Zobacz pełną wersję : Gra Drogi - co o tym myślicie??
Maniekbboy
04.03.2012, 20:22
Wydaje mi się że drogi powinny troszkę kosztować powiedzmy 2 kamienia, albo 5 narzędzi, ale powinny mieć wpływ na gospodarkę, powiedzmy towary powinny szybciej docierać do miejsca przeznaczenia, takie jest moje zdanie, co o tym myślicie??
popieram, że drogi powinny mieć wpływ na gospodarkę.
Ch0sen0ne
04.03.2012, 21:33
Jestem za. To miałoby sens. Teraz drogi pełnią jedynie funkcję estetyczną. Moi poddani nie poruszają się po nich :)
Sedzia_Dredd
04.03.2012, 22:31
hmmm... to może niech będą 2 rodzaje dróg: estetyczne (4free) i pełniące funkcje (mające jakąś cenę), bo poza estetyką drogi pomagają graczom się rozbudowywać, np ja buduję drogi by wiedzieć gdzie mogę zmieścić budynki.
tak jak w zwyklych settlersach powinny być dodane drogi po których szybciej bedą sie przemieszczali osadnicy z towarem a co za tym idzie szybszy rozwój swojej wioski. ja bym proponował 1 kamienia za 1 kawałek drogi i przyśpieszenie osadników o 15-20%. Co prawda nie drogo ale to w koncu tylko drogi.
Normandia
05.03.2012, 01:18
Drogi w settlersach zawsze miały znaczenie dla ekonomii dziwne że tutaj tak nie jest. Zgadzam się że powinny być dwa rodzaje dróg darmowe jak teraz i budowane z kamienia później marmuru i granitu im lepszy materiał tym większy bonus do prędkości, w ogóle osadnicy powinni chodzić po drogach darmowych też choć bez żadnych premii w tym przypadku...
Thomasso
05.03.2012, 01:21
Naprawde sądzicie, że taka zmiana jest w ogóle możliwa? Wydaje mi się, że to bardzo duża ingerencja w mechanikę gry...
W TSO funkcje jaką spełniały drogi zostały zastąpione czasami dojścia do magazynu/złoża. Aktualnie robotnik po pozyskaniu surowca do magazynu idzie najkrótszą możliwą drogą. Jakby jeszcze musiał korzystać z wytyczonych tras, niejednokrotnie ten czas uległ by wydłużeniu, dla jednych te kilka sek może nie mają znaczenia, ale dla niektórych to jest naprawdę ważne. Tak więc zostawmy te drogi w spokoju. Pełnią funkcje estetyczną i niech narazie tak zostanie. Zobaczymy co zaproponują programiści.