Zobacz pełną wersję : Gra Handel Osadnikami
Mormondia
17.04.2012, 00:03
Bądź coś w ten deseń. Często brak jest osadników, a na ich czas szkolenia nie mamy niestety wpływu. Handel wzbogaciłby się o jedną "walutę" więcej, a my nie mamy problemów z szybkim szkoleniem np. wojsk :)
Mam_Trzy_Pachy__
17.04.2012, 01:31
Jak to nie mamy wpływu ?
Magazyn prowiantu -> Zasoby -> Wędrowny osadnik (1 sztuka) / Rodzina podróżników (5 sztuk) / Emerytowani bandyci (25 sztuk)
Koszta:
Wędrowny osadnik - 25 chleba.
Rodzina podróżników - 125 chleba.
Emerytowani bandyci - 625 chleba.
Dondarrion
17.04.2012, 23:07
Mormondia musisz się bardziej z grą zapoznać bo temat jak widzisz teraz bez sensu... osadników dało się wytwarzać od zawsze także wiesz.
chodzilo mu chyba o handel osadnikami na rynku
spyderek
18.04.2012, 10:34
no ale przecież cały handel chlebem to tak na prawdę handel osadnikami
wordlord
18.04.2012, 11:54
no ale przecież cały handel chlebem to tak na prawdę handel osadnikami
Tak tylko, że chleb musisz najpierw przerobić, a to trochę trwa.
Jeśli wprowadzono by handel osadnikami, to byliby to jeszcze osadnicy czy już niewolnicy :P
Wizardus
18.04.2012, 11:58
Tak tylko, że chleb musisz najpierw przerobić, a to trochę trwa.
Jeśli wprowadzono by handel osadnikami, to byliby to jeszcze osadnicy czy już niewolnicy :P
Fakt, wtedy nasze państewka przeszły by na feudalizm.
Mój ojciec dotarł do dokumentów, iż nasz przodek żyjący w XVII wieku, szlachciura, przegrał w karty rodzinę chłopów. Ciekawie to musiało wyglądać jak rano, zapewne na kacu, musiał się do wsi wybrać i powiedzieć "Macieju, pakujcie manatki, od jutra przeprowadzacie się do Nadratowa" :D
CyprysowyKupiec
18.04.2012, 13:42
jeśli będzie handel osadnikami to ja żądam aby była możliwość przerabiać koniki na kabanoski:)