PDA

Zobacz pełną wersję : Gra kopalnie i ich ulepszenia

Jastrzab__
20.03.2012, 19:18
Kolejnym jakims niedopatrzeniem jest to ze po wyczerpaniu zloza np. miedzi gdzie mam postawiona ulepszona kopalnie ona sie poprostu zawala, a gdy geolog znajdzie na tym samym miejscy nowe zloze miedzi to poprostu ona znika. I musze poprostu postawic nowa kopalnie i ja znowu ulepszac i wydawac na to surowce po raz drugi, trzeci, piaty to jest chore biorac pod uwage np to ze juz ladnie kosztuje ulepszenie na np 4-5 poziom. Zrobcie chociaz opcje przeniesienia albo cos bo to jest do dupy ze za kazdy razem trzeba rozbudowywac od poczatku

sparkz
20.03.2012, 19:24
Nie rozbudowuj, po problemie.

Jastrzab__
20.03.2012, 19:27
bardzo madra odpowiedz!!! Gratuluje blyskotliwosci!! Ladna mi pomoc nie nie. Skoro tak to dajcie wiecej pozwolen na budowe to nie bede rozbudowywal!! Bo ograniczacie graczy pozwoleniami, a takimi rzeczami jak kopalnia dajecie prosto do zrozumienia ze jak nie bedziesz kupowal diamentow to nie pograsz. Tak mam to rozumiec tak??!

TheMicheal
20.03.2012, 19:58
a może smoczek i tutorial jak wbić 50 lvl. cały czas ktoś cie musi za rękę prowadzić. używaj tego co masz w środku czachy....

set2g
20.03.2012, 20:10
upgrady kopalni nie są az takie drogie w porównaniu do innych budynków, tylko narzędzia wiec nie ma co narzekać

Jastrzab__
20.03.2012, 20:19
upgrady kopalni nie są az takie drogie w porównaniu do innych budynków, tylko narzędzia wiec nie ma co narzekać

kazdy lec kosztuje wiecej i szybciej konczy sie zloze wiec sila rzeczy szyciej kopalnie beda padaly, co to za pomysl zeby co kilka chwil wydawac non stop narzedzia na to samo. Ja juz to kupilem i tyle, moglo by byc zrobione to w ten sposob ze powiedzmy za jakis procent tych surowcow ktore sie wydalo mozna by odnowic ta kopalnie, badz cos innego zachowujac jej poziom a nie ze ona bezpowrotnie przepada.

Jastrzab__
20.03.2012, 20:20
a może smoczek i tutorial jak wbić 50 lvl. cały czas ktoś cie musi za rękę prowadzić. używaj tego co masz w środku czachy....

tak sie sklada ze to sa niedorzecznosci a ja je zglaszam!!!! W koncu tu sie zglasza pomysly i sugestie! Nikt mnie za reke nie prowadzi bo to ja pomagam czesciej w pomocy!!!! Wiec sie nie udzielaj nie na temat moze co!!!

sparkz
20.03.2012, 20:26
kopalnie sie zawalaja z dwoch podstawowych powodów:

- po fazie poczatkowej rozbudowy nie ma do roboty kompletnie nic poza budowaniem pol i studni, wiec trzeba to jakos urozmaicic wprowadzajac limitowane zasoby ktore trzeba odnawiac.
- niezawalajace sie kopalnie pozwolilyby na wyzszych levelach na produkcje jeszcze wieksza niz jest teraz, a juz jest absurdalnie wysoka. Konsekwencja byloby pewnie usmiercenie handlu wszystkimi produktami opartymi na rudzie (plus oczywiscie materialami budownalymi), czyli wiekszoscia tego na co obecnie jest zapotrzebowanie.

Ale oczywiscie nie ma sensu tego uwzgledniac, wazniejsze jest, zeby dla wygody jakiegos gimbusa bylo latwo, prosto i automatycznie.

Jastrzab__
20.03.2012, 20:29
kopalnie sie zawalaja z dwoch podstawowych powodów:

- po fazie poczatkowej rozbudowy nie ma do roboty kompletnie nic poza budowaniem pol i studni, wiec trzeba to jakos urozmaicic wprowadzajac limitowane zasoby ktore trzeba odnawiac.
- niezawalajace sie kopalnie pozwolilyby na wyzszych levelach na produkcje jeszcze wieksza niz jest teraz, a juz jest absurdalnie wysoka. Konsekwencja byloby pewnie usmiercenie handlu wszystkimi produktami opartymi na rudzie (plus oczywiscie materialami budownalymi), czyli wiekszoscia tego na co obecnie jest zapotrzebowanie.

Ale oczywiscie nie ma sensu tego uwzgledniac, wazniejsze jest, zeby dla wygody jakiegos gimbusa bylo latwo, prosto i automatycznie.

