Zobacz pełną wersję : Błąd połączenie
Od wczoraj mam problem nie mogę się połączyć i wejść do gry a jeśli uda mi się to mnie zaraz wywala i informuje mnie o błędzie połączenie.
Lubię grać w tą grę ale jak tak dalej będzie to zrezygnuję.
Pozdrawiam ProBuba
hooverbass82
07.03.2012, 22:01
Mam to samo. Wczoraj było dobrze, a dzisiaj już nie mogę wejść do gry.
Ostatnio były coś się działo w kierunku, żeby działało dobrze i tak było, ale teraz jest znowu kibel.
BukaCieSzuka
07.03.2012, 22:27
Mam dokładnie ten sam problem.
Może łaskawie ktoś by napisał w końcu co jest grane i co będzie z codziennym bonusem jeśli dzisiaj nie będzie można się zalogować!!!
Jak się nie zalogujesz to zbieranie bonusów zaczynasz od początku.
Jutro jest przerwa techniczna powinna pomóc, pożyjemy zobaczymy :)
Szkoda, bo magazyny mi się niefortunnie przepełnią... :P Mam nadzieję, że to niefortunny przypadek w środę wieczorem ;)
AdrianT7
08.03.2012, 00:17
Jak na moje zbyt duże obciążenie serwerów jest, polska wersja z tego co mi wiadomo po przeczytaniu na forum parę postów ma niecały miesiąc a już trzy serwery są pełne, oraz w dniu dzisiejszym został otwarty nowy serwer, gdzie również cieszy się dużą ilością zarejestrowanych nowych kont. Jedynie co może pomóc to przenieść grę na jakiś lepszy sprzęt, ale to na moje z czasem nastąpi, a by się przydało, bo do tego również tyczą się poprawki oraz nowe funkcje gry, które mają wejść w najbliższych tygodniach.
No teraz od 05:00 do 14:00 grał w ogóle nie będzie działać bo jest przenoszenie gry na lepszy serwery
Zal zal dobrze ze nie przelałem wczoraj pieniędzy na ta grę widzę że nie ma sensu, jedyne kiedy mogę wejść to z rana a tu błąd żałosne i 24 przerwy magazyn pewnie pełny i jakieś dzieci mnie prześcigną w lvl :(
sirLeony
08.03.2012, 08:53
Połączenie nie powiodło się
Niestety nie udało się połączyć z serwerem "The Settlers Online". Spróbuj połączyć się ponownie. Jeżeli problem nie zniknie, wejdź na stronę główną i poszukaj informacji na forum.
Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.
Nie chcesz niczego przegapić?
Śledź nas dzięki usłudze Twitter i Facebook.
Zespół The Settlers Online
:(
Ja również mam taki problem, ile będziemy czekać, aż to naprawią?
gra będzie dostępna dziś o 14.00
BlackPius
08.03.2012, 09:00
czy bonus tygodniowy z tego powodu bedzie resetowany?
A czemu nie ma moich ulubionych wiadomości o postępach przerwy technicznej (09:14 wszystkie serwery wyłączone, bazy danych są czyszczone ze zbędnych informacji itd.) ?
almighty
08.03.2012, 09:28
Zal zal dobrze ze nie przelałem wczoraj pieniędzy na ta grę widzę że nie ma sensu, jedyne kiedy mogę wejść to z rana a tu błąd żałosne i 24 przerwy magazyn pewnie pełny i jakieś dzieci mnie prześcigną w lvl :(
Bez przesady, tak? Uruchomienie systemu mikropłatności przy becie, to moim zdaniem tylko i wyłącznie ukłon w stronę graczy, aby mogli już teraz z tego korzystać - pomijam kwestia zarobkowe, gramy za darmo, więc moim zdaniem to się BB należy. Odrębną kwestią jest to czy ktoś sobie zdaje sprawę z tego, że gra w grę która jeszcze nie miała oficjalnej premiery....
Drogi PaPaXx, więc to jest BETA, należy to przyswoić i do WSZELKIEGO typu transakcji, czy podejmowanych decyzji w grze, należy ZAWSZE podchodzić z odrobiną rozsądku oraz brać pod uwagę fakt, że coś nie zadziała. A gdy tak już się stanie, że coś nawali, to nie koniec świata, nikt nie ma zamiaru Cie okradać z 20'stu kilku złotych za np. SMS - zgłaszamy problem w odpowiednie miejsce, czekamy na odpowiedź i jeśli chodziło o prawdziwe pieniądze, czekamy na rozwiązanie problemu/rekompensatę - tutaj nie widzę np. powodu aby wymagać zwrotu 100 desek za zalogowanie się danego dnia, jak już widziałem wielu miało okazje uczynić na czacie/forum - nie przesadzajmy.
almighty
08.03.2012, 09:29
A czemu nie ma moich ulubionych wiadomości o postępach przerwy technicznej (09:14 wszystkie serwery wylączone, bazy dane są czyszczone ze zdbędnych informacji itd.) ?
