PDA

Zobacz pełną wersję : Gra wojsko-walka

Jastrzab__
19.03.2012, 19:26
Witam w/g mnie sam tryb walki jest do bardzo źle rozwiązany, a chodzi o to że mimo iż zabije się wroga w pierwszej rundzie to i tak TRUPY zadają obrażenia, to ewidentny bezsens, a po drugie to troszkę chore że najpierw atakują wszystkie jednostki atakującego a potem obrońcy. Ja sobie nie wyobrażam walki PvP w takim trybie. Moja propozycją było by przypisanie do każdej jednostki inicjatywy w/g której gracz wiedziałby w jakiej kolejności uderza wojsko i by mógł dopasować sobie ilość poszczególnych jednostek w armii i o zwycięstwie świadczyło by lepiej dopasowane wojsko, lepsza strategia.

sparkz
19.03.2012, 19:33
Witam w/g mnie sam tryb walki jest do bardzo źle rozwiązany, a chodzi o to że mimo iż zabije się wroga w pierwszej rundzie to i tak TRUPY zadają obrażenia, to ewidentny bezsens

poczytaj sobie na forum jak dziala system walki.

Moja propozycją było by przypisanie do każdej jednostki inicjatywy w/g której gracz wiedziałby w jakiej kolejności uderza wojsko i by mógł dopasować sobie ilość poszczególnych jednostek w armii i o zwycięstwie świadczyło by lepiej dopasowane wojsko, lepsza strategia.

Dokladnie tak jest teraz.

Jastrzab__
19.03.2012, 19:41
poczytaj sobie na forum jak dziala system walki.

Dokladnie tak jest teraz.

nie tak nie jest teraz. Zabijam jednostki wroga w pierwszym starciu tylko rekrutami a oni oddają, to jest chore rozwiązanie najlepszy dowód że tak nie jest teraz. Inne gry mają to lepiej rozwiązane radze pograć i posprawdzać tu jest do bani i wielu graczom się to nie podoba. Ten system walki się nie sprawdzi. Np. Łucznicy powinny szybciej uderzać od piechoty i jeżeli za pierwszym razem zabiją wroga to nie powinien nikt oddać!! A tutaj co jest?!

sparkz
19.03.2012, 19:43
Walka nie wyglada tak jak na powtorkach, nie ogladaj ich bo robia tylko wode z mozgu.

Dokladnie tak jest teraz, sa 3 stopnie inicjatywy ktore okreslaja kolejnosc ataku i pozwalaja dobrac armie pod przeciwnika.

Jastrzab__
19.03.2012, 19:50
a dlaczego trupy oddaja???? Zabiłem zbirów za pierwszym strzałem i dostałem obrażenia. Miałem więcej łuczników niż było zbirów, no i miałem rekrutów. Skoro łucznik ma wyższą inicjatywę to powinien wykończyć go bez dwóch zdań a ja nie powinienem ponieść strat. A tak nie było

sparkz
19.03.2012, 19:51
trupy nie oddaja, bo nie sa trupami, bo atakuja w tej samej rundzie co Twoje wojsko, bo maja taki sam poziom inicjatywy ...

Napisalem - nie sugeruj sie powtorkami z walki, tyle na ten temat.

Jastrzab__
19.03.2012, 19:56
a dlaczego trupy oddaja???? Zabiłem zbirów za pierwszym strzałem i dostałem obrażenia. Miałem więcej łuczników niż było zbirów, no i miałem rekrutów. Skoro łucznik ma wyższą inicjatywę to powinien wykończyć go bez dwóch zdań a ja nie powinienem ponieść strat. A tak nie było

czytaj co pisze!!! Miałem lucznikow którzy powinni mieć wiekszą inicjatywę a w armii bandytów nie było łucznikow

sparkz
19.03.2012, 19:58
Zobacz sobie w statystykach wojska jaka inicjatywe maja lucznicy.

Jastrzab__
19.03.2012, 20:05
no to jest chore zeby strzelcy byli na tym samym poziomie co piechota nie no porazka :( bubel konkretny