Zobacz pełną wersję : Błąd
Sqrczybyk
23.03.2012, 14:32
Wczoraj około godz. 21 dostałem bana na 10 min za "kupię miecze" od tamtej pory gra nie działa, nie pomogło wywalenie ciasteczek, przelogowywanie, zmiana przeglądarki ani komputera ... otwiera się mapa nie mogę nic na niej zrobić, mogę jedynie otworzyć puste okno budynku, i obserwować czat, (na głównym mogę zamieszczać posty ... wysłałem info do supportu ale nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi ... a czas leci :P
Nigerion
23.03.2012, 15:49
W dzisiejszym dniu wystąpił błąd w czacie gildii mamy nadzieje że szybko to zostanie naprawione a mianowicie nie ma znacznika w postaci "ptaszka" który automatycznie przewija czat wiec dla waszej wiadomości oraz być może administracja nie wie więc wstawiam widoczek tego małego buga.
http://img201.imageshack.us/img201/6522/2012032314h4344.png
Sqrczybyk
23.03.2012, 18:02
W dzisiejszym dniu wystąpił błąd w czacie gildii mamy nadzieje że szybko to zostanie naprawione a mianowicie nie ma znacznika w postaci "ptaszka" który automatycznie przewija czat wiec dla waszej wiadomości oraz być może administracja nie wie więc wstawiam widoczek tego małego buga.
http://img201.imageshack.us/img201/6522/2012032314h4344.png
Nie rozumiem co to ma wspólnego z moim problemem ... nadal nie działa ... :P
a jednak ma wspolnego z Twoim tematem i to duzo :P . tytul watka to "Błąd" :P
Sqrczybyk
23.03.2012, 18:10
Wątku jeśli już :P Tyle, że to mój wątek i mój błąd :P wara innym od niego ;P hehe
Nigerion
23.03.2012, 22:05
Piszesz widze dość zgryźliwie i niestety sie mylisz to nie forum do pisania tematów ile kto chce a kolega słusznie zauważył że temat błąd pasuje do wstawiania postów na ten temat więc nie mów że coś jest tutaj twoje bo tak nie jest wszystko co użytkownik pisze jest dla innych a forum należy do settlers a nie do Ciebie więc z łaski swojej zastanów się co piszesz i jak a pomoże ci to w dalszej grze a i w życiu w realu się przyda :D
Sqrczybyk
23.03.2012, 22:58
Piszesz widze dość zgryźliwie i niestety sie mylisz to nie forum do pisania tematów ile kto chce a kolega słusznie zauważył że temat błąd pasuje do wstawiania postów na ten temat więc nie mów że coś jest tutaj twoje bo tak nie jest wszystko co użytkownik pisze jest dla innych a forum należy do settlers a nie do Ciebie więc z łaski swojej zastanów się co piszesz i jak a pomoże ci to w dalszej grze a i w życiu w realu się przyda :D
W życiu bardziej przyda się znajomość pojęć takich jak ironia i sarkazm, więc zastanów się co piszesz i jak ... itp. itd. a może w końcu ktoś odniósł by się do merytorycznej strony mojego postu ?? ;P
spyderek
23.03.2012, 23:04
wiele osób już zgłaszało podobnego buga po otrzymaniu bana. Można mieć tylko nadzieję że wkrótce zostanie on naprawiony, a na razie jedyną radą jaką mogę dać jest po prostu unikanie otrzymania bana ;] (tak wiem że w twoim przypadku już trochę na te rady za późno)
Sqrczybyk
23.03.2012, 23:07
Widzisz, najgorsze jest to, że wszyscy byli upominani a ja tylko raz się odezwałem ;P heh ... a moi biedni poddani pewnie tam głodują ... ;P
Nigerion
24.03.2012, 03:49
Tak to jest jak najpierw sie pisze a potem myśli zamiast na odwrót :D:D
Nie moge wejść w grę
po zalogowaniu pojawia mi się porada dnia i tak mam od wczoraj
o co chodzi???
