PDA

Zobacz pełną wersję : Wolność Slowa

Orbis
11.04.2012, 21:57
Dlaczego na czacie w grze jestem karany za korzystanie z praw gwarantowanych mi przez Konstytucje Rzeczypospolitej Polski*. Dlaczego za hasla za ktore wladza panstwowa, czy tez organy stojace na strazy prawa i porzadku nie maja prawa dac kary Modzi wlepiaja Bany.

Tak moze sie komus to nie spodoba, ale mam do tego prawa. Mam prawo powiedziec." Pederasci, Lezby, Geje Cala Polska z Was sie Smieje" - ban na 60minut....

Pragne przypomniec ze Wolność wypowiedzi gwarantuje wolność wyrażania swoich poglądów za pomocą wszelkich dostępnych środków ich uzewnętrzniania. Do takich środków możemy zaliczyć:
gesty,
dzieła sztuki,
prasę,
plakaty,
telewizję,
radio,
sieć komputerową (np.Internet),
płyty,
wystawy,
odczyty.

* oraz miedzy innymi takie akty prawne jak
Międzynarodowym Pakcie Praw Obywatelskich i Politycznych,
Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności,
Kodeksie cywilnym,
Kodeksie karnym,
Prawie autorskim,

Mam_Trzy_Pachy__
12.04.2012, 02:14
Sądzę, że chodzi tutaj o regulamin wewnętrzny. Jest wyraźnie w nim napisane, że "wszelakie" obrazy(Które Admin uzna za obrazę) nie będą tolerowane, tak więc nie powinieneś mieć ku temu żadnych zastrzeżeń. Nie czytacie regulaminu, a następnie macie pretensje o słuszność bana.

A jeżeli chodzi o to:
"Pederasci, Lezby, Geje Cala Polska z Was sie Smieje"

Ok, spoko. Ludzie mogą być Pederastami, Gejami, Lesbami, lecz z Twojej wiadomości jasno wynika, że wyśmiewasz takich ludzi- Z tego co wiem, to pewne osoby mogą czuć się urażone, ponieważ są osobami homoseksualnymi. Tak więc wydaje mi się, że ban był słuszny. Jeżeli nie jesteś tolerancyjny na "odmienność", to po prostu zostaw to dla siebie lub zapisz w swoim pamiętniczku. Uwierz, nikogo tutaj nie obchodzi to jakie masz poglądy na świat.
Masz nauczkę i niech Cię czegoś nauczy.

Następnym razem przemyśl treść którą chcesz zamieścić na chacie, a dopiero później pisz tematy w których będzie można obrać którąś ze stron.
W tym przypadku Administrator dający Ci bana miał 100% rację o jego słuszności.

DorotkaStokrotka
12.04.2012, 02:23
Jestem nietolerancyjna tylko dla braku tolerancji! Ja bym dała bana za taką treść min, na 3 dni a nie tylko na 1h. Może to by nauczyło coniektórych jak należy się zachowywać w sieci i gdzie ludzie przychodzą pograć i ewentualnie pogadać a nie po to, żeby 'wysłuchiwać' czyichś ideologii. Nie lubię ludzi aspołecznych i nietolerancyjnych. Takich się wyrzuca ze znajomych i daje komendę ignorowania ich.

Orbis
12.04.2012, 09:44
""wszelakie" obrazy(Które Admin uzna za obrazę)"" - a To Mamy Białoruś i karanie według zyjegos widzimisi?

DorotkaStokrotka - Jesli byla na czcie rozmowa o tym i kazdy czy czesc osob mowila co o tym mysli to dlaczego ja nie moglem podac swojego zdania?

"Tak więc wydaje mi się, że ban był słuszny. Jeżeli nie jesteś tolerancyjny na "odmienność", to po prostu zostaw to dla siebie lub zapisz w swoim pamiętniczku." Przepraszam Jesli ktos pisze ze lubi np Homeseksualistow to ja Mam Prawo napisac ze nie lubie? Dlaczego ktos kto ma inne zdanie od Was nie moze go wyrazić? I Kto tu jest nietolerancyjny? Nikt mi nie bedzie kazal lubiec homeseksualistow, i jak jest dyskusja o tym, to co zabierac glos moga tylko osoby niby "tolerancyjne"?

spyderek
12.04.2012, 10:18
tak mamy Białoruś, z tym wyjątkiem że jak ci się nie podoba to możesz wyjechać. A więc cześć.

OrderOfABudge
12.04.2012, 10:48
Dlaczego na czacie w grze jestem karany za korzystanie z praw gwarantowanych mi przez Konstytucje Rzeczypospolitej Polski*. Dlaczego za hasla za ktore wladza panstwowa, czy tez organy stojace na strazy prawa i porzadku nie maja prawa dac kary Modzi wlepiaja Bany.

