PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z pozwoleniami

Hizuam1122
11.03.2012, 00:16
Witajcie . Dzisiaj po południu skończyło mi się złożę miedzi . Niee niszczylem kopalni , chcialem sprawdzic czy da rade bez tego . Wyslalem geologa zeby znalazl nowe zloze . Znalazl on je na tym samym miejscu , ale kopalnie usunelo mi automatycznie , a pozwolenia na budowe nie oddalo ! . co robi c ??

set2g
11.03.2012, 10:09
pozwolenie wraca nie po znalezieniu nowego złoża/zburzeniu zawalonej kopalni tylko w momencie wyczerpania złoża

Shimatzu
11.03.2012, 11:28
ja mam też problem z pozwoleniami. moja sytuacja wygląda następująco:
na początku miałem 5 pozwoleń. i 2 budynki w kolejce budowy już. po zburzeniu jednego z budynków (dom) ilość pozwoleń wzrosłą do 6 (czyli jak powinno być). następnie postawiłem nowy budynek (rezydencja) został on dodany do kolejki. ilość pozwoleń spadła mi do 4, a po tym, jak pojawiła się ikonka budowy w kolejce do 3.
jakaż może być przyczyna?

edit: wszystko wróciło do normy po relogu. jednakże nie powinno być takich problemów.

Teer1
11.03.2012, 14:31
A ja dzisiaj w nocy miałem następującą sytuację:
- miałem 0 wolnych pozwoleń
- wyczerpała mi się kopalnia
- na jej miejsce wybudowałem nową
- po jakimś czasie znowu zaglądam do gry i widzę, że mam jeszcze 1 pozwolenie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć która kopalnia mi się zawaliła - nigdzie nie było szczątków
- wybudowałem wiec kolejną kopalnię
- i teraz najlepsze - mój wskaźnik pozwoleń budowlanych z jeden zamiast na zero, przeskoczył na minus jeden :)
- kiedy kolejna kopalnia mi się zawaliła wskaźnik wrócił na 0 i wszystko wróciło do normy

screen tego buga:
http://i44.tinypic.com/153ql4i.jpg

gustlik_m
11.03.2012, 22:05
U mnie też jest jakiś problem z powrotem pozwoleń na budowę w przypadku wygasania złóż. Jednej nocy wyeksploatowały się dwa złoża miedzi, a do puli wróciło tylko jedno pozwolenie. Dzisiaj też coś nie zagrało po wyczerpaniu się złoża miedzi. Potwierdzam również kwiatki w postaci ujemnej liczby pozwoleń na budowę, czy też braku możliwości budowania mimo, że w pasku widnieje jedno pozwolenie na budowę (to zwykle wraca do normy po jakimś czasie, lub po przelogowaniu się). Nie wiem, czy problem z pozwoleniami na budowę nie pojawia się wtedy, gdy kończą się złoża kopalni na poziomie wyższym niż 1 (wcześniej nie zwiększałem poziomów kopalń i nie miałem tego problemu)

Miechol
11.03.2012, 22:32
U mnie też kłopot, po zburzeniu budynku nie wraca pozwolenie.