Sqrczybyk
24.03.2012, 11:00
Tak to jest jak najpierw sie pisze a potem myśli zamiast na odwrót :D:D
Brawo !!! Widzisz zaczynasz łapać :D to było zgryźliwe :D a teraz coś ironicznego poproszę ;P
Sqrczybyk
24.03.2012, 11:09
Nie moge wejść w grę
o co chodzi???
Widzisz ... jakby to powiedzieć ...pojęcia nie mam ;P heh mam to samo od czwartku, zgłaszałem do supportu 2 razy ale jak na razie mają to w ... ;P
Nigerion
24.03.2012, 15:34
To mała informacja dotycząca błędów od jednego z kolegów z gildii:
''Hej ponieważ microsoft znowu coś z***ał (szok), jest duża szansa że wyskoczy wam black screen na komputerach, objawy to czarny ekran + myszka + komputer nie reaguje na nic itp
jak to naprawić otóż
Krok 1 : klikamy ctrl + Alt+ Del jednoczesnie i przechodzimy do panelu logowań wybieramy logowanie z funkcją panelu zadań
Krok 2 : Tworzymy nowe zadanie (new Task) i w nowym zadaniu wpisujemy " explorer.exe "
Krok 3 : Aktualnie znuw jest wszystko po staremu ale są błędy, musimy cofnąć system o tydzień np
Krok 4 po cofnięciu systemu i jak wszystko jest już ładnie włączone wchodzimy na stronę :
http://info.prevx.com/download.asp?GRAB=BLACKSCREENFIX
i ściągamu łatke
PaniCook
24.03.2012, 15:43
co ma microsoft do settlersonline ?
Nigerion
24.03.2012, 15:56
no tera to mnie powaliłeś:D:D systemy nasze to w większości Windows tak/? wiec jakiej jest on firmy?? jak wiesz to nie pisz zbyt szybko zanim nie przemyślisz ok/?
PaniCook
24.03.2012, 16:17
co ma czarny ekran do gry > jesli komus cos takiego wyskoczy to ma problem z systemem... a nikt nie pisal o takim problemie (...)
Nie moge wejść w grę
o co chodzi???
Kolega ma problem z zalogowaniem sie a nie czarnym ekranem i microsoft nie ma tu nic do gadania, ten problem moze rozwiazac jedynie administracja
''Hej ponieważ microsoft znowu coś z***ał (szok), jest duża szansa że wyskoczy wam black screen na komputerach, objawy to czarny ekran + myszka + komputer nie reaguje na nic itp
jak to naprawić otóż
Krok 1 : klikamy ctrl + Alt+ Del jednoczesnie i przechodzimy do panelu logowań wybieramy logowanie z funkcją panelu zadań
skoro komputer na nic nie reaguje to jak ktos ma uruchomić menedzera zadan ?
Nigerion
24.03.2012, 19:19
PaniCook ja nie wiem czy ty potrafisz czytać i rozumieć ale to twoja sprawa ja nie napisałem posta odnośnie kogoś czy innych wypowiedzi po prostu zamieściłem świerzą informacje w dziale "błąd" aby nie robić kolejnych niepotrzebnie jak to robi wiele osób i tym samym jest masę spamu więc czytaj i nie komentuj bo widze że nabijasz tylko posty które nic nie przekazują to samo jak Sqrczybyk .Pozdrawiam !!!
Ps.widzisz gdzieś że odnoszę się moim tematem i cytuje czyjeś pytanie/? :D:D okulary proponuje kupić i książkę o logicznym myśleniu.Pozdrawiam
Sqrczybyk
25.03.2012, 11:08
PaniCook ja nie wiem czy ty potrafisz czytać i rozumieć ale to twoja sprawa ja nie napisałem posta odnośnie kogoś czy innych wypowiedzi po prostu zamieściłem świerzą informacje w dziale "błąd" aby nie robić kolejnych niepotrzebnie jak to robi wiele osób i tym samym jest masę spamu więc czytaj i nie komentuj bo widze że nabijasz tylko posty które nic nie przekazują to samo jak Sqrczybyk .Pozdrawiam !!!