Tak moze sie komus to nie spodoba, ale mam do tego prawa. Mam prawo powiedziec." Pederasci, Lezby, Geje Cala Polska z Was sie Smieje" - ban na 60minut....

Pragne przypomniec ze Wolność wypowiedzi gwarantuje wolność wyrażania swoich poglądów za pomocą wszelkich dostępnych środków ich uzewnętrzniania. Do takich środków możemy zaliczyć:
gesty,
dzieła sztuki,
prasę,
plakaty,
telewizję,
radio,
sieć komputerową (np.Internet),
płyty,
wystawy,
odczyty.

* oraz miedzy innymi takie akty prawne jak
Międzynarodowym Pakcie Praw Obywatelskich i Politycznych,
Europejskiej Konwencji o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności,
Kodeksie cywilnym,
Kodeksie karnym,
Prawie autorskim,

Nigdy czlowiek nie ma , nie bedzie , i nie powinien miec 100% wolnosci wyrazu bo zgodnie z tego co przedstawiles , moglbym cie dotkliwie pibic tlumaczac sie ze tak intensywnie "gestykulowalem" wyrazajac swoja dezaprobate do osob tak oganiczonych umyslowo jak ty , a wstrzas mozgu , zlamany nos , wybita i zlamana zuchwa , oraz ogolna opuchlizna twarzoczaszki jest tylko niefortunnym efektem ubocznym wyrazania moich pogladow.... takze kolego przemysl na jakim swiecie zyjesz i dlaczego organy narzucily pewne restrykcje ... Twoja wolnosc wyrazu ma swoja granice , a jest to wolnosc drugiego czlowieka - nikt madry tego nie powiedzial ale na tym opiera sie budowa spoleczenstwa... jesli az tak ci to nie pasuje.... droga wolna .... pomykaj chyzo w tropikalny busz i zyj z malpami, tam masz 100% wolnosci wiec jak komus podprowadzisz banana to spodziewaj sie ze w jednym kawalku to ty nie zostaniesz .

"wszelakie" obrazy(Które Admin uzna za obrazę)"" - a To Mamy Białoruś i karanie według zyjegos widzimisi?
Jestes w polsce , zaktualizuj sobie oprogramowanie bo ci chyba GPS nawala . Prawa zawesze sa narzucane wedlug widzimisi , tylko ze te widzimisie sluza egzystencji i stabilnosci spoleczenstwa , oraz temu bys mogl spokojnie i godnie przezyc starosc zamiast szukac w smietniku odpadkow czyjegos obiadu zeby przetrwac .

DorotkaStokrotka - Jesli byla na czcie rozmowa o tym i kazdy czy czesc osob mowila co o tym mysli to dlaczego ja nie moglem podac swojego zdania?
Nie jestem zadna stokrotka ale pozwole sobie odpowiedziec =P Jest drobna roznica miedzy "Sp****ajcie pe***y bo wac nie lubie" a " Nie lubie homoseksualistow, bo w barach biora mnie za swojego" =] kwestia doboru slow , jesli jest sa to dla ciebie "zbyt wysokie progi" , to lepiej zrezygnuj z dalszej publikacji swoich pogladow =]

Przepraszam Jesli ktos pisze ze lubi np Homeseksualistow to ja Mam Prawo napisac ze nie lubie? Dlaczego ktos kto ma inne zdanie od Was nie moze go wyrazić? I Kto tu jest nietolerancyjny? Nikt mi nie bedzie kazal lubiec homeseksualistow, i jak jest dyskusja o tym, to co zabierac glos moga tylko osoby niby "tolerancyjne"?

Nikt ci niczego nie narzuca , czy lubisz osoby odmienne od swej orientacji czy tez nie.... czy lubisz facetow ,czy tez zwloki ,czy zwierzeta ,osoby w podeszlym wieku osoby kalekie etcetcetc ,jestes czlowiekiem i masz prawo do godnej egzystencji bez nieustannych obelg przemocy i publicznego ponizenia . Pomysl o tym i pozwol innym prowadzic podobne zycie .

