Zobacz pełną wersję : Ban za nick
Manipulator
21.03.2012, 14:37
Witam, dost alem Bana na czat w grze na serwerze 4.
napisałem maila do supportu ponad tydzień temu i nie otrzymałem jak dotąd żadnej odpowiedzi.
powodem zbanowania był mój Nick który jest nieodpowiedni(?)
Nie wiem co w tej sprawie zrobić, moderator też nie wyjaśnił mi nic,
nie mam możliwości handlowania, zakładki z kanałami zniknęły..
i pytanie- co w tej sytuacji mógłbym zrobić?
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 15:03
ale co tu wyjaśniać? jeśli "kopulator" to twój nick to bardzo dobrze, że dostałeś bana. Należy dbać o szeroko pojętą kulturę.
W tej sytuacji mogę jedynie zasugerować regularniejsze sprawdzanie poczty, ponieważ to właśnie tam trafiają odpowiedzi z supportu. Przykładowo, jeszcze przed napisaniem tego tematu (13:37), otrzymałeś kolejną odpowiedź, którą najwyraźniej przeoczyłeś. ;)
Bluznierca
21.03.2012, 15:29
ale co tu wyjaśniać? jeśli "kopulator" to twój nick to bardzo dobrze, że dostałeś bana. Należy dbać o szeroko pojętą kulturę.
Oczom nie wierze! Czy Ty sie czlowieku dobrze czujesz? Czy mod ktory zbanowal kogos za cos takiego byl trzezwy?
Na dobra sprawe CyprysowyKupiec tez jest nickiem niewlasciwym. Mnie np obrzydza. Ciebie nie?
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 15:39
akurat w tym wypadku nie masz racji, ponieważ mój nick nic wulgarnego nie przenosi, a skoro nie rozumiesz to tylko wyrazy współczucia.
Jeśli mój nick ciebie razi zgłoś do moda.
Jeżeli chodzi o samo słowo "kopulacja" to przecież nie jest one niecenzuralne.
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 16:15
ja mam taką dewizę, że chamy honoru nie mają a prostactwo należy tępić na każdym kroku:) każdy wie o co chodzi i nie ma co tutaj szukać wymyślnych uzasadnień dla niskich lotów nicków, jak pozwoli się na zaśmiecanie teraz to później bardziej "wymyślne" nicki też będą tolerowane.
Bluznierca
21.03.2012, 16:17
Jeśli mój nick ciebie razi zgłoś do moda.
W zyciu. Nie jestem taki malostkowy zeby sie czepiac jakiegokolwiek nicku. Kazdy nadaje sobie tak jaki mu sie podoba. Nie obrazaja mnie wulgaryzmy bo jestem ponad to.
Nieskromny moglby sobie nadac nick pt za***isty co jest niezrozumiala dla mnie cenzura tutaj oraz naduzyciem. Jak wiemy, owe slowo nie jest juz od dluzszego czasu uwazane za wulgarne czy/lub obrazliwe. Nadgorliwi i niedouczeni (niedoczytani?) mysla WCIAZ ze to cos brzydkiego.
Jesli uwazasz ze sie myle uzyj google.
PS. Dla mnie slowo kupa jest i brzmi ohydnie. A Ty masz to w nicku. Wiec proponuje zebys sie nie wypowiadal na temat nickow i tego czy brzma zle czy nie ;)
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 16:23
akurat google nie jest dla mnie wyznacznikiem i autorytetem. a skoro obraża ciebie mój nick CyprysowyKupiec więc nie jesteś ponad to jak przed chwilą napisałeś.
Bluznierca
21.03.2012, 16:38
akurat google nie jest dla mnie wyznacznikiem i autorytetem. a skoro obraża ciebie mój nick CyprysowyKupiec więc nie jesteś ponad to jak przed chwilą napisałeś.
Zacytuj mnie i wskaz miejsce w ktorym napisalem ze mnie obraza. Nic z tych rzeczy. Mozesz miec nawet Biegunka. Nic mi do tego. Kojarzy mi sie jak kojarzy ale nie nadinterpretuj i nie przekuwaj tego w slowo obraza. Jasno sie wyrazilem?
Co do autorytetow. Ja chyba ich nie mam, wiec co za tym nastepuje - google tez nim nie sa. Sa za to nieocenionym zrodlem informacji ;)
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 17:05
chyba nic nie masz.
Bluznierca
21.03.2012, 17:31
No i pogadali. A juz mialem nadzieje ze cos madrego napiszesz i zeby odpisac bede musial zdjac w koncu rekawice bokserskie, pletwy i wyjac kebaba z ryja ;)
CyprysowyKupiec
21.03.2012, 18:33
zasady mam na myśli.