Ps.widzisz gdzieś że odnoszę się moim tematem i cytuje czyjeś pytanie/? :D:D okulary proponuje kupić i książkę o logicznym myśleniu.Pozdrawiam
A Ty już masz taką ?? a akwarium masz ?? ;P nie nabijam postów troliku zabawny tylko czekam, prawie cierpliwie, na rozwiązanie mojego problemu, ciekaw jestem jak Ty byś się zachowywał będąc w mojej sytuacji :P
Nigerion
26.03.2012, 00:42
Odpowiadam napisał bym to co Ty ale do supportu a nie na forum:D
Sqrczybyk
26.03.2012, 09:09
Podoba mi się Twój tok myślenia ... tak też zrobiłem ... nie mając jednak odpowiedzi z supportu szukam pomocy u forumowiczów mając nadzieję, iż ktoś już wcześniej miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić ... tymczasem patrzę na wyeksploatowane kopalnie i puste pola i szlag mnie trafia, że nie mogę nic zrobić ...
Wojciechone
26.03.2012, 21:13
Siemka!
Ja się podepnę pod temat, mam ten sam problem.
Ale po banie wszystko działało, do puki nie zacząłem klikać sobie na chacie i prawdopodobnie zaprosiłem się sam do swoich znajomych.
No i nie ładuje mi się do końca interfejs użytkownika, więc gra jest bez użyteczna.
Moja wiadomość do supportu (jeszcze nie było odpowiedzi)
Mam dość poważny problem techniczny z grą. Cały interfejs odmówił mi posłuszeństwa.
- Nie jestem w stanie wybudować żadnego budynku (pomijam fakt braku zezwoleń na budowę)
- Nie mogę zburzyć budynku - przy próbie wyburzenia muszę restartować grę ponieważ nie widzę okienka z potwierdzeniem, a ekran robi się przyciemniony (nic się nie da zrobić)
- Wszelkie ramki okienek są w środku puste lub częściowo wypełnione, po kliknięciu na dom władyki widzę ikonki od ulepszenia, destrukcji, naprawy, ale stan magazynu nie wyświetla się.
- Nie widzę swojego awatara
- Pasek doświadczenia jest pełny, a był pełny w połowie
- ikony menu budynków są szare, nic się nie dzieje po kliknięciu w nie
- chat nie przewija się automatycznie (klikanie na kwadracik przewijania automatycznego nie zmienia nic - sam też nie zmienia swojego stanu)
- nie jestem w stanie przeczytać żadnej wiadomości (chodzi o te z koperty przy awatarze, wiadomości typu zdobywca wrócił z wyprawy i znalazł skarb albo raport z bitwy - ale nie tylko - po prostu nie ma nic w tym oknie)
- Wszytko zaczęło się od przypadkowej próby wysłania sobie zaproszenia do znajomych. Kliknąłem na swój nick w chacie i w okienku dałem opcję zaproś (tym systemowym chacie, gdzie na żółto gra wypisuje co się stało - zakładka wiadomości - innych nie było bo miałem w tym czasie bana na chata przez omyłkowe napisanie propozycji handlowej na global-1 ) od tego czasu wszystko przestało działać.
Zachowanie gry wygląda mi na błąd przy inicjalizacji interfejsu użytkownika.