Pozdrawiam
Order of a Budge

Orbis
12.04.2012, 11:13
Przepraszam nie uzylem zadngo slowo powszechnie uwazanego za obrazliwe stosunku do osob o homeseksualnej orientacji seksualnej ale skoro Tego nie rozumiecie to przykro mi nie moja wina. Moge wyjsc na miasto mowisz Pederasci, lezby, Geje cala Polska z Was sie smieje i zaden Policjant nie moze mi dac za to nawet mandatu karnego

spyderek
12.04.2012, 11:19
no to idź, i tobie ulży i nam będzie lepiej jak pójdziesz

Orbis
12.04.2012, 11:27
Spyderek nie podoba sie to nikt nie zmusza Ciebie do czytania - co ktos ma odmienne zdanie to najlepiej zatkac mu usta albo powiedziec niech sobie pojdzie
Ps. Tobie sie pisze z wielkiej litery :P

EX_Soliren
12.04.2012, 11:29
Ban został nałożony prawidłowo. Użytkownik ma możliwość odwołania się i kontaktu z supportem. Proszę zwrócić uwagę że dostał użytkownik jedynie godzinę, czyli w mojej ocenie ostrzeżenie że takie zachowanie nie będzie tolerowane. Normalnie są to kary o wiele dłuższe.

Pozdrawiam,
MOD_Soliren
Ten który nałożył tego bana.

set2g
12.04.2012, 11:30
To idz i krzycz będzie mniej dwuznacznych sytuacji na czacie etc.
Jeśli ci się tu nie podoba, to masz 2 wyjścia, kończysz grę i do widzenia, albo będziesz musiał się dostosować

Orbis
12.04.2012, 11:32
Soliren podaj chociaz podstawe regulaminu na podstawie ktorego dostalem Bana?

I Powiedz czemu na jakis 8 Moderatorow, tylko od Ciebie kiedykolwiek dostalem Bana?, a inny przynajmniej czesc nie uwazala tej samej mojej wypowiedzi za lamiacej regulamin

Orbis
12.04.2012, 11:33
"To idz i krzycz będzie mniej dwuznacznych sytuacji na czacie etc.
Jeśli ci się tu nie podoba, to masz 2 wyjścia, kończysz grę i do widzenia, albo będziesz musiał się dostosować"

Tylko ludzie bierni jak cos im sie nie podoba wychodza, nie walcza i poddaja sie..

OrderOfABudge
12.04.2012, 11:34
Pederasta - "W potocznym języku polskim już w połowie XIX w. Słownik języka polskiego Orgelbranda notuje termin pederasta, definiując go w sposób silnie nacechowany ujemnie, zdecydowanie pejoratywny i wysoce stygmatyzujący jako: gwałciciel, hańbiciel chłopców...Jednocześnie, termin, w takim znaczeniu, często jest traktowany jako stygmatyzujący i użyty w stosunku do męskich osób homo- lub biseksualnych posiada wydźwięk pejoratywny i wyraźne nacechowanie ujemne[32], gdyż może sugerować kontakty seksualne z małoletnimi chłopcami, być może nawet w wieku poniżej AoC[33][34]. Współcześnie jest używany szczególnie przez osoby negatywnie nastawione do osób homoseksualnych[35]. Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski uznał, że określenie "wstrętni pederaści" przynależy do mowy nienawiści używanej w celu dyskryminacji jednostek lub grup społecznych, i że posługiwanie się nim nie respektuje wymogu poszanowania godności przynależnej każdemu człowiekowi[36].

Użycie określenia "pederasta" było przedmiotem sporów sądowych. W 2006 roku Sąd Okręgowy w Gdańsku oddalił złożony w trybie wyborczym pozew w sprawie znieważenia przez użycie słowa "pederasta" i uzasadniając to tym, że oznacza ono właśnie męskiego homoseksualistę." *

Lezba- http://pl.bab.la/slownik/polski-angielski/lezba

Gej - "Słowa gej (ang. gay man) oraz lesbijka są uznawane za najbardziej neutralne "*

Tylko jedno z trzech okreslen ktore uzyles jest uznawane za Neutralne ( tylko neutralne) ... Uzywasz okreslen pejoratywnych mowiac o mniejszosciach seksualnych i mowisz o tolerancji ?

* - zrodlo : wikipedia

Orbis
12.04.2012, 11:37
Użycie określenia "pederasta" było przedmiotem sporów sądowych. W 2006 roku Sąd Okręgowy w Gdańsku oddalił złożony w trybie wyborczym pozew w sprawie znieważenia przez użycie słowa "pederasta" i uzasadniając to tym, że oznacza ono właśnie męskiego homoseksualistę." *

Dziekuje to chyba wystarczy za kolejny argument mojej niewinnosci

pederasta homoseksualista, homoerota; mężczyzna uprawiający pederastię, stosunki płciowe z mężczyznami.

