PDA

Zobacz pełną wersję : Gra oznaczenie przychodu lub ubytku towarów w magazynie

Craugh666
24.03.2012, 21:21
Witam chciałbym zaproponować administratorom pomysł ulepszenia funkcjonalności magazynów. Mianowicie myślałem o jakimś wskaźniku, jakiego towaru nam ubywa, a jakiego mamy przychód, wydaje mi się, że gdyby ten wskaźnik był w osobnej zakładce przedstawiony w sposób graficzny i najlepiej gdyby do ilości ubytków były dopisane cele na jakie zostały te towary przeznaczone, to pomogłoby i ułatwiło wszystkim planowanie i zarządzanie gospodarką wioski. historia tego wskaźnika nie musiałaby być dłuższa niż jakieś 6-8h przynajmniej tak mi się wydaje.
P.S. Wiem że nie będzie to łatwe do realizacji, ale chyba każdy przyzna mi rację, że byłby to przydatny element gry.
Pozdrawaim

Sephirothsik
24.03.2012, 21:24
Mocne :)
Nie raz już musiałem sam obliczać ile to zboża mi przybywa a ile ubywa i jak na tym wychodzę (czy tam drewna,węgla,itd.), więc taka opcja była by jak najbardziej przydatna :)
Podpinam się pod to

PaniCook
24.03.2012, 21:26
Pomysł niezły, Popieram

Craugh666
24.03.2012, 22:09
a przynajmniej takie zestawienie towarów poza materiałami budowlanymi i bronią którą sami rozdysponowujemy kiedy chcemy

Pitusi
25.03.2012, 09:46
Jak nie da się takiego rozbudowanego pomysłu wdrożyć do gry to może przynajmniej wskaźnik przy towarze (jak na giełdzie),zielona strzałka - skierowana do góry jako przychód z ewentualną małą liczbą przedstawiającą przychód towaru w rozliczeniu na przykład godzinnym, oraz czerwona strzałka - skierowana ku dołowi przedstawiająca ubytek towary.
Te wskaźniki mogły by być bezpośrednio umieszczone przy towarze i nie trzeba by było otwierać dodatkowego menu.

Gardios
25.03.2012, 11:30
Było było było było było

jak to juz napisał ktos gdzies "propozycja zostala przekazana do supportu"
czyli spoko, mniej więcej w ciągu 3 lat powinno się takie coś pojawic

Pitusi
25.03.2012, 12:16
hie hie :p ... wynika z tego, że szybciej się ta gra znudzi niż się doczekamy na taką zmianę ... :p