Zobacz pełną wersję : Pozwolenia na Budowe
Dziś ,a w zasadzie nawet wczoraj spotkałem się (chyba z bugiem) pozwoleń na budowę
Mianowicie
1) Wybudowałem 2 studnie wcięło mi 2 pozwolenia, zniszczyłem je pozwoleń nie oddało
2) Kopalnia miedzi wyczerpała złoże to wybudowałem nowa na jej miejscu i kolejne pozwolenie wcięło
3) Dziś niszczyłem domy ,po czym stawiałem w te miejsce rezydencje i tak każda rezydencja wcinała 1 pozwolenie zaś zniszczone domki nie oddały pozwolenia
Łącznie miałem 11 wolnych pozwoleń zostało 1 z czego i tak pokazuje ze mogę wybudować pola i studnie (WTF?)
Czyszczenie catche, czy relogi nie dały rezultatu, mam przejęte 5 sektorów (każdy dawał +10), budynków jest jeśli dobrze liczę mam 101 - wiec brakuje 9 pozwoleń
Tomturek
23.03.2012, 19:04
Dzisiaj zauważyłem to samo wyeksploatowane kopalnie nie zwracają pozwoleń natomiast postawienie kolejnej zabiera pozwolenie
co do kopalni to pamietajcie ze pozwolenie wraca automatycznie po wyczerpaniu sie zapasow, a nie po zburzeniu zawalonej kopalni
Tomturek
23.03.2012, 19:54
co do kopalni to pamietajcie ze pozwolenie wraca automatycznie po wyczerpaniu sie zapasow, a nie po zburzeniu zawalonej kopalni
o tym pamietam ale właśnie tak się nie stało i to mnie niepokoi
to i ja od siebie cos dodam bo zaczyna to byc irytujace.. mam nadzieje ze admini cos z tym zrobia..
to sa dziwne przypadki ktore mi sie trafily:
kolejka budowania jest pusta: 1 pozwolenie - nie mozna budowac, zburzysz budynek - mozesz 2 wybudowac
w kolejce jest/sa 1-2 budynki: 2 pozwolenia - mozesz budowac // 1 pozwolenie i zburzysz budynek - mozna budowac dopiero jak w kolejce nic nie bedzie
kolejka pusta: 1 pozwolenie - mozna budowac, zaczynasz budowe, budynek znika i jest (-1) pozwolen, zburzysz inny budynek - 0 pozwolen, zburzysz kolejny - 1 pozwolenie..
jedynie dobrze mi dziala jak mam 0 pozwolen i cos zburze.. wtedy 1 moge zbudowac
kod zrodlowy musi byc niezle schrzaniony :P
Kawoszka
25.03.2012, 11:54
u mnie również kopalnie wyeksploatowane nie oddają pozwoleń, specjalnie czekałam żeby się upewnić, jak wychodziłam wczoraj z gry miałam 9 pozwoleń, w nocy wyczerpało się 5 kopalń a pozwoleń nie odzyskałam. Jak tu grać jak ciągle same straty w grze?
a teraz jeszcze 1 budowla zabrała mi 2 pozwolenia :|
mi przed chwila tez nie oddaly pozwolen kopalnie miedzi..
Poznańczyk
25.03.2012, 13:58
Co do błędów z kolejką budowania. U mnie skutkuje opcja : wejdź do znajomego i wróć do siebie. Co drugi raz działa, a jak nie wyloguj, zaloguj i wszystko jest dobrze.
mam dokładnie to samo co u was. Kopalnie nie oddały mi pozwoleń, a nie wybudowane gospodarstwo (3 w kolejce budowania) zeżarło mi pozwolenie.
Sotonkaz
26.03.2012, 10:57
.
Kolejna ofiara, też nie oddało ale nie tylko mi bo w pomocy zgłaszało się dużo ludzi których spotkało to samo.
