Zobacz pełną wersję : Gra handel
1) Zwiększenie limitu oferty z 10min do 1h lub nawet 2h.
Nie byłoby takich wahań w handlu, plus gracz zanim by wystawił produkt na sprzedaż przemyślał czy opłaca mu się czekać 1-2h. Moim zdaniem urozmaiciło handel.
2)Zwiększyć limit przesyłanych produktów z 400 do przynajmniej 10k.
3) Możliwość wprowadzania przez klawiaturę ilości towaru, jednak ten suwak jest irytujący i za dużo na niego się traci czasu.
Mephistoo
15.03.2012, 03:16
1) Nie może być takiej możliwości i to co proponujesz jest bezsensownym rozwiązaniem bez urazy. Lamusy wystawialiby np. po 1 złota za xxx materiału i tylko szukaliby naiwnej osoby, która to zaakceptuje przez przypadek, bo mu się pomyliła ramka, a ten poszedłby sobie w tym czasie na piwo wraca po godzinie i akceptuje. Tak jak jest aktualnie jest dobrym rozwiązaniem, a nawet ja jeszcze ten czas bym skrócił [;
2) Po co zwiększać przesyłanie ilości produktów? Prześlesz sobie np. 10k kamienia, to nawet byś tego nie zdołał przerobić na marmur przez tydzień i miałbyś zajętą kolejkę. To tylko przykład [;
3) Suwaczek, to kwesta wprawy - jedynie do tego mogę się przychylić.
Witam.
Czy w grze istnieje limit czasu na zaakceptowanie oferty handlowej? Jeżeli nie to czy istnieje możliwość anulowania złożonej oferty w przypadku gdy sprzedajacy nie dał żadnej odpowiedzi przez dłuższy okres (w moim przypadku 4h) - w tym czasie mam zablokowane monety a mógłbym dokonać zakupu u innego sprzedającego.
Mephistoo
15.03.2012, 13:14
Witam.
Czy w grze istnieje limit czasu na zaakceptowanie oferty handlowej? Jeżeli nie to czy istnieje możliwość anulowania złożonej oferty w przypadku gdy sprzedajacy nie dał żadnej odpowiedzi przez dłuższy okres (w moim przypadku 4h) - w tym czasie mam zablokowane monety a mógłbym dokonać zakupu u innego sprzedającego.
No dokładnie z tym jest trochę "kupa".
Oferta ważna na handlu 10 minut tak jak jest, ale czas do akceptacji też powinien być 10 minut.
Czyli mogę tak czekać w nieskończoność? Uważam, że po upływie wyznaczonego czasu np. 10 min system sam powienien akceptować transakcję (Sprzedąjacy nie powinien wnosić sprzeciwu skoro wystawia coś na sprzedaż za konkretną cenę to wszytko jedno kto zaakceptuje transakcję byleby doszła do skutku).
spyderek
15.03.2012, 14:20
po 8h towar wraca
Trochę długo, czas ten powinien zostać skrócony max do 15 min. Przez 8h mam zablokowane monety bo ktoś wystawił towar i gdzieś polazł zamiast siedzieć przy kompie.
spyderek
15.03.2012, 16:15
15 min to przesada w drugą stronę ale myślę że 2-3h byłoby już lepiej.
Tekkenist
16.03.2012, 12:54
Trochę długo, czas ten powinien zostać skrócony max do 15 min. Przez 8h mam zablokowane monety bo ktoś wystawił towar i gdzieś polazł zamiast siedzieć przy kompie.
W ogóle cały ten system jest bzdurny. Grał ktoś z Was w WoWa? Tam jest handel idealnie rozwiązany.
Jak ktoś wystawia towar na sprzedaż to powinien mieć prawo do spokojnego odejścia od kompa, a nie pilnować żeby zaakceptować to że ktoś kupił od nas towar (a jeśli olejemy to i pójdziemy to i tak jest źle bo wkurza się kupujący).
Po co ta akceptacja transakcji przez sprzedającego? Po zakupie towar automatycznie powinien się pojawiać do odebrania w wiadomości.
Jest jeszcze coś denerwującego: trolle którzy wystawiają super atrakcyjne oferty, na które się każdy rzuca, a później oni to olewają i ludzie mają zamrożone surowce.
McTyskie
16.03.2012, 15:43
A mi cos calkiem innego po glowie chodzi juz pomine wasza rozmowe tutaj. Skoro mamy kantor handlowy zbudowany to moze go jakos wykozystajmy? mozna by usunac zakladke w czacie "handel" i opcje handlu uruchomic w kantorze. Wymiane itp fajnie tez by bylo jak by zostal zamontowany jakis filtr do surowcow ktore chcemy kupic a nie zeby trzeba bylo przejechac z gory do dolu aby sie dowiedziec ze nic nie ma z tego co szukamy.