Etym. - gr. paiderastía dosł. 'miłość do chłopców' od paiderast?s 'dosł. kochający chłopców'; zob. -ped-; erast?s 'miłośnik; przyjaciel' z erán - za słownikiem wyrazów obcych W. Kopalińskiego

Wiec kolejny dowod ze Slowo pederasta nie jest wyrazem obrazliwym. Przepraszam ale jesli chodzi o wykladnie znaczenia slowo W. Kopalinski jest wiekszym autorytetem niz byly RPO Janusz Kochanowski - tym bardziej ze RPO mowil nie o slowie pederasta a o wyrazeniu "wstretni pederasci" Wiec nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz ze tylko 1 slowo uzyte przezemnie ma charakter neutralny

OrderOfABudge
12.04.2012, 11:42
"Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski uznał, że określenie "wstrętni pederaści" przynależy do mowy nienawiści używanej w celu dyskryminacji jednostek lub grup społecznych, i że posługiwanie się nim nie respektuje wymogu poszanowania godności przynależnej każdemu człowiekowi"

Czytaj calosc zamiast koncowek jesli mowisz o konstruktywnej dyskusji ....

EX_Soliren
12.04.2012, 11:43
Użytkownik ma prawo odwołać się od bana u supportu. Forum nie jest miejscem do odwołań. Jako moderator uważam że kara została nałożona słusznie, a jak widać po powyższym zachowaniu użytkownik bana wykorzystuje do dalszego wzbudzania niepokoju. Forum nie jest miejscem do odwołań od bana.

Informacja o rzeczach zakazanych:

· Umieszczania treści lub przesyłania Komunikacji w jakiejkolwiek formie atakującej czyjąś rasę, orientację seksualną, religię, przynależność narodową, poglądy polityczne lub dziedzictwo etniczne.
· Przesyłania bądź ułatwiania dystrybucji treści lub Komunikacji szkodliwych, obelżywych, obraźliwych na tle rasowym lub etnicznym, wulgarnych, niedwuznacznych seksualnie, szkalujących, zagrażających, naruszających prywatność osobistą lub prawa do wizerunku lub budzących sprzeciw według racjonalnej opinii.
· Zamieszczania lub przekazywania „mowy nienawiści”.

+ Netykieta http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta

+ Zasady Postępowania UbiSoft:

ZASADY POSTĘPOWANIA
Oprócz ograniczeń podanych powyżej użytkownik naruszy Zasady Użytkowania, jeśli dopuści się (bądź inna osoba korzystająca z konta użytkownika) następujących czynów:
· Umieszczania, przesyłania, promowania bądź rozpowszechniania Komunikacji lub treści o charakterze nielegalnym.
· Prześladowania, grożenia, wprawiania w zakłopotanie lub śledzenia innego Członka bądź Gościa.
· Umieszczania treści lub przesyłania Komunikacji w jakiejkolwiek formie atakującej czyjąś rasę, orientację seksualną, religię, przynależność narodową, poglądy polityczne lub dziedzictwo etniczne.

Temat uważam za zamknięty. Moderatora forum proszę o zamknięcie.

Pozdrawiam
MOD_Soliren

OrderOfABudge
12.04.2012, 11:48
@ MOD sadze ze poki kolega nie wyczerpie tematu problem bedzie sie powtarzal.... chyba ze kolega Orbis nie ma juz nic do dodania

Pozdrawiam
Order of a Budge

EX_Soliren
12.04.2012, 11:50
@OrderOfBudge,

Temat jest wyczerpany. Jeśli kolega @Orbis, nie potrafi się dostosować do zasad panujących na TSO, trudno. Temat jest do zamknięcia, informacja została udzielona. Gracz został ukarany według zasad gry. Ma prawo się odwołać do supportu technicznego.

Orbis
12.04.2012, 11:51
"Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski uznał, że określenie "wstrętni pederaści" przynależy do mowy nienawiści używanej w celu dyskryminacji jednostek lub grup społecznych, i że posługiwanie się nim nie respektuje wymogu poszanowania godności przynależnej każdemu człowiekowi"

Czytaj calosc zamiast koncowek jesli mowisz o konstruktywnej dyskusji ....

Podkreslam ze uznal okreslenie "wstretni pederasci" a nie pederasci.. Zreszta Jego uznanie nie ma zadnej mocy prawnej, i nie tworzy prawa powszechnie obowiazujacegobowiazujacego.

Mod_Soliren sorki ale tak interpretujac regulamin jak Ty to robisz, to zaraz dasz mi bana za napisanie ze np" Platforma Obywatelska to populisci ?"