Bluznierca
21.03.2012, 20:25
Kurcze, ot, niespodzianka. Myslalem ze chodzi o to iz nie mam mozgu :)
Lubie Cie, i tak naprawde masz fajny nick :)
Manipulator
22.03.2012, 01:05
Xaar, dostałem od Was tylko maila zwrotnego i dzisiaj o 14.02 drugiego z rozwiązaniem problemu. Dzięki :)
Czy nick jest odpowiedni czy nie możnaby pertraktować godzinami, każdy ma swój indywidualny pogląd w na ten temat, wiadomo ludzie są różni, ich podejście do życia również. Ja zostałem tak- być może infantylny czy głupkowaty sposób nazwany wśród najbliższych przyjaciół, płci męskiej oczywiście. :)
Wszystko jest kwestią podejścia, Nick napewno w mojej interpretacji ani ktoregos z pkt regulaminu, ani też zasad ogólnie pojętej kultury nawet nie nadwyręża.
C
CyprysowyKupiec: Tak ogólnie co do Twoich wypowiedzi w tym wątku, dobrze jest "mieć zasady", ale jeżeli już żyjesz wg. nich to wyrażając swoje poglądy nt. chamstwa i prostactwa bądź chociażby bardziej subtelny, bo przecież zasady, można to zinterpretować w dowolny sposób, prawda?
A wtedy "do moda", tak jak radzisz?
Mephistoo
22.03.2012, 05:35
Na moje nick jest obłędnie dobry :D i nie widzę w tym nic obraźliwego, ale bardzo śmiesznego :D
Mad_Blade
22.03.2012, 15:59
Mnie bardziej obraża ignorancja do języka polskiego. Nie wiem czy bierze się to z lenistwa czy popsutego klawisza "alt". Ludzie starajcie się pisać po Polsku.
Mnie bardziej obraża ignorancja do języka polskiego. Nie wiem czy bierze się to z lenistwa czy popsutego klawisza "alt". Ludzie starajcie się pisać po Polsku.
i powiedziala to osoba z "polskim" nickiem ;]
Bluznierca
22.03.2012, 20:42
Ha, to dobre. Przymiotniki pisze sie z malej litery.
PWCPiOtRo
23.03.2012, 00:47
Oczom nie wierze! Czy Ty sie czlowieku dobrze czujesz? Czy mod ktory zbanowal kogos za cos takiego byl trzezwy?
Na dobra sprawe CyprysowyKupiec tez jest nickiem niewlasciwym. Mnie np obrzydza. Ciebie nie?
Bluznierca admin po prostu sie z ****em za głowe zamienił . to jest tylko gra a jeśli kogoś nick przeszkadza to niech ****a nie gra prosta piłka.
Bluznierca
23.03.2012, 08:20
Bluznierca admin po prostu sie z ****em za głowe zamienił . to jest tylko gra a jeśli kogoś nick przeszkadza to niech ****a nie gra prosta piłka.
To akurat raczej nie admin sie przyczepil o nick Kopulator lecz jakis mod.
Tak sie zastanawiam jak ten moderator zostal zrobiony. Bo jesli trafilem z pytaniem w dziecko z probowki to niech pisze albo tu albo do mnie na PW - natychmiast polece zagrac w lotto. I nawet oddam mu/jej polowe 100% wygranej :D
No chyba ze przyzna sie ze ojca tez zbanowal...
po polsku to Tobie proponowałbym nauczyć się pisać, zamiast bawić się w nauczyciela...
Bluznierca
25.03.2012, 10:45
Kopulator, sam wymysliles nick Manipulator czy dostales "opcje" z gory i stad ta zmiana? :)
Manipulator
25.03.2012, 12:56
Nick wymyśliłem sam, z góry był nakaz zmiany nicka, z systemem nie da się wygrać :/
CyprysowyKupiec
25.03.2012, 14:52
oj Manipulator, z systemem da się wygrać tylko trzeba wiedzieć jak. Jest kilka sposobów i ty wybrałeś najprostszy czyli zmieniłeś się tak aby system ciebie nie atakował :)
Manipulator
25.03.2012, 15:29
Taak, mogłem grać bez czatu. Mogę ponarzekać na niekompetencje i *****izm moderatorów, tylko po co ? Skoro i tak nie przyniesie to żadnego sutku.
Jestem tutaj by grac i cieszyć się grą.
Walczyć o nick? Nie ma sensu i nie warto to nie jest dla mnie aż tak cholernie istotne.
Nick przeszkadzał również Tobie, więc powinieneś być usatysfakcjonowany że wybrałem taką a nie inną opcje.
Bluźnierca, czemu pytałeś?
serio kazali Ci zmienić nicka :P ? Daj do sądu niech za to zapłacą! Złamano Twoje prawa konstytucyjne do wolnego wyboru. :P
.... ciekawe jak by udowadniali, że KOPULATOR to coś niewłaściwego :P ale jaja...
Bluznierca
25.03.2012, 17:43
Bluźnierca, czemu pytałeś?
Bo chcialem wiedziec czy to wyszlo z gory czy od samego Ciebie. Ponizej jest post ktory dobrze obrazuje sytuacje. Przegiecie i tyle.
Ja mam pytanie do xaara. Dlaczego dostałem permbana? Za co? Od innego gracze wiem ze od ciebie go dostałem tylko bez zadnych wyjasnien. Troche to nie fair
ale co tu dużo pisać każdy nadaje sobie nick który pasuje do posiadacza, więc zostawie to bez komentarza