PDA

Zobacz pełną wersję : Koniec świata 21 XII 2012

PaniCook
25.03.2012, 20:48
Na ten dzień koniec świata przewiduje kalendarz Majów. Majowie stworzyli bardzo zaawansowany kalendarz i system mierzenia czasu. Co ciekawe, koniec świata jest wyznaczany na 2012 rok, także przez wiele innych przepowiedni, m. in. Proroctwo Oriona.

Co o tym myślicie, ja już przeżyłem 4 apokalipsy.
Ostatnia 2011 rok gdy proboszcz miał wizje, coś mu nie wyszło lecz ludzie jak by pod wpływem "Hipnozy" wykupowali wszystko ze sklepów itp(...) <masakra>

Dla mnie data 21 XII 2012 będzie jak inne a dla was?.

spyderek
25.03.2012, 21:00
taka sygnaturka to już lekka przesada ;]

a co do tematu to pożyjemy zobaczymy

Gardios
25.03.2012, 22:37
ja juz urządziłem schronienie w himalajach i kupiłem zapas żywności na rok

spyderek
25.03.2012, 23:04
na sąsiedniej działce pewnie te arki budują nie?

zylaja
26.03.2012, 07:33
jak bys orientowal sie w temacie to bys wiedzial ze tam nie ma nic na temat konca swiata.

Nomaf
26.03.2012, 16:47
Dokładnie. Z wikipedii:

Data 21 grudnia 2012 roku n.e. według Długiej Rachuby to 13.0.0.0.0. 4 ahau 3 kankin. Część wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata.
Badacze kultury i astronomii Majów są zgodni, że rok 2012 nie miał szczególnego znaczenia dla tego ludu[16]. Układ gwiazd i Słońca 21 grudnia tego roku nie jest szczególnie rzadki i powtarzał się trzykrotnie w ciągu ostatnich 200 lat (jeśli pominąć ruch precesyjny Ziemi i ruch Układu Słonecznego w Galaktyce); co więcej przesilenie zimowe, przypadające na ten dzień, nie pełniło żadnej istotnej roli w religii i kulturze Majów. Żadna z zachowanych inskrypcji Majów nie wskazuje też na 21 grudnia 2012 roku jako na "koniec świata"[16], a jedynie na koniec pewnej epoki.

Te całe gadanie o końcach świata to brednie. Tyle razy zapowiadali i cały czas się mylą...

Gotha324
26.03.2012, 18:46
Osobiscie nie sadze by byl akurat tego dnia

Zden
27.03.2012, 08:31
Ja mam nadzieję, że w końcu coś z tego będzie. Dla mnie to też już któryś koniec świata z rzędu, ale ciągle mam nadzieję. Nastąpi wielka wojna, a potem nowy podział dóbr, w którym mam zamiar wziąć udział bo na poprzednie się nie załapałem :D. Potem zostanę nowym władcą świata i wszędzie będzie panować moja dyktatura. :D

zylaja
27.03.2012, 08:34
a moge zostac baronem u ciebie ?

Zden
27.03.2012, 08:43
Ponieważ trzeba stworzyć cały aparat represyjny i polityczny to miejsc jest dużo. :D

Antropix
27.03.2012, 20:28
Już ci mówię że końca 21.12.2012r. nie będzie bo Majowie nie mieli roków przestępnych...

Bloodys117
28.03.2012, 08:05
Czerpcie źródła z Wikipedii, szczególnie że artykuły pisane są przez użytkowników. :d

Osobiście uważam, że w 2012 nie będzie końca świata - przepowiadam na późniejsze termin; typu: 2020 . ;)
(proponuje przeczytać artykuły chociażby o "dziwnych dźwiękach ziemi")

Po za tym wydaje mi się, że "osądy proroków" nie powinny być brane pod uwagę. Dlaczego? Dlatego, że zawsze może się coś zdarzyć. Np. przepowiadam, że uderzy w nas kometa i zabije pół świata. No i kiedyś sobie w końcu uderzy. Jestem prorokiem? Nie :p . Głupi przykład ale każdy ma wyobraźnię, możecie pod wzór podłożyć coś bardziej satysfakcjonującego was ;p .

