PDA

Zobacz pełną wersję : Naprawicie w końcu to forum?

goTomek
25.03.2012, 01:46
Dział Poradniki i wskazówki, od kilku dni nic tam nie można napisać.
Juz nawet nie mówię że nowy wątek, ale nawet w istniejących nic nie można dodać.

spyderek
25.03.2012, 02:06
po prostu zamknęli to forum, niby nie dziwne bo ludzie tam swoje problemy wpisywali. Masz teraz tam takie podforum gdzie można pisać, stare tematy niestety przepadły..

goTomek
25.03.2012, 02:41
Jeśli faktycznie zamknęli to trochę słabo, a stare nie przepadły, bo są i tylko w niektórych bzdury (a to niby poradniki) do których nawet odnieść się nie można.

spyderek
25.03.2012, 09:24
no to właśnie mam na myśli, można tylko edytować swoje posty ale już sprostować czyichś nie można. (czyli niejako przepadły)

Mephistoo
25.03.2012, 09:34
No i dobrze, że dali sub forum chyba nie rozumiecie jaka jest tego idea. Jest sub forum i tam dodajecie swoje propozycje i poradniki. Ktoś doda jakiś ciekawy lub nie ciekawy wątek i się wypowiadacie. Wtedy mod sprawdza temat i przykleja do głównego lub nie.

Aby było sprawiedliwie powinni wszystko przenieść do sub forum i powybierać co podpiąć do głównego, a co nadal zostawić w sub forum, aby inny mogli się wypowiadać i sprostować czyjeś porady. Troszkę kisza się zrobiła, bo zbyt późno zostało to pomyślane sub forum, ale trzeba jakoś ogarnąć, aby nie robił się taki spam jaki był w głównym. [;

spyderek
25.03.2012, 10:49
No i dobrze, że dali sub forum chyba nie rozumiecie jaka jest tego idea. Jest sub forum i tam dodajecie swoje propozycje i poradniki. Ktoś doda jakiś ciekawy lub nie ciekawy wątek i się wypowiadacie. Wtedy mod sprawdza temat i przykleja do głównego lub nie.

jak już pisałem rozumiem powód, ale nie jest dobrze że te poradniki zostały zamknięte - ok coraz więcej stron się tam robiło bo ludzie zadawali głupie pytania, ale i wartościowe posty się tam pojawiały.

Aby było sprawiedliwie powinni wszystko przenieść do sub forum i powybierać co podpiąć do głównego, a co nadal zostawić w sub forum, aby inny mogli się wypowiadać i sprostować czyjeś porady. Troszkę kisza się zrobiła, bo zbyt późno zostało to pomyślane sub forum, ale trzeba jakoś ogarnąć, aby nie robił się taki spam jaki był w głównym. [;

Mamy dwóch moderatorów forum (bo jak rozumiem są tylko od forum skoro tak się nazywają) nie mają aż tak dużo roboty jak zwykli modzi mogliby więc ogarnąć trochę te zamknięte tematy. A jak to takie ciężkie to ewentualnie ja mogę coś pomóc. (może się nawet zgłoszę na moda - a co ;] )

misiekpna
25.03.2012, 11:01
hej czemu nie idzie wbić do gry ładuje sie do połowy i stop .... naprawcie to juz od samego rana nie da sie wejść !!

Gardios
25.03.2012, 11:21
Nie można teraz komentować poradników, a także dawać do nich jakichkolwiek sugestii

Pomysł sam w sobie kompletnie d.ebilny, zresztą nie pierwszy raz

goTomek
25.03.2012, 23:23
Nie można teraz komentować poradników, a także dawać do nich jakichkolwiek sugestii

Pomysł sam w sobie kompletnie d.ebilny, zresztą nie pierwszy raz

Dokładnie, juz nawet zrozumiałbym brak mozliwości dodawania nowych - choć wtedy powinni zrobic porządek z niektorymi bzdurami tam in=stniejącymi, ale brak mozliwosci komentownia jest bez sensu - dlatego uważam to za błąd.
Zgłosiłem nawet do supportu, ale oczywiście brak odpowiedzi

BB_xaar
27.03.2012, 11:15
Na początku napiszę, że forum nie jest popsute. ^^

W dziale głównym - "Poradniki i wskazówki" -znajdują się już opracowane poradniki, zatwierdzone przez moderatorów. Tworzenie tematów i odpisywanie w nich nie jest możliwe.

W dziale "Propozycje poradników" znajdują się propozycje, które przed przeniesieniem do działu głównego muszą zostać przeglądnięte (zatwierdzone) przez moderatorów. Tworzenie tematów i odpisywanie w nich jest możliwe.

Większość tematów z działu "głównego" przeniosłem do działu z propozycjami - mam nadzieję, że to trochę pomoże.

kornolio
27.03.2012, 11:25
@BB_xaar macie złą organizację i tyle.
Wiele sugestii pojawiało się żeby poprawić poradniki, ponieważ zawierają błędy i wcale nie są tak dobrze opracowane jak twierdzisz. I te sugestie powinny być właśnie dopisywane do istniejących tematów, a nie cały czas zakładać nowe, zmniejszając przejrzystość forum.
Rozumiem, że znajdowało się wielu co lubi spamować, trollować lub jeszcze inne dziwne rzeczy. Ale od czego są moderatorzy? To ich praca jest przecież. Usuwać takie posty i warany dawać. Zaraz byłby porządek.