PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z handlem a właściwie magazynowaniem z handlu

Djczerwony
21.03.2012, 02:27
Po lewej stronie w okienku wyszukuje sobie interesujące mnie oferty handlowe, klikam na wyślij ofertę handlową no i wszystko ładnie - czekam na akceptacje. Dostaję wiadomość do skrzynki odbiorczej że transakcja zaakceptowana i mam kliknąć akceptuj - po kliknięciu akceptuj wiadomość znika ze skrzynki odbiorczej. Wtedy kupiony w handlu materiał trafia do magazynu. Wszystko jest dobrze do momentu jak w magazynie cały kupiony w handlu towar może się zmieścić. Gdy w magazynie mam na dany produkt wolnego miejsca np. na 10 jednostek a w handlu nabyłem 200 to te 10 mi się uzupełnia na maxa w magazynie a pozostałe 190 co się nie mieści przepada całkowicie. Gdy natomiast w magazynie nie mam wolnego miejsca wogóle, to później jak wchodzę w skrzynkę odbiorczą to wiadomość pojawia się ponownie. I zabawa od nowa, albo wogóle nie ma miejsca w magazynie i wiadomość z powrotem mi się pojawi, albo magazyn zapcha się 3 sztukami a pozostałe 197 przepada bez śladu.

Czy nie lepiej aby materiały nabyte w handlu trafiały do menu gwiazdy?? Tam nie ma tego problemu, materiał który się nie mieści nie przepada, możemy tym samym zasobem (z jednej ikonki) uzupełniać magazyn do skutku nawet po jednej sztuce.

spyderek
21.03.2012, 10:03
zgłaszane miliard razy. Mnie tylko zastanawia czemu tyle jest osób którzy kupują towary mimo że mają już ich pod kurek. Kupować dla samego kupowania?

djabelek
21.03.2012, 11:57
Czy nie lepiej aby materiały nabyte w handlu trafiały do menu gwiazdy?? Tam nie ma tego problemu, materiał który się nie mieści nie przepada, możemy tym samym zasobem (z jednej ikonki) uzupełniać magazyn do skutku nawet po jednej sztuce.

Po to jest rozbudowa m/n magazynów (władyki) żeby magazynować wiecej towaru. Całkowicie prawidłowa sytuacja.

Djczerwony
21.03.2012, 22:30
Wiesz, troszkę dziwi mnie to, że jednym miejscu materiały przepadają jak się nie mieszczą (handel) a w drugim miejscu nie przepadają (menu gwiazdy). Gdzie tu logika?

Udwin111
22.03.2012, 17:50
Podepnę się pod wątek aby nie spamować.
Nie wiem czy może ja źle widzę czy czegoś nie czaję ale na załączonym obrazku wg mnie powinno być na odwrót.

http://zapodaj.net/3f10e8f91172.jpg.html

W oknie handlu wystawiam 200 łuków w zamian za 400 rudy miedzi, a przy akceptacji oferty wygląda to jakbym za 400 miedzi kupował 200 łuków. Na szczęście po zaakceptowaniu wszystko gra ale wg mnie co najmniej dziwnie to wygląda.

djabelek
26.03.2012, 15:15
wszystko jest OKej..
w oknie handlu które zamieściłeś jest wyrażnie napisane, że "ktoś" proponuj Ci 400 rudy za 200 łuków...czyli dokładnie jak wystawiłeś Ty..

Udwin111
26.03.2012, 17:18
djabelek dzięki za wyjaśnienie bo już myślałem że coś znowu nie tak. Pozdrawiam

opz230
26.03.2012, 17:52
ja nie moge wystawić oferty bo połowa okna jest {pod ekranem } i nie moge zatwierdzić moge tylko kupować w tym po lewej stronie

intermal
26.03.2012, 19:32
U mnie od czwartkowej przerwy technicznej mam tak że po zdjęciu oferty z handlu jeszcze przez kilka godzin dostaje oferty handlu, ludzie to klikają i potem trzyma im surowce.