kornolio
28.03.2012, 09:49
ja już przeżyłem tyle końców świata, że czuje się nieśmiertelny ;)

po primo, udowodnili, że kalendarz Majów jest źle zinterpretowany. On tylko wyznacza datę wejścia do nowej epoki.
po duo, jak się sami nie porozwalamy na ziemi, to inny koniec świata nam nie grozi w najbliższym czasie. Prędzej bym obstawiał wersję na wojnę światową. Amerykanie i Izrael kozaczy więc nieciekawie się zapowiada. Rozprzestrzenianie się świata Arabskiego na stary kontynent. Europejczycy w końcu przestaną ich tolerować, już się zaczynają protesty aby wywalić tą szarańczę z krajów cywilizowanych.

Czyli reasumując hipotetyczna wojna Iranem, gdzie wg zapowiedzi jeszcze jeszcze dołączy Rosja i Chiny. Burdy w Europie aby przepędzić Arabów. W tedy będzie koniec świata, a nie jakiś kalendarzyk.

RinMe
28.03.2012, 10:12
jeżeli Majowie przewidzieli koniec świata to powinien on już dawno nastąpić. nie przewidzieli oni lat przestępnych i dlatego ich wyliczenia są błędne, a drug sprawa to, że Majowie najprawdopodobniej wyliczyli koniec Ery Ryb, która ma się właśnie skończy w 2012 a zacząć Era Wodnika

PaniCook
28.03.2012, 13:28
Amerykanie i
Izrael kozaczy więc nieciekawie się zapowiada. Rozprzestrzenianie się świata Arabskiego na stary kontynent. Europejczycy w końcu przestaną ich tolerować, już się zaczynają protesty aby wywalić tą szarańczę z krajów cywilizowanych.

Co do stanów zjednoczonych ja mam troszke inne zdanie.
* próbują zbwaić swiat uwolnic go od przemocy, a co dzieje sie u nich ? większość społeczeństwa nie potrafi obyc sie bez dopalaczy, co chwile jakies dziecko ginie, mafie walcza na ulicach, morderstwo tam jest codzienoscią.
* myślą ze rozbroją świat a sami maja na to wy***ane (kto to sprawdzi?)
Rosyjskie MSZ oznajmiło , że Stany Zjednoczone dopuszczają się "licznych i niekiedy całkiem poważnych" naruszeń obowiązujących porozumień dotyczących rozbrojenia i nierozprzestrzeniania broni masowego rażenia.
Rosja ? ona w oczach świata jest agresorem nie Usa, USA? to oni nas mogą uwolnilą od przemocy.
* Izrael co zawinił Stanom ? Ropa sie konczy co ? a to latwy cel i glupia europa pomoże "ONI MAJA BOMBY UZYJA ICH"
* A sory ta wojna chyba ma uwolnic ten kraj od przemocy "ale oni napewno radza sobie lepiej niz dzieje sie w stanach "
* Dla nas oni sa super "GWIAZDY EKRANU" 90% z nich to narkomani ale to nic,
* Życie tam jest za***iste "ale kiedy kasa sie konczy trzeba poszukać nowych źrodel dochodu
* To oni prowadza nasza planete do zaglady nie Iran czy Rosja a co te kraje zawiniły?

Bluznierca
28.03.2012, 13:39
Ostatnia 2011 rok gdy proboszcz miał wizje, coś mu nie wyszło lecz ludzie jak by pod wpływem "Hipnozy" wykupowali wszystko ze sklepów itp(...) <masakra>
I co? Ten ksiadz nadal wyklada na ambonie? Bo wg mnie powinien siedziec samotnie w pokoju ze szkocka firanka...

PaniCook
28.03.2012, 13:51
jestem ateista " a kościół od dawna nie ma nic wspolnego z Bogiem " ( To moje zdanie).
nie wiem nie interesuje mnie co robi ten ksiadz wejdz na strone Parafi św. Wojciecha w Wąwolnicy a moze cos znajdziesz.

