Zobacz pełną wersję : Blad zwiazany z pozwoleniem na budowe.
Sir_Under
15.03.2012, 18:52
Otoz jak juz wyzej napisalem jest maly problem. A mianowicie... Dzis wyeksploatowalem kopalnie miedzi do golego tak wiec w jej miejscu zostala " wyeksploatowana kopalnia miedzi", nastepnie wyslalem geologa na poszukiwanie tego samego matelu i akurat pech chcial ze on odkryl zloze w miejscu starej " wyeksploatowanej" juz kopalni, ktora - ZNIKNELA nie oddajac pozwolenia na budowe... Widac tylko znaczek miedzi ;/ Please Help ! =]
Zauważyłem coś podobnego, mi tez nie oddało pozwolenia na budowę po zburzeniu wyeksploatowanej kopalni, a burząc czynną kopalnie z 1 rudą miedzi, oddaje nie tyle patent co jeszcze materiały!
Ja mam ten sam problem. Straciłem już dwa pozwolenia na kopalniach miedzi.
W pierwszym przypadku po wyeksploatowaniu kopalni zburzyłem ją i wysłałem geologa - nie odnalazł złoża w tym samym miejscu - pozwolenie nie wróciło.
W drugim była sytuacja identyczna jak u Sir_Under.
Dodam jeszcze, że policzyłem postawione budynki i pozostałe mi pozwolenia, wyszło że brak 2 pozwoleń.
Piszę do supportu w tej sprawie.
kroxintu
15.03.2012, 21:59
Taka sama sytuacja, pozwolę sobie skopiować zgłoszenie, jakie wysłałem do supportu.
Ja i parę innych osób mamy problem, gdy prawdopodobnie przy wyburzaniu
kopalni (chyba u wszystkich i w każdym przypadku była to kopalnia miedzi)
znikały nam pozwolenia na budowę. Z aktualnie wybudowanych budynków
wynika, że powinienem mieć 1 pozwolenie na budowę dostępne z puli 85
pozwoleń, zamiast tego mam informację, że mam -1 pozwoleń! Korzystam z
przeglądarki Chrome w najnowszej, stabilnej wersji oraz odpowiednimi
pluginami do niej. Po wykryciu problemu zrobiłem restart gry oraz
wyczyściłem wszystkie ciasteczka gry.
Potwierdzam, iż mam identyczny problem co poprzednicy w związku z kopalniami miedzi i żelaza. Nie może tak być ponieważ tracimy nie tylko pozwolenia ale również materiały niezbędne do postawienia nowych kopalń...
EX_szon30
16.03.2012, 02:06
Pozwolenia na budowę są automatycznie zwracane w chwili zawalenia się kopalni. Czasami dzieje się tak, że nie odświeży nam ilość wolnych pozwoleń, wtedy prosze wylogować się z gry, zamknąć przeglądarkę, usunąć pliki cookies oraz cache i zalogować się ponownie.
Pozdrawiam.
kroxintu
16.03.2012, 16:07
Pozwolenia na budowę są automatycznie zwracane w chwili zawalenia się kopalni. Czasami dzieje się tak, że nie odświeży nam ilość wolnych pozwoleń, wtedy prosze wylogować się z gry, zamknąć przeglądarkę, usunąć pliki cookies oraz cache i zalogować się ponownie.
Pozdrawiam.
Ale panie modzie, tak robimy przecież, ale nie skutkuje to żadną zmianą ;)
Mojojojek
16.03.2012, 16:36
Zgłoście do to supportu http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie
Myślę że temat można zamknąć.
kroxintu
16.03.2012, 16:47
Może niech jeszcze pozostanie temat otwarty?
Gdy przyjdzie mail zwrotny z supportu, to go się tu zamieści i temat będzie dopełniony.
Za wyburzenie już wyeksploatowanej kopalni nie dostaje się pozwolenia.
Dlaczego? Ponieważ "zwolnienie" pozwolenia następuje automatycznie: bezpośrednio po zasypaniu kopalni.
Jeśli licznik się nie odświeżył samodzielnie, proszę spróbować wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (tzw. cache) i przelogować się - jeśli to nie pomoże, należy skontaktować się z supportem.
Alagaezja
16.03.2012, 18:33
a co w przypadku garnizonu? przeniosłam swój garnizon i nie zwróciło mi pozwolenia, do tego zabrało kolejne na nowe miejce i jeszcze jedno nie wiedzieć czemu.
garnizon nie zabiera miejsca na budowe
Alagaezja
16.03.2012, 18:55
no jak nie jak mi zabiera
robert_k81
16.03.2012, 19:04
Ja rownież straciłem dziś pozwolenie i czyszczenie pamięci nic nie daje.
Oczywiście napiszę w tej sprawie na support, ale sam bug wymagałby naprawienia gdyż dotyczy dosyć istotnej sprawy
robert_k81
16.03.2012, 19:44
No i napisałem. Nawet wysłałem. A później przeczytałem ponownie i....
...okazało się, że to chyba był bardzo męczący tydzień, bo mam poważne problemy z liczeniem do 10 :)
No cóż, u mnie wszystko się zgadza. Nie było sprawy :)