Zobacz pełną wersję : Gra Pomysł na licznik budynków.
pits1988
10.04.2012, 15:08
Pomysł, który mi się nasuwa na pewno by bardziej dopomógł, to licznik budynków tego samego rodzaju. Chodzi o to, że jak otwierasz się okienko danego budynku, żeby gdzieś w górnym rogu było wyznaczone ile ma się już takich budynków tego samego rodzaju. ;) Przykład:
Chata drwala (iglaste) - 6 budynków.
Wówczas można było by zrobić, np. wstrzymanie produkcji we wszystkich budynkach tego typu. ;)
Pzdr!
]Piotr[
Mam_Trzy_Pachy__
10.04.2012, 16:06
Sądzę, że gdybyś chwilkę poszukał, to odnalazłbyś 64315 tematów z identyczną propozycją. ,-)
pits1988
10.04.2012, 16:25
No i ?
Mam_Trzy_Pachy__
10.04.2012, 16:39
... czas zacząć myśleć o wszystkich, nie tylko o sobie. Opcja "szukaj" nie boli, a rozwiązuje większość Twoich problemów. Ciebie to nie obchodzi bo sobie napiszesz kolejny temat, ale za to inni mają więcej roboty z czym również wiążą się późniejsze lagi na forum, ponieważ jest zbyt wiele danych przez własnie takie wasze durne pisanie.
Brud i smród!
pits1988
10.04.2012, 16:43
Z tym, że ten post był skierowany do adminów , a nie do Ciebie, więc w ogóle nie wiem po co zabierasz w tej kwestii głos.
Mam_Trzy_Pachy__ Już kolejny raz widzę jak wcinasz się komuś brzydko w temat. Zachowujesz się jak moderator, tyle że mniej grzecznie. Powinieneś dostać jakiegoś warna za to już. Pomysł jest dobry, a chęci najważniejsze.
BlueSoul
11.04.2012, 12:23
Autor tematu uważa, że jeżeli spodobał mu się jakiś pomysł można go duplikować kilka razy, może się uda wprowadzić. To tak nie działa. Pomysł musi być przemyślany, zaplanowany i dokładnie opisany. Tego niestety nie widać w tym temacie.
Co do pomysłu autora. Uważam, że jest to nie przemyślana propozycja zmiany w grze. Budując budowle na terenie wyspy z uwzględnieniem czas ich powstawania i szybkości rozwoju wiesz, gdzie znajduje się dany budynek. Następnie tworząc drzewo technologiczne wiesz ile budynków posiadasz oraz ile powinieneś posiadać budynków, żeby nie brakowało ci danego materiału na produkcje. Opcja wstrzymania może i by się przydała, ale jak do tej pory wstrzymuje produkcje, które są mi zbędne w danym drzewie, a nie wszystkie produkcje danego typu budynków.