PDA

Zobacz pełną wersję : Gra handel 1 na 1 bez dopisywania do znajomych

wirusa
09.04.2012, 11:28
Wiele osób dogaduje się prywatnie odnoście ofert kupna-sprzedaży i nie chcąc ujawniać swojej wyspy, wystawia już uzgodnioną ofertę na handlu ogólnym. Reaguje na taką , nieraz intratną ofertę, wiele przypadkowych osób. Wszyscy poza tą jedną wybraną osobą do której oferta jest adresowana zostaną odrzuceni. Efektem jest generowanie niepotrzebnego ruchu w handlu, prowokowanie listów z zarzutami notorycznego odrzucania oferty (składanej przez innego, nie wybranego kontrahenta ). Zaniżanie wartości przedmiotów. Ogólnie totalny bajzel.

Pomysł jest taki aby po kliknięciu na NICK osoby pojawiała się tam zakładka handel; umożliwiająca wysłanie oferty handlowej do tej osoby bez zaznajamiania się z nią (ukazywania wyspy). Przy pvp będzie to wręcz konieczne.
Pozdrowienia dla wszystkich

werolcia
09.04.2012, 11:42
Również tak uważam. Mam już dość gdy na handlu widzę ofertę, klikam i po paru minutach w wiadomościach przychodzi mi, że transakcja odrzucona.
Jestem za pomysłem,,wirusa,,!!!

Pozdrowienia dla wszystkich graczy i poczesów.
Mokrego dyngusa.

picekk
09.04.2012, 11:59
Nie wiem czy by przeszło. Zwiększyło by to liczbę lustrzanych ofert, spamowanie ludzi.

wirusa
09.04.2012, 12:11
skoro można szeptać do każdego? to handel też możliwy. Na tej samej zasadzie.

WuDwaKa
19.05.2012, 13:08
Również przyłączam się do tego, po cholerę mi lista znajomych zbudowana tylko za sprawą handlowania.
Ewentualnie jak już tak chcą, to poprawić filtr znajomi aby faktycznie wyświetlał nam znajomych których dodaliśmy świadomie(np przy wysyłaniu opcja "dodaj znajomego ze wzajemnością" i osoba odbierająca wiadomość potwierdza to) a nie za sprawą handlu.

Hakardrag
20.05.2012, 09:53
Ja bym postulował aby była możliwość handlu dosłownie każdym zasobem, zwłaszcza doładowaniami do złoża i przygodami na rynku. Ograniczy to oszustwa do zera i zaśmiecanie panelu niechcianymi znajomościami.
Nie dalej jak wczoraj, właśnie jeden "kozaczek" próbował mnie oszukać na takie właśnie doładowanie :) Nawet Gildią straszył i najazdami jak się nie zastosuję do jego "widzimisie". Nie wymienię nazwy Gildii, bo pewnie są tam i przyzwoici ludzie.

Morfeusz12
20.05.2012, 14:36
wirus jak najbardziej "ZA" po co nam znajomi którzy są tylko na chwilę i po co ma nam każdy nasze wyspy oglądać

Fourola
21.05.2012, 08:46
Nie.

Ludzie by zasypywali innych durnymi ofertami, w nadziei, że się pomylą przy akceptacji wielu innych ofert. Zwiększanie ryzyko oszustwa, spamu ofert.