LazurowyGaj
12.04.2012, 11:51
Przepraszam nie uzylem zadngo slowo powszechnie uwazanego za obrazliwe stosunku do osob o homeseksualnej orientacji seksualnej ale skoro Tego nie rozumiecie to przykro mi nie moja wina. Moge wyjsc na miasto mowisz Pederasci, lezby, Geje cala Polska z Was sie smieje i zaden Policjant nie moze mi dac za to nawet mandatu karnego

Już Ci tłumaczyłam i powtórzę posługując się łopatologicznym przykładem...

Gdybym powiedziała:

"Wypowiedź, która doprowadziła do bana świadczy o braku inteligencji i jak również braku kultury osobistej. Pokazuje także brak poczucia własnej wartości autora, który musi ją nabyć w drodze porównania - dodatkowo względem rzeczy wrodzonej bo nabytą przewagą nie dysponuje"

Jak widzisz, nie użyłam obraźliwym wyrażeń, więc jak rozumiem taka wypowiedź nie sprawiłaby, że poczujesz się dotknięty? W końcu nie powiedziałabym, że jesteś niedowartościowany głupek i cham ;-)

Orbis
12.04.2012, 11:56
Już Ci tłumaczyłam i powtórzę posługując się łopatologicznym przykładem...

Gdybym powiedziała:

"Wypowiedź, która doprowadziła do bana świadczy o braku inteligencji i jak również braku kultury osobistej. Pokazuje także brak poczucia własnej wartości autora, który musi ją nabyć w drodze porównania - dodatkowo względem rzeczy wrodzonej bo nabytą przewagą nie dysponuje"

Jak widzisz, nie użyłam obraźliwym wyrażeń, więc jak rozumiem taka wypowiedź nie sprawiłaby, że poczujesz się dotknięty? W końcu nie powiedziałabym, że jesteś niedowartościowany głupek i cham ;-)

Moze czuje sie dotkniety, ale zadnego bana bym Ci nie dal za Taka wypowiedz. Tak samo jakbym napisal ze jak dla mnie egzystujesz w brodziku intelektualnym to tez moglabys sie czuc dotkienta ale bana nie moge dostac za taka wypowiedz.

Tak samo jak napisze ze wedlug mnie Prezydent RP to glupek to ten czy"wypowiedz" nie "spelnia" wszystkich znamion przestepstwa obrazy glowy panstwa

EX_Soliren
12.04.2012, 12:01
I ta dyskusja nie ma sensu. Bana użytkownik dostał, i za kolejne tego typu wypowiedzi bany także dostawać będzie. Tak jest to oficjalne ostrzeżenie że na chat podczas mojej obecności nie będę tolerował takiego i podobnego zachowania.

Pozdrawiam,
MOD_Soliren

Orbis
12.04.2012, 12:02
Dobra nie wazne.. Bez sensu dyskutowac skoro ja podaje i moge podawac podstawy prawne a Wy tylko swoje widzimisie

OrderOfABudge
12.04.2012, 12:04
Podkreslam ze uznal okreslenie "wstretni pederasci" a nie pederasci.. Zreszta Jego uznanie nie ma zadnej mocy prawnej, i nie tworzy prawa powszechnie obowiazujacegobowiazujacego.

Teraz przytocz mi kontekst wypowiedzi "Wstretni pederasci" a twojej wypowiedzi ? Nie sadze bys podskakiwal z nogi na noge radosnie i beztrosko wykrzykujac swoj niewybredny slogan (pominac ze wygladalo by to jakbys sam byl przedstawicielem jednej z wykrzykiwanych grup i tu o "Lezbach" nie mowie )

EX_Soliren
12.04.2012, 12:04
Żaden moderator nie podważa decyzji innego moderatora. Gdy ja będę pilnował Waszego świata, będę karał za tego typu zachowania. Nie odpowiadałem i odpowiadać nie będę za pracę innych moderatorów i za ich ocenę zachowania użytkowników.

Pozdrawiam,
MOD_Soliren

Orbis
12.04.2012, 12:06
Żaden moderator nie podważa decyzji innego moderatora. Gdy ja będę pilnował Waszego świata, będę karał za tego typu zachowania. Nie odpowiadałem i odpowiadać nie będę za pracę innych moderatorów i za ich ocenę zachowania użytkowników.

