PDA

Zobacz pełną wersję : Gra pozwolenia na budowe

rapex
15.03.2012, 12:21
witam jakis czas temu wyczerpalem pozwolenia na budowe, a teraz musze podbijac nowe włości żeby uzyskać te jedyne 10 pozwoleń. z początku było łatwo, ponieważ wystarczyło mała liczba wojska. z czasem potrzeba coraz więcej wojska bo jak wiemy coraz więcej bandytów jest w jednej osadzie. wkurza mnie to, że aby podbic jedną osade bandytów musze dużo wojska wyszkolić i tak cały czas (dodatkowo potrzeba dużo czasu na wyszkolenie wojska). drugą sprawą jest to, że jak wyszkole wojsko to pózniej musze czekać, aż będę miał jak ich uzbroić i wyżywić. tylko jak tu inne wosjka ozbroić w broń jak nie mam z czego już robić broni. przez dwa podbiłem nie całą włość. powinno być za podbicie włości więcej pozwolen, ponieważ pewnie dużo graczy tak ma, że praktycznie wszystkie złoża się wyczerpały, a by się chcialo wybudować coś nowego i niewiadomo co postawić bo wszystko by się przydało :) mam nadzieje, ze administracja rozpatrzy pozytywnie to co napisałem powyżej :)

zylaja
15.03.2012, 12:27
jak sie zloza wyczerpia to wysylasz geologa aby je znow znalazl. za kazdego przywodce bandytow na podstawowej mapie jest +10 do pozwolen i za osiagniecie 32 lvla jest kolejne + 10 . wiec nie ma ich az tak mało. no i za diamenty tez mozna kupic

rapex
15.03.2012, 12:34
jak sie zloza wyczerpia to wysylasz geologa aby je znow znalazl.

no co ty? tylko, że trzeba postawić kamieniarza albo co innego wiadomo zależy co to za złoże mądralo :) a chciałbym postawić co innego co też jest potrzebne :)

za kazdego przywodce bandytow na podstawowej mapie jest +10 do pozwolen

to napisałem w moim pierwszym poście.

za osiagniecie 32 lvla jest kolejne + 10

o tym niewiedziałem.

a co do diamentów to nie mam na co wydawać pieniędzy tylko na diamenty. 780 klejnotów za 20 zł które starczą na wykupienie 10 pozwoleń. brawo :]

zylaja
15.03.2012, 12:44
a co do diamentów to nie mam na co wydawać pieniędzy tylko na diamenty.
i o to chodzi. ktos musi za tą gre placic.

rapex
15.03.2012, 12:46
tylko gdzies czytałem, ze w tej grze miały być mikro płatności, a czy można to tak nazwac? raczej nie

set2g
15.03.2012, 16:26
Każda gra ma swego rodzaju premium, bo musi jakoś na siebie zarabiać.

rapex
15.03.2012, 19:41
tylko nie mam z czego produkować narzędzi bo nie mam pozwole na budowe nowych kopalni. ok próbóje podbić nowe włości, aby uzyskac 10 pozwolen tylko teraz z czego mam broń robic jak nie mam z czego?

sparkz
15.03.2012, 20:07
w takim razie masz bardzo inteligentnie rozbudowana ekonomie.

zylaja
16.03.2012, 08:51
tylko nie mam z czego produkować narzędzi bo nie mam pozwole na budowe nowych kopalni. ok próbóje podbić nowe włości, aby uzyskac 10 pozwolen tylko teraz z czego mam broń robic jak nie mam z czego?

w takim razie masz bardzo inteligentnie rozbudowana ekonomie.

i na 100% byloby to samo jak by byla mozliwosc budowania na wykarczowanych drzewach :P tyle ze chodzilo by o drewno i deski

marabutpl
16.03.2012, 09:39
to jest gra która wymaga wysiłku umysłowego a nie bezmyślna tłukanina typu ******** czy ikarian
trzy razy się zastanów zanim coś wybudujesz czy aby na pewno jest ten budynek niezbędny do dalszego etapu gry
powolne tworzenie armii fakt jest denerwujące ale cóż taka to gra pogodzić się z tym trzeba - pozwala to nieraz na uzdrowienie się generała ale zawsze mogły by być trochę mniejsze wymogi na produkcję armii
diamenty dostajemy co tydzień za regularne logowanie się na koncie i można je zbierać i co jakiś czas dokupić se pozwoleń , no i ograniczcie rozmowy przez komórkę co pozwoli za esemesa kupić też parę diamęcików , jak dobrze wytężycie szare komureczki to se poraszicie tak jak większość z nas musi se radzić

Poznańczyk
16.03.2012, 11:33
Do tego za pokonanie Przywódcy bandytów powinno się dostawać order "Zasłużony dla Narodu".

Bez przesady, jak dla mnie 10pozwoleń za zdobycie włości, jest w sam raz.
Jak już wcześniej było wspomniane, trzeba myśleć nad tym co się buduje i w jakich ilościach się to buduje. Jeżeli jednak ktoś ma problemy, z gospodarnością, ekonomią i zaplanowaniem rozwoju swojej wioski, osady, imperium czy jak to sobie nazwie, to "klika" na diamenty i kupuje pozwolenia za kryształy. Jak się nie myśli to się płaci, ktoś musi opłacać tą grę.