Właśnie, to jest niezbędne dla geek'ów ;-P
SZYNSZYL
08.03.2012, 09:41
PaPaXx sam jesteś żałosny swoim komentarzem.
Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem lub w ogóle umiał czytać, choć przez chwilę wszedł na stronę główną - wczoraj czy dziś, wiedziałbyś dlaczego nie możesz uruchomić gry.
Nie było tajemnicą, że gra będzie niedostępna ze względu na modernizację sprzętu.
Oby rzeczywiście jakieś dzieci prześcignęły Twój level. :-p
ehh nic zacisnąć zęby i czekać na koniec bety i przerw technicznych
O, już jest zaległa informacja z piątej rano :] geek szczęśliwy!
Dzisiaj jest problem z połączeniem szkoda bo fajna gra oby się nie powtarzało pzdr
dzis jest przerwa techniczna, wiec nie ma co sie dziwić ze sa problemy z połączeniem, o 14 planowane jest jej zakończenie
Powiem tak, jak na Betę, to chodzi b.ładnie. Ja jestem trochę techniczny i ciekawy: na jakich zabawkach to działało dotychczas i na co została zrobiona przesiadka. Te serwery to z jakiej półki? Bazy na jakim silniku?
Dobrze, że jest tak dużo betatesterów, szybciej można wyłapać błędy, a co do dodatkowych opcji w grze to nigdy się wszystkim nie dogodzi, to nie opensource, gdzie można wszystko zbudować dla siebie od podstaw. Pozdrawiam graczy i techników magików.
sirLeony
08.03.2012, 14:35
dalej nie dziala .....
Przewidywany czas trwania przerwy: 05:00 - 14:00.
A którą masz godz. ?
BB_xaar napisał:
13:32 - prace konserwacyjne na serwerze Nowa Ziemia i Nowy Świat zakończone. Serwery te są już dostępne.
Jak cos takiego piszesz to najpierw sprawdź.
jest 14:38 a ja ciągle nie mogę rozpocząć gry...
AdrianT7
08.03.2012, 15:42
już działa :)
Pioter3268
08.03.2012, 16:47
A ja nie mogę ... Znajoma gra na tym samym świecie co ja , ona się zalogowała a ja nie mogę . I jak tu grać , same straty wrrrr
jest prawie 16 , a o 14 miały być zakończone prace .
żenua :/ ja tez nie moge sie lognąć. naprawcie to!!!
Czy ktoś ma jeszcze taki problem, że po zalogowaniu się na konto wciska "graj" i nic sięnie ładuje ??
ja też nie mogę sie zalogować:/
Sylwia_26
08.03.2012, 19:08
nie mogę grać...
gazelatko
08.03.2012, 19:29
Mi to samo się dzieje przed momentem mogłam grać a teraz mnie wylogowało i nie mogę ponownie wejść do gry.
I u mnie to samo ;] wkurzajace to sie robi
krotos666
08.03.2012, 19:30
U mnie to samo, serwer 3.
Poczekajmy, aż to naprawią :)
JudgeDredd
08.03.2012, 19:30
Mam również problem z uruchomieniem gry :/
Pawnucyn
08.03.2012, 19:31
mam ten sam problem, wyświetla mi się okienko z poradą i nic dalej się nie ładuje -.- kasowałem cookies itd. i nic
Dobrze ze to jeszcze beta a nie finalna wersja bo klapa by byla :)
Framework
08.03.2012, 19:33
Serwer padł, jutro rano uruchomią ponownie.
No to rzeczywiście zmiana na lepsze ; ]
@Framework - skąd masz takie informacje?
Qui-Gon-Jin
08.03.2012, 19:50
Niestety od około godziny nie mogę się połączyć z serwerem. Wyskakuje błąd połączenia. I każe na forum info szukac a tu nic nie ma. Wcześniej po przerwie technicznej działało. Czy ta informacja o serwerach to pewnik ? czy tylko od tak powiedziane?
gazelatko
08.03.2012, 19:53
Framework ciekawe, że po przerwie technicznej nagle padł serwer, jakoś Twoja informacja nie jest dla mnie wiarygodna.
sirLeony
08.03.2012, 19:55
jaaaacaly dzien czekam az wroce z pracy aby pograc w settlersow a tu ciagle FAIL :(
padł tylko słoneczny gród czy inne też ?
spyderek
08.03.2012, 20:13
nowa ziemia śmiga
krotos666
08.03.2012, 20:28
u mnie już działa Słoneczny Gród :)
Afrobabka
08.03.2012, 22:34
U mnie nadal nic... Nie idzie sie polaczyc... Niby wchodzi do gry, wyskakuje okienko z porada dnia i dalej nic :/