PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Dodanie możliwości namierzania do bufowania

krisis911
24.03.2012, 11:07
Wymiana bufami jest dla mnie w tej chwili najcięższym elementem gry / każdy rozwija się w swoim guście i nieraz znalezienie obiektu do bufnięcia graniczy z cudem(zwłaszcza że nie każdy gracz dba o jakiś sensowny ład przy budowaniu).
Sugeruję żeby dodać coś na zasadzie laserowego namierzania jak przy rakietach powietrze-ziemia :P.
Gracz sam klika obiekty które chce aby zostały zbufowane a bufujący wchodząc na mapę gracza ma od razu podświetlone obiekty ( bądź też bez wchodzenia używa tylko wybraną ilość potrzebnych itemków które zostałyby poprzydzielane w wyznaczone wcześniej miejsca).

Wydaje mi się że niejednej osobie pot zszedłby ze skroni podczas wysiłku intensywnego przeszukiwania :D

Pitusi
24.03.2012, 19:12
Wprawdzie nie zrozumiałe tego chyba w pełni ale przyłączam się jeżeli ma to usprawnić i uprzyjemnić grę :p

Sedzia_Dredd
24.03.2012, 23:13
już o tym pisałem:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/17023-p%C3%B3%C5%82miski-kanapki-koszyki...
mi chodziło głównie o oszustwa i czasem pomyłki graczy, ale oczywiście szukanie też jest sporym problemem... zwłaszcza że często gracze mają porozrzucane budynki jakoś tak bez pomysłu...

DobryGraczPL
24.03.2012, 23:57
Bo tak ciezko ustawic te budynki ktore chce sie miec zbuffowane w stan *uspienia??

*nad budynkiem wisi widoczne "ZzZZz"

goTomek
25.03.2012, 02:00
Bo tak ciezko ustawic te budynki ktore chce sie miec zbuffowane w stan *uspienia??

*nad budynkiem wisi widoczne "ZzZZz"
Nie ciężko, ale wyobraź sobie, że niektóre budynki maja to Twoje 'zZz' bo właśnie mają spać a nie produkować i dawanie na nie bufa mija się z celem.

Co do tematu to nie jestem przekonany; wymieniam się buffami z różnymi osobami, głównie z gildii ale nie tylko i jakoś nikt nie ma problemu w napisaniu 3 mieczniki w s1, 4 piece w s2 itp. Wydaje mi się że to byłoby nazbyt daleko idące ułatwienie, chcesz dostać darmowe 50% czasu to popracuj trochę, tak jak ci nieszczęśni osadnicy we wiosce ;) Takie propozycje to IMHO krok w stronę "ja tu klikne a gra przejdzie się sama" to nie CoD tu trzeba trochę popracować ;)

Natomiast przydałoby się (co już było wielokrotnie poruszane) wyświetlanie gdzieś czasu pozostałego do końca buffa

set2g
25.03.2012, 08:41
Napisanie na co dokłądnie sie chce buffa to nie jest az taki wielki wysiłek, więc chyba nie ma sensu bardziej ułatwiać, a pomyłki to też element gry :)

Pitusi
25.03.2012, 09:51
howgh :D

Sedzia_Dredd
25.03.2012, 16:49
przy kilku kanapkach czy koszach nie ma problemu, ale jak w grę wchodzi kilkadziesiąt, to trzeba się nalatać, jeżeli nie zna się terenu drugiej osoby a budynki są pomieszane.