Bluznierca
28.03.2012, 14:03
jestem ateista " a kościół od dawna nie ma nic wspolnego z Bogiem " ( To moje zdanie).
nie wiem nie interesuje mnie co robi ten ksiadz wejdz na strone Parafi św. Wojciecha w Wąwolnicy a moze cos znajdziesz.
Ja tez, az do bolu. Dlatego sie "zasmialem" z opowiedzianej historii. Niestety, ciemnoty nawet jawny *****izm nie powstrzyma przed glupota. Nie-da-ra-dy.
Ps. Nie, nie bede szukal, dziekuje :)

EDYCJA:
No to sie zdziwilem. Wpisalem slowo deb(..)izm i okazalo sie ze to niezgodne z zasadami tego miejsca. Wulgaryzm taki ze sam nie wiem co powiedziec. Tak sie zastanawiam czy osoba odpowiedzialna za CENZURE tutaj wogole mysli? Jakas paranoja. Jestem w ukrytej kamerze? QM, rozbawiliscie mnie :)

spyderek
28.03.2012, 14:21
nie pochlebiaj sobie to po prostu automatyczny skrypt ci to wyedytował, nikt cię nie obserwuje ;]

kornolio
28.03.2012, 14:21
Co do stanów zjednoczonych ja mam troszke inne zdanie.
* próbują zbwaić swiat uwolnic go od przemocy, a co dzieje sie u nich ? większość społeczeństwa nie potrafi obyc sie bez dopalaczy, co chwile jakies dziecko ginie, mafie walcza na ulicach, morderstwo tam jest codzienoscią.
* myślą ze rozbroją świat a sami maja na to wy***ane (kto to sprawdzi?)

nie bez kozery amerykanie nazywani są tępym społeczeństwem.
Oni dzielą się na dwie grupy: mniejsza, inteligentniejsza, bardziej wyrafinowana część, która pociąga za sznurki oraz przekazuje papkę ogłupiającą większej części.
Amerykanie nie rozbrajają świata, nie zbawią go. Tylko tym karmią media, jacy to oni są dobrzy. Chodzi tylko i wyłącznie o zasoby naturalne, o pieniądze. Tak gdzie wywęszą jakiś interes to idą z "misją pokojową". Rozwalili Bliski Wschód. Gdyby chcieli faktycznie pokój tam zaprowadzić to by trzymali za łeb przywódców. Przecież Husajn czy Kadafi chcieli współpracować. Czemu tam nie znaleźli żadnej broni biologicznej tak szumnie nagłaśnianej przez media? Czemu wcześniej Kadafi był sprzymierzeńcem Europy i Stanów? Czemu byli razem zjazdach, ręce sobie podawali? Nagle stał się wielkim tyranem? Chcieli być nie zależni od amerykanów, a to im się nie spodobało. Amerykanie krótko mówiąc zrobili tam burdel jakich mało, a jak widzę tępych żołnierzy, którzy wypowiadają się w TV, że idą walczyć za kraj, za Amerykę to mnie krew zalewa. Ktoś ich atakował? Ktoś im groził? To oni okupują inne kraje. To oni zrujnowali i wymordowali mieszkających ta ludzi. Ale góra za pomocą mediów robi im papkę z mózgu i wmawia, że dobrze robią, za wolność itp.
A Izrael? Przyznaje się oficjalnie, że posiada głowice nuklearne. W odróżnieniu od krajów arabskich on nigdy się nie zgodził na wpuszczenie do siebie obserwatorów. Im jest bardzo na rękę to, że amerykanie tępią ich sąsiadów. I wcale bym się nie zdziwił jakby oni w tym maczali palce.
Czemu nie ma w takim razie "misji pokojowej" w Korei Północnej? Ona też się przyznaje do głowic od wielu lat, nie wpuszcza obserwatorów oraz grozi innym krajom? Czemu tak "wielcy" amerykanie tam nie wejdą z wojskiem? A no dlatego, że nie ma tam żadnego interesu dla nich.
Teraz przyszedł czas na Iran. Kraj który nikomu nic nie zrobił, nie groził, współpracuje. Pół społeczeństwa ostrzega przed wojną z nim. Amerykanie na około ich osaczyli, ale jakby doszło do wojny, to oni sami nie będą.

