Zobacz pełną wersję : Drwal nie pracuje jak trzeba
Gra coś kręci
np. mam 2 drwali na 4 poziomie i 2,18 min
2 tartaki na 2 poziomie i 4,04 min
1 smolarz na 3 poziomie 3,40 min
po wyliczeniu na 1 godz wychodzi mi około 50+ drewna a w grze drwale nie wyrabiają
przeliczyłem w excelu i http://ceo-economy.appspot.com/ wychodzi na to że gra źle działa
PS.leśników mam tak dużo że drwale nie nadążają ścinać drzew :cool:
PS 2. wyłączyłem wszystkie budynki które zużywały drewno i zauważyłem że drwal który ścina drzewo na którym jest np. 1 kłoda przy 4 poziomie drwala, nie zalicza ścięcia jak trzeba i dostaje czasami 4 a częściej 0 :mad:
Rozwiązać to można łatwo poprzez zmianę wyszukiwania drewna przez drwala tzn. drwal podchodzi tylko do takich drzew gdzie ilość kłód jest większa lub równa poziomowi drwala
Paul_Raven
10.03.2012, 13:32
PS.leśników mam tak dużo że drwale nie nadążają ścinać drzew :cool:
PS 2. wyłączyłem wszystkie budynki które zużywały drewno i zauważyłem że drwal który ścina drzewo na którym jest np. 1 kłoda przy 4 poziomie drwala, nie zalicza ścięcia jak trzeba i dostaje czasami 4 a częściej 0 :mad:
Rozwiązać to można łatwo poprzez zmianę wyszukiwania drewna przez drwala tzn. drwal podchodzi tylko do takich drzew gdzie ilość kłód jest większa lub równa poziomowi drwala
Trochę sie pierwszy PS z drugim kłóci. Gdybyś miał wystarczającą ilość leśników to złoże nie miało by 1 czy dwa kloce bo leśnik by uzupełniał na bieżąco to co zebrał drwal. Skoro zasoby maleją to znaczy, że leśnicy nie nadążają z sadzeniem. Podnieś leśników na wyższy lvl. Powinno pomóc.
M0rdechaj
10.03.2012, 15:07
ja mam problem z mieczami powinien robić 1 miecz na 7 minut. Nie było mnie 10 godzin, czyli powinno być z 80 mieczy a jest 40. surowce są w magazynie dostępne (po 40sztuk węgla i miedzi) , więc nie wiem o co chodzi
Trochę sie pierwszy PS z drugim kłóci. Gdybyś miał wystarczającą ilość leśników to złoże nie miało by 1 czy dwa kloce bo leśnik by uzupełniał na bieżąco to co zebrał drwal. Skoro zasoby maleją to znaczy, że leśnicy nie nadążają z sadzeniem. Podnieś leśników na wyższy lvl. Powinno pomóc.
Jutro będę miał 3 leśników na 4 poziomie i wtedy zobaczymy ale to i tak nie zmienia faktu że drwal jest zbugowany, wcale bym się nie zdziwił gdyby z liściastymi też był ten sam błąd. Aż dziw że devsi nie zauważyli tak banalnego błędu.
Paul_Raven
10.03.2012, 17:32
Stosunek leśnika do drwala to 3-2 żeby utrzymać stały poziom drzewa. Oczywiście przy porównywalnych odległościach od magazynu i złoża. Jeśli masz 2 drwali na lvl4 to jakby 8 na lvl1. Potrzeba do tego co najmniej 12 leśników lvl1 (albo 4xlvl3 czy 3xlvl4). Z tego co piszesz, nie masz tyle i stąd braki. To nie bug tylko niedoszacowany łańcuch produkcyjny w Twojej osadzie.
Stosunek leśnika do drwala to 3-2 żeby utrzymać stały poziom drzewa. Oczywiście przy porównywalnych odległościach od magazynu i złoża. Jeśli masz 2 drwali na lvl4 to jakby 8 na lvl1. Potrzeba do tego co najmniej 12 leśników lvl1 (albo 4xlvl3 czy 3xlvl4). Z tego co piszesz, nie masz tyle i stąd braki. To nie bug tylko niedoszacowany łańcuch produkcyjny w Twojej osadzie.
czytamy ze zrozumieniem! to że napisałem że jutro będę miał 3 leśników na 4 poziomie nie znaczy że mam tylko 3 leśników, w sumie mam ich 6 co łącznie jak by dodać poziomy wychodzi 8 drwali do 15 leśników