PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Jaki jest sens tak drogiej rozbudowy budynków?

AdiKas
09.03.2012, 14:09
Witam! Pytanie jak w temacie.
Podaję przykład: Potrzebuję szybciej odlewać rudę. Rozbuduję odlewnie i podwoję wydajność. Lecz koszt tej operacji jest kosmicznie drogi i w szlachetniejszych materiałach. kosztuje 100 marmurów i chyba 30 desek liściastych. Mogę obok postawić za 40 zwykłych kamieni i 20 zwykłych desek drugą odlewnię i będzie ten sam efekt!
Pytam jaki jest tego sens, że to tak drogo i ze szlachetniejszych materiałów. Bo być może jakiś jest ale ja go nie widzę. Może chodzi o walory estetyczne i po prostu będzie ładniejszy.

sparkz
09.03.2012, 14:13
Sens jest taki, ze masz ograniczona liczbe budynkow ktore mozesz postawic, i predzej czy pozniej bedziesz je musial ulepszac, albo zadowolic sie slimaczo wolna produkcja w stosunku do oczekiwanego zuzycia materialow.

A upgrady kosztuja tyle ile kosztuja, zeby kazdy gracz musial troche pokombinowac ze zdobyciem surowcow i nie mogl miec kompletnie ulepszonej wioski po paru dniach gry.

rainstorm
09.03.2012, 14:27
zapomnieliscie jeszcze o ludziach, na 2 kopalnie trzeba 2 ludzi :) wiec 2x wiecej budynków i 2x wiecej ludzi, i jeszcze jedno: podanie 1 półmiska ryb skutkuje x2 dla pierwszego poziomu a x4 dla ulepszonego budynku, podsumowanie: ulepszenia dobra sprawa

AdiKas
10.03.2012, 09:48
Dzięki zrozumiałem :)