Dziadek30
29.03.2012, 11:43
Dokładnie to samo.Wczoraj wieczorem miałem 5 pozwolenia na budowę i wszystkie kopalnie w ruchu.Dziś rano ( przed przerwa techniczna) wbijam na grę i mam zawalone 2 kopalnie miedzi i 1 żelaza i w dalszym ciągu zostało 5 pozwoleń.Wysłałem geologów by szukali nowych złóż.Odnaleźli w tych samych miejscach zawalone kopalnie zniknęły a pozwoleń zostało nadal 5.Postawiłem jedna kopalnie miedzi i zostały mi 4 pozwolenia.
cornflakes
29.03.2012, 11:58
czy ktokolwiek z was wpadł na pomysł, żeby policzyć sobie budynki i wtedy zrobić zdziwione oczy, że jednak wszystko się zgadza i stoi tyle budynków ile zjedzonych jest pozwoleń? ;p
Vlad_Tepes
29.03.2012, 12:29
Miecznik mi ostatnio 2 pozwolenia zjadł. Myślałem, że tak ma być ale teraz widzę, że jednak nie bardzo ;)
Dziadek30
29.03.2012, 12:30
To powiedz mi jakim cudem mając wszystkie kopalnie i 5 pozwolen nie budując nic po ich zawaleniu jest dalej 5??
warto czasami usuwac ciasteczka i pamiec podreczna. czasami nie akualizuje , lagi itp
cornflakes liczyć? chyba widzę jak mam 3 licencje na budowe, robie 3 kopalnie a po wyekplatowaniu nie moge zrobic kolejnych 3. Co tu liczyc
Lagi od ponad 2 dni? łooo swietnie, moze jakis admin by sie tym zainteresowal a nie. Po co w ogóle jest to forum
cornflakes
29.03.2012, 18:02
mi zawsze pomaga przelogowanie, jak nie jedno to dwa. a jeśli nadal sie upieram, że mi nie oddało, że mi gdzieś wcięło licencje to licze po prostu kolejno budynki i co sie okazuje? że jednak system ma racje ;] musiało wcześniej zwrócić mi jedno czy dwa "za dużo" bo tak też się dzieje, potem sie buduje a potem relog i nagle -1 ;p czasem też wyświetla, że mam wolne licencje ale jak licze budynki to sie okazuje, że nie powinienem mieć żadnej ;p
więc nie patrz ile masz licencji i ile budujesz kopalni tylko zwyczajnie przelicz budynki, jak dalej ci będzie wychodzić że zjadło ci niesłusznie to wtedy pisz do supportu ;p
Jednak pozwolenia nie działają do końca tak jak być powinno. Liczę budynki, liczę pozwolenia i raz jest dobrze a za innym razem różnica wynosi +2 lub -2.
Miałem też taką ciekawostkę. Coś się kaszaniło z pozwoleniami, zrobiłem relog i cofnęło mnie o przynajmniej 30 minut do tyłu. 5 budowli które w międzyczasie postawiłem zjadło. Pozwolenia wróciły dopiero na drugi dzień. W wersji beta powiedzmy że jest to dopuszczalne, ale w wersji ostatecznej nie chciałbym mieć takich niespodzianek.
Policzylem, mam 90 budynkow, nie liczylem pol i studni, 7 pozwolen wiec wtf wychodzi 97, liczone razem z domek władyki
Zajete mam 3 torytoria dodatkowe (3 to jest te gdzie sa 2 złoża marmuru) i nie kupowalem boostem +10. Mam 19lvl w grze
Jak najde na domek to mam napisane zostało ci 7 z 95 pozwoleń
Policzylem, mam 90 budynkow, nie liczylem pol i studni, 7 pozwolen wiec wtf wychodzi 97, liczone razem z domek władyki
Zajete mam 3 torytoria dodatkowe i nie kupowalem boostem +10.
a relog, usuniecie ciasteczek i pamieci podrecznej cos zmienilo?
Zobaczę co czas pokaże, jak będę miał dużo mniej to napiszę do supporta
Jan_Kazimierz
02.04.2012, 13:59
Ja mam często coś takiego, że mimo iż pokazuje mi że mam 1 pozwolenie na budowę, to nie mogę nic zbudować bo pojawia się komunikat "osiągnięto maksymalną liczbę budynków".
Ja mam często coś takiego, że mimo iż pokazuje mi że mam 1 pozwolenie na budowę, to nie mogę nic zbudować bo pojawia się komunikat "osiągnięto maksymalną liczbę budynków".
wtedy relog , usuniecie ciasteczek i pamieci podrecznej powinno pomoc w tej kwestii