Jeszcze wspomne tutaj o modach skoro tak im ciazy powtarzanie co 3 minuty kazdemu z osobna ze handel odbywa sie na innym kanale w tym wypadku global-7 to mozna by bylo cos z tym zrobic i zamiast non stop to pisac zamontowac cos na glownym ekranie. Gdzie mod co pol godziny czy cos w tym stylu bedzie pisal takie wlasnie wiadomosc. Denerwoje mnie glupie tlumaczenie modow ze juz ich to denerwoje ze kazdy sie co chwile pyta... pewnie by najlepiej dali bana jakiegos zeby sie uspokoili... i sie nabijaja z innymi graczami z takich ludzi... A w tym wypadku zamiast pomyslec ze zaden czlowiek nie bedzie siedzial calymi dniami na czacie glownym to robia z siebie kretynow...
To by bylo wszystko :D Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Poznańczyk
16.03.2012, 16:35
W ogóle cały ten system jest bzdurny. Grał ktoś z Was w WoWa? Tam jest handel idealnie rozwiązany.
Jak ktoś wystawia towar na sprzedaż to powinien mieć prawo do spokojnego odejścia od kompa, a nie pilnować żeby zaakceptować to że ktoś kupił od nas towar (a jeśli olejemy to i pójdziemy to i tak jest źle bo wkurza się kupujący).
Po co ta akceptacja transakcji przez sprzedającego? Po zakupie towar automatycznie powinien się pojawiać do odebrania w wiadomości.
Akceptacja po to, że jak wystawiasz towar na który jest zapotrzebowanie, masz masę ofert, a towar jak wiadomo kiedyś się kończy, w momencie jak go nie masz to odrzucasz ofertę. Dla przykładu wczoraj miałem 25ofert, surowca wystarczyło dla 22. Pozostałe 3 odrzuciłem, w proponowanym przez Ciebie rozwiązaniu,bez akceptacji, miał bym co surowiec na minusie.
Jest jeszcze coś denerwującego: trolle którzy wystawiają super atrakcyjne oferty, na które się każdy rzuca, a później oni to olewają i ludzie mają zamrożone surowce.
Z jednej strony piszesz o spokojnym odejściu od kompa, a z drugiej że cię blokują nie potwierdzając oferty, odejdź na 8godzin od komputera. Po tym czasie surowiec wróci jeżeli oferta nie została zaakceptowana.
Goldmano
16.03.2012, 17:01
a wyobraź sobie że masz nadmiar 100 marmuru i potrzebujesz go zamienić na deski liciaste do upgradu. wystawiasz troche atrakcyjniejszą oferte nawet bo trzeba ci na już, wiadomo czas działa na niekorzyść.
a więc chciałeś 1x wymienić a jako że nie możesz narazie ustawić ilości deali które chcesz zrobić to odpowiedziało na oferte 5 osób. i co ? nagle sie okazuje że zabrali ci 400 marmuru który potrzebowałeś
Tekkenist
16.03.2012, 21:47
Opcja "ilość" przy składaniu oferty sprzedaży na rynek rozwiązałaby problem wielokrotnych transakcji i umożliwiałaby szybsze handlowanie (bo jeśli oferta się wyprzedała można ją wygasić i umożliwić wprowadzenie nowej. Np. deklaruję, że sprzedaję 10 mieczy za 10 marmuru maksymalnie 10 razy.
This.
A jak nie pasuje to powinno być jak w WoWie, wystawisz towar, on schodzi i oferta znika. Żadnego akceptowania, towar ląduje na mailu instantowo.
Poza tym w WoWie możesz wystawiać ofert ile chcesz jednocześnie, ale nvm.
Blokowanie surowców na 8h to przedpotopowa bzdura. Zupełnie niepotrzebne utrudnianie komuś życia. Po co dyskutować czy ktoś ma (lub może) odchodzić od kompa na 8h czy nie. Takiego czegoś nie powinno w ogóle być i bez dyskusji.
Goldmano: to co napisałem powyżej: albo powinna być możliwość ustawiania ile razy chcesz sprzedać towar, albo powinien być to zawsze 1 raz. W obu przypadkach akceptacja sprzedającego nie byłaby potrzebna.
Fanatyk99
17.03.2012, 17:20
może po prostu dodać gdzieś zakładkę 'wysłane oferty'. można by taką ofertę w odpowiednim czasie odrzucić. zmiana na 4h też bez sensu bo znajdą się tacy co im to też będzie przeszkadzać. na 1h ten sam argument.
Dreamfas
17.03.2012, 17:39
Witam Wszystkich
Poprawną formą handlu i wystawiania towaru powinna być natychmiastowa transakcja po jej zakupieniu .
Przykład :
Przeglądamy zakładkę "Handel" i widzimy wystawione 100 szt Węgla za 1 monetę , jest to okazyjna cena o postanawiamy z niej skorzystać . Po zatwierdzeniu transakcji , automatycznie towar pojawia się w naszej poczcie .