Gosciu czy nie pozwalasz sobie na za duzo!!!! Czy ja Cie obrazilem!!! Screen zrobiony juz. Zal mi Was! Wszystko wszystkim ale tkoszke kultury by sie przydalo!! Widze ze zglaszanie jakichkolwiek propozycji i sugestii jest bezsensu zamknijcie wogole caly temat!! Smieszni jestescie i niewychowani

Gardios
20.03.2012, 20:33
bardzo madra odpowiedz!!! Gratuluje blyskotliwosci!! Ladna mi pomoc nie nie. Skoro tak to dajcie wiecej pozwolen na budowe to nie bede rozbudowywal!! Bo ograniczacie graczy pozwoleniami, a takimi rzeczami jak kopalnia dajecie prosto do zrozumienia ze jak nie bedziesz kupowal diamentow to nie pograsz. Tak mam to rozumiec tak??!

Z tym, że Sparkz ma rację. Jak nie masz surowców i za drogo to nie rozbudowuj. Na wyższych poziomach się opłaca, jest to wręcz niezbędne

Jastrzab__
20.03.2012, 20:41
Z tym, że Sparkz ma rację. Jak nie masz surowców i za drogo to nie rozbudowuj. Na wyższych poziomach się opłaca, jest to wręcz niezbędne

jego odp jest na poziomie przedszkolaka, a w nastepnej obrazil mnie jak rowniez jego przedmowca. Ja musze rozbudowac bo nie mam wyjscia innego a to ze on napisal "nie rozbudowywuj, nie bedzie problemu" to nie odpowiedz! Jakas kpina i tyle!! Widze ze co niektorzy moga jawnie nasmiewac sie z innych i ich obrazac bez konsekwencji zadnych! Po co jest wogole ten dzial. Chcialem poprostu zaproponowac zeby moze wprowadzili mozliwosc przeniesienia lub odrestaurowania budynku oczywiscie nie za free ale nie zeby go od nowa stawiac!! A tu takie zenujace podejscie.

set2g
20.03.2012, 20:59
rzuciłeś pomysł i nie potrafisz przyjąć słów krytyki, wg mnie tak jak jest jest ok i niektórzy tez tak uważają, co do ciebie chyba nie dociera i nie potrafisz tego zaakceptować

Jastrzab__
20.03.2012, 21:06
rzuciłeś pomysł i nie potrafisz przyjąć słów krytyki, wg mnie tak jak jest jest ok i niektórzy tez tak uważają, co do ciebie chyba nie dociera i nie potrafisz tego zaakceptować

"a może smoczek i tutorial jak wbić 50 lvl. cały czas ktoś cie musi za rękę prowadzić. używaj tego co masz w środku czachy...."

"Ale oczywiscie nie ma sensu tego uwzgledniac, wazniejsze jest, zeby dla wygody jakiegos gimbusa bylo latwo, prosto i automatycznie."

Bylo by wszystko cacy i nie bylo by tematu gdyby nie te teksty!!! To nie jest krytyka tylko obraza!!!]
Nie usprawiedliwiajcie sie na wzajem bo widze ze reka reke myje!! Poprostu obraza i tyle. A wystarczylo napisac po ludzku ze nie ma takiej mozliwosci. Krotko zwiezle i na temat a nie kpic sobie z osob dzieki ktorym ta gra bedzie istniec. Bo takie podejscie olewajace i obrazajace jest do wielu graczy!

set2g
20.03.2012, 21:14
Ktoś cie obraził istnieje przycisk 'Raportuj zły post' i reszta zajmie sie jakiś mod.

sparkz
20.03.2012, 21:17
To nie jest krytyka tylko obraza!!!

gwoli scislosci, nie obraza a diagnoza.

Jastrzab__
20.03.2012, 21:30
gwoli scislosci, nie obraza a diagnoza.

diagnozowac moze lekarz a nie Wy publicznie obrazac ludzi, darujcie sobie te tlumaczenia bo coraz to gorsze zdanie mam o Was, juz nie wiecie do czego sie przyczepic co?
Moze byscie napisali cos typu "sorki ponioslo nas, niestety nie bedzie zmienione niszczenie kopalan" Bo pomylic sie kazdy moze i kazdego moze poniesc, tylko sztuka ijest sie przyznac do tego.

maxiss
20.03.2012, 23:13
zawsze mozna wzbacic zloze za diamnty ktore mozesz kupic albo dostac za codziene logowanie lub za nagrode w przygodzie lub je poprostu znalesc w migicznym pudelku kupionym za skrawki mapy lub szukniem przez okrywce jest wiele mozliowosci zwiekszenia pojemnosci kopalni i jesli jest klopot z wyadawiame narzedzi t zwieksz tylko 1 czy 2 poziomy i bedzie ok na tyle ile cie stac mowi kolega ze drogo to powiem tyle up kopalni wegla z 4 na 5 lev kosztuje 2k mlodkow a przy bufie ta kopalnia wyczernie sie po dniu wiec dosc szybko ale za to masz kilka k wegla wiec cos za cos nie ma nic za darmo:) chesz szybko zloze inwestujesz chesz zaoszczedzic to nie inwestujesz i rozodny gospodarz wie co mu sie oplaci a co nie wystaczy pomyslec bo kazdy ma swoj rozum