Zobacz pełną wersję : Błąd ze złożami
Vuirulent
26.03.2012, 11:01
Mam problem ze złożami. geolog nie odnajduje mi nowych złóż, pomimo tego że limit nie został przekroczony. Sytuacja ciągnie się od kilku ładnych dni co uniemożliwia mi rozwój. Support kilkukrotnie naprawiał buga ale to nic niedaje na dłuższą metę, bo tylko dodają mi złoża a potem jak coś sam mam znaleźć problem pojawia się ponownie. Proszę o rozwiązanie sprawy do końca lub zwrot środków, które wpłaciłem na wasze konta.
Jakiego złoża ?
Które części wyspy masz już zajęte ?
Vuirulent
26.03.2012, 19:51
Mam zajęte 8 z możliwych 9 sektorów (nie zająłem jeszcze sektora 9 poziom trudny) marmur mogę mieć tylko 5 złóż, miedź 3 złoża itp. itd. (w tej chwili wszystko działa ok czyli marmur 10, miedź 6 itd. ale nie wiem jak będzie jak mi się złoża pokończą)
Tupmaster
26.03.2012, 19:54
Co?! To znaczy, że masz 10 złóż marmuru na 5 możliwych i 6 miedzi na 3 możliwe. Co jest grane?
spyderek
26.03.2012, 21:12
[...]
//edit
nie doczytałem i bzdury wypisuje ;]
Vuirulent
27.03.2012, 04:51
Tupmaster, na odwrót mam 5 złóż marmuru na 10 możliwych i 3 złoża miedzi na 6 możliwych. Naprawili mi to chyba bo narazie jest ok
Mesztica
28.03.2012, 08:09
Witam,
ja mam zajęte 4 części wyspy i mam jakiś limit złóż marmuru do 3, chociaż w sumie mam 4 miejsca z potencjalnym złożem marmuru. Sęk w tym, że nie mogę jednocześnie mieć 4 złóż tylko 3... czy to normalne? Nie opłaca mi się rozwijać kamieniołomów marmuru na wyższe poziomy bo może się okazać, że taki kamieniołom nic nie będzie robił bo akurat w tej kolejce nie ma przy nim złoża... smutne to :/
w sektorach 1,2 i 5 łacznie mozesz miec 3 zloza marmuru, z czego w 1 sektorze mozesz miec tylko jedno zloze ktore moze byc znalezione w dwoch roznych miejscach (obok siebie)
Mesztica
28.03.2012, 08:23
Zauważyłem, tylko jaki to ma sens? Wg mnie jest to błąd, zamiast robić głupie limity to można umieścić na mapie mniejszą ilość złóż. W tym momencie idiota geolog twierdzi że nie może znaleźć złoża a ono w rzeczywistości jest... :/
Zauważyłem, tylko jaki to ma sens?
na dana chwile żadnego :P. może kiedys cos wykombinuja na zasadzie wykupienia za klejnoty dodatkowego złoza :P
Mesztica
28.03.2012, 08:42
Dzięki, już wszystko wiem :)
Vuirulent
28.03.2012, 18:04
Kurde problem nie w tym że jest więcej miejsc na złoża tylko w tym że ich nie odkrywa pomimo NIEWYKORZYSTANEGO LIMITU!!! co znowu po dwóch dniach się dzieje mam tego dosyć. Proszę support ostatni raz o rozwiązanie problemu, potem domagam się zwrotu włożonych pieniędzy i zamknięcia konta gdyż mając 29 level i 19 kamieniołomów marmuru nie da się rozwijać na 5 czy 4 złożach (orginalny limit to 10).
PS. miedź też tylko 3 kopalnie!!! przy 8 piecach!!!
heniu1122
28.03.2012, 23:12
ja za to na przykład miałem 8 złóż rudy żelaza do wczoraj przez noc dwa złoża wyczerpały się ale geolog wysłany na poszukiwanie znajduje już tylko jedno złoże nie wiem czemu i teraz moje wydobycie jest niższe ;/
Kazinski
11.04.2012, 20:42
zadam ci jedno pytanie bo nie wiem czy już tego nie próbowałeś?
kasujesz zapadniętą kopalnie po jej wyczerpaniu a przed wysłaniem geologa?
bo ja parę razy się na tym złapałem geolog poszedł i nic nie znalazł bo ch.... ruiny na złożu były.
Peciątko
12.04.2012, 02:21
Najlepiej nie dopuszczać do ruin. Jak widzę że że na złożu miedzi mam 0-40 rudy, to burze kopalnie i wysyłam wolnego geologa. Sprawa ma sie lepiej przy kop węgla czy żelaza. Majac 1-40 węgla odsykuje się po 50des liś 50 marm i coś tam narzędzi. Taki recykling;)