PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przypadkowe kliknięcie = strata klejnotów

Gregorius_I
23.03.2012, 18:46
Witam,

uważam, że opcje dostępne za klejnoty w stylu szybkiego dodania nowej oferty handlowej przed upływem 10 min lub przyspieszonego budowania budynków powinny być poprzedzone jakimś OKNEM z koniecznością POTWIERDZENIA.
Chodzi o to, że przypadkowe kliknięcie w taką ikonkę zabiera OD RAZU określoną ilość klejnotów z konta i nie da się tego cofnąć.

Przed chwilą straciłem w ten sposób 5 klejnotów.

Pozdrawiam

Oharaa
23.03.2012, 19:29
Witam,

uważam, że opcje dostępne za klejnoty w stylu szybkiego dodania nowej oferty handlowej przed upływem 10 min lub przyspieszonego budowania budynków powinny być poprzedzone jakimś OKNEM z koniecznością POTWIERDZENIA.
Chodzi o to, że przypadkowe kliknięcie w taką ikonkę zabiera OD RAZU określoną ilość klejnotów z konta i nie da się tego cofnąć.

Przed chwilą straciłem w ten sposób 5 klejnotów.

Pozdrawiam

Zgadzam się z przedmówcą i jest to celowe i zamierzone ze strony twórców gry.W tym przypadku również powinno pojawiać sie okienko potwierdzające czy chcemy to zrobić jak w przypadku sklepiku gdzie też płacimy tymi samymi klejnotami.Na forum na pewno nie jeden gracz nieświadomie stracił 5 klejnotów i to pewnie nie raz.

PaniCook
24.03.2012, 15:17
Ale robicie wielki problem, wystarczy uważać co się robi ...

Gardios
24.03.2012, 16:34
Ale robicie wielki problem, wystarczy uważać co się robi ...

Jak ja nienawidzę takiego pieprzenia...

@top
zgadzam się w zupełności

Pitusi
24.03.2012, 18:59
Ja miałem gorzej.
Kliknąłem to co chciałem, zabrało mi ostatnie klejnoty jakie miałem a bonusu nie dało :( i co z tym zrobić ?

PaniCook
24.03.2012, 19:52
Jak ja nienawidzę takiego pieprzenia...
Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...) co to komu wadzi, a za ten czas pisania skryptu support zrobil by cos bardziej pożytecznego.

Ja miałem gorzej.
Kliknąłem to co chciałem, zabrało mi ostatnie klejnoty jakie miałem a bonusu nie dało i co z tym zrobić ?

Ciekawe w co kliknoles, bo sama korzystałam z szybkiej budowy i dziala, a co do zwrotu napisz ticketa ale i tak raczej nie odzyskasz

Sephirothsik
24.03.2012, 21:08
Ja również uważam, że to by się przydało. Co prawda nie straciłem jeszcze w taki sposób nic, ale nawet najlepszy może się pomylić ;)
Dlatego okno "potwierdzające" było by idealnym wyjściem z takiej sytuacji.
Pozdrawiam

Gregorius_I
25.03.2012, 00:29
Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...) co to komu wadzi, a za ten czas pisania skryptu support zrobil by cos bardziej pożytecznego.

oraz

Ciekawe w co kliknoles, (...)

Jeżeli support napisze skrypt, który będzie dawać bany za takie byki - mogę przeżyć brak tego okna z potwierdzeniem.

Diduś
29.03.2012, 13:05
Podobny problem występuje gdy przez pomyłkę naciśniemy przycisk awansu budynku na kolejny poziom i to się zdarza częściej niż pomyłki w sklepie za klejnoty, mi się zdarzyło tylko raz na szczęście ale wśród znajomych w gildii niektórzy parokrotnie się pomylili.

Powinno działać tak samo jak niszczenie budynków - gra pyta nas czy na pewno chcemy usunąć dany budynek, wtedy zatwierdzamy albo odmawiamy zniszczenia budynku.

Takie pomyłki przy awansie mogą kosztować nawet 1000 złotych monet.

Vlad_Tepes
31.03.2012, 17:37
Zgadzam się z twórcą tematu w 100%. Ja raz straciłem 30 klejnotów, ponieważ kliknąłem na skrócenie o połowę czasu poszukiwania skarbu... 1 minutę przed jego planowanym powrotem. Na szczęście były to tylko klejnoty za wykonanie misji.

Spoko, zeby kliknac tą ikonke niechcaco trzeba byc jakims (...)

Wystarczy grać na touchpadzie.

P.S.
Żeby pisać "kliknoles" trzeba być jakimś... gimnazjalistą?