Pozdrawiam,
MOD_Soliren

Wiem zle pzeczytalem pierwszy raz Twoja wypowiedz i w Tym miejscu akurat ja sie pomylilem, dlatego edytowalem posta.... nie wiedzialem ze juz na niego odpowiedziales sorki

Orbis
12.04.2012, 12:08
Teraz przytocz mi kontekst wypowiedzi "Wstretni pederasci" a twojej wypowiedzi ? Nie sadze bys podskakiwal z nogi na noge radosnie i beztrosko wykrzykujac swoj niewybredny slogan (pominac ze wygladalo by to jakbys sam byl przedstawicielem jednej z wykrzykiwanych grup i tu o "Lezbach" nie mowie )

Ale czekaj Uwazasz ze okreslenie samo w sobie pederasci moze byc dla kogos obrazliwe czy poloczenie z Tym ze cala Polska z Nich sie Smieje, bo jesli samo to juz przytoczylem za Kopalinskim co to oznacza, I ktos Tutaj podaj wyrok sadu z 2006 roku odrzucajaca skarge za okrerslenie pederasta zy pederasci

Edytka:

"Nie widzę w tym nic strasznego, że polityk reprezentujący opcję narodowo-katolicką czuje wstręt do pederastów i zbytnio tego publicznie nie ukrywa.
Jak dla mnie nie jest to określenie obraźliwe. "- byly vice-premier Rzadu Polskiego, znany mecenas prawa

OrderOfABudge
12.04.2012, 12:15
Dobra nie wazne.. Bez sensu dyskutowac skoro ja podaje i moge podawac podstawy prawne a Wy tylko swoje widzimisie

Przytocz zatem ... zacytuj.... poki co niczego nie wniosles poza tym ze wedlug ciebie Organy scigania nie reaguja na jednego czlowieka propagujacego nietolerancje wobec odmiennych orientacji seksualnych...Problem w tym ze jednostka jest zupelnie niegrozna , dopiero w wiekszej grupie pojawiaja sie tendencje do wandalizmu i zamieszek co daje juzpowazny podod do interwencji Policji... jednak wszystko zapoczatkowalo sie nietolerancja jednostki ... zauwaz ze podobny schemat dzialania zaobserwowano u szaranczy ... dlatego sie ja tepi...

Orbis
12.04.2012, 12:23
Przytocz zatem ... zacytuj.... poki co niczego nie wniosles poza tym ze wedlug ciebie Organy scigania nie reaguja na jednego czlowieka propagujacego nietolerancje wobec odmiennych orientacji seksualnych...Problem w tym ze jednostka jest zupelnie niegrozna , dopiero w wiekszej grupie pojawiaja sie tendencje do wandalizmu i zamieszek co daje juzpowazny podod do interwencji Policji... jednak wszystko zapoczatkowalo sie nietolerancja jednostki ... zauwaz ze podobny schemat dzialania zaobserwowano u szaranczy ... dlatego sie ja tepi...

Tak zwana psychologia tlumu.
sam wyrok sadu ktory podales, lub ktos innym podal. Ale chcesz konkrety to masz w 1 poscie zbior ustaw ponadto masz Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

OrderOfABudge
12.04.2012, 12:24
Ale czekaj Uwazasz ze okreslenie samo w sobie pederasci moze byc dla kogos obrazliwe czy poloczenie z Tym ze cala Polska z Nich sie Smieje, bo jesli samo to juz przytoczylem za Kopalinskim co to oznacza, I ktos Tutaj podaj wyrok sadu z 2006 roku odrzucajaca skarge za okrerslenie pederasta zy pederasci

W obu wypowiedziach jest zawarta nietolerancja wobec czegos co jest odmienne od wypowiadajacego sie czyt . nietolerancja . Kazde slowo w zaleznosci od tego jak jest uzyte moze miec pozytywny badz negatywny wydzwiek... w twojej przytoczonej wypowiedzi slowa nie dosc ze sa uznawane za negatywne, sa uzyte w obrazliwy dla wymienionej osoby sposob . Jezyk polski to nie matemayka ze dwa minusy daja plus .

Orbis
12.04.2012, 12:26
sam wyrok sadu ktory podales, lub ktos innym podal. Ale chcesz konkrety to masz w 1 poscie zbior ustaw ponadto masz Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.,
Dodatkowo cos takiego jak domniemanie niewinnosci, czyli to nie ja mam udowadniac ze nie przekroczylem wolnosci Tylko Wy ze ja przekroczylem.

Dodatkowo dobrze Ty i Ja wiemy ze sa np koszulki z znakiem zakaz *****owanie - co nie jest nielegalne( Nie wiem czemy zagwiazdkowalo mi wyraz normalny)

I tak do poczytania pokrewne. Znak zakaz pe da lowania ktory mi wygwiazdkuje na forum jest znakiem prawnie chronionym http://www.emetro.pl/emetro/1,85648,10692120,Legalny_i_chroniony__zakaz_*****o wania_.html

OrderOfABudge
12.04.2012, 12:46

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.