Odważyłbym się stwierdzić że błąd ten powstaje podczas wczytywania listy znajomych ponieważ w trakcie wczytywania gry pojawia się przez chwilę obrazek z moim awatarem (ten na dole pod ikonami menu budynków, można go ukryć ale mi to też nie działa ) i kropką że jestem online, imieniem i poziomem, a po chwili informacje znikają, pojawia się cyferka 1 zamiast poziomu 19, znika też imię, zielona kropka i nie ma tam też obrazka awatara. Jest też tam tylko jedna pozycja. reszta paska jest pusta, ale nie była.
Dorzucam screena.
Na nim widać co się dzieje. Ekran nie rozszerza się nawet po przełączeniu przeglądarki do trybu pełnoekranowego, a powinien, bo tak działał.
http://img828.imageshack.us/img828/5165/screencm.png (http://imageshack.us/photo/my-images/828/screencm.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Sqrczybyk
26.03.2012, 21:31
Oto odpowiedź supportu, nadmienię, iż wspominałem o czyszczeniu pamięci, zmianach przeglądarek a nawet komputera ... nie wspomniałem jedynie o aktualizacjach flash ;P
Opisany przez Ciebie problem może być spowodowany błędnymi lub/i nieaktualnymi danymi w pamięci podręcznej (tzw. cache) Twojej przeglądarki.
Aby mieć pewność, że korzystasz z aktualnej wersji gry, zalecamy regularnie czyścić pamięć podręczną przeglądarki internetowej.
Proszę również upewnić się, że korzystasz z najnowszej wersji przeglądarki i oprogramowania Flash.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Nigerion
27.03.2012, 02:18
No to macie chłopaki problem a support widzę nie podszedł zbyt rzetelnie do całej sprawy chyba jak więcej ludzi będzie miało podobny błąd dopiero zacznie się coś ale jest jeszcze jedna szansa zróbcie reinstal wszystkich przeglądarek oprócz explorera jego musicie mieć jeśli macie windows a pewnie macie to aktualizujcie explorera i zamontujcie najnowszy flesh i inne dodatki restartujcie komputer i zainstalujcie przeglądarkę której używacie chyba że jest to explorer to nie trzeba i odpalcie grę jeśli nie pomoże to wygląda to na bug-a w grze samej a nie przeglądarce.Jak będzie ok to napiszcie:D
Wojciechone
27.03.2012, 09:07
Reinstalacja przeglądarek raczej nic nie da. Uruchomiłem grę w IE na komputerze, na którym gra nigdy nie była uruchamiana i problem wciąż ten sam. Nowsza wersja flasha? To chyba też nie miałoby nic do znaczenia, ale sprawdzę tą możliwość.
Pamięć podręczna też chyba nie ma nic do rzeczy, zwłaszcza że na swoim komputerze wraz z zamknięciem firefoxa kasuję wszystkie dane (pliki cookie, historię itp.) ale i tak sprawdzę co daje usuniecie cache, ale dopiero jak wrócę z pracy.
Tutaj screen z innego komputera.
http://img692.imageshack.us/img692/794/screen2wrbb.png (http://imageshack.us/photo/my-images/692/screen2wrbb.png/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
-------------- [EDIT] ---------------
Aktualizacja flasha nic nie pomogła.
Pamięć cache jest pusta. - To też nie pomogło. Ewidentnie mechanika gry jest skopana, a od obsługi technicznej nadal nie mam żadnej odpowiedzi.
Innogames lepiej dba o swoich użytkowników.
Skoro gram w beta wersję, spodziewałbym się wobec tego większego zaangażowania ze strony producentów. W końcu to im bardziej powinno zależeć na tym by produkt działał poprawnie. Zobaczymy co będzie po świątecznej aktualizacji, błąd zgłoszony.
Sqrczybyk
28.03.2012, 15:26
Nadal cisza ... i jak tu się nie denerwować !?
Wojciechone
29.03.2012, 12:36
Z mojej strony w tym temacie byłoby tyle. Gra na reszcie gra i buczy, hula, śmiga ;) - do czekałem się w końcu :)
Sqrczybyk
29.03.2012, 17:08
Działa :)