Błędem dla ekonomi w grze jest czekanie na potwierdzenia transakcji , która w momencie wystawienia prze gracza jest przez niego akceptowana .
Powoduje to liczne nadużycia i niepotrzebne nerwy wśród graczy .
Pozdrawiam
Dreamfas / Tomek
Witam!
Moje propozycje:
1. Powinien byc filtr bo robi sie balagan - wchodzimy i szukamy np. wegla - klikamy na wegiel i wychodza oferty dotyczace tylko jego a nie cala masa innych ofert ktorych przegladniecie niekiedy trwa i trwa.
2. Powinno byc ustalenie stawki ile kto moze danego towaru sprzedac. Np.: Wystawiamy na sprzedaz 1000 wegla w ofercie 100 wegla za 10 monet. Towar powinien byc blokowany/zabierany i po kupnie przez kogos od razu sie u niego pojawic, nie czekajac az ktos zaakceptuje czy chce jeszcze sprzedac czy nie. Osoba kupujaca powinna miec tez mozliwosc kupienia np. 3 ofert 100 wegla po 10 monet jezeli jest tyle dostepnego.
3. Rozwiniecie kantoru zeby mozna bylo dac wiecej ofert, 2 poziom dwie, trzeci 3 itd.
4. Gdyby byl wprowadzony punkt 2 mozna bylo by wydluzyc oferty czasowo.
1) Zwiększenie limitu pozwoliłoby bardziej na sensowne oferty. Każdy by się zastanowił czy oferta jest sensowna bo nie chciałby tracić 1h czy 2h na czekanie i zmianę oferty, gdyż była bezsensownie zawyżona.
@Looser bez obrazy ale to ty mówisz bez sensu. Co ma limit oferty do tych noob'ów, czy one trwają 10min czy nawet 12h zawsze będą takie osoby, moim zdaniem jak ci to aż bardzo przeszkadza, to zaproponuj aby osoby z twojej ignore listy nie były widoczne na handlu, tak jak na chacie i masz problem z głowy.
2)Nie raz handluje po 2-6k surowca, więc wysyłanie XXX ofert jest dla mnie lekko irytujące. Mam 26 lvl dopiero zastanawiam się jak będę miał z 35lvl to chyba będę operował na 20k surowców, bez sensu jak dla mnie bawić się po 400. To jest dobre do 20lvlu.
3)Właśnie niektórzy lubią tracić czas, ja jak robię XXX ofert i mam za każdym razem bawić się suwakiem nie sprawia mi takiej radochy, tak samo jak z wojskiem etc.
Dlaczego nie można wpisywać cyfr o wiele szybsze i efektywniejsze takie rozwiązanie niż suwak
ElGrafitto
21.03.2012, 22:10
Zdecydowanie Handel można by bardziej rozbudować.
Moja propozycja to
- Możliwość wystawienia powiedzmy 3 a nie 1 aukcji
- Wydłużenie czasu aukcji do max 1godz.
- Towary z niezaakceptowanych/nieodrzuconych aukcji wracają do nas po powiedzmy max 3godz.
I najważniejsze !
Jeśli wystawiamy jakąś aukcję a ktoś dokona zakupu to ni ma możliwości odrzucenia oferty!!
Nic w tej grze mnie tak nie irytuje jak sytuacja kiedy po kilkuminutowym przegrzebywaniu ofert handlowych znajduje jakąś naprawdę interesującą.. przepełniony podnietą klikam kup a ty po chwili komunikat że sprzedawca odrzucił moją ofertę :/ Wiem że ten mechanizm jest najłatwiejszy i rozumiem dlaczego tak to zostało skonstruowane ale myślę że jak by trochę pokombinować to można by to inaczej stworzyć;p Np. jeśli sprzedawca złapie się na tym że wystawił niekorzystną dla siebie aukcje jedynym wyjściem dla niego jest usunięcie aukcji. W przeciwnym wypadku gdy kupujący dokonuje zakupu u sprzedawcy pojawia się info i zasoby są automatycznie wymieniane. Jeśli sprzedawca nie posiada zasobów aukcja zostaje zatrzymana i kupujący dostaje odpowiednie info. (inne niż w przypadku wycofania aukcji) Jeśli kupujący dokona zakupu a sprzedający wcześniej wycofał towar (kupujący nie miał odświeżonego handlu) aukcja się nie odbywa a kupujący dostaje odpowiednie info (inne niż w przypadku braku towaru u sprzedającego) Co by nam to dało ;) ?? Przede wszystkim handel stał by się ciekawszy i profesjonalny ;) Bo kto to widzial np w takim WoWie że by mi tu się sprzedawca rozmyślił i nie dał towaru Grrry ;pp