PDA

Zobacz pełną wersję : Handel - błędnie pobierane zabezpieczenie

pre-man
06.03.2012, 20:18
Na początek sory jeżeli problem był poruszany - przeszukałem ostatnie strony forum i nic nie znalazłem.

Przy odpowiedzi na ofertę handlową pobierane jest z magazynu "zabezpieczenie" w postaci surowca którym będziemy handlować
i wszystko było by OK gdyby nie fakt iż z mojego magazynu pobierany jest surowiec który chcę pozyskać a nie ten który ew. wyślę w zamian.

przykład (prawdziwy)

znalazłem ofertę deski-liść za wodę
dla jasności w kolumnie oferta były deski a w kolumnie koszt była woda
zaznaczyłem pozycję i wcisnąłem "wyślij ofertę handlową"
i tu się zdziwiłem ponieważ z mojego magazynu zniknęły deski a woda została w ilości początkowej

wydaje się że powinno być odwrotnie :P
aż boję się zaakceptować transakcje bo czasem okaże się że dostanę deski od kontrahenta ale swoich już nie - czyli oddam wodę free :D

poprawcie mnie jeżeli jestem w błędzie

Nook
06.03.2012, 20:42
Miałem podobną sytuację, sprzedawałem drewno liściaste za monety a wyszło na to że to drewno kupiłem...

zylaja
06.03.2012, 20:56
Miałem podobną sytuację, sprzedawałem drewno liściaste za monety a wyszło na to że to drewno kupiłem...

a moze masz wsrod swoich znajmoych oszustow, ktorzy czychaja na twoja oferte i wysylaja tobie przez prywatna opcje handel odwrotnosc Twojej oferty ?
na serwie na ktorym ja gram jest taki jeden ktorego nicka nie bede wypisywal, ale kazdy go juz chyba zna tam

pre-man
06.03.2012, 21:45
no tak zylaja, a w moim przypadku to zwykły domorosły telepata na drugim końcu kabla który własnie przeczytał moje myśli, wie co chce kupić i podesłał mi "odwrotność ofery" - normalka :F

zylaja
06.03.2012, 21:51
no tak zylaja, a w moim przypadku to zwykły domorosły telepata na drugim końcu kabla który własnie przeczytał moje myśli, wie co chce kupić i podesłał mi "odwrotność ofery" - normalka :F

moja odp nie dotyczyla Twojego postu, co sugeruje cytat

Nook
07.03.2012, 09:12
a moze masz wsrod swoich znajmoych oszustow, ktorzy czychaja na twoja oferte i wysylaja tobie przez prywatna opcje handel odwrotnosc Twojej oferty ?
na serwie na ktorym ja gram jest taki jeden ktorego nicka nie bede wypisywal, ale kazdy go juz chyba zna tam

Wątpię, ofertę dostałem zaraz po jej wystawieniu. Znajomych mam 3 (jakoś nie podpadają mi ludzie z czata ;)) w dodatku wtedy żaden nie miał 17 poziomu. Z drugiej strony głowy sobie uciąć nie dam i możliwe że to był zwykły scam. Dlatego konieczna jest jakaś historia handlu - kto, z kim, kiedy i ile