przytoczony przez OPa jest najlepszy. Ulepszenie domu władyki powinno przyśpieszać nabór osadników, ale też bez przesady, bo przecież autorzy muszą też trochę zarobić na tej grze ;-),

Ponadto, sądzę że dom władyki powinien zmieniać nazwę, np na zamek władyki czy pałac władyki.

spyderek
23.04.2012, 16:14
Wizardus nie rozpędzaj się, max poziom budynku jest 5 ;]

a co do samego pomysłu to niepotrzebne ułatwienie, fakt fajna sprawa jakby się szybciej osadnicy robili, ale tak na prawdę ten przyrost naturalny jest marginalną sprawą jeśli się ma kilka piekarni.

Wizardus
23.04.2012, 17:25
Wizardus nie rozpędzaj się, max poziom budynku jest 5 ;]
A co do samego pomysłu to niepotrzebne ułatwienie, fakt fajna sprawa jakby się szybciej osadnicy robili, ale tak na prawdę ten przyrost naturalny jest marginalną sprawą jeśli się ma kilka piekarni.

Wiem że jest 5, odnosiłem się do wypowiedzi o skróceniu czasu przyrostu zależnie od levelu gracza. Jestem zwolennikiem skrócenia czasu zależnie od poziomu Domu Władyki.

Ja mam produkcję zboża na sporą skalę, 18 gospodarstw, każde na 3 lev, 5 młynów, 2 browary, 2 stajnie, 3 piekarnie i całość stale na buffach leci, a i tak ciągle muszę dokupować chleba.

smolk20
23.04.2012, 17:56
Pomysł beznadziejny szybciej gra się znudzi. Macie piekarnie i za chleb możecie sobie ludzików produkować.

Wiem że jest 5, odnosiłem się do wypowiedzi o skróceniu czasu przyrostu zależnie od levelu gracza. Jestem zwolennikiem skrócenia czasu zależnie od poziomu Domu Władyki.

Ja mam produkcję zboża na sporą skalę, 18 gospodarstw, każde na 3 lev, 5 młynów, 2 browary, 2 stajnie, 3 piekarnie i całość stale na buffach leci, a i tak ciągle muszę dokupować chleba.

Na sporą skalę? A wobec tego jaka skala jest moja 60 gospodarstw ?

1 minuta na poziom byłoby ok. Na chwilę obecną mało opłaca się rozwijać dom władyki, znacznie taniej wychodzi rozwój 2 magazynów na 5 lvl co wychodzi taniej, a pojemności daje większą niż dom władyki 5lvl . Ja osobiście podniosłem Chatkę Wielkiego Władka na 2lvl tylko dlatego ze drażnił mnie wygląd 1lvlu (ot, taka duża drewniana stodoła xD )

Zobaczymy jak dobijesz do 35 lvl czy nadal uznasz że władyki nie opłaca się ulepszać.

sparkz
23.04.2012, 18:59
ok, moje 2gm ..

1 ludzik co 3 minuty na 5 levelu -> 20 ludzikow na godzine -> 480, czyli na wyzszych levelach 1-2 przygody dziennie bez koniecznosci produkowania chleba. "Lekko" przegiete.

1 ludzik co 10 min na 5 levelu -> kosmetyczna zmiana, na upartego mozna przelknac.

A wobec tego jaka skala jest moja 60 gospodarstw ?

gdzies pomiedzy "Are you kidding me ?" a "czyste szalenstwo".

Na chwilę obecną mało opłaca się rozwijać dom władyki, znacznie taniej wychodzi rozwój 2 magazynów na 5 lvl co wychodzi taniej, a pojemności daje większą niż dom władyki 5lvl

ratusz (dom wladyki? tfu .. ) oplaca sie ulepszac dopiero, gdy niespecjalnie oplaca sie nam stawiac kolejny magazyn, czyli gdzies kolo 30-50k lacznej pojemnosci.

Piotru70
23.04.2012, 19:08
A ja jestem za tym aby zostało tak jak jest. Jedynie co mogliby zmienić to w sklepie na "Czarny rynek" jest opcja "Handlarz rudą żelaza" kosztuje ona 19 kryształów i 800 sztab brązu, co daje nam jedynie 100 szt sztab żelaza, jak dla mnie to jest trochę nieopłacalne, powinni chociaż zmniejszyć koszt do postaci 19 kryształów i 300 brązu, lub zwiększyć produkt do 250 sztab żelaza.

mchlek
23.04.2012, 20:46
A ja bym inaczej do tego podszedł- ludek przychodzi co kilka sekund szybciej za każdy poziom rezydencji. W końcu osadnicy mieszkają i dokonują czynów lubieżnych chyba u siebie w domu a nie w stodole u Władyki? :P
Trzeba by rozeznać ile sekund, może 1 na każdy lvl, może 2 a może 5, nie wiem jak tam mają hajty na 50lvl ilość rezydencji i lvl. Załózmy, że ktoś ma 50 rezydencji * 5 lvl, to by było przy powiedzmy 2 sekundach za lvl 500sekund szybciej niż normalnie.
Np. ja mam w sumie 40lvl na rezydencjach więc o 80 sekund by to przyspieszyło. Zawsze coś.

sparkz
24.04.2012, 07:42
Trzeba by rozeznać ile sekund, może 1 na każdy lvl, może 2 a może 5, nie wiem jak tam mają hajty na 50lvl ilość rezydencji i lvl. Załózmy, że ktoś ma 50 rezydencji * 5 lvl, to by było przy powiedzmy 2 sekundach za lvl 500sekund szybciej niż normalnie

Zaleznie od wieku serwera i paru innych czynnikow, srednio cos okolo 200-400 leveli rezydencji.

Pomysl calkiem nieglupi.