Wyrok sądu wyraza jedynie szkodliwosc dla dobr spolecznych , bo co by bylo dla spoleczenstwa za ujma gdybym nazwal cie "ograniczonym gnojkiem" ?
zadna
Jednak sa pewne zadady wspolzycia (bez kudlatych mysli =P) w spoleczenstwie ktorych nie obejmuje zaden paragraf, bo jest to dla wiekszosci oczywiste.

Po raz kolejny powtarzam ze Wolnosc jednostki ogranicza tylko i wylacznie wolnosc drugiego czlowieka.(pomyllilem sie wczesniej , to fragment deklaracji praw czlowieka)

Orbis
12.04.2012, 12:55
A Jak odniesiesz sie do legalizacji znaku o ktorym pisalem wyzej?

Jakbys mnie nazwal publicznie ograniczonym gnojkiem to jest przestepstwo prywatno skargowe art 216kk - domniemuje sie ze przestepstwa z kodeksu karnego maja wyzsza szkodliwosc spoleczna niz znikoma :)

OrderOfABudge
12.04.2012, 13:04
,
Dodatkowo cos takiego jak domniemanie niewinnosci, czyli to nie ja mam udowadniac ze nie przekroczylem wolnosci Tylko Wy ze ja przekroczylem.

Kolego przed sadem nie stoisz tylko jestes na forum i tak samo jak i ty wyrazam dezaprobate dla twoich antyspolecznych pogladow , i bylam, jestem , i bede nietolerancyjny wobec takiej nietolerancji.

Pozatym kodeks prawny jest tak nieprecyzyjny ze mozna podciagnac wiele paragrafow pod jedna sprawe podciagnac , od zagrozenia prawa do godnego zycia , poprzez dzialalnosc zblizona do rasizmu , czy nietolerancji religijnej ... wszak religia to z pewnej strony tylko schemat pogladow ,czyz nie ? Chat jest to w pewnym sensie forum publiczne, kazdy moze tam zajrzec po uprzedniej rejestracji wiec mozna uznac ze dzialales w miejscu publicznym uwlaczajac mniejszosciom . Mozna godzinami bawic sie w takie w takie domniemania...

PS : zapomnialem napisac pare postow wczesniej ... wikipedia nie jest moim widzimisie ( misiow zadnych nie widze)

Orbis
12.04.2012, 13:13
Nie uwlaczalem miejscosci tylko wyrazalem wlasne poglady, dobra niewazne wszedzie moge to glosic tylko nie na czacie settlersow.... o i tyle w tym temacie bo po Twoim ostatnim poscie widze ze nie ma sensu dyskutowac.

OrderOfABudge
12.04.2012, 13:14
A Jak odniesiesz sie do legalizacji znaku o ktorym pisalem wyzej?

Jakbys mnie nazwal publicznie ograniczonym gnojkiem to jest przestepstwo prywatno skargowe art 216kk - domniemuje sie ze przestepstwa z kodeksu karnego maja wyzsza szkodliwosc spoleczna niz znikoma :)

tylko jakbys byl osoba powazana publicznie... inaczej sady bylyby przepelnione dzieciakami ktore sie wzajemnie przezywaja.

Co do znaku mowi sam za siebie jak powazna organizacje polityczna reprezentuje i jak dlugo istnieje...

OrderOfABudge
12.04.2012, 13:15
Nie uwlaczalem miejscosci tylko wyrazalem wlasne poglady, dobra niewazne wszedzie moge to glosic tylko nie na czacie settlersow.... o i tyle w tym temacie bo po Twoim ostatnim poscie widze ze nie ma sensu dyskutowac.

jest takie przyslowie ze na cudzym zdzblo trawy a u siebie belki nie widzi =] pomysl o tym bo ja jedynie dostosowalem sie do twoich wypowiedzi =]

Orbis
12.04.2012, 13:18
Poczytaj artykul 216kk i zastanow sie czy napewno dotyczy tylko osoby publicznej osoby publicznej dotyczy podajrze artykul 226kk konkretnie funkcjonariusza publicznego i wtedy nie jest to przestepstwo prywatnoskargowe tylko sciagane z oskarzenia publicznego:P

Niewazne jaka organizacja go zalegalizowala wazny jest sam Fakt ze jest on legalnym znakiem

OrderOfABudge
12.04.2012, 13:48
Poczytaj artykul 216kk i zastanow sie czy napewno dotyczy tylko osoby publicznej osoby publicznej dotyczy podajrze artykul 226kk konkretnie funkcjonariusza publicznego i wtedy nie jest to przestepstwo prywatnoskargowe tylko sciagane z oskarzenia publicznego:P

Niewazne jaka organizacja go zalegalizowala wazny jest sam Fakt ze jest on legalnym znakiem

"§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary."

