PDA

Zobacz pełną wersję : Wywołanie serwera nie powiodło się

Miichcio
26.03.2012, 22:10
I tak co chwilę (max 5 min mozna pograc i wywala na główną stronę - mam tak od tygodnia)... Zaraz ma byc przerwa technologiczna to moze warto zwrocic uwagę czemu gra jest tak czuła na ... no wlasnie na co? Zadne inne gry web'owa (oparte na flashu) czy aplikacje (np. citrixowe) nie rozlaczają sie u mnie z powodu braku odpowiedzi z serwera. Łącze Neo - stałe, szybkie, stabilne.

kruczy
27.03.2012, 03:01
mam dokladnie to samo od dzisiaij:/ tyle ze nawet nie 5 min, a krócej...

Miichcio
28.03.2012, 13:00
Pod IE uruchomionym jako admin działa o niebo lepiej niz w FF (jesli chodzi o tytułowy problem)...

PaniCook
28.03.2012, 13:36
Łącze Neo - stałe, szybkie, stabilne.
To dziwne bo ja mam Iplus mieszkam na wsi uzywam uslugi :edge max transfer 25 kb/s
i nie mam problemu z czyms takim jak dc tylko tyle ze po wlonczeniu trzeba poczekac z 2 min.
sterowniki do

Krancu
29.03.2012, 09:13
Mam dokładnie ten sam problem. Nie pamiętam od kiedy to się dzieje, ale zakładając, że dziś to jest mój ósmy dzień gry, to tak mam od 3-4 dni. Używam przeglądarki Google Chrome i co jakiś czas, raz to jest co 5min, a raz co 30min wywala mnie do strony głównej. Wyskakuje wtedy komunikat, "Połączenie z serwerem zostało zerwane, prosimy wybrać OK, aby odświeżyć połączenie."

Holyto
29.03.2012, 09:43
Możliwe, że zbyt często opuszczacie okno przeglądarki, przeglądacie inną stronę, gracie w inną grę itp. Może to być problem ze zbyt małą ilości pamięci podręcznej.

PanciK
29.03.2012, 10:05
Skoro Was wywala to znaczy, że łączycie się przez proxy. Wyłączenie proxy powinno rozwiązać problem.

Miichcio
29.03.2012, 11:39
Skoro Was wywala to znaczy, że łączycie się przez proxy. Wyłączenie proxy powinno rozwiązać problem.

Nie masz racji Kolego, w domu nie uzywam proxy (w pracy owszem, lecz tam nie gram :rolleyes:)

Krancu
29.03.2012, 12:08
Niestety Holyto, to byłoby za proste. komputer mam dość silny, kupiłem go miesiąc temu. Przeglądarkę mam, jak już wspomniałem Chrome i co najwyżej 6 zakładek uruchomionych. Poza tym nic pamięciożernego nie jest włączone w tle. Także nie w tym tkwi problem. Dodam jeszcze, z internet to też nie winowajca - 50Mb/s

Zombatar
29.03.2012, 12:26
opuszczanie okna przeglądarki nie ma równiez nic do tego. potrafie mieć odpalone settlers w operze i raidować w wowie, nawet po 4 godzinach nie ma dc. gra działa w porządku zarówno w operze jak i chrome (nawet w sandboxie, wiec uruchamianie jako admin nie ma tu również nic do tego).

jesli korzystasz z łącza bezprzewodowego, możliwe ze problem lezy tam, w samym połączeniu.

Tomson1910
29.03.2012, 12:39
Ja mam łącze bezprzewodowe i wszystko śmiga jak należy,to raczej nie wina łącza.

Miichcio
29.03.2012, 19:15
Uruchamianie w IE rozwiazalo moj problem, takze juz sie nie zastanawiam o co chodzilo (minal mi juz ten okres zycia gdy wszystko musialem wiedziec - to tylko gra ;-)
A dla supportu wskazowka, ze moze pod FF cos jest niedopracowane (obsluga cache na przyklad). Pozdrawiam.