PDA

Zobacz pełną wersję : brak patentów po zburzeniu budynku

Meneloiso
07.03.2012, 17:36
Otóż tak, złoża miedzi (2) skończyły się, zburzyłem kopalnie, odkryłem nowe i tu tkwi problem, nie mogę wybudować nowych kopalń gdyż nie dostałem z powrotem patentów budowlanych. Pomożecie?

edit
dodam jeszcze że liczba patentow w pasku u góry wynosi 0. CZyli tyle ile miałem przed burzeniem.

set2g
07.03.2012, 17:49
patent wraca w momencie zawalenia sie kopalni, a nie wyburzenia zapadliska

Meneloiso
07.03.2012, 17:56
czyli patent poszedl sie....?

Łysolek_pl
07.03.2012, 18:53
nie ... musisz postawić budynek ... i poczekać aż wydobędzie cale złoże ... trochę to chore ale tak jest ;)

spyderek
07.03.2012, 18:54
czyli patent dostałeś w momencie wyczerpania złoża

Meneloiso
07.03.2012, 19:16
nie ... musisz postawić budynek ... i poczekać aż wydobędzie cale złoże ... trochę to chore ale tak jest ;)

ten budynek to kolejna kopalnia? i po ponownym wydobyciu dzieki nowej kopalni sie zwroci patent? Mogłbyś jaśniej :)

czyli patent dostałeś w momencie wyczerpania złoża

problem w tym że nie dostałem z powrotem.

Rozjaśnie może moją sytuacje
złoże sięskończyło więc burze zawalisko czy jak sie to tam nazywa
w zamian nie dostaje patentu
czyli po odkryciu nowego zloza tego samego metalu musze uzyc nowego patentu
a gdzie patent za zburzona stara kopalnie?

spyderek
07.03.2012, 20:12
zawaliska nie trzeba burzyć bo po pierwsze samo i tak znika jak geologa wyślesz, a po drugie to pozwolenie odzyskałeś już w momencie wyczerpania złoża i prawdopodobnie co innego wybudowałeś na to miejsce i nawet się nie zorientowałeś. Jeśli ciągle masz wątpliwości to przelicz wszystkie budynki - każdy kto to zrobił w końcu przyznał że nic mu nie uciekło.

Meneloiso
07.03.2012, 20:14
ok dzieki

Flaviena
07.03.2012, 20:44
Ja juz policzylam budynki... Padla mi juz 2 kopalnia miedzi i tez nie odzyskalam patentu... Dzis w sumie dwa... Wiec niech nikt mi nie mowi, ze wszystko jest ok i cos wybudowalam, bo tak tepa to az nie jestem....

spyderek
07.03.2012, 21:04
zrób relog; no i ile budynków naliczyłaś?

Łysolek_pl
07.03.2012, 21:46
zawaliska nie trzeba burzyć bo po pierwsze samo i tak znika jak geologa wyślesz, a po drugie to pozwolenie odzyskałeś już w momencie wyczerpania złoża i prawdopodobnie co innego wybudowałeś na to miejsce i nawet się nie zorientowałeś. Jeśli ciągle masz wątpliwości to przelicz wszystkie budynki - każdy kto to zrobił w końcu przyznał że nic mu nie uciekło.

dziwna sprawa ale ja nie odzyskałem żadnego patentu z żadnej np. kopalni którą prze końcem wydobycia rozwaliłem
ale próbowałem tego co opisałem i wróciło mi ...

więc nie wiem jak to działa wreszcie ;)

Łysolek_pl
07.03.2012, 21:47
Ja juz policzylam budynki... Padla mi juz 2 kopalnia miedzi i tez nie odzyskalam patentu... Dzis w sumie dwa... Wiec niech nikt mi nie mowi, ze wszystko jest ok i cos wybudowalam, bo tak tepa to az nie jestem....

dokładnie o tym mówię ... to samo miałem z kopalniami miedzi ... + kamieniarz

Paul_Raven
07.03.2012, 21:58
Złoża kamienia ani marmuru nie zabierają pozwoleń więc i nie ma co wracać po zawaleniu :)

Łysolek_pl
07.03.2012, 22:39
Złoża kamienia ani marmuru nie zabierają pozwoleń więc i nie ma co wracać po zawaleniu :)

chcesz mi powiedzieć, że mogę postawic ile chcę kopalni miedzi i ile chcę kamieniołomów ... i nie stracę ani stuki pozwolenia ?

no to ja gram w inne The Settlers online ;)

Karpiq
08.03.2012, 13:36
złoża kamienia i marmuru nie zaberają pozwoleń, robi to kamieniarz

NAfaliZIOM
08.03.2012, 15:11
Otóż jest jakiś problem z tymi patentami sam też taki mam kończę grę wieczorem wszystkie kopalnie działają pkt mam 8 po czym wbijam rano 2 kopalnie padły pkt dalej
8 też rozwalam te dwie wyczerpane i stawiam nowe pkt 6 jestem 2 pkt w plecy nie liczę już tego że wcześniej mi się coś nie zgadzało ale jakoś nie zwróciłem szczególnej uwagi na to bo miałem sporo pkt przy małej ilości to się zaczyna zauważać :( Relog tu nic nie dał wiem że pkt dostaje się gdy kop padnie liczyć też potrafię :)

Proszę nie mylić tu złoża kamienia z kopalnią chodzi o kop żelaza i miedzi nie złoża kam czy marmuru

Neyla_Rouen
08.03.2012, 15:19
Ten sam problem dzisiaj zaobserwowałam u siebie...Wczoraj opuszczałam grę z 5 pozwoleniami, wchodzę dzisiaj 3 rudy zawalone, 4 kopalnie puste (pozwoleń nadal 5). Wybudowałam kolejne 2 i teraz mam tylko 3 pozwolenia :(

Meneloiso
08.03.2012, 20:34
nie zgadza sie, napisalem do supportu jak bedzie odpowiedz to wstawie

tomii7
09.03.2012, 10:14
heh. mam podobnie

NAfaliZIOM
09.03.2012, 12:11
Meneloiso daj daj bo kurka tylko wymieniam kopalnie miedzi na nowe i pkt bud coraz mniej nic nie buduje :( Jestem ciekaw co napiszą :)

Meneloiso
09.03.2012, 15:27
napisałem do nich gdy zaczynałem ten temat, a odpowiedzi narazie nie ma.