Także tak, koniec świata się zbliża, ale sami sobie gotujemy ten los.

Bluznierca
28.03.2012, 14:29
nie pochlebiaj sobie to po prostu automatyczny skrypt ci to wyedytował, nikt cię nie obserwuje ;]
Wiem, niczego nowego nie odkryles.
Ale ktos to slowo ocenzurowal uznajac je za niewlasciwe i "wydal polecenie" zeby zostalo okryptowane gwiazdkami na wypadek gdyby ktos zechcial go uzyc. Sam skrypt nie jest taki madry. Ale na stowke madrzejszy od tego kto sie tym bawil.

spyderek
28.03.2012, 14:57
"wydal polecenie" zeby zostalo okryptowane gwiazdkami na wypadek gdyby ktos zechcial go uzyc. Sam skrypt nie jest taki madry..

niemożliwe, skrypt działa automatycznie, natychmiast i nikt nim nie steruje, bynajmniej jak ja testowałem to tak było

Bluznierca
28.03.2012, 15:12
niemożliwe, skrypt działa automatycznie, natychmiast i nikt nim nie steruje, bynajmniej jak ja testowałem to tak było

Ktos kiedys ustalil jakie slowa wg niego sa "nieodpowiednie" i wpisal je na liste z ktorej skrypt sie posilkuje, sam tego nie wymyslil (skrypt).
Rownie dobrze moglo by zostac wpisane slowo real jako "zle" i wowczas byloby widac np. ****izm.
Nie wiem co Ty testowales i jak testowales, ale tak to dziala. MUSI wczesniej powstac czarna lista z konkretnie (!) wytypowanymi slowami/zwrotami, aby potem automatem cenzurowac to co ktos WCZESNIEJ USTALIL.
No tak czy nie?
Zatem nadal nie rozumie co jest niemozliwe wg Ciebie.
Mnie chodzi o to ze ktos slowo deb(.)l uznal za nieodpowiednie co jest samo w sobie glupie. I co dziwne, slowo glupi dziala bez zastrzezen, a znaczy to samo co deb(.)l.

kornolio
28.03.2012, 15:23
na każdym forum admin ustala jakie słowa mają być cenzurowane tak jak napisał Bluznierca. Potem z automatu to skrypt robi wg wcześniej ustalonej listy. I tyle. Nie spamujcie już ;]

Bluznierca
28.03.2012, 15:29
na każdym forum admin ustala jakie słowa mają być cenzurowane tak jak napisał Bluznierca. Potem z automatu to skrypt robi wg wcześniej ustalonej listy. I tyle. Nie spamujcie już ;]
Dziekuje. Caly czas probuje sprawic zeby @spyderek to zrozumial :) A za spamowanie sorry, wyszlo niejako niechcacy, a sprawe chcialem wyjasnic mozliwie szybko i na ten temat zamilknac. Co tez czynie teraz.

Co do konca swiata. Szkoda, ale niestety to nie nasz pokolenie go doczeka. Mowie szkoda bo serio, ale chcialbym w tym wziac udzial nawet gdybym tego mial nie zdazyc poczuc. Takie moje zdanie w tym temacie.

Zden
28.03.2012, 16:42
Czemu wszyscy chcą zniszczyć moje marzenia. Buuu. Ja i tak mam nadzieję :D

Royess
02.04.2012, 15:37
Mozesz być pewna, PaniCook,że koniec świata (przewidywany) nie nastąpi.Dlaczego? Ponieważ, cztery dni póżniej, mam urodziny.Możemy, spać spokojnie!
Temat ciekawy, jak i posty,które przeczytałem od deski do deski.