Preferencje homoseksualne nie sa wyzywajacym zachowaniem wiec na chacie zgdnie z

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania,

Ublizyles osobom o odmiennej orientacji seksualnej uzywajac formy zwracajacej sie do nich bezposrednio i celowo.

Poczytalem i takie mam wnioski, oczywiscie bezposrednio porzywdzeni moga wyciagnac z tego nauke jesli uznaja ze opinia osby takiej jak ty jest w stanie kogokolwiek obrazic .

Orbis
12.04.2012, 13:58
Dobra jeden plus przyznales chyba ze jednak artykul 216kk dotyczy wszystkich osob tak?

Tylko teraz to naprawde nie wiem jak mam Ci wytlumaczyc ze im nie ublizylem, bo jak juz wczesniej wspomnialem Ty bys musial udowodnic ze im ublizylem.
Ale postaram sie jak najbardziej prosto i racjonalnie to wytlumaczyc. Wiec moze argument analogi dotrze do Ciebie i zmienisz zdanie, bo nie chce mi sie zabardzo w lexie grzebac i w innych "*******ach narazie" a Wiec: Nie wydaje Ci sie ze skoro znak zakaz *****o wania jest znakim legalnym tzn ze nie moze obrazac innych osob prawda?
Wiec skoro zakaz peda lo wania nie obraza to dlaczego Twoim zdaniem "Pederasci, Lezby, geje, Cala Polska z Was sie smieje jest obraza?
Conajwyzej moge sie zgodzic z tym ze Slowo Lezby jest lekko nacechowane ujemnie, Jednak z Uwagi na bliskosc literki "Z" i "S" na klawiaturze typu qwerty ktorej uzywam stwierdzam ze jest to literowka o :)

Ps: Apropo tego to ja osobiscie nikogo bym nie podawal do sadu za nazwanie mnie gowniarzem czy tym podobnym, wskazanie tego artykulu mialo na celu jedynie zwrocoenie uwagi na fakt ze jest to przestepstwo w swietle Polskiego Prawa przy najmniej w mojej ocenie po dokonaniu subsumpcji

Ps2: Jako dowod ze nie ublizylem nikomu tym jest fakt ze nieznalazlem zadnego wyroku Polskiego sa skazujacego kogokolwiek za " Pederasci, Lezby, geje cala polska z was sie smieje" Dodatkowo jesli przyjmniemy ze jest to przestepstwo z art 216 wedlug Ciebie, to nawet nie bylo skazania z uwagi na to ze nikt nie zlozyl prywatnego aktu oskarzenia, bo w takim wypadku prokurator mogl wystapic sam jesli uznal ze dobro publiczne zostalo naruszone. Bo prokurator w pewnych wypadkach moze zlozyc publiczny akt okarzenie nawet o przestepstwa sciganie z oskazrenia prywatnego-- Kodeks Postepowania Karnego. Dlatego skoro to jest obrza to wytlumacz czemu zaden sad nikogo nie skazal za to?

Ps3: a nawet powiem ze jesli to byloby przestepstwo to nie z artykulu 216kk tylko z znacznie ciezszego scigane z oskarzenia publicznego ten podalem dla uproszczenia

OrderOfABudge
12.04.2012, 14:36
Juz wspominalem ze prawo jest elastyczne i mozna droga prostego rozumowania latwo podpasowac paragrafy pod wiele z pozoru niewinnych codziennych zachowan i odwrotnie... po to bylo to tak napisane by nie rozpisywac sie niepotrzebnie by precyzyjnie okreslic co jest dobre a co zle , niestety majac dobrego prawnika wszystko da sie odkrecic tym samym tokiem rozumowania , co nie zmienia faktu ze nietolerancja jest jak najpardziej negatywna i aspoleczna .

KROL_KAMIL
24.04.2012, 00:53
http://www.youtube.com/watch?v=PLteDgvYKIM

DorotkaStokrotka
26.04.2012, 02:29
Pozdrawiam OrderOfABudge, Spyderka i MOD_Soliren - najwyraźniej wszyscy mamy jednakowe zdanie na tą sprawę. :)
Orbis chyba powinien się cieszyć, że nie jestem tu modem, bo pewnie ban byłby znacznie dłuższy... ;)

DorotkaStokrotka
26.04.2012, 02:49
Moim zdaniem ta dyskusja już dawno zrobiła się jałowa. Orbis jest przekonany, że MA PRAWO obrażać innych ludzi i nic go nie przekona do tego, że jest w błędzie. Ja się z dyskusji wyłączam, bo głupotę z reguły ignoruję, ponieważ nie sposób z nią wygrać.
A wątek radziłabym zamknąć... ;)