PDA

Zobacz pełną wersję : Kończę granie w TSON

GreatMike
23.03.2012, 23:54
W porównaniu do "ciężkich" wersji settlerts wersja online jest słaba, ponieważ: jest jednostajna, bitwy wszystkie są takie same - wiele wojska i do boju, przemysł słabo rozwinięty. Jak dla mnie to gra ma na celu wyciąganie kasy od graczy, nic więcej. Uwagi dotyczące zmian w grze wskazałem na forum. Więcej spodziewałem się po tej grze.

PaniCook
24.03.2012, 18:12
1.gra jest w fazie testow, nie wymagajmy za wiele
2.prosze nie porównuj gry www online do wersji zwykłej na pc
3.czy ktoś Cie zmusza do placenia czy oplaty abonamentu, zł ma mały wpływ na rozwój gry niz w innych grach tego typu czy rpg.
4.jesli masz pomysly co do gry to podziel sie nimi na forum (...)
5.pewnie twój problem w tym ze nie potrafisz wbic 17 lev bo zaczyna sie pve :)

Gardios
24.03.2012, 19:17
Chyba sobie robisz jaja. Gra ma być dobra i odpowiadać wymaganiom graczy. Jeśli tak nie jest to ich traci i tyle. Gadanie typu "nie wymagajmy za wiele" to to samo co "spoko gra może być gówniana a i tak będę grał"

Jeśli online wzoruje się na wersji pc, to czemu nie? Poza tym ta sama firma za to odpowiada

3.czy ktoś Cie zmusza do placenia czy oplaty abonamentu, zł ma mały wpływ na rozwój gry niz w innych grach tego typu czy rpg.
Oświecę cię: na wyższych lvlach ci co płacą złótówki mają OGROMNĄ przewagę nad tymi, którzy nie wydają kasy na grę

takie osobiste zaczepki są na poziomie gimnazjum więc sobie odpuść

GreatMike
25.03.2012, 00:28

4.jesli masz pomysly co do gry to podziel sie nimi na forum (...)

beta to juz wersja prawie do grania
przeczytaj uważnie co napisałem, a później komentuj.
lev 19 tak dla informacji, chwile przed 20. Jak nie wiesz, to nie komentuj.
jak nie kupie klejnotów to sporo czasu zajmuje granie
to czym jest ta gra? jeżeli ma być gorsza od wersji "ciężkiej" to po co jest robiona. Podtrzymuje zdanie - wyciąganie kasy
Dalej uważam, że gra jest słaba.

Hkzet
25.03.2012, 07:44
W pełni się zgadzam, gra jest słabiutka, nudna, wieczne czekanie na nowych osadników, po to by po minucie walki zaczynać czekanie od nowa. zupełny brak gry zespołowej, brak wspólnej mapy... spodziewałem się więcej....
Wolę dopracowaną grę i płacenie miesięcznego abonamentu niż jakieś bezsensowne mikropłatności za ławeczkę:))).
Pozdrawiam.

set2g
25.03.2012, 08:31
Jak sie człowiek loguje 2-3 razy w ciagu dnia to wcale nie jest nudno, gra nie zatrzymuje długo przy kompie ale na długi okres czasu.

FeniksPL80
25.03.2012, 09:43
Zgadzam się jest to gra realistyczna a nie kolejna łupanina na sztukę którą przejdziesz w 3 dni - rozwój i postęp potrzebuje czasu

Crafi
25.03.2012, 09:47
Ale "fizyka" pojedynku jest dno. idac z 2 krotna przewaga woja i tak tracimy prawie polowe wiec jaki tu sens...

http://crafi.ugu.pl/td/obrazek.jpghttp://crafi.ugu.pl/td/obrazek3.jpghttp://crafi.ugu.pl/td/obrazek5.jpg

Piah
25.03.2012, 10:47
Niestety muszę się zgodzi, gra póki co jest strasznie nużąca. Gram ok. 3 tyg. i już mi się czasami nie chce zalogować do gry. A jestem raczej wytrwały jeżeli chodzi o tego typu gry (via www) w które potrafiłem grac dobry rok regularnie. Mam nadzieję, że wersja finalna będzie miała większy nacisk na pvp, kooperacje z pozostałymi graczami oraz brak rankingu nie motywuje do dalszej gry.

Gardios
25.03.2012, 11:22
Na początku jest fajnie, ale po wybiciu bandytów staje się nieco nudna i monotonna

TheFatPanda
29.03.2012, 00:06
Zgadzam się jest to gra realistyczna a nie kolejna łupanina na sztukę którą przejdziesz w 3 dni - rozwój i postęp potrzebuje czasu

Proszę...niech nikt nie pisze, że gra jest realistyczna x) w jaki sposób niby? "Produkcja" osadników w 15 minut? Sadzenie drzewa w ~7 minut, czy może odnawianie ławicy ryb bochenkiem chleba? Napisz nie wiem...większym wyzwaniem, niż przeciętne przeglądarkowe pozycje, ale nie realistyczna ;p

Z autorem tematu zgodzę się w kwestii systemu walki. Nie obowiązuje tu żadna strategia, wystarczy wiedzieć czym zabić co i słać do upadłego. Co do jednostajności, to takie są gry ekonomiczne, widać gra nie podeszła pod twój gust. Ja na przykład lubię siąść do SimCity i po prostu budować miasto ;) (ale Left4Dead też nie pogardzę ^^)
Niestety jest tak, jak Gardios napisał(a), im wyższy lvl tym bardziej czuć będzie różnicę pomiędzy darmowymi